Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה יהיה עוד מאתיים שנים אף אחד לא יודע.

אבל צריך קצת לחקור ולהבין ולא לנופף ישר שיש 700,000 חרדים שמתרבים.

ממוצע הילודה במשפחה חרדית קטן בשנים האחרונות וכיום הוא עומד על כ-6.

יש יותר חרדים משנה לשנה שמשרתים בצה"ל ונכנסים לשוק העבודה.

הסיבה ההתחלתית שנוצרו זרמים חרדיים היא בגלל כל ההתבוללות שהיתה באירופה במאה ה-19.

כיום יותר חרדים מעורבים בחברה הישראלית, כי יש פחות את החשש של ההתבוללות ושנאת יהודים.

למרות שעכשיו נהייתה מגמה של שנאת חרדים בחסות התקשורת.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7474

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5076

פורסם

אגב בנושא זה מסתבר שהבנייה לחרדים בזמן האחרון מתאפיינת בגובה מקסימלי של 7 קומות לבניין, מכיוון שחלק מהרבנים אוסרים על שימוש במעלית שבת, ו-7 קומות זה סביר בשבילם לעלות ולרדת במדרגות בשישי-שבת, יותר מזה זה בעייתי לחלק מהרבנים האוסרים. כפועל יוצא ניתן מראש להבחין איך בבית שמש (שכבר משנות ה-70 יש איזור שנקרא "ה-8 קומות" שמכיל כמה מפתיע, בניינים עם 8 קומות), עם מצוקת הדיור ובעיות קרקעות לא בונים יותר מ-7 קומות, כי הרבנים אסרו.

לדעתי בענין הזה הרבנים צודקים ועדיף שיאסרו על בניני מגורים גבוהים, שכולנו מפסידים מהם, חוץ מבעלי הקרקע, הקבלנים, וכמה ראשי ערים שמתעשרים.

אין באמת מצוקת קרקעות לדיור. הפריפריה די ריקה. אנשים לא רוצים לגור בפריפריה אלא רוצים לגור במרכז \ ליד עיר גדולה כי יש שם הרבה יותר הזדמנויות וג'ובים, וכך זה בכל העולם. הפתרון הוא ההפך מאשר ליצור צפיפות נוראה בעיר הגדולה. נדמה לי שמחקרים על בעלי חיים מראים שהם משתגעים בצפיפות יתר. הפתרון הוא להזיז מקומות עבודה מהעיר הגדולה, לפחות לפרברים ובהמשך לפריפריה.

ברור שלא.

קצב הריבוי של החרדים הוא לא sustainable בעליל. זה שורש הבעיה.

בקצב הנוכחי (הכפלה כל 18 שנה בערך) הם יהיו בערך 700 מליארד (7 ואחריו 11 אפסים) בעוד 200 שנה. בישראל. זה לא אפשרי פיזית (שלא לדבר על כלכלית).

הריבוי של החרדים הוא ברכה. אנו יושבים בארץ קטנטנה מוקפת באוקינוס של אויבים, והחרדים הם בודאי לא האויבים שלנו אלא ההיפך. יש זליגה מתמדת של חרידים שחוזרים בשאלה וחרדים גם הולכים לעבודה. החרדים הם האחים שלנו, ולא צריך להאשים אותם שהם מנצלים את הפוליטיקאים החילונים שמוכרים אותנו . מה שצריך הוא לשנות את שיטת הבחירות כך שהפוליטיקאים יהיו מחויבים לנו ולא לקבוצות לחץ קטנות. (כדאי לקרוא את הטור של אמנון רובינשטיין ) אז יתאפשר לתת תמיכות (וקרקעות) בצורה שוויונית, והחרדים יעבדו ואפילו ישרתו בצבא, גם כקרבים. בספר שנקרא"בראשית- הדרך למדינה ולצבא אחד" על מלחמת העצמאות של מיכל צור, יש בעמ' 86 צילום של כרוז ("פשקוויל") שבו מרכז אגודת ישראל בירושליים קורא לחרדים בירושליים להתגיס נוכח הסכנה,ליחידות חרדיות מיוחדות אבל קרביות. אם מענין, אפשר להראות אותו פה.

