Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
Just now, יובל .מ. כתב:

בגלל שאנחנו משחקים פה הרבה באם ואם ואם - מחר בבוקר כוח רדואן של חיזבאללה חותך את הגדר ומשתלט על אביבים ודובב, אתה עולה על מדים ויוצא למלחמה או שיישרף ביבי ומסרב פקודה?

עם כל הכאב, לא עולה על כלום. אני לא השכפץ של נציגים פלרמנטרים מושחתים.

• אהבתי 1

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

אני רק שאלה.

הלימוד תורה הזה בחוק היסוד, זה תופס גם ללימוד תורה של נשים?

• מצחיק 4
  • מעניין 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 9 דקות, פינדר כתב:

הבן שלי מתגייס במחזור הזה.

ועוד לחיל שעושה את רוב השירות שלו ביו״ש.

נשרף לי הלב מהמחשבה על זה.

היית רוצה להגיד לו שלא יתגייס?

אם היית אומר, הוא היה מקבל את זה? אישתך / הסובבים אותך?

אני אומר לכולם שלא הייתי שולח את הילדים שלי לצבא היום אם זה היה תלוי בי, אבל עוד אין לי כאלה, אז קל לדבר באוויר.

פורסם
לפני 5 דקות, yuvalganim כתב:

לגבי החבר שהבן שלו עתודאי, הבן שלו קיבל מתנה מהצבא ומהמדינה, עכשיו הוא "שוקל אם להתגייס" ? אין יותר כפוי טובה מזה.

במדינה מתוקנת היו שולחים לו את החשבון על התואר בדואר אם אכן לא יתגייס.

מי שחתם חוזה חייב לקיים אותו. זה נכון לסדירים, כון למילואים ונכון לעתודאים.

היחידים שזה לא נכו לגביהם זה המתנדבים והם אלה שעכשיו נגרעים בכמות די גדולה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, yuvalganim כתב:

יש הבדל גדול בין הרשתות החברתיות והתקשורת למצב בפועל.

זה קצת דומה לתקופה שפייגלין רץ לכנסת וניבאו לו 8 מנדטים ובסוף נשאר בחוץ.

לגבי החבר שהבן שלו עתודאי, הבן שלו קיבל מתנה מהצבא ומהמדינה, עכשיו הוא "שוקל אם להתגייס" ? אין יותר כפוי טובה מזה.

במדינה מתוקנת היו שולחים לו את החשבון על התואר בדואר אם אכן לא יתגייס.

מתנה? חח בדיחה.
איזה מתנה? תואר ששווה 40K שקלים? 
הוא הולך לעבוד בשכר רעב כמה שנים.
תשווה ילד בן 18 שבמקום להתגייס הולך לעשות תואר במדעי המחשב ומתחיל לעבוד לאותו עתודאי...
מי שבעיקר מרוויח מזה זה הצבא.

לפני 5 דקות, יובל .מ. כתב:

בגלל שאנחנו משחקים פה הרבה באם ואם ואם - מחר בבוקר כוח רדואן של חיזבאללה חותך את הגדר ומשתלט על אביבים ודובב, אתה עולה על מדים ויוצא למלחמה או שיישרף ביבי ומסרב פקודה?

אתה סומך עליי? חבר לא החזקתי נשק 3 שנים+.
אני לא הולך לשום מקום. רוצים שאני אלך? תעשו לי ולגדוד שלי שפירקתם אימון שבועיים.
אם סומכים על הגדוד שלי בזמן הזה כוח רדואן יכבוש את נהריה ויתחיל צעוד לקריות.
עכשיו אם הייתי מילואימניק פעיל? וואלה האמת, לא יודע אם הייתי הולך, אנשים צריכים להבין את מגבלות הכוח שלהם.
אני לא הכלב של אף אחד, אם מתייחסים אליי כמו לכלב ומשתינים עליי מהמקפצה (אפרופו החוק הזה של החרדים) אז שיחפשו מלשבים בבני ברק.
אם איכשהו ישכנעו אותי להגיע כנראה שרמת הלחימה תהיה כמו מה שקורה בחזית האוקראינית. בלי מוטיבציה כבר עדיף להשאיר את הצבא בבית.

לפני 2 דקות, Night Driver כתב:

היחידים שזה לא נכו לגביהם זה המתנדבים והם אלה שעכשיו נגרעים בכמות די גדולה.

סוד ידוע הוא שכל מי שמתגייס/עושה מילואים הוא מתנדב.
כדי לא להתגייס צריך לעשות מעט מאוד.
כדי לא לעשות מילואים צריך פשוט לא לבוא.
ההתייצבות לא בנויה על חוק. היא בנויה על תחושת שליחות וערכים. ברגע שאין את זה לא יהיו לך מתייצבים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 3 דקות, יובל .מ. כתב:

מזה משנה אם כן? מה עם המב״מ? מה עם שמירה כל כושר שירות?  מה עם אמונה בצדקת הדרך, שככל הנראה היא זו שהחזיקה את המדינה הזו בחיים עד עכשיו? מה עם החיים עצמם? לא חייב לחיות ב- או מלחמה או סבל.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 22 דקות, הצילינדר השישה עשר כתב:

כי הכיס הממשלתי מתעסק ב״איזונים״ ושיקולים קואליציונים. אין כאן עונש על התנהלות כלכלית לא נכונה ברמה המוניציפאלית, מישהו אחר ישלים את הפער.

אחת הבעיות המרכזיות היא ששברנו את מעגל המשוב : תבחר בדרך שגויה - תשלם את המחיר - בפעם הבאה תתקן

אני בהחלט מסכים שעדיף שכל עיר תקבל ותנהל את הכסף, אבל לא רואה את זה קורה, זה דורש מאלו שם למעלה לוותר על המון כוח ריכוזי שרק אתמול חוקקו חוק כדי שיתן להם יותר כוח. 

פורסם
לפני 1 דקה, farkash7 כתב:

אתה סומך עליי? חבר לא החזקתי נשק 3 שנים+.
אני לא הולך לשום מקום. רוצים שאני אלך? תעשו לי ולגדוד שלי שפירקתם אימון שבועיים.
אם סומכים על הגדוד שלי בזמן הזה כוח רדואן יכבוש את נהריה ויתחיל צעוד לקריות.
עכשיו אם הייתי מילואימניק פעיל? וואלה האמת, לא יודע אם הייתי הולך, אנשים צריכים להבין את מגבלות הכוח שלהם.
אני לא הכלב של אף אחד, אם מתייחסים אליי כמו לכלב ומשתינים עליי מהמקפצה (אפרופו החוק הזה של החרדים) אז שיחפשו מלשבים בבני ברק.

נניח אתה לוחם פעיל. זורם על הרג של 150 אזרחים בצפון כדי להעביר נקודה? כי אני לא.

הליכוד ושאר חברי הקואליציה תוקפים את חוק היסוד של לומדי התורה.. קיצר יאושר בשבוע הבא או משהו.

לפני 2 דקות, MZN כתב:

מזה משנה אם כן? מה עם המב״מ? מה עם שמירה כל כושר שירות?  מה עם אמונה בצדקת הדרך, שככל הנראה היא זו שהחזיקה את המדינה הזו בחיים עד עכשיו? מה עם החיים עצמם? לא חייב לחיות ב- או מלחמה או סבל.

זה לא סותר את מה שאמרתי. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 דקות, farkash7 כתב:

מתנה? תואר ששווה 40K שקלים?

זה עלות של התואר אחרי סבסוד של המדינה

לפני 7 דקות, falou כתב:

הלימוד תורה הזה בחוק היסוד, זה תופס גם ללימוד תורה של נשים?

לא. נשים ילכו להיות לוחמות בצבא.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 דקות, farkash7 כתב:

סוד ידוע הוא שכל מי שמתגייס/עושה מילואים הוא מתנדב.
כדי לא להתגייס צריך לעשות מעט מאוד.
כדי לא לעשות מילואים צריך פשוט לא לבוא.
ההתייצבות לא בנויה על חוק. היא בנויה על תחושת שליחות וערכים. ברגע שאין את זה לא יהיו לך מתייצבים.

אתה מדבר על השתמטות ואני מדבר על התנדבות.

