Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוב מי שהולך להפגנות בת'כלס או שנלחם על המדינה הזו או כזה שחי על חשבונה רוב הזמן.

המציאות מחייבת מלחמה כוללת עם עשרות אלפים של הרוגים ואז נראה מי גאון של DareDevil וירוץ להילחם ומי יעוף מפה ויצעק מהיציע.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 19 שעות, יובל .מ. כתב:

די נו.

אריאל שרון היה האויב הכי גדול של התקשורת עד שהתחיל עם ההתנתקות, ובנט היה פאשיסט קיצוני עד שהקים ממשלה עם המרכז-שמאל-ערבים.

נזכיר את הנאום של אברמוביץ לפני 24 שנים שאמר בו ש"ביבי יהיה אפיזודה חולפת"? 

אמרתי כבר - הממשלה הזאת מספיק מטומטמת כך שלא צריך להמציא דברים חדשים. כל מה שרשמת (לא פרש, לא מינה מפכ"ל, לא היה תקציב) קרו בשנים האחרונות, אחרי שהקיטוב התקבע.

״די נו״?
אתה לא יכול לכתוב פוסט שמתבסס על הצגת עובדות לא נכונות, להתעלם כשמתקנים לך אותן, ואז לבוא עם עוד עובדות לא נכונות.
כלומר, אתה יכול, אבל אז אתה פשוט לא בן-שיח רציני.
בבקשה תעשה שיעורי בית לפני שאתה כותב.
שרון היה בולדוזר בכל דבר שהוא עשה, וגם הצליח לגייס את התקשורת לטובתו עוד הרבה לפני ההתנתקות.
ובנט ימני בדעותיו, אבל איננו ומעולם לא היה פאשיסט. בבקשה דוגמאות לזה במקום לזרוק סיסמה. אתה בכלל יודע מה פירוש המושג? אני לא בטוח.
בניגוד ליריב לוין, שהוא תמצית ההגדרה.

ולגבי הקיטוב, ביבי התחיל לעבוד על זה כבר לפני 30 שנה, באופן יזום. זו הסיבה שאין בקרית שמונה חדש מיון קדמי (על כל דבר לא-זניח צריך להסיע מטופל 45 דק׳ לצפת, 45 דק׳ נסיעה. אנשים מתים בגלל זה) למרות שהיה פעם, ושאין עדיין מיגון נגד קסאמים לכיתות האם בבתיה״ס בישובי הדרום.
תוחלת החיים ביישובי הפריפריה נמוכה בשנתיים מאשר במרכז. נתוני הלמ״ס. זה פער מדהים.
https://www.calcalist.co.il/local_news/article/hylzw3jpi
וזו לא רק כתבה שנכתבה בחצי שנה האחרונה לנגח את ה״ממשלה״:
https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3775129,00.html
וזה אחרי 30 שנה שברובן היו בשלטון ממשלות ליכוד בראשות ביבי (לא אקרא להן ״ימין״ כי הן לא ימין). הוא מzיין את הצורה לתושבים ביישובים האלה והם עדיין מצביעים בשבילו.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 דקות, PinkDolphin כתב:

תוחלת החיים ביישובי הפריפריה נמוכה בשנתיים מאשר במרכז. נתוני הלמ״ס. זה פער מדהים.

בקרוב הלמ"ס יהיה עוד גוף פוליטי שהשלטון מכתיב לו את הנתונים שצריך להציג. ניסו את זה בסיבוב הראשון. לא הלך. נראה לי שעכשיו יהיה יותר קל להצניח לשם בובה שתעשה את מה שאומרים לה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 15 שעות, DareDevil כתב:

אז עצם הצבעה על החוק היום פוסלת את ביבי מלכהן כרה"מ?