יהודה

פורסם
תיקון קטן, ראש העירייה של קריית גת (דהרי) הוא חובש כיפה סרוגה ויש לו קשרים טובים בעיר עם חרדים.

לגבי יחיאל זוהר, ראש עיריית נתיבות, הוא גדל במשפחה מסורתית אבל מתנגד לכל המסחרה של הבאבות, אני לא יודע אם הוא חובש כיפה.

כפי שיגיד לך כל חרדי וכל תושב בית שמש (וכמובן החיתוך של שתי האוכלוסיות) - כיפה סרוגה זה לא חרדי.

בכל מקרה שניהם לא חרדים וכנראה לכן הם מאזנים בין צרכי כל האוכלוסיות בעיר.

בנתיבות כל המועדונים סגורים בשבת, הבעלים של הטרויה הוא שומר שבת והשאר עושים את זה בשביל "לכבד" את הדתיים.

בקריית גת אין מועדונים, יש שני פאבים קטנים של צעירים.

היה סיפור עם הקניון לפני 10 שנים שהחרימו אותו כי הקולנוע היה פתוח בשבת, אבל בסוף הוא נקלע לקשיים כלכליים וקנה אותו בעלים דתי שרצה שהוא סגור בשבת.

בבריכה יש יומיים בשבוע שהיא סגורה לרחצה נפרדת, אבל היא פתוחה בשבת.

אפשר לספור על יד אחת את העסקים שפתוחים פה בשבת (כמה קיוסקים, תחנת דלק ושני פאבים) אבל עדין גרים פה חילונים.

יש מעדניות שמוכרות לא כשר, אבל הבעלים שלהם מעדיפים לסגור בשבת.

בבית שמש אין אף מועדון, פאב או בר (אלא אם כן מחשיבים את "אולה" שזה יותר לכיוון של מסעדה עם בר קטנטן), הבריכה העירונית לא שמישה כבר בערך עשור, אין קולנוע, אין עסקים שפתוחים בשבת, היה את המקדונלדס אבל כשהוא עבר מהביג לביג פאשן החדש הוא סגור גם בשבתות, כאילו לא קיוסקים, לא תחנות דלק ולא פאבים, גם פה יש מעדניות שמוכרות לא כשר (יש אוכלוסיה דיי גדולה של עולים מבריה"מ) וגם זה לא במרחק של קילומטר מהחרדי הקרוב ביותר.

אי אפשר לבנות עיר בלי בתי כנסת ומקוואות בכלל, כי אלה מבנים שמשמשים לא רק חרדים, בקריית גת יש מקווה באמצע שכונה שרוב התושבים בה הם בכלל חילונים.

ואירוניה קטנה לא מזמן הפגינו נגד בנייה של כולל ואולם אירועים לדתיים, האמת היא שהמקום שייך לבית כנסת שאבא שלי מתפלל בו, ולפני זה היה שם צריף שהיה בו כולל לא חרדי שהיה פתוח שעתיים ביום, והמקום שימש גם לעשיית בריתות ושבת חתן, מה שעשו זה הרסו את הצריף לטובת מבנה חדש.

זה היה להבהיר נקודה שאם המקרה היה הפוך היו קמות זעקות שבר, כשדורסים את החילוני ומוצצים לו את הדם זה בסדר גמור.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
הדהים אותי לקרוא את זה.

עסקן אומר ברגע של שקיפות מלאה שהחילונים צריכים לממן אחרים כי לאחרים אין זכות קיום עצמאית כעיר מודרנית.

מה יותר שבור מזה...והאם מישהו מאמין שמדינת ישראל יכולה להתקיים לעד במתכונת זו?

אמת אמת, אלי ישי אמר זאת בראיון לרדיו "קול ברמה" עוד כשהוא היה שר הפנים בממשלה הקודמת כשעלתה ההצעה לחלק את בית שמש.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לדעתי בענין הזה הרבנים צודקים ועדיף שיאסרו על בניני מגורים גבוהים, שכולנו מפסידים מהם, חוץ מבעלי הקרקע, הקבלנים, וכמה ראשי ערים שמתעשרים.

אין באמת מצוקת קרקעות לדיור. הפריפריה די ריקה. אנשים לא רוצים לגור בפריפריה אלא רוצים לגור במרכז \ ליד עיר גדולה כי יש שם הרבה יותר הזדמנויות וג'ובים, וכך זה בכל העולם. הפתרון הוא ההפך מאשר ליצור צפיפות נוראה בעיר הגדולה. נדמה לי שמחקרים על בעלי חיים מראים שהם משתגעים בצפיפות יתר. הפתרון הוא להזיז מקומות עבודה מהעיר הגדולה, לפחות לפרברים ובהמשך לפריפריה.

יהודה תסתכל על המפה שצירפתי קודם, בית שמש לא בדיוק עיר במרכז, פריפריית-על, הייתה יישוב עדיפות לאומית ב' עד לא מזמן.

לאן יש לעיר להתפתח? אין מי יודע מה עתודת קרקעות לבנייה.

הריבוי של החרדים הוא ברכה. אנו יושבים בארץ קטנטנה מוקפת באוקינוס של אויבים, והחרדים הם בודאי לא האויבים שלנו אלא ההיפך. יש זליגה מתמדת של חרידים שחוזרים בשאלה וחרדים גם הולכים לעבודה. החרדים הם האחים שלנו, ולא צריך להאשים אותם שהם מנצלים את הפוליטיקאים החילונים שמוכרים אותנו . מה שצריך הוא לשנות את שיטת הבחירות כך שהפוליטיקאים יהיו מחויבים לנו ולא לקבוצות לחץ קטנות. (כדאי לקרוא את הטור של אמנון רובינשטיין ) אז יתאפשר לתת תמיכות (וקרקעות) בצורה שוויונית, והחרדים יעבדו ואפילו ישרתו בצבא, גם כקרבים. בספר שנקרא"בראשית- הדרך למדינה ולצבא אחד" על מלחמת העצמאות של מיכל צור, יש בעמ' 86 צילום של כרוז ("פשקוויל") שבו מרכז אגודת ישראל בירושליים קורא לחרדים בירושליים להתגיס נוכח הסכנה,ליחידות חרדיות מיוחדות אבל קרביות. אם מענין, אפשר להראות אותו פה.

יהודה

סלח לי יהודה אבל על הבחירות בבית שמש שמעת? איזה פוליטיקאי חילוני (או דתי) מכר אותנו? בפעם אולי היחידה שבה התאחדו כל הזרמים הציוניים נגד החרדים הם נלחצו והתחילו לבצע עבירות של זיוף בחירות בצורה סיטונאית ומאורגנת!

באחת הערים המעורבות היחידות שבהן נבחר ראש עיר חרדי לקדנציה אחת הוא דאג אך ורק לאוכלוסיה החרדית! למה אתה חושב היה הבלאגן בבחירות האחרונות לבית שמש? אישרו בדלת האחורית ובקומבינות שכונות חרדיות חדשות לעשרות אלפי חרדים, ככה זה כשראש העיר נמצא באותה מפלגה עם שר הפנים ומקורב אליו!

אגב הרי זה סוד גלוי שהחרדים שירתו בצבא, הרי ידוע שבן גוריון נתן פטור לכ-400, עד שנת 68 (כלומר כולל מלחמת ששת הימים) היו כ-800 בעלי פטור, וזה נמשך עד שנת 77 (כלומר גם כולל את מלחמת יוה"כ).

למעשה החרדים לא השתתפו רק בשתי מלחמות - לבנון הראשונה והשנייה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בעוד כרבע שעה יחל הדיון הראשון בבית המשפט המחוזי בירושלים (בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים) בראשות נשיא בית המשפט המחוזי בירושלים דוד חשין העומד בראש הרכב של 3 שופטים.

תשובת ראש העיר משה אבוטבול לבית המשפט כפי שהוגשה ע"י עורך דינו יעקב וינרוט ביום שישי - מספר הזיופים עומד על עשרות בלבד וניתן להוכיח זאת בוודאות (כך לפי וינרוט), בעוד הפרש הקולות הוא 956, ולכן אין לבצע בחירות מחדש.

