Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

In ESP We Trust

falou
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מוכן לוותר על על הESP שלי, החלטתי למכור אותו, כמה אפשר לבקש עליו (קצת משומש אבל במצב טוב)?

*** לקחת את רשמיי בערבון מוגבל ***

*** הנעה קידמית עם הרבה הנאה ***

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
גם אם זו אשתך שנוהגת ברכב עם הילד שלך?

לי אין בעיה לנסוע עם רכב בן 40 שנה, אבל שאר בני המשפחה לא צריכים לסבול מהשיגעון שלי.

זה כבר משהו אחר. אני גם עם ESP לא הייתי נותן לאף אחד אחר לנסוע ברכב, בטח לא למי שאין נסיון עם רכבי ספורט הנעה אחורית.

המשפט הזה אומר דבר והיפוכו...

אי אפשר לסמוך על תיאורים של מה עשה נהג לא מיומן ברגע חירום. מניסיון בקורסים אני יכול לאמר לך שאנשים חושבים שהם עושים פעולה מסויימת, כשבעצם הם עושים ההיפך. נהג לא מיומן גם לא יודע אם הגלגלים (כולם או חלק) נעולים בכלל.

כלומר, עם כל הכבוד לניסוי המבוקר שלך והניסיון העשיר - אתה לא יכול לבסס עליו שום טענה.

תביא לי רכב בלי ABS ומגרש חנייה רטוב ואני אוכיח לך את זה...

Dorsht - היום ABS לא נכנסת שלא לצורך, עובדת על כל גלגל בנפרד ומפמפמת כל כך מהר, שגם נהג מיומן לא יבלום במרחק קצר יותר, גם אם הוא שולט באומנות הבלימה. צריך גם לזכור שבלימת חירום גם לא מתבצעת בתנאי מעבדה, כשהנהג מוכן, כך שקשה מאוד (שלא לאמר בלתי אפשרי) למישהו שהוא לא מ-אוד מיומן להכות את היכולת של מערכת כזו להביא אותך לעצירה באופן אופטימלי (בטח ובטח כשמשולבת עם ESP).

עם זאת, לנהיגה ספורטיבית, כניסה של ה-ABS היא לא תמיד טובה, בגלל שהיא מאזנת את הרכב, בשעה שלעיתים הנהג רוצה לשמור את הרכב רכון יותר על הציר הקדמי (העברת משקל לפנים).

לגבי החלק הראשון, אתה יכול גם להוציא את הפיוז של ה-ABS בשביל לבטל אותו.

לגבי החלק השני, תראוטית המרחק בלימה בלי ABS יכול להיות קצר יותר. הבעיה עם התאוריה במציאות שיש טווח מאוד קטן של כוח בלימה שיתן עוצמת בלימה יותר טובה ממה שה-ABS יכול לתת. זה בפני עצמו רק אומר שכל מה שצריך זה נהג מיומן, אבל זה לא נגמר פה. חוץ מרכבים שרק אתמול עלו על הכביש באף רכב החלוקת כוח בלימה קדימה\אחורה ואפילו ימין\שמאל לא מאוזזנת. זה אמור שגם אם גלגל אחד מקבל את כוח הבלימה האופטימלי השאר לא, בניגוד ל-ABS שפועל על כל גלגל בנפרד.

ולגבי המשפט האחרון, ABS לא מאזן את הרכב ואין לו שום השפעה שלילית על נהיגה ספורטיבית, אולי התכוונת ל-ESP. בכל אופן הסיבה שהוא אסור לשימוש במירוצים הוא כדי שיהיה אלמנט של יכולות נהג ולא מחשבים שעושים את הכל.

עריכה: שכחתי להוסיף, יש מצב מסויים שבפועל ABS מאריך מרחק בלימה וזה בלימה על משטח חופשי כגון, חול, חצץ, שלג וכדומה וזה מהסיבה שכאשר הגלגלים נעולים הם מתחפרים במשטח ונותנים כוח בלימה גדול יותר.

מה שאתה כותב כאן נכון בהחלט, יחד עם זאת יש מספיק רכבים ספורטיביים שבהם כיול המערכת מאפשר קצת יותר חופש פעולה.

אני יכול לומר לך שאצלי ברכב, שהוא לא רכב ספורט אבל מתנהג ספורטיבי בהחלט, מעולם לא התערבה מערכת ה-ABS בבלימה, אגרסיבית ככל שהיתה, בעת נהיגה ספורטיבית.

זה כולל סיטואציות בהן אני נוהג במהירות גבוהה ויורד חזק על הבלמים ומגיע לנעילת גלגלים (ושומעים אצלי היטב כשהגלגלים נעולים).