לא. הוא פסול לכהן עוד הרבה לפני כן.
מיום הצגת הממשלה, בגלל שבהסכמים הקואליציונים מסוף דצמבר יש רפורמה משפטית בהסכם בין הליכוד ל״ציונות הדתית״, וברור שהוא היה מעורב במו״מ ואישר את ההסכם, כראש הרשימה ומרכיב הקואליציה .
ולמי שזה עקיף מדי עבורו, מהרגע שהודיע בתחילת אפריל שהוא ״נכנס לאירוע״ באופן אישי ויתערב במגעים בעניין הרכב הועדה לבחירת שופטים:
https://www.ynet.co.il/news/article/sjisng9g2

והנה הסכם ניגוד העניינים מ-2020 שנוסח ע״י מנדלבליט וביבי התחייב עליו מול בתי המשפט העליון, בע״פ ובכתב:
https://www.gov.il/BlobFolder/dynamiccollectorresultitem/02-11-20/he/10-11-20.pdf
(סעיף 3).

• אהבתי 2
פורסם
לפני 14 שעות, motizkn כתב:

עזוב ימין ושמאל, אם בית משפט לא מקבל חוק שחקקה ממשלה שמגדיר את מרחב הפעולה שלו אז הוא מנציח את מה שהליכוד אומר ולמעשה הוא מעל החוק.

יש לך חוסר הבנה מאד בסיסי לגבי כיצד בנויה מערכת חוק.
מי שקובע את הפרשנות של חוק (שכולל גם יחסי גומלין שלו עם חוקים אחרים, במיוחד חוקי יסוד) זה בית המשפט העליון. זה חלק מתפקידו.
אז לא, הוא לא מעל החוק. אבל הוא כן קובע מה משמעות החוק, והפרשנות שלו היא מעל זו של הממשלה. תמיד.

מה שחסרה אצלנו זו חוקה, שתגדיר מפורשות את 3 הרשויות והיחסים ביניהן.
אבל לממשלה אין סמכות לחוקק חוקה באופן חד-צדדי, בדיוק כמו שלקבוצת כדורסל שכרגע מובילה בנקודות בליגה אין סמכות, באמצע משחק, לשנות את חוקי המשחק.
את זה יכולה לעשות רק התאחדות הכדורסל (וגם אז היא לא תעשה את זה באמצע משחק, ואני מניח גם לא באמצע עונה).
הבעיה שלנו? אין לנו התאחדות.
מישהו רוצה לשנות את חוקי המשחק? יתכבד ויפעל לכינוס אסיפה מכוננת לחוקה, כמו שמגילת העצמאות הבטיחה.

לפני 14 שעות, יבגניפ כתב:

לא מדויק. המדינה קמה עם בסיס דתי שנדרש לביסוס הלאומיות היהודית המודרנית. כלומר בן גוריון וקלויזנר ועוד עסקו בהלבשת בגדים לאומיים מודרניפ על מיתוסים דתיים.

הדתיים האמיתיים באופן אירוני היו בחלקם לפחןת אנטי ציונים, בין היתר כי לא חשבו שיש הצדקה לנהל מלחמה נגד הערבים, וכשאלוקים ירצה לתת לנו אץ השליטה פה,אנחנו נדע.

לחלוטין יש בעיה עקרונית בשרפת כל הגשרים לפשרה. אבל,שוב, כמו עם קיצוניים דתיים אצל השכנים, פשרה עם הציונות הדתית והחרדים לכל היותר יכןלה להרוויח זמן. הם לעולם לא יהיו ליברלים או דמוקרטים. החזון יהיה משיחי וכו.

בטח אתה מכיר את כל הטענות על השתלטות האיסלאם על אירופה, תוך ניצןל התמימןת של האירופאים ותחושות האשם שלהם מהקולוניאליזם. בגדול זה מה שהרוטמנים עושים לנו. ומשרתיהם מהליכוד מתבליפ את זה בפוליטיקת זהויות. למרות שאין גזענים גדולים בעולם מהציונות הדתית בישראל ויוש.