בראיונות מר אבוטבול שלף כמובן את הקלף החרדי "היועץ המשפטי לממשלה נקט בצעד קיצוני ללא סיבה מוצדקת לפסילת תוצאות הבחירות בהן נבחר אדם חרדי".

כמו כן הוא טען כי חקירת המשטרה נמצאת בתחילת דרכה עדיין ועדיין מזמנים חשודים לעדויות, וכי בידי המשטרה כרגע ראיות דלות.

בעיתונים החרדים קראו להתפלל להצלחת אבוטבול בבית המשפט.

את טענות אלי כהן (המתמודד הדתי-חילוני), מוטי כהן (יו"ר סיעת "עתיד העיר"), שלום אדרי (יו"ר סיעת הליכוד), ריצ'רד פרס ("העבודה") עו"ד ליאורה חביליו (בשם היועץ המשפטי לממשלה) בהתבסס על חקירת המשטרה ועל תצהירים בין היתר של אלי ונונו (ל-In Flames - כן זה אבא של...) כבר נמסרו לבית המשפט לפני כשבועיים ועיקרם כי הזיוף היה בצורה שיטתית, מאורגנת, וממומנת היטב, על מנת לגרום לראש עיר אחד להיבחר מבלי להתחשב בדעת הבוחרים ותוך ערעור יסודות הדמוקרטיה (כך לפי עו"ד ליאורה חביליו בשם היועמ"ש).

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הריבוי של החרדים הוא ברכה. אנו יושבים בארץ קטנטנה מוקפת באוקינוס של אויבים, והחרדים הם בודאי לא האויבים שלנו אלא ההיפך. יש זליגה מתמדת של חרידים שחוזרים בשאלה וחרדים גם הולכים לעבודה. החרדים הם האחים שלנו

אנחנו אכן בארץ קטנטנה. אין פה מספיק מקום ומשאבים לאוכלוסיה פי 10 או פי 100 יותר גדולה מאשר היום.

החרדים לוקחים את הפסוק "פרו ורבו ומילאו את הארץ" באופן מילולי.

לדעתי הארץ כבר מלאה.

לדעתם כנראה שההגדרה של "מלאה" זה "יש רק מקום בעמידה".

העובדה שאנחנו "מוקפים אויבים" (באמת? עם 2 מתוך 4 שכנותינו יש הסכם שלום. השלישית (לבנוו) חלשה ולא מהווה איום. הרביעית מרוסקת מבפנים במלחמת אזרחים שהסוף שלה לא נראה באופק.) לא אומרת שיש צורך להגדיל את מספר התושבים אצלנו עד שניחנק. הצבא לא צריך עוד חיילים, אם זה הטיעון שלך. אין שום איום קיומי באופק שמצריך אוגדות חי"ר עם עשרות אלפי חיילים.

אה, ואני לא מכיר את האחים שלך אבל לי אין אח חרדי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

באותו הנושא: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4463595,00.html

הוועדה המחוזית ירושלים אישרה 3 תוכניות לבניית 6,500 דירות בדרום בית שמש,

המיועדות לטענתה "לציבור הכללי". אולם במטה המאבק נגד הבנייה טוענים כי מדובר

בדירות שיהיו מיועדות לאוכלוסייה החרדית בשכונת רמת בית שמש ואף יפגעו "בשטחים

פתוחים עתירי ערכי טבע נוף וארכיאולוגיה

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

למי שקרא את הכתבות שהעליתי קודם, מדובר על אותן יחידות בדיוק

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מסיכום של מה שראיתי שהתפרסם מהדיון המשפטי נראה שהדיון הולך לכיוון של השאלה מהו הרף שממנו יש לערוך בחירות חוזרות.

כלומר אין כאן שאלה לגבי האם היו זיופים וכמה.

טענת עו"ד חביליו מהפרקליטות היא שמספיק שיש תשתית מאורגנת ופגיעה מכוונת וממוסדת בטוהר הבחירות.

לעומתה טענת עו"ד וינרוט היא שיש להראות זיוף במספרים שיכריעו בוודאות את הבחירות, כלומר שמספר הזיופים יהיה גדול מההפרש מעל לספק סביר כמו במשפט פלילי, לטענתו המשפט הזה מתקרב במהותו למשפט פלילי ולכן צריך להיות סף גבוה כמו במשפט פלילי.

לפי הבנתי עו"ד חביליו (המייצגת את המדינה), עו"ד הברמן (המייצג את אלי כהן), עו"ד וינרוט (המייצג את משה אבוטבול), עו"ד בומבך (המייצג את מ"מ וסגן ראש העיר מאיר בלעיש), עו"ד חן לבנת (המייצג את אגודת ישראל), עו"ד אלון רן (המייצג את "כח" ששמה נקשר כאחראית לזיופים).

נראה שעו"ד המייצגים את העבודה (פרופ' עו"ד דוד ליבאי) והליכוד עדיין לא דיברו.

עד מחר יועברו כל חומרי החקירה מהפרקליטות לשאר המשיבים, תוך שבוע מהיום יוגשו תגובות המשיבים ולאחר מכן ייקבע תאריך להמשך הדיון.

תיקון עצמי:

עו"ד וינרוט מייצג אך ורק את ראש העיר אבוטבול ולא את סיעת ש"ס, להם יש פרקליט נוסף משלהם.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

יהודה תסתכל על המפה שצירפתי קודם, בית שמש לא בדיוק עיר במרכז, פריפריית-על, הייתה יישוב עדיפות לאומית ב' עד לא מזמן.

לאן יש לעיר להתפתח? אין מי יודע מה עתודת קרקעות לבנייה.

לפי תמונת הלווין של google maps בית שמש מוקפת בשטחים ירוקים שבהם משובצים מושבים. חלקם ודאי מתאים לבניה, ואם צריך פולשים למושב שכן, כמו כפר סבא ורעננה שמתרחבים לאדמות של מושבים שכנים. כמובן חשוב גם הסטטוס החוקי של הקרקעות אבל ניתן לפתור זאת גם אם זה לוקח הרבה זמן.

סלח לי יהודה אבל על הבחירות בבית שמש שמעת? איזה פוליטיקאי חילוני (או דתי) מכר אותנו? בפעם אולי היחידה שבה התאחדו כל הזרמים הציוניים נגד החרדים הם נלחצו והתחילו לבצע עבירות של זיוף בחירות בצורה סיטונאית ומאורגנת!

באחת הערים המעורבות היחידות שבהן נבחר ראש עיר חרדי לקדנציה אחת הוא דאג אך ורק לאוכלוסיה החרדית! למה אתה חושב היה הבלאגן בבחירות האחרונות לבית שמש? אישרו בדלת האחורית ובקומבינות שכונות חרדיות חדשות לעשרות אלפי חרדים, ככה זה כשראש העיר נמצא באותה מפלגה עם שר הפנים ומקורב אליו!

.

משום מה פוליטיקאים דתים גרועים יותר מהחילונים. אבל לא דיברתי על פולטיקאים אלא על סתם חרדים.

אנחנו אכן בארץ קטנטנה. אין פה מספיק מקום ומשאבים לאוכלוסיה פי 10 או פי 100 יותר גדולה מאשר היום.

החרדים לוקחים את הפסוק "פרו ורבו ומילאו את הארץ" באופן מילולי.

לדעתי הארץ כבר מלאה.

לדעתם כנראה שההגדרה של "מלאה" זה "יש רק מקום בעמידה".

ההגדרה של "מלאה" מזכירה את הגדרת הקו האדום של גובה המיים בכינרת. עושים הרבה רעש סביב הקו האדום, וכשצריך פשוט מגדירים אותו מחדש.

כבר בזמן המנדט הבריטי טענו שהארץ מלאה לגמרי, כשהיו בערך 1.5 מיליון תושבים על כל השטח מהירדן עד הים. בזמנו רוב העובדים עסקו בחקלאות והיום רק אחוזים בודדים. אם יפסיקו את הסבסוד (העקיף ברובו) כמעט ויעלמו החקלאים. עובדה שיש פרנסה לכולם. שטח ישראל (אפילו רק בתוך הקו הירוק) גדול פי 10 או 20 מהשטח של סינגפור, אבל האוכלוסיה גדולה רק בפחות מפי 2. ניתן להגדיל את האוכלוסיה פי כמה וכמה ועדיין לא להתקרב לצפיפות של סינגפור.

לגבי "יש רק מקום בעמידה", עובדה שהרבה אנשים (ואולי אפילו רוב) רוצים לגור בגוש דן או שכבר גרים שם. כנראה לא כל כך רע כש "יש רק מקום בעמידה".

העובדה שאנחנו "מוקפים אויבים" (באמת? עם 2 מתוך 4 שכנותינו יש הסכם שלום. השלישית (לבנוו) חלשה ולא מהווה איום. הרביעית מרוסקת מבפנים במלחמת אזרחים שהסוף שלה לא נראה באופק.) לא אומרת שיש צורך להגדיל את מספר התושבים אצלנו עד שניחנק. הצבא לא צריך עוד חיילים, אם זה הטיעון שלך. אין שום איום קיומי באופק שמצריך אוגדות חי"ר עם עשרות אלפי חיילים.

כוונתי היתה לחוזק כלכלי. במדינה גדולה יותר (מבחינת אוכלוסיה) יהיו יותר מפעלים וחברות גדולות וכולנו נרוויח מזה. הריכוזיות תרד ויוקר החיים ירד, היצוא יגדל והממשלה תגבה הרבה מסים שיוכלו לבזבז אותם על החרדים, על ועדי העובדים המונופוליסטים וגם ישאר קצת למערכות נשק שמתיקרות בקצב הולך וגדל, והם חיוניות לנו.

אגב, אם שוויץ מחזיקה צבא כולל מילואים, אנחנו בודאי צריכים צבא רציני. לפעמים מלחמה מתחילה ללא סיבה הגיונית. מה יקרה אם באחת הארצות השכנות יקום איזה "היטלר" ? איזה הגיון היה להיטלר ימ"ש כשפלש לרוסיה? ואנחנו עוד לא בדיוק בגודל של רוסיה.

אה, ואני לא מכיר את האחים שלך אבל לי אין אח חרדי.

יש לך, אבל אתה לא מרגיש אותו בינתיים. מה רע עושים החרדים? ואני לא מדבר על פוליטיקאים חרדים. אם היו מציעים לחילוני יום לימודים ארוך לילדים כולל ארוחה במחיר מצחיק, הוא לא היה לוקח?

יהודה

פורסם

יהודה רוב השטחים מסביב לבית שמש הם גנים לאומיים ואתרים ארכיאולוגיים ולכן לא ניתנים לבנייה.

וזה אגב לא עוצר את החרדים - כשצריך שכונה חרדית גם אתר ארכיאולוגי לא יעמוד בדרכם.

העניין הוא שאצל החרדים אסור להפסיד בבחירות. ובצוק העתים ניתן אפילו לזייף ולרמות.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

שטח ישראל (אפילו רק בתוך הקו הירוק) גדול פי 10 או 20 מהשטח של סינגפור, אבל האוכלוסיה גדולה רק בפחות מפי 2. ניתן להגדיל את האוכלוסיה פי כמה וכמה ועדיין לא להתקרב לצפיפות של סינגפור.

לגבי "יש רק מקום בעמידה", עובדה שהרבה אנשים (ואולי אפילו רוב) רוצים לגור בגוש דן או שכבר גרים שם. כנראה לא כל כך רע כש "יש רק מקום בעמידה".

כוונתי היתה לחוזק כלכלי. במדינה גדולה יותר (מבחינת אוכלוסיה) יהיו יותר מפעלים וחברות גדולות וכולנו נרוויח מזה. הריכוזיות תרד ויוקר החיים ירד, היצוא יגדל והממשלה תגבה הרבה מסים שיוכלו לבזבז אותם על החרדים, על ועדי העובדים המונופוליסטים וגם ישאר קצת למערכות נשק שמתיקרות בקצב הולך וגדל, והם חיוניות לנו.