כמובן שנעילות גלגלים כאלה הן חלקיק שניה ולאחר מכן אני משחרר את הלחץ מהבלמים, אחרת מערכת ה-ABS כן תכנס לפעולה.

תבדוק שמערכת ה-ABS בכלל עובדת אצלך, המצב שאתה מתאר אינו תקין.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
לגבי החלק הראשון, אתה יכול גם להוציא את הפיוז של ה-ABS בשביל לבטל אותו.

אתה עלול לבטל גם את המערכת שמאזנת את הבלימה בין הציר הקדמי לאחורי, זו שמוודאת שלעולם הציר האחורי לא ננעל לפני הקדמי בללימה, תבוטל

ולגבי המשפט האחרון, ABS לא מאזן את הרכב ואין לו שום השפעה שלילית על נהיגה ספורטיבית

בוודאי שיש.

אם ה-ABS נכנסת לפעולה, זה מקטין את העברת המשקל לפנים, מה שעלול לחרב את הכניסה לפנייה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

איך הגעת לזה?

וחוץ מזה ממש לא לכל רכב שמצוייד ב-ABS יש גם EBD (ר"ת Electronic Brake-force Distribution), שנראה לי שזה למה שאתה מתכוון.

וגם ברכבים עם EBD, המשקל עדיין עובר קדימה. ההבדל הוא שברכב עם מערכת EBD זה יגרום גם לחיזוק הבלימה מקדימה והחלשת מאחורה.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

תבדוק שמערכת ה-ABS בכלל עובדת אצלך, המצב שאתה מתאר אינו תקין.

עובדת מצויין,

נכנסת לפעולה כשצריך, לא כנסת כשלא צריך (למשל נהיגה ספורטיבית).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

כאשר הצמיגים מחליקים - היכולת שלהם לבלום, להאיץ או להפנות את הרכב פוחתת לעומת מצב שבו הם אוחזים. מערכת ABS שמונעת את הנעילה וההחלקה - אמורה לקצר מרחקי בלימה בכל תנאי נהיגה על ידי מניעת ההחלקה. בפועל, לקח זמן מה בשביל המערכות להפוך ליעילות מספיק כדי לקצר את מרחקי העצירה על כבישים יבשים ונקיים.

כיום, מערכות ABS ברוב המכוניות הם יעילות ברמה שמקצרת את מרחקי העצירה על כל משטח, מלבד משטחים תחוחים כמו חול יבש. על גבי משטח כזה, גלגל נעול מתחפר וגם יוצר מולו תלולית, וכך מסייע להאטה בצורה מורגשת. כמו כן, במקרים של משטחים כמו שלג טרי או חצץ, ההתחפרות הזאת מאפשרת לצמיג למצוא משטח אוחז יותר מתחת לשכבה החלקה. בכל מקרה, ABS מאפשר גם היגוי שהוא יתרון חשוב, גם אם מרחק העצירה מתארך מעט.

אפשר לבלום במרחק קצר יותר מהמרחק המתאפשר על ידי ה-ABS! משיגים זאת על ידי "בלימת מטרה" שנעשה בה שימוש במירוצים לקראת הפניה. בבלימה זו מצליח הנהג המיומן להחזיק את המכונית באופן רצוף על סף הנעילה ממש. עם זאת, ההפרשים במרחק העצירה אינם גדולים ועיקר התרומה הוא ביכולת לגרור את הבלימה מעט עמוק יותר לתוך הסיבוב בשיטה זו. יתרה מזאת, מדובר בטכניקה שמשמשת בתנאים מאוד מבוקרים, ובחלק מהמקרים אפילו הנקודה שבה מתחילים לבלום נתונה מראש. בלימת חירום היא סיטואציה שונה לחלוטין.

בבלימת חירום עדיף לתת ל-ABS לעשות את שלו וללא ABS, הטכניקה תלויה בתנאים ובמיומנות הנהג. נהגים בלתי מיומנים, לרוב יצליחו להשיג את מרחק העצירה הקצר ביותר בבלימה רצופה תוך נעילת הגלגלים. בכביש יבש מדובר על מרחק עצירה לא ארוך בהרבה מאשר בבלימת מטרה או בלימה עם ABS. אפילו בכביש רטוב המרחק יהיה בגדר הסביר. לנהג המיומן יותר, עדיף לנקוט בטכניקה של "בלימה נסוגה" שבה מתחילים בבלימה חזקה ונעילת גלגלים, ואז מפחיתים את עוצמת הבלימה עד שחרור הנעילה ומנסים לשמר בלימה על סף הנעילה. על משטחים חלקים במיוחד (בעיקר קרח) עדיף לבלום לסירוגין.

ולגבי בקרת יציבות: לטעמי, גם על משטח חלק, נהג חכם לא מגיע למצבים שגורמים למערכת להיכנס לפעולה. מעבר לכך, בהדרכה האחרונה שהייתי בה נוכחתי לדעת שגם למערכת הזאת יש גבולות ובשום אופן לא מדובר על "פסי רכבת." גבולות המערכת מורגשים במיוחד במצב של ציפה על שלולית, על גבי משטחים חלקים במיוחד כמו קרח או בתת-היגוי חריף שבו נסיונות המערכת להאט את הגלגל האחורי-פנימי אינם יעילים, שכן גלגל זה הופך לכמעט נטול אחיזה בשל העברת המשקל. במצב זה מתעורר צורך לסייע למערכת על ידי בלימה ברגש והימנעות מפקודות היגוי מיותרות.

עוד נקודה היא שגם עם ABS ובקרת יציבות אין תחליף למיומנות הנהג. מערכת ה-ESP, בעיקר בדורותיה הראשונים, תפסיק את עצם ההחלקה אך לאו דווקא תמשיך לכוון את הרכב להמשך הדרך כפי שהתכוון הנהג. לכן, הנהג עדיין צריך להמשיך לכוון את רכבו לעבר הכיוון הנכון ובעיקר לא להקשות על המערכת על ידי פקודות מיותרות. גם עם מערכת ABS, שימור ההיגוי לא יבוא לידי ביטוי אם הנהג לא יתכנן נתיב מילוט ולא יסיט את מבטו מן המכשול, יתמוך את גופו כראוי כדי לאפשר היגוי חופשי, יתחשב בתגובת ההיגוי העצלה עקב פעולת ה-ABS וכן הלאה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אכן, כנראה שלא נעלת לחלוטין את הגלגלים. אני ראיתי במו עיניי נהג סיוויק מאמצע שנות ה-90 (הסיוויק לא הנהג) שקלט הרגע האחרון שהרמזור אדום ויש רכב שעומד. הגלגלים היו נעולים ועם כל ההגה ימינה הרכב המשיך ישר עם עשן יוצא מהצמיגים (זה היה על כביש יבש). ברגע האחרון הוא שיחרר את הבלם, הרכב תפס אחיזה ומיד זרק אותו לנתיב הימני הוא עלה על האי תנועה עם חצי רכב הצליח איכשהו להתיישר וחצה את הצומת באור אדום ב-50 קמ"ש לפחות.

שטויות, מאוד קל לשלוט על NB גם ברטוב.

תמיד יש ניידת עם ממל"ז לפני הרמזור בברוכים הבאים אז תיזהר (ובצד השני, בבקרים תמיד יש ניידת שעוצרת על איתות).

בכל מקרה אני תמיד נוסע שם על 20 כדי שהאוטו לא יתפרק לי מהכבישים של קרית עזה.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

ידוע אבל לא בשעות האלו כנראה, ב-10+ שנות נהיגה נראה לי ראיתי ניידת שם רק פעמיים-שלושה.

לגבי הקרית עזה אני לא יכול שלא להסכים יותר, למרות שסידרו חלק לאחרונה.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

צודק, לפחות כבר אין את הבור הענקי לפני הכיכר מול הטן.

מתוך הרגל אני עדיין מחזיק את ההגה חזק חזק כל פעם שאני עובר שם :-D .

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
המשפט הזה אומר דבר והיפוכו...

לא....לא...לא הבנתי.:shock:

תביא לי רכב בלי ABS ומגרש חנייה רטוב ואני אוכיח לך את זה...

תביא בעצמך.

פורסם

במאזדה 2 יש ESP?

הייתה לי אחת עכשיו לשבוע והייתי צריך לעשות המון נסיעות איתה באזור ערד מטעם עבודה.

למרות שנסעתי איתה במהירויות לחלוטין לא הגיוניות ובסיבובים של סדום-ערד (יומיים אחרי שהחזרתי הלך ההיגוי...), הESP לא התערב אפילו פעם אחת.

פורסם
תגיד את זה לכל מי שמצא את עצמו בולם בשלג בימים האחרונים. עם הabs אתה פשוט ממשיך בשיוט נינוח, רק עם בעיטות ברגל ימין. לפני הכניסה שלו עוד אפשר להאט.

יש מצב מסויים שבפועל ABS מאריך מרחק בלימה וזה בלימה על משטח חופשי כגון, חול, חצץ, שלג וכדומה וזה מהסיבה שכאשר הגלגלים נעולים הם מתחפרים במשטח ונותנים כוח בלימה גדול יותר.

what he said^^

ברכבים מהשנים האחרונות הABS מונע כמעט לחלוטין נעילת גלגל, ברכבים מעט ישנים יותר הייתה יותר תחושת פמפום והיה ניתן לנעול גלגלים לחלקיק שניה, עידן אני מנחש שהרכב שלך מתחילת שנות ה2000(או לפחות תוכנן באותן שנים)?

פרנקוס במאזדה לדעתי יש ESP (במיוחד אם היא 2011 וצפונה כי משם זה קבוע בחוק) אבל מהירות הנסיעה בסיבוב לא היא זו שתפעיל, אלא זווית ההחלקה, בסיוויק (האצ' 09) הABS נכנס מאוד מוקדם אבל הESP נותן לך להחליק קלות לפני שהוא עושה משהו(למרות שהוא מהבהב קלות בשביל להזכיר לך מי הבוס), מה שאני בא להגיד זה שכל מערכת מתוכנתת שונה,

פרארי למשל לקחו את זה צעד קדימה ונתנו לנהג לבחור:

ferrari-599-manettino-photo-by-mark-bramley.jpg

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
איך הגעת לזה?

וחוץ מזה ממש לא לכל רכב שמצוייד ב-ABS יש גם EBD (ר"ת Electronic Brake-force Distribution), שנראה לי שזה למה שאתה מתכוון.

וגם ברכבים עם EBD, המשקל עדיין עובר קדימה. ההבדל הוא שברכב עם מערכת EBD זה יגרום גם לחיזוק הבלימה מקדימה והחלשת מאחורה.

התבלבלת.

הסוגיה של של ה-EBD נפרדת מסוגיית העברת המשקל.

בכל מכונית, גם נטולת אלקטרוניקה, יש מערכת שהמוודאת חלוקה של לחץ הבלימה, כך שהאחוריים לא יינעלו.

EBD עושה יותר מכך, אבל אני לא בטוח שהיכן שיש EBD בטוח שיש גיבוי מכאני. בהעדרו אתה עלול לא רק למצוא את עצמך בלי ABS אלא גם עם גלגלים אחוריים נעולים בבלימה, לפני הקדמיים, וזה ממש לא טוב (בטח כשאתה מתגרזן).

כאשר ABS נכנסת לפעולה, כתוצאה מפעולתה, העברת המשקל לפנים בבלימה פחות משמעותית, והרכב יותר מאוזן בין הצירים.

ירדתי על הבלמים מספיק חזק כדי לנעול את הגלגלים, המהירות היתה גבוהה מספיק ומקדם החיכוך נמוך מידי כדי לגרום לכך,

דבר והיפוכו, שיעור בהבנת הנקרא ל-Proxima, האיש שממציא מחדש לא רק את חוקי הפיסיקה, אלא גם את הדרכת הנהיגה המתקדמת.

1. ירדתי על הבלמים מספיק חזק כדי לנעול (פרוקסימה, שם-שם).

כידוע (או שלא) ככל שהרכב נוסע מהר יותר, אפשר לבלום חזק יותר. פרוקסימה, לטענתו דאליבא המשפט למעלה, בלם חזק מספיק כדי לנעול

2. "...המהירות היתה גבוהה מספיק ומקדם החיכוך נמוך מידי כדי לגרום לכך"

רגע!

בחלק הראשן של המשפט, הבלימה היתה חזקה מספיק כדי לנעול, אבל בחלק השני הוא לא היתה חזקה מספיק כדי לנעול?

לזה ייקרא - דבר והיפוכו או סתירה פנימית או בהקשר שלנו - אין לו מושג על מה הוא כותב.

אם הגלגלים ננעלים, אין היגוי.

אלא אם אתה חי ביקום מקביל, עם חוקי פיסיקה שונה ולוגיקה אחרת (מה שלאור המשפט הסותר שלמעלה כנראה שאפשרי, למרות שלא...).

כעל משטחים חלקים במיוחד (בעיקר קרח) עדיף לבלום לסירוגין.

עדיף זו מילה חלשה.

במשטחים כאלו או שאתה נועל גלגלים או שאתה לא בולם, לכן תמיד בולמים לסירוגין או שאין היגוי בכלל (אלא כן אתה פרוקסימה).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

"רגע!

בחלק הראשן של המשפט, הבלימה היתה חזקה מספיק כדי לנעול, אבל בחלק השני הוא לא היתה חזקה מספיק כדי לנעול"

וואללה לא יודע על מה אתה מדבר, איך הבנת שטענתי בחלק השני כי הבלימה לא היתה מספיק חזקה כדי לנעול את הגלגלים ?

בתנאים של כביש חלקלק, לא צריך הרבה כדי לגרום לגלגלים להנעל.

בלמתי, הגלגלים ננעלו, האוטו החליק, סובבתי את ההגה מספיק כדי להעלות את האוטו על אבני השפה שהיו במרחק סנטימטרים.

• תוכן חדש...