ואני חוזר שוב להתחלה. הרוטמנים ניצחן מימלא. ולכן אין גם סיבה שיהיה איכפת להם מהפגנות וכו. ולדעתי הם בעיקר הופתעו. כי כמו בהתנתקות, לתחושת האדונות שלהם אין גבול.

המדינה ממש לא קמה על בסיס דתי, אלא על בסיס של מסורת תרבותית. באופן טבעי, אחרי 2000 שנה של גלות שבה הדת היתה הדבק של העם במקום חתיכת קרקע, השתרבבו לזה אלמנטיים שנראים דתיים (אבל הם ממש לא).
המטרה הכי מרכזית של הציונות היתה להפוך את ה״יהודים״  לעם ככל העמים, שזה אומר למחוק את הדת בתור הדבק ולהחליף אותו בחתיכת קרקע (מה שלא מונע מחלק מהאוכלוסיה להמשיך לקיים את הדת).
בתקופת טרום המדינה רוב התנועות הציוניות -- כולל בית״ר -- העדיפו את המונח ״עברים״ על ״יהודים״, אגב, כדי להדגיש שמדובר לחזרה למצב שלפני הגלות, וכדי לא לערבב את המושגים של יהדות כדת ויהדות כקבוצה אתנית.
אם יהודי אמריקאי לא מקיים שום מנהגים או מסורות דתיות, לא רואים עליו שהוא יהודי.
כאן אנחנו מדברים (ומקללים) בעברית, יום המנוחה הוא שבת ולא ראשון, וחוגגים חגים אזרחיים יהודים (לכל החגים המרכזים יש משמעות מרכזית חקלאית או היסטורית). כאן נמצאים האתרים הארכיאולוגים ההיסטורים שלנו. בברירת מחדל, כיון שהרוב כאן עברי, אז משפחות שקמות כאן ממשיכות להיות עבריות.

לפני 14 שעות, Coro כתב:

רוב השמאל גזענים וחלקים בימין (ישראל ביתנו) - למה אתה לא נגד זכות הבחרותם? למה רק גש ביבי?

בתמונה: "מרוקאית" כקללה.
image.thumb.png.c5a429d7bf4c7c927f048283a43ab6f8.png

לא מכיר שום שמאל בארץ כבר 25 שנה, כפי שאמרתי (לא בפוליטיקה לפחות -- מכיר אנשים שהיו שמאל קיצוני לפני 50 שנה, ובהחלט לא היו גזענים). למי אתה מתכוון בדיוק?
ומי בישראל ביתינו גזעני, לדעתך, ומה הוא/היא אמרו?
בכל מקרה, לא אמרתי שרק הכנופיה סביב ביבי גזענית (אגב, לדעתי הוא אישית לא. אף פעם לא ראיתי סימן לזה. שרה אולי כן), אז אל תשמש בטיעון איש קש בבקשה.
ואני מגנה כל גילוי של גזענות או עדתיות (כלומר נגד עדה עברית) שאני נתקל בו -- כולל כמו שבצילום שהבאת, שנתקלתי בו כמה פעמים בטוקבקים. לא כל מה שעושה כל אחד ממליון האנשים שהפגינו באופן פעיל נגד ההפיכה מקובל עלי. אני לא מכיר את רובם, מן הסתם.  (כולל לא חסימת כבישים כללית, אגב. חושב שזה פסול, לא הוגן ומזיק)
החוק אוסר על כל סוג של גזענות, אגב. אבל היא בולטת כשזה חלק מובנה ממפלגה פוליטית.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 9 שעות, יובל .מ. כתב:

אתה תומך במעצר וענישה של הנבלות שניפצו לאישה עם ילדים ברכב את השמשה?

זה קשור לזה? או שזה סתם מעצר "סתמי"?

Screenshot 2023-07-25 081141.png

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 28 דקות, PinkDolphin כתב:

הוא לא מעל החוק. אבל הוא כן קובע מה משמעות החוק, והפרשנות שלו היא מעל זו של הממשלה. תמיד.

אז אתה לא מבין מה שאני אמרתי, אם הוא מבטל את החלטת הממשלה לבטל את עילת הסבירות אז בפועל הוא קובע את חוקים ולא את הפרשנות שאפילו לפי ההגדרה שלך זה לא בכוחו לעשות.

אני שוב אומר, אין שום פרשנות שבג"ץ יכול לתת להצדיק את ביטול החלטת הממשלה בנוגע לעילת הסבירות. ואם הוא יעשה את זה אז הוא מאשש את דברי הליכוד.

כרגע אנחנו משחקים שח, ולצערי הליכוד כרגע בונה מהלכים לשח-מט בזמן שהצד של לפיד/גנץ/ליברמן עושה את כל הטעויות האפשריות.

טסלה 3 2022

פורסם
לפני 2 דקות, לב טוב כתב:

זה קשור לזה? או שזה סתם מעצר "סתמי"?

Screenshot 2023-07-25 081141.png

כן.

הותקפה בצהריים, הסרטון פורסם בערב ונעצר מיד אחר כך. לפני זה כמובן שכלום.

מחאה בברלין: שגריר ישראל גורש ממסעדה בשל מדיניות הממשלה (ynet.co.il)

מציגים את זה כמחאה (כי זה נשמע טוב), אבל בסוף הכתבה כותבים:
"ברג מרבה לתקוף את הממשלה בפוסטים שהוא מפרסם. בתחילת חודש יולי פירסם פוסט לפיו "ישראל היא מחלת נפש. הציונות היא מחלת נפש"."

מישהו מהמוחים פה חושב שהציונות זה מחלת נפש?

לפני כשעה, PinkDolphin כתב:

״די נו״?
אתה לא יכול לכתוב פוסט שמתבסס על הצגת עובדות לא נכונות, להתעלם כשמתקנים לך אותן, ואז לבוא עם עוד עובדות לא נכונות.
כלומר, אתה יכול, אבל אז אתה פשוט לא בן-שיח רציני.
בבקשה תעשה שיעורי בית לפני שאתה כותב.
שרון היה בולדוזר בכל דבר שהוא עשה, וגם הצליח לגייס את התקשורת לטובתו עוד הרבה לפני ההתנתקות.
ובנט ימני בדעותיו, אבל איננו ומעולם לא היה פאשיסט. בבקשה דוגמאות לזה במקום לזרוק סיסמה. אתה בכלל יודע מה פירוש המושג? אני לא בטוח.
בניגוד ליריב לוין, שהוא תמצית ההגדרה.

טוב גבר ✌️

פורסם
לפני 13 שעות, יובל .מ. כתב:

איש מחאה קלאסי - לכאורה מדבר יפה, בתאכלס מזלזל בכל מי שמולו. "רק אני יודע".

יום טוב.

ובפעם השלישית, אתה לא מגיב בכלל לטיעונים הענייניים (ולמען הסר ספק, הבעיה שלי היתה קודם כל שאתה כותב דברים לא נכונים בלי לבדוק, שקל מאד לודא אותם).
במקום להגיב עניינית, רק התלוננת על הסגנון.
לא חושב שהסגנון שלי היה בלתי מוצדק בהינתן ההתעלמות שלך בפעמיים הקודמות, אבל ניחא.

אבל, באמת, אם אתה רוצה שמישהו יקח אותך ברצינות בדיון רציונלי, תגיב עניינית.
כלומר, אם הצגתי משהו כעובדה שלדעתך לא נכון, תגיד את זה מפורשות ותביא סימוכין.
רק אחרי שיש הסכמה על עובדות הבסיס אפשר לנהל דיון.
אם אתה חושב שמסקנה שלי מעובדות מוסכמות לא נכונה או לא סבירה (מילה רגישה היום 😀), תסביר למה.
ללא הסבר, אתה לא נותן לאדם/אנשים מולך שום צ׳אנס לחשוב על מה שאמרת ואולי להשתכנע.

• אהבתי 1
פורסם

הניסוח שלך מתנשא, ואף אחד פה לא באמת משכנע את הצד השני, אנחנו סתם מעבירים את הזמן, אז אין לי מה להגיב לך באמת. מבחינתך (ועוד כמה פה) כל מה שהצד השני אומר הוא שקר/התקרבנות/ניסיון לייצר סימטריה, אז בשביל מה? פשוט בניתי לעצמי מיני רשימה של אנשים לא להגיב להם.

פורסם
לפני 5 דקות, יובל .מ. כתב:

כן.

הותקפה בצהריים, הסרטון פורסם בערב ונעצר מיד אחר כך. לפני זה כמובן שכלום.

השכלתי הדלה הספיקה בכדי לקשר בין הדברים.

פלא בעיני שהכתב בערוץ שם שכח לקשר בין הדברים, בעוד שלדורס מרעננה מצאו את ההקשר בין הדברים. 

דריסה.png

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 10 שעות, falou כתב:

אני מדבר על הבחירות לפני האחרונות, לא האחרונות.

ואני דיברתי על ה-3 לפני אחרונות, ב-1930. ה-SA כבר היה כוח מאד משמעותי -- עד כדי כך שהיטלר חשש (בצדק) מפוטש פנימי, וחיסל את ארנסט רוהמר, המפקד, ב-1934, בליל הסכינים הארוכות.

ציטוט

מלבדך, מי אמר את זה?

בג״צ לא אמר את זה.

ואפילו והיה וראש הממשלה מפר את הסכם ניגוד העניינים, זה עדיין לא אומר שהוא לא ראש ממשלה.

הוא ראש הממשלה ואף אחד, לא בית המשפט ואף סמכות משפטית, לא טוען אחרת.

זו פרשנות שלי ושל לא מעט משפטנים, אבל כמובן מי שיקבע זה בית המשפט.
בג״ץ הסכים לקבל עתירה בעניין לדיון (היתה קודמת, על רקע שונה שנידחתה על הסף), ומועד הדיון נקבע לספטמבר.
https://www.ynet.co.il/news/article/ryswfdh53

לפני 7 שעות, Coro כתב:

יותר מזה.

הוא הסתער על מפגין שחסם את כביש הגישה לקיבוץ ושלף את נשקו.

הוא ירה באוויר כדי להעיף מפגין שחסם רכב של חבר קיבוץ.

כל זאת בלי שום סכנת חיים.

כמו שכתבתי, בסוף הסרטון, הוא בעצמו מודה שלא הייתה סכנת חיים.

("אני מפחד מכו-ל-כם" שהוא אמר בזלזול).

אני סקרן אם יהיה לחץ על המשטרה למסמס את החקירה. 

אם יחקרו אותו טוב, יעמתו עם אמירתו, כי היא מוכיחה שהוא לא חש בסכנת חיים.

אני ירצו למסמס את החקירה, לא יחקרו אותו לגבי המשפט הזה.

כי אם התביעה לא תוכיח שלא הייתה סכנת חיים, הוא ייצא זכאי.

לפי הסרטון שראיתי, אכן לא היתה הצדקה לירי (לא לפי הקריטריונים שלימדו אותי בתדריכים לנשק אישי), אבל חסר בסרטון תחילת הארוע אז נצטרך לחכות לחקירת המשטרה.
וזה לא שהתביעה צריכה להוכיח שלא היתה סכנת חיים, זה לא עובד ככה. היורה צריך להוכיח שכן היתה (אם כי חשוב לזכור, ירה באויר). הירי קרה רק כבר אחרי שהיתה שם תיגרה רצינית, שהירי בכלל לא עצר אותה. לכן עצרו 7 אנשים, לא רק את היורה.
נחכה וניראה. אם לא היתה הצדקה, יאבד את הרשיון והתפקיד.

פורסם

אתמול בהפגנות בערב של קפלן היה אנרגיה אחרת שלא היתה עד עכשיו, היו גם הרבה צעירים בגילאי 20-30, 

השינוי בעיני לא נראה כמו הוצאת כעס אלא משהו מעבר עם נחישות ארוכה. משהו חדש  מהותי נולד פה .

גם היחס אל השטחים משתנה, אני שומע הרבה אנשים שהיו נטרלים /אדישים מפתחים יחס שלילי מהותי ל"דיקטטורת יהודה", הרבה בגלל העניין היהודי הפנימי של תרבות אנושית שזולגת לארץ ולא מעט בגלל תקציבים שפשוט נסחטים מאיתנו כמו לדוגמא הדבר הבזיוני הזה:

https://www.ynet.co.il/economy/article/rkvz11kmcn

• אהבתי 1

פורסם
לפני 56 דקות, motizkn כתב:

אז אתה לא מבין מה שאני אמרתי, אם הוא מבטל את החלטת הממשלה לבטל את עילת הסבירות אז בפועל הוא קובע את חוקים ולא את הפרשנות שאפילו לפי ההגדרה שלך זה לא בכוחו לעשות.

אני שוב אומר, אין שום פרשנות שבג"ץ יכול לתת להצדיק את ביטול החלטת הממשלה בנוגע לעילת הסבירות. ואם הוא יעשה את זה אז הוא מאשש את דברי הליכוד.

כרגע אנחנו משחקים שח, ולצערי הליכוד כרגע בונה מהלכים לשח-מט בזמן שהצד של לפיד/גנץ/ליברמן עושה את כל הטעויות האפשריות.

השאלה היא אם זה סותר חוקים ועקרונות אחרים (כמו למשל שוויון בפני החוק וכאן אתה שם קבוצה מוגדרת שהחוק לא חל עליה ורק עליה).

אני לא משפטן ולא יודע מה יחליטו ולמה. מה שאני כן יודע שכל החלטה שתתקבל תהיה מנומקת ואז נדע.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 14 דקות, PinkDolphin כתב:

ואני דיברתי על ה-3 לפני אחרונות, ב-1930. ה-SA כבר היה כוח מאד משמעותי -- עד כדי כך שהיטלר חשש (בצדק) מפוטש פנימי, וחיסל את ארנסט רוהמר, המפקד, ב-1934, בליל הסכינים הארוכות.

למרות שאני לא מזלזל בהשפעה של ה-SA התמה לפיה גרמניה נשבתה בידי מיעוט קיצוני לא מתיישב עם המספרים. זה תואם את הנרטיב הלא מבוסס שהווארמאכט פעל במקביל ובנפרד ממכונת ההשמדה של ה-SS. כאילו שתי גרמניות פעלו בנפרד. במינימום, בין 10% ל-15% מהגרמנים היו חברי המפלגה הנאצית.

אחוזי ההצבעה מ-1930 ואילך היו מעל 80%.

התנגדות בתוך גרמניה לשלטון הנאצים הייתה אפסית. גרמניה לא נכבשה ע״י הנאצים, העם הגרמני אימץ את הנאצים והנאציזם בחדווה, בייחוד האריסטוקרטיה והאליטה הצבאית/מדינית. בלעדי התמיכה הזו, ה-SA לבדו לא היה מספיק לתפוס את המדינה.

החיסול של פיקוד ה-SA היה נחוץ, כי הוא בוודאי שהיה חזק מהמשטרה, אבל לא מהצבא.

בכל מקרה, כפי שניכר מהדיון, הכוחות שפעלו בגרמניה לא דומים לכוחות שפועלים בישראל. ישראל לא נמצאת במצב של כאוס, אין כאן מיליציות חמושות שנלחמות זו בזו, אין כאן קריסה כלכלית טוטאלית, האליטה איננה תומכת בקיצונים וכו׳.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...