Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ממליץ לנסות לעבור לתאורה קרה, אחרי שהתרגלתי עושה לי רע הcolor shift שהאור הצהוב עושה.

ממליץ גם על תאורה "קרה" ולא WARM WHITE, אחרי שמתרגלים לתאורה של אור לבן קשה מאוד לחזור לאור צהוב. לאחרונה קניתי בטעות נורת CFL עם אור צהוב ותוך יומיים החלפתי אותה, עשתה לי בבית הרגשה של בית חולים.

לגבי נורות LED, הזמנתי באיביי 2 נורות LED, עשיתי השוואה של ה LUMENE וקניתי נורות LED עם כמות LUMEN ז"א עוצמת אור שמתאימה לנורות ה CFL שיש לי בבית. זו לא אותה עוצמה, נורות ה LED חלשות יותר.

פורסם

עוד משהו קטן,

דובר על זה שנורות חסכוניות לא בריאותיות. עד כמה זה נכון וקריטי?

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

דובר על כמה דברים:

1. טוענים שנורות CFL פולטות קרינה שהיא כמו קרינה של שמש, ז"א קרינה שגורמת לסרטן העור.

2. בתוך הנורה יש כספית וכספית היא רעילה לנשימה וגם למגע אם אני לא טועה. אם הנורה נשברת יש לטפל בה בהתאם.

פורסם
דובר על כמה דברים:

1. טוענים שנורות CFL פולטות קרינה שהיא כמו קרינה של שמש, ז"א קרינה שגורמת לסרטן העור.

2. בתוך הנורה יש כספית וכספית היא רעילה לנשימה וגם למגע אם אני לא טועה. אם הנורה נשברת יש לטפל בה בהתאם.

מבחינת כספית זה בסדר, כל עוד זה לא נשבר, לא אמורה להיות בעיה.

השאלה מה בנוגע לקרינה המדוברת? למישהו יש יותר מידע בנושא?

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

הקרינה אמורה להבלע בנורה ובודאי באהיל. כמוכן במרחק כמה עשרות ס"מ היא אמורה להיות חלשה מאד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
התאורה ה"חמה" (טמפרטורות סביב 2700K) תתן פחות תאורה מה"קרה" (סביב 5000K ויותר).

זה לא משנה כי אפשר לשים נורה עם הספק קצת יותר גבוה.

יש מקום זול/מומלץ לקנות ממנו? (איזור ירושלים / אינטרנט+משלוח)

בהום סנטר יש מארז של זוג נורות בעצמות שונות - 20/25/30 וואט, עולה בערך 30-40 ש"ח לזוג, יש גם לבן וגם צהוב. יש גם אחריות לשנה. מנסיון, הנורות האלו מחזיקות הרבה יותר משנה.

אני סבור שאוסרם הוא המותג המוביל ביותר בתחום הנורות ואיכותן.

אבל ואבל גדול,ההפרש במחירים לא שווה את זה.

נכון.

לגבי נורות LED, