Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

tamron 17-50 F2.8, כבר מספר שנים משודכת על ה-400D שלי, בגירסה הלא מיוצבת.

עדשה נפלאה.

חדות מאוד גבוהה כמעט לכל אורך הסקאלה, זולה, פשוט כיף.

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

היא באמת מפתה, אבל הבנתי שבקרת האיכות בטמרון כזו שמוציאה עדשות לא אחידות ברמתן.

כיילת את העדשה?

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

לא כיילתי.

ישלי backfocus קטנטן שאין לי כוח ללכת לכיול בשבילו.

באמת שזניח.

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

טוב, לסיכום:

17-50 או 15-85?

אמורה להיות עדשה אול-ראונדר שתהיה על המצלמה 90% מהזמן למעט כשצריך סופר זום עם סיגמא 70-300 לא כלכך איכותית. תשמש לצילום נופים (עירוניים וטבע), אנשים, ותופעות מעניינות בדרך.

מצד אחד - טמרון 17-50, 2.8 קבוע ללא מייצב.

לטובתה- 1600 ש"ח לחדשה. חדה מאוד, איכותית מאוד, יעילה בתאורה קשה.

לרעתה- טמרון=איכות אופטית לא אחידה, שמועות על צורך חוזר בכיול אוטופוקוס. טווח מוגבל, לא מיוצבת.

מנגד - קנון 15-85 3.5-5.6. 3000 לחדשה, 2500 ליד2.

לטובתה- מייצב נהדר שאמור לכסות 4 סטופים, איכות אופטית גבוהה, טווח רחב לשני הקצוות.

לרעתה - מחיר, צמצם.

אם המחיר לא היה שיקול, כנראה שהייתי הולך על הקנון. אבל הוא כן. השאלה אם המייצב ותוספת הטווח (בעיקר בגבוהות) שווה את הכסף.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

במידה ואתה יכול להרשות לעצמך את הקנון 15-85, לך עליה!

זו עדשה שתשמש אותך שנים רבות! (לעומת הטמרון- שלפי השמועות לא מזדקנת בכבוד. יש לי אחת כזו לניקון כ8 חודשים ואני מאוד מרוצה ממנה! אבל אם היה לי את הממון במעמד קניית העדשה, סביר להניח שהייתי הולך על הניקון 16-85. המקבילה של קנון ל15-85).

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

אני לא מכיר ממש את העדשות המדוברות, אבל אם יש מגמה שאני מזהה אצלי בטיולים זה צמצום ציוד משמעותי. במקומך הייתי קונה 18-200 ושלום על ישראל (ובעצמי מסתפק בקומפקטית). שתי עדשות זום ובנוסף 50 מ"מ? זה וואחד תיק, תרתי משמע.

אם בכל זאת זה מה שאתה רוצה, אישית לא הייתי משלם כ"כ הרבה לעוד עדשת קיט (אני מוכן להתערב שהאיכות אולי טובה יותר, אבל לא מורגשת כלל). אם כבר שילמת תגדיל את הטווח (18-135 או משהו בסגנון), או לך על 17-40 (שביד שניה נכנסת לתקציב). קיבלת איכות אופטית מעולה, צמצם יחסית פתוח ובניה איכותית. אין מייצב והטווח מוגבל, אבל זו הדרך היחידה לקבל איכות תמונה בתקציבים האלה. זה מייצר לך צורך בהחלפת עדשות די תכוף, כי טווח האמצע מחולק בין כל שלוש העדשות. זו בהחלט לא המלצה שהייתי מאמץ בעצמי, אבל כך גם השקעה של 3000 ש"ח ב 15-85.

הטמרון 17-50 אופציה מעניינת, צמצם 2.8 זה מצויין. לדעתי עדיף על מייצב, שבטווחים האלה ממילא תמיד מרגיש לי קצת מיותר.

קנון 17-55 יכולה להיות אופציה מעולה אם התקציב עולה.

אם בא לך "סיבוב" על 17-40, השוואות בין עדשות שונות וכו' דבר איתי, יש לך את המספר כבר אני מניח :).

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אני חוזר בי דווקא מהצעת הטמרון, בעקבות העובדה שפותח השרשור לא ממש מבין בצילום:

1. כשלא יודעים לעבוד נכון, מייצב זה חשוב (בטח בטלה, ומתחילים אוהבים להשתמש בזום במקום ברגליים...).

2. צמצם פתוח פירושו גם עומק שדה רדוד ואז פתאום מגלים שהמון דברים שרצית שכן יהיו בפוקוס, לא בפוקוס...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
10-22 עולה לבדה יותר מהתקציב שלי.

15-85+50+50-250 יעלו לי כמו אוטו.

פתרון ריאלי נראה כמו 15-85 יד שניה יחד עם ה70-300 הנוכחית.

15-85 - לא תתחרט....

ובאריכות :

15-85 - יד שניה באיזור ה2K

50 ממ 1.8 - 400 ש"ח חדשה

55-250 IS2 - שהיא נחשבת קיט אבל כבר מזמן לא מוציאה תוצאות של אחת... - 700 ש"ח יד שניה

והתשובה הכי טובה שקיבלתי אי פעם בנושא צילום היא:

עד שלא תתחיל לצלם ותבין מה חסר לך - לא תוכל לקנות כלום ,בכל אופן לא משהו שלא ניתן לשפר בלייטרום..

לכן הדיון הזה מיותר ומעטים מאוד יודעים להבדיל בין איכויות של עדשה כזו או אחרת ברמה של חובבים +.

אם אתה מדבר על סדרת ה L - זה כבר סיפור אחר כי האיכות פשוט נראית לעין.

כמו שכבר ציינו לך כאן - על גוף כמו שלך אין הרבה אופציות לצילום איכותי מאוד וגמיש בטווח בפחות מ 3K...

אם תרצה אשמח לחבר אותך לקבוצות בפייסבוק שמוכרות ומייעצות לגבי ציוד צילום

דבר איתי בפרטי

פורסם

החלטתי לקחת את מה שאמרתם לתשומת ליבי, ולמרות הכל ללכת על הטמרון.

עופר, אני עם הרפלקס שלי כשנתיים, ובשנה האחרונה משחק איתה יותר ברצינות. אני יודע לדאוג לעומק שדה שישאיר את הפוקוס איפה שאני רוצה אותו. ואת השאר אשלים on the fly.

אני מתלבט אם לקנות אותה חדשה או משומשת. מצאתי ב1150 שח אחת בת שנתיים כולל פילטר. תואם למה שנכתב לגבי הורדת שליש מחיר.

מה בודקים בעדשה משומשת? Back/front focus על הגוף שלי? אבק בין האלמנטים?

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

אם יש לך את האופציה, לך על חדשה.

ההפרש בין חדשה למשומשת במקרה הזה לא מספיק ״מפתה״.

עוד כ500 ש״ח בשביל אחת בתולה עם אחריות.

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

• תוכן חדש...