Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצורך העניין הופרשו 2K ש"ח.

אחרי שקראתי הרבה וניסיתי להבין בעצמי מי הפרטנרית הנכונה, החלטתי שאני צריך תמיכה.

אני יוצא לטיול במזרח בעוד חודש, ואשמח להסתובב עם עדשה אחת שתוכל להתאים גם לצילומי נוף, גם פורטרטים וגם תדע לתת פה ושם זום.

קצת חושש מתחום העדשות המשומשות, מהסיבה הפשוטה שאני לא מספיק בקיא.

כרגע משתמש בקיט (18-55) וסיגמא 70-300 4.0-5.6 מאקרו, ומעדיף משהו עם איכויות אופטיות עדיפות.

שוקל את האפשרות לקחת איתי פריים 50מ"מ 1.8 של קנון (עולה כ600 ש"ח בארץ) כי היא שוקלת מעט מאוד. השאלה אם שארית התקציב תאפשר לי להצטייד כראוי.

אשמח לקבל כיוונים לבדיקה.

תודה, אפילו מאוד.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

חבר טוב שלי כבר 4 וחצי חודשים מסתובב בדרום אמריקה עם ה15-85 של קנון. (ו-60D)

הוא מרוצה עד השמיים!

האיכות האופטית שלה פשוט מעולה ולדעתי זה טווח מספיק טוב בשביל הכל.

היא מעט חורגת מהתקציב, אך אני לא רואה שום סיבה לא לרכוש אחת כזו ביד2.

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

ה1.8 מורכבת אצלי קבוע על ה400D הבעייה איתה ש50MM זה לא מתאים לא לצילום קרוב ולא לצילום רחוק, מעצבן שצריך לעמוד רחוק מאוביקט הצילום.

אודי A4

דימה.

פורסם

לא בטוח ש-15-85 תתן לך טווח יעיל כלשהו בטיולים - בדרך כלל אתה צריך גמישות גבוהה עם מפתח צמצם נמוך - ואילו עולות פעמיים התקציב שלך.

אבל:עם 15-85 +50 ממ + איזו 55-250 קיט (באיזור ה700 ש"ח יד שניה) תוכל לייצר משקל זעיר ,טווח מעולה ואחלה תוצאות.

אל תשכח שאתה בCROP , כלומר הטווח האמיתי שלך לכל העדשות הוא 22-375

פורסם

תבדוק עדשות 10-22 ודומיהן, אם הן יכנסו לך בתקציב, זה ישנה לך את התמונות נוף דרסטית. אם תוכל תרכוש גם 50 מ"מ, עדשה כיפית לפורטרטים

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

10-22 עולה לבדה יותר מהתקציב שלי.

15-85+50+50-250 יעלו לי כמו אוטו.

פתרון ריאלי נראה כמו 15-85 יד שניה יחד עם ה70-300 הנוכחית.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
תבדוק עדשות 10-22 ודומיהן,

לנופים זו אכן חוויה מדהימה!

לא בטוח ש-15-85 תתן לך טווח יעיל כלשהו בטיולים - בדרך כלל אתה צריך גמישות גבוהה עם מפתח צמצם נמוך - ואילו עולות פעמיים התקציב שלך.

לא מסכים. (למרות שזה כבר עניין של העדפות).

בטיולים שהייתי עם 70-300+17-50, מצאתי את עצמי ב98% מהזמן עם ה17-50 מורכבת על הגוף.

בכלל אני אישית יותר ויותר מתחבר לעדשות רחבות. בעיקר בטיולים!

ל15-58 יש אחלה מייצב תמונה שעושה עבודה נהדרת גם בתאורה בעייתית.

עודד.

פורסם

בימי הפילם השתמשתי ב-100-300 בעיקר בשביל לצלם את הילדים על רכבות הרים. 99% מהתמונות עם ה-28-80.

כיום על קרופ אני משתמש ב-18-125 שמספקת את מרבית צרכי - וזה בעיקר בטיולים, וה נכון גם לשאר בני המשפחה שמתמשים באותו ציוד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עוד אופציה היא ה18-135 של קנון.

לא סגור על המחיר שלה, אך היא עדשת כלבו סבירה בהחלט.

עודד.

פורסם

לאחר צמצום אפשרויות רבות, בעיקר מתוך התעקשות על איכות, גם אם על חשבון זום, ההתלבטות היא כזו:

הקנון 15-85 מקבלת סופרלטיבים מכאן ועד הודעה חדשה. איכות אופטית שנושקת לסדרת ה-L, מייצב תמונה של 4 סטופים ובנויה היטב. בזאפ מופיעה עם מחיר מינימום של 3K וקצת, כיד שניה המחיר נע סביב 2.5K.

האנדרדוג שלה היא ה17-85 הפחות מוערכת, למרות שמקריאה בפורומים בינ"ל ההבדל ביניהן לא גדול כפי שמוצג והיא נותנת פייט טוב. המייצב קצת פחות מתקדם ושווה ערך ל-3 סטופים בלבד, היא קצת פחות חדה בקצה הרחב של הטווח, וקצת פחות רחבה מה15-85. מחירה כחדשה 2K, והשמועות מדברות על 1.4K כמשומשת.

כמה הבדל באמת יש שם?

השיקול הכספי אינו זניח בכלל, וכל שקל שאני מוציא יורד מהתקציב לטיול, אז אני מנסה למצוא נקודת איזון.

מסובך להנות.

עריכה:

בקריאה יותר מעמיקה נראה כי האיכות האופטית של ה-17-85 לא שונה משמעותית, אם בכלל (הדעות חלוקות) משל עדשת הקיט. אם היתרונות אל מול הקיט הם רק מנוע פוקוס, טווח ואיכות בניה, היא לא מעניינת.

יש למישהו ניסיון?

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

לא משנה מה תקנה, קח איתך את ה50. חובה חובה חובה!

היא אמנם קצת מקרבת (80 מ"מ על קרופ של קאנון) אבל היא עדשה מעולה לצלם ילדי עולם שלישי משחקים כדורגל.

לא כלכך מכיר את ליין העדשות של קאנון אז אני לא יכול להמליץ על משהו ספציפי. מה שאני כן יכול להגיד, זה שכמו בשיפורים, גם פה י. שילוש קדוש, כאן הוא מחיר - איכות - טווח, כך שההמלצה היחידה שאני יכול לתת לך היא ה18-135.

עכשיו נזכרתי גם ב18-270 המיוצבת של טמרון, טווח מטורף (מקביל ל 29-432 מ"מ) ואם אני זוכר נכון היא עולה באיזור ה450-500 דולר כאן (כלומר אמור להיות סביב ה2000 ש"ח בארץ)

כאן בזאפ.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

כמה הבדל באמת יש שם?

אה... שאלת מיליון הדולר.

מרב שחופרים בביקורות על הבדלים שוכחים את השאלה המרכזית: "האם אני (או כל אחד שיעשה שימוש) בכלל ישים לב להבדל?"

חפרנים אוהבים לחפור ולדקדק, אבל האם באמת תשים לב להבדל?

ועוד על DSLR בסיסית...

אני בטח לא יכול לתת לך תשובה.

אתה מצלם RAW?

(הרבה פעמים חופרים על איכויות שעיבוד תמונה יעיל יותר יכול לספק).

3K עולה חדשה ומבקשים 2.5K למשומשת?

מישהי חולמת...

לפחות להוריד שליש על משומשת.

לדעתי, קח עדשה אחת, איכותית, וצלם איתה.

אז משהו מסוים לא צילמת כי רחוק מדי... אז לא צילמת. יותר חשוב שלעדשה שאיתך יהיה מפתח צמצם כמה שיותר פתוח (איך אתה לא מתייחס לנקודה החשובה הזו בכלל???), אחר כך מייצב טוב (לצילומים באור נמוך), שתפקס מהר ושתכיר אותה טוב.

אם כבר, במקום עוד זום, לקחת עוד פריים אחת מהירה, אבל לטעמי 50mm זה קצת טלה מדי על קרופ (בייחוד שחלק גדול מהשימושיות של פריים מהירה זה בחללים סגורים).

אין לקנון משהו יותר קצר בתקציב מוגבל?

איך הטמרון 17-50 2.8 המיוצבת לקנון?

