Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

בזמנו נוהלו פה מספר שרשורים מקוממים על שחרור רכבים מהמכס ותשלום סכומי כסף שאינם ריאליים.

מי שזוכר את משרד השמאות זלטין וכו' וכו' ..

ברבעון האחרון של 2012 שוחררו מספר לא מבוטל של רכבים מהמכס, ידוע לי על שלושה מקרים שבהם המכס

העריך את שווי הרכב בדרך בית הלל ( המחמירים ).

בגין אלפא GTV שנרכשה ממש בזול בארה"ב ( מצב 4.5 ) התבקש המייבא לשלם פי 2 ממחיר הרכישה.

בגין קרייזלר ישנה ( אבל יוקרתית ) כנ"ל . ומדובר על עשרות אלפי דולרים :shock:. הערעור כנראה בדרך.

בגין מרצדס SL מסוף שנות השבעים במצב סביר התבקש המייבא לשלם סדר גודל של 60000 ש"ח.

יש לכם עדכונים וחוויות מהמכס בתקופה האחרונה ?

דרך אגב, ידוע על מקרה נוסף לפני מספר חודשים שהשמאי המכס העריך רכב יוקרתי ע"י הקשת מספר השלדה בגוגל ומציאת

עסקה שהתרחשה מספר שנים לפני במכירה פומבית.. פלוס - השמאי הוסיף 10% על "וותק נוסף" :shock::shock:

וזאת מבלי להתייחס להצהרת המוכר / מחיר הרכישה / מחירון קראוס וכדומה.

פורסם

במקרה של ייבוא מארה"ב כל הערכת מכס בניגוד להצהרת המוכר על-פי הוכחת תשלום/חשבונית הינה עבירה על חוק הסחר ישראל-ארה"ב (וגם מדינות אחרות איתם יש הסכמי סחר).

על-פי התקנות, אם המכס לא מקבל את הצהרת המוכר הטענה היחידה שלו יכולה להיות חשד למרמה ועליו לנקוט באמצעים משפטיים. כל פעולה אחרת של המכס אינה חוקית בעליל.

הנ"ל הינו מידע שקיבלתי ע"י אינספור גורמים כ(לרבות מספר גורמים במכס) כשבדקתי את הנושא לפני מספר שנים.

אני מתעתד לייבא רכב בקרוב, אעדכן על התלאות שיבואו...

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
שלום.

בזמנו נוהלו פה מספר שרשורים מקוממים על שחרור רכבים מהמכס ותשלום סכומי כסף שאינם ריאליים.

מי שזוכר את משרד השמאות זלטין וכו' וכו' ..

ברבעון האחרון של 2012 שוחררו מספר לא מבוטל של רכבים מהמכס, ידוע לי על שלושה מקרים שבהם המכס

העריך את שווי הרכב בדרך בית הלל ( המחמירים ).

בגין אלפא GTV שנרכשה ממש בזול בארה"ב ( מצב 4.5 ) התבקש המייבא לשלם פי 2 ממחיר הרכישה.

בגין קרייזלר ישנה ( אבל יוקרתית ) כנ"ל . ומדובר על עשרות אלפי דולרים :shock:. הערעור כנראה בדרך.

בגין מרצדס SL מסוף שנות השבעים במצב סביר התבקש המייבא לשלם סדר גודל של 60000 ש"ח.

יש לכם עדכונים וחוויות מהמכס בתקופה האחרונה ?

דרך אגב, ידוע על מקרה נוסף לפני מספר חודשים שהשמאי המכס העריך רכב יוקרתי ע"י הקשת מספר השלדה בגוגל ומציאת

עסקה שהתרחשה מספר שנים לפני במכירה פומבית.. פלוס - השמאי הוסיף 10% על "וותק נוסף" :shock::shock:

וזאת מבלי להתייחס להצהרת המוכר / מחיר הרכישה / מחירון קראוס וכדומה.

בית שמאי הם המחמירים.

פורסם
שלום.

"העריך את שווי הרכב בדרך בית הלל ( המחמירים )"

אני מניח שכוונתך שהם העריכו לחומרה לפי בית שמאי.

אני מניח שבסופו של דבר תהיה תביעה ייצוגית נגד התנהגות המכס ובא (למייבאים רכב אספנות) לציון גואל..

פורסם

בית שמאי/בית הילל - מה זה משנה.

הכי חשוב, כמו שלמדנו משרשורים של דני לוי ודומיו. להילחם על האמת.

אם מה שליאור אומר נכון, אז זה נכון שבעתיים - הם עוברים על חוקי הסכם הסחר.

משכנתא זה קל

פורסם
במקרה של ייבוא מארה"ב כל הערכת מכס בניגוד להצהרת המוכר על-פי הוכחת תשלום/חשבונית הינה עבירה על חוק הסחר ישראל-ארה"ב (וגם מדינות אחרות איתם יש הסכמי סחר).

על-פי התקנות, אם המכס לא מקבל את הצהרת המוכר הטענה היחידה שלו יכולה להיות חשד למרמה ועליו לנקוט באמצעים משפטיים. כל פעולה אחרת של המכס אינה חוקית בעליל.

הנ"ל הינו מידע שקיבלתי ע"י אינספור גורמים כ(לרבות מספר גורמים במכס) כשבדקתי את הנושא לפני מספר שנים.

אני מתעתד לייבא רכב בקרוב, אעדכן על התלאות שיבואו...

ליאור, אני חושב שזו פרשנות קצת קיצונית. המכס רשאי להעריך את ערכו הריאלי של רכב אספנות שמגיע ארצה על פי המחירונים המקובלים (נדה, קראוס, קלי בלו-בוק וכו') וע"פ מצבו של הרכב .

אם נניח שעשיתי עסקה נהדרת והוצאתי רכב במכרז בחו"ל במחיר ממש זול, זה עדיין לא אומר שהמכס חייב להסתמך רק על חשבונית הקניה כבסיס לקביעת השומה שלו. גם אם קנית את הרכב בפרוטות והחשבונית והצהרתך היא אמיתית לגמרי. זה לא שהמכס חייב לפסול את ההצהרה שלך רק בחשד למרמה, אלא פשוט יטען שמה ששילמת הוא לא המחיר הריאלי המקובל של הכלי שהבאת..

זה עדיין לא אומר שצריך לוותר להם.

אני לא חובב של תאוריות קונספירציה למיניהן, אבל יש מצב שהמכס מנהל לפעמים סוג של מלחמת התשה עם אנשים שמביאים רכבי אספנות, ולאחר ערעור על שומת מכס מנופחת, הם מתפשרים על משהו באמצע, ורוב האנשים יעדיפו לוותר, למנוע מהרכב להירקב במגרש הבונדד, ונמנעים מללכת עד הסוף כולל מערכה משפטית נגד המכס , וכבר לא מעט דובר כאן על כאלה שהתעקשו לא לוותר והצליחו..(לפני כשלוש שנים גם אני הייתי בסרט הזה ולא ויתרתי.)

פורסם
ליאור, אני חושב שזו פרשנות קצת קיצונית. המכס רשאי להעריך את ערכו הריאלי של רכב אספנות שמגיע ארצה על פי המחירונים המקובלים (נדה, קראוס, קלי בלו-בוק וכו') וע"פ מצבו של הרכב .

אם נניח שעשיתי עסקה נהדרת והוצאתי רכב במכרז בחו"ל במחיר ממש זול, זה עדיין לא אומר שהמכס חייב להסתמך רק על חשבונית הקניה כבסיס לקביעת השומה שלו. גם אם קנית את הרכב בפרוטות והחשבונית והצהרתך היא אמיתית לגמרי. זה לא שהמכס חייב לפסול את ההצהרה שלך רק בחשד למרמה, אלא פשוט יטען שמה ששילמת הוא לא המחיר הריאלי המקובל של הכלי שהבאת..

זה עדיין לא אומר שצריך לוותר להם.

אני לא חובב של תאוריות קונספירציה למיניהן, אבל יש מצב שהמכס מנהל לפעמים סוג של מלחמת התשה עם אנשים שמביאים רכבי אספנות, ולאחר ערעור על שומת מכס מנופחת, הם מתפשרים על משהו באמצע, ורוב האנשים יעדיפו לוותר, למנוע מהרכב להירקב במגרש הבונדד, ונמנעים מללכת עד הסוף כולל מערכה משפטית נגד המכס , וכבר לא מעט דובר כאן על כאלה שהתעקשו לא לוותר והצליחו..(לפני כשלוש שנים גם אני הייתי בסרט הזה ולא ויתרתי.)

זה הענין, זאת לא פרשנות, אלא העובדות.

יש הסכמי סחר בין המדינות ובהן אמורה המדינה לקבל חשבונית של ספק בצד השני כתעודה חתומה.

זייפת תעודה ? זאת כבר עבירה פלילית ולא עברת מס, (אם כי אני לא בטוח מה יותר חמור בארה"ב)

אם אתה מצהיר שקבלת מתנה, או שאתה לא יכול לספק חשבונית, אז מעריכים לפי מיטב שפיטה, אבל אם יש לך חשבונית

ותעודה למשל זכיה במכרז ב e-bay , שלא ברור לי כיצד ניתן לזייף את זה , ובמקביל תיעוד של העברות בנקאיות של הסכומים, למה לא צריך לקבל את זה ?