אגב, אם שוויץ מחזיקה צבא כולל מילואים, אנחנו בודאי צריכים צבא רציני. לפעמים מלחמה מתחילה ללא סיבה הגיונית. מה יקרה אם באחת הארצות השכנות יקום איזה "היטלר" ? איזה הגיון היה להיטלר ימ"ש כשפלש לרוסיה? ואנחנו עוד לא בדיוק בגודל של רוסיה.

יש לך, אבל אתה לא מרגיש אותו בינתיים. מה רע עושים החרדים? ואני לא מדבר על פוליטיקאים חרדים. אם היו מציעים לחילוני יום לימודים ארוך לילדים כולל ארוחה במחיר מצחיק, הוא לא היה לוקח?

יהודה

אתה רוצה להגיע למצב שכל הארץ צפופה כמו סינגפור או כמו גוש דן?

אני לא.

לאיפה תיסע לנופש כשתרצה לראות קצת ירוק? לנורווגיה?

אני מעדיף שיישאר קצת גם פה אצלנו.

ומבחינה כלכלית אני ממש לא משוכנע שיש כזה יתרון לגודל.

גידול באוכלוסיה = עוד התפלת מים, עוד ייבוא מזון (שעלול להתייקר מאוד בעשורים הבאים בגלל שינויי האקלים), עוד צריכת אנרגיה, עוד זיהום אוויר ומים.

ולגבי גידול בגביית המיסים - הרשה לי לגחך.

הקבוצות עם קצב הגידול הכי גבוה הן אלו שלא רק שלא משלמות מס הכנסה וארנונה אלא שואבות את הקצבאות מהביטוח הלאומי פי 10 מהאזרחים היצרניים שמשלמים מיסים.

הרע שהחרדים עושים לי זה:

1. מקרבים אותנו בקצב מבהיל לקריסה כלכלית בגלל הגידול המטורף.

2. מעמיסים על הביטוח הלאומי ועל תקציב המדינה כך שנשאר פחות עבור האזרחים היצרניים.

3. מעוניינים, בטווח הארוך, לשנות את אופי המדינה למדינת הלכה מלאה, בסגנון סעודיה\איראן.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
יהודה רוב השטחים מסביב לבית שמש הם גנים לאומיים ואתרים ארכיאולוגיים ולכן לא ניתנים לבנייה.

ובכל זאת מה עם אדמות המושבים הסמוכים?

נכון שגם במקרה הטוב התהליך אורך מספר שנים, אבל עדיין בסופו יש קרקע לבניה.

וזה אגב לא עוצר את החרדים - כשצריך שכונה חרדית גם אתר ארכיאולוגי לא יעמוד בדרכם.

העניין הוא שאצל החרדים אסור להפסיד בבחירות. ובצוק העתים ניתן אפילו לזייף ולרמות.

כפי שכתבתי, העסקנים החרדים הם משהו איום ונורא. הבעיה היא שלנו, שאנו נותנים להם את הכוח המוגזם. אילו היינו עוברים לשיטת בחירות אישית, הכוח היה חוזר לנו, לרוב העם ולא לקבוצות מיעוט.

אתה רוצה להגיע למצב שכל הארץ צפופה כמו סינגפור או כמו גוש דן?

אני לא.

לאיפה תיסע לנופש כשתרצה לראות קצת ירוק? לנורווגיה?

אני מעדיף שיישאר קצת גם פה אצלנו.

כתבתי אחרת. כיום הארץ רובה ריקה. אם וכאשר נגיע למצב שחצי מהארץ צפופה, נעצור ונחשוב איך מתקדמים. בינתיים, עוד רחוק היום הזה.

ומבחינה כלכלית אני ממש לא משוכנע שיש כזה יתרון לגודל.

גידול באוכלוסיה = עוד התפלת מים, עוד ייבוא מזון (שעלול להתייקר מאוד בעשורים הבאים בגלל שינויי האקלים), עוד צריכת אנרגיה, עוד זיהום אוויר ומים.