הצמצם הפתוח שלה שווה אובדן בטלה (לדעתי, באופן חד משמעי), אבל אני לא יודע איך האיכות של הגירסה המיוצבת.

והכי חשוב, עדשה זה לא רק לטיול וזה לא מהתקציב של הטיול, זה להרבה זמן, גם לגופים הבאים, ואם שווה להשקיע במשהו, זה בעדשות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אתה מצלם RAW?
לא, ולא בטוח שאתחיל עם זה עכשיו פשוט כי זה אומר להכפיל את נפח האכסון פי 10.

מישהי חולמת...

3K למחיר הנמוך ביותר בזאפ. יכול להיות שמישהי קנתה ביותר, אבל זו לא אשמתי. נראה שזה המחיר בו הן מחליפות ידיים.

פתח צמצם כמה שיותר פתוח
הניסיון שלי אפסי, כמו גם ההכרות שלי עם עדשות אחרות. לא יצא לי לצלם יותר מפריים או שניים עם עדשה בעלת צמצם נמוך מהקיט (3.5-5.6), אז אני אפילו לא יודע מה היתרונות שלו (מלבד הרבה יותר אור, וכאן חשבתי שהמייצב מפצה).

במקום עוד זום, לקחת עוד פריים אחת מהירה
השאיפה היא למצוא אול-ראונדר שאוכל להשאיר על המצלמה ב90% מהמקרים, למעט צורך נקודתי בטלה (70-300).

הפריים שאוכל להרשות לעצמי בנוסף לעדשה ראשית שתחליף את הקיט היא ה50 1.8, שתוריד לי 350-450 ש"ח מהתקציב לעדשה הראשית.

אין לקנון משהו יותר קצר בתקציב מוגבל?
לא.

איך הטמרון 17-50 2.8 המיוצבת לקנון?

מקריאה בלבד, מדהימה אם אתה נופל על עותק מוצלח. וגם אז חבר פורום יכול לספר על יציאה מכיול על בסיס חודשי.

עדשה זה לא רק לטיול וזה לא מהתקציב של הטיול
אין ספק, אבל כרגע אין תקציב מלבד התקציב של הטיול.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

אם אתה לא מבין איך צמצם משפיע על הצילום הבעיה שלך עם לקבל תמונות טובות מהטיול היא לא העדשה ולא כיסוי של טווחים.

הרבה לפני שהעדשה עושה הבדל, אתה צריך לדעת לצלם ולתפעל מצלמה.

לדעת איך צמצם משנה עומק שדה, איך אורך מוקד משנה את מהירות התריס בה אתה יכול לצלם, לדעת להשתמש נכון באלו במקביל לבחירת ISO. להכיר קצת עקרונות של קומפוזיציה, לעבוד נכון עם הפוקוס, מתי כדאי לצלם RAW...

ים של דברים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אם אתה לא מבין איך צמצם משפיע על הצילום הבעיה שלך עם לקבל תמונות טובות מהטיול היא לא העדשה ולא כיסוי של טווחים.

הרבה לפני שהעדשה עושה הבדל, אתה צריך לדעת לצלם ולתפעל מצלמה.

לדעת איך צמצם משנה עומק שדה, איך אורך מוקד משנה את מהירות התריס בה אתה יכול לצלם, לדעת להשתמש נכון באלו במקביל לבחירת ISO. להכיר קצת עקרונות של קומפוזיציה, לעבוד נכון עם הפוקוס, מתי כדאי לצלם RAW...

ים של דברים.

אין ספק שאני רק מגרד את פני השטח. להעשיר את הידע והנסיון שלי בצילום אני מנסה על בסיס קבוע, אבל לא זו הנקודה כרגע.

ההשפעות שאני מכיר של צמצם על הצילום הן חשיפה לאור ועומק שדה. קראתי שהוא גם משפיע על חדות התמונה, אבל זה לא דבר שהצלחתי לשים אליו לב עם הציוד שלי.

כנראה שלא הערכתי מספיק את החשיבות של צמצם פתוח יותר.

בעולם של תקציב מוגבל, השאלה היא על חשבון מה זה בא.

מה חתימה? תתפשטי!

• תוכן חדש...