נכון שהרבה לא עושים מילואים כי לא אוכפים את החוק אבל אם אתה רשום למיואים ומקבל צו תקין וחוקי אתה חייב ללכת ואם לא הלכת זו סרבנות לכל דבר.

לעומת זאת אם אתה צריך לחתום התנדבות אז זכותך להגיד לא חותם.

אני כבר שנים לא משרת במילואים (סיבות בריאות) אבל ביום גם אם הסורים היו על הגדרות והייתי צריך להתנדב לא יודע אם הייתי מתנדב בדיוק בגלל אותה תחושת שליחות שאיננה. כשמשנים את הבית אני כבר לא כל כך להוט להשקיע בו.

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, יובל .מ. כתב:

נניח אתה לוחם פעיל. זורם על הרג של 150 אזרחים בצפון כדי להעביר נקודה? כי אני לא.

הליכוד ושאר חברי הקואליציה תוקפים את חוק היסוד של לומדי התורה.. קיצר יאושר בשבוע הבא או משהו.

אולי זה יוביל להתפכחות אצל הביביסטים בשלומי/נהריה/קריית שמונה.
לפעמים כדי להוביל שינויים צריך אסון.
אתה מוזמן להגן על החרדים הנפלאים. מאחל לך הצלחה מכל הלב.

לפני 1 דקה, SlowRide כתב:

זה עלות של התואר אחרי סבסוד של המדינה

זה עלות של תואר נקודה. לא משנה אם אתה עתודאי אם משתמט.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם
לפני 1 דקה, MZN כתב:

היית רוצה להגיד לו שלא יתגייס?

אם היית אומר, הוא היה מקבל את זה? אישתך / הסובבים אותך?

שאלות טובות וקשות.

האינסטיקנט שלי הוא לומר לו שלא יתגייס, אבל מי ישלם את המחיר (בהנחה שישמע לי)? אני או הוא?

אני מניח שקל להתחמק מהשירות ללא השלכות פליליות. אבל זו בחירה שלו והוא זה שיצטרך לספר לחברים שלו שהוא לא מתגייס, בזמן שהם כן.

בסביבה שלי, נכון להיום, כל החברים הטובים מתנגדים באופן גורף לממשלה הזו, אבל כולם שולחים את ילדיהם לשירות משמעותי.

להחלטה לא לשרת, יש מחיר חברתי ואני לא מרגיש שזה הוגן, לנסות להשפיע עליו ולהשליך עליו את הרצונות שלי.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 12 שעות, teyal כתב:

כמובן לבית המשפט, הם כפופים לחוק.

ההערכה שלי היא שכשזה יגיע לזה, לא השב״כ, לא המשטרה ולא צה״ל יתערבו כאירגון כולל. המפקדים לא ירצו שהאירגון יתפרק להם לחלוטין, שזה מה שיקרה אם יתערבו.
יהיו קבוצות שיפרשו למעשה וכן יתערבו, לשני הצדדים, אולי עד גודל מקביל לפלוגה -- לא יותר. ראשי הצבא גם לא ירצו את הההשלכות שתדבקנה בהם כמבצעי הפיכה צבאית.
(המוסד לא רלוונטי כאן כי אין לו סמכויות בתוך גבולות המדינה.)
לכן מלחמת אזרחים לדעתי בלתי נמנעת.

פורסם
Just now, פינדר כתב:

אבל כולם שולחים את ילדיהם לשירות משמעותי.

זו הבעיה. מחזור גיוס אחד שנשאר בבית והתמונה תשתנה.

פורסם
לפני 4 דקות, יובל .מ. כתב:

זו ממש לא הנקודה.

הנקודה היא אתם תחרבנו עלי ועל כל מה שחשוב לי ואני אלך למות במקומכם (והבמקומכם זה לא במקרה. קואליציה שבוחרת להוציא חלק גדול מכוח האדם מהמעגל הסדיר לא היתה צריכה אותי אם היתה מגייסת את כולם)?

בחרתם אז תתמודדו. יש לכם את האנשים אז תשתמשו בהם לפני שאתם שוב באים להשתמש בי.

• תוכן חדש...