אם שלמת יותר מדי, גם אז מחזירים לך כסף ? או מחשבים לפי שמאי?

זה שהמכס פועל בניגוד לתקנות , זה ידוע אבל זה בדיוק כמו בבדיחה , למה הכלב מלקק לעצמו את הביצים....

כי הוא יכול.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

יש הסכמי סחר בין המדינות ובהן אמורה המדינה לקבל חשבונית של ספק בצד השני כתעודה חתומה.

זייפת תעודה ? זאת כבר עבירה פלילית ולא עברת מס, (אם כי אני לא בטוח מה יותר חמור בארה"ב)

אם אתה מצהיר שקבלת מתנה, או שאתה לא יכול לספק חשבונית, אז מעריכים לפי מיטב שפיטה, אבל אם יש לך חשבונית

ותעודה למשל זכיה במכרז ב e-bay , שלא ברור לי כיצד ניתן לזייף את זה , ובמקביל תיעוד של העברות בנקאיות של הסכומים, למה לא צריך לקבל את זה ?

זה שהמכס פועל בניגוד לתקנות , זה ידוע אבל זה בדיוק כמו בבדיחה , למה הכלב מלקק לעצמו את הביצים....

כי הוא יכול.

couldn't say it any better

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

רגע, בואו נקשה קצת, ואם קיבלת את הרכב במתנה ולא שילמת עליו אפילו סנט אחד - האם גם אז צריך לקבל את "המחיר" ששילמת על העסקה, כלומר 0 ?! ברור שלא. במשפטים צריך להבחין דין הדין האזרחי והדין הפלילי, הפלילי אכן על המכס מוטלת החובה להוכיח מעל ספק סביר כדי להטיל סנקציה פלילית, באזרחי (החיוב הכספי בלבד ללא כופר, וכתב אישום פלילי) נדרש מאזן הסתברויות בלבד, קרי 51% לפחות. לכן הם גובים כסף אבל לא הרבה נכנסים לבית סוהר ...

פורסם

במרבית תחומי העשייה והמחקר המוכרים לי, יש העדפה של עובדות על הערכות.

העדפת הפוזיטיבי על המטאפיזי.

ישנם תחומים בהם משקיעים הון ומאמץ רב ואף בונים מודלים מורכבים. למה? כדי שההערכות יהיו קרובות לעובדות.

אבל, מה שיפה בטבע הוא שתמיד יש אנומליות- המכס למשל. כאן יש עובדות[מחיר הרכב] אך עושים מאמץ להתרחק מהן ולבצע הערכות. כנראה המכס עוסק במדע טהור- תאורטי לחלוטין.

עולם הפוך, מופלא.

אשר לשאלה של מיסוי מתנה, כאן כמובן ניתן לבצע הערכה, אך זהו מקרה קיצון. לא הבנתי מדוע עלפי המקרה הקיצוני- צריך להשליך למקרה הטיפוסי, אך זה רק אני.

אגב, במקרה של חלפים שונים, איננו מסתפקים תמיד בתקינה אירופית או אמריקאית, שכן אנו מצויים דרומית יותר על כדור הארץ ולכן כמובן העולם הפוך. מה שטוב להם לא טוב לנו. עניין של כוח כבידה, אם הבנתי נכון.

פורסם

כי הוא יכול.

רגע, בואו נקשה קצת, ואם קיבלת את הרכב במתנה ולא שילמת עליו אפילו סנט אחד - האם גם אז צריך לקבל את "המחיר" ששילמת על העסקה, כלומר 0 ?! ברור שלא. במשפטים צריך להבחין דין הדין האזרחי והדין הפלילי, הפלילי אכן על המכס מוטלת החובה להוכיח מעל ספק סביר כדי להטיל סנקציה פלילית, באזרחי (החיוב הכספי בלבד ללא כופר, וכתב אישום פלילי) נדרש מאזן הסתברויות בלבד, קרי 51% לפחות. לכן הם גובים כסף אבל לא הרבה נכנסים לבית סוהר ...

לגבי מתנות יש תקנה אחרת מאשר לגבי קניה, ועניתי לך לגבי זה.

ומה הקשר לדין פלילי ? מדובר על תקנות המכס, ואמנות בין לאומיות שמדינת ישראל חתומה עליהן

ואת התקנות שהמכס התקין הוא לא עובד לפיהן כאשר נוח לו.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• תוכן חדש...