יש יתרונות לגודל ויש ההיפך- יתרונות לקוטן. אבל לנו מאוד חשוב להיות חזקים, קודם כל מבחינה כלכלית וכתוצאה מכך גם צבאית. האם בטוח שארה"ב תמשיך לתת לנו מיליארדים כל שנה לסיוע צבאי? האם גרמניה תמשיך לממן חלק מהצוללות המאוד יקרות שלנו?

במזרח התיכון הכל משתנה חוץ מדבר אחד- שנאת הערבים אלינו נשארת קבועה. היחס בין כמות הערבים ובינינו היא בלתי נתפס. ומי יודע מתי הערבים יקטינו את הפער האיכותי מולינו? חיבים להתכונן ולהיות חזקים.

ולגבי גידול בגביית המיסים - הרשה לי לגחך.

הקבוצות עם קצב הגידול הכי גבוה הן אלו שלא רק שלא משלמות מס הכנסה וארנונה אלא שואבות את הקצבאות מהביטוח הלאומי פי 10 מהאזרחים היצרניים שמשלמים מיסים.

מס הכנסה וביטוח לאומי הם רק חלק מהמיסים, ונדמה לי שאפילו לא הרוב. כשחרדי קונה דירה, הוא משלם בעקיפין את המיסים שגלומים במחיר הדירה. כשחרדי קונה לחם בסופר או רכב, הוא משלם מע"מ. ולגבי קיצבאות הביטוח הלאומי, הם מוטות לטובת החרדים. אם וכאשר הרוב ישלוט פה (ראה הקישורים הקודמים של שינוי שיטת הבחירות ), הם יקבלו פחות אלא אם יתחילו לעבוד.

הרע שהחרדים עושים לי זה:

1. מקרבים אותנו בקצב מבהיל לקריסה כלכלית בגלל הגידול המטורף.

נראה לי שזו הגזמה. ברור שהנושא חשוב אבל לא עד כדי כך. המדינה משתמשת במיסים שלנו בצורה מאוד לא אחראית. מפזרת אותם על פרויקטים ומפעלים בזבזנים\ כושלים (נמל תעופה לוד, התעשיה הצבאית), מחזיקה המון עובדים מיותרים בצבא, במערכת הבטחון ובשירות הממשלתי, משלמת משכורות גבוהות לעובדים בכירים בצבא ובמערכת הבטחון, תשלומי הפנסיה לקבע הם בזבוז מטורף (גם בפנסיה ה"חדשה", כלומר כבר לא הפנסיה התקציבית), סיוע מנופח לאוניברסיטאות, משכורות פיצוץ לבכירים בעיריות וכו'. ואפילו כל אלה עדיין לא מביאים אותנו לקריסה, אם כי חונקים אותנו.

ניקח לדוגמא את הרמטכ"ל, כל רמטכ"ל, שהוא תמיד מאוד פופולרי. בעצם הוא אויב שלנו מבחינת הבזבוזים. הצבא צריך לאזרח כל פעילות שלא יורה. אין שום סיבה שמזכירה בקבע תרויח פי כמה וכמה ממזכירה באזרחות. מדוע לא מרשים לאיש קבע בן 50 להמשיך בקבע (אם הוא רוצה ומתאים) ?הרי כל שנה נוספת בקבע חוסכת שנת פנסיה סופר יקרה? מדוע שאיש קבע שאינו קרבי יצא בכלל לפנסיה מוקדמת?

2. מעמיסים על הביטוח הלאומי ועל תקציב המדינה כך שנשאר פחות עבור האזרחים היצרניים.

מסכים. אבל זו אשמתינו, כי אנו מאפשרים להם. ראה שוב ענין שינוי שיטת הבחירות.

3. מעוניינים, בטווח הארוך, לשנות את אופי המדינה למדינת הלכה מלאה, בסגנון סעודיה\איראן.

ממש לא נכון. הם לא מסיונרים. הם מעונינים בתמיכה הכספית שלנו אבל לא שמעתי שרוצים להכריח אותי להיות דתי.

יהודה

• תוכן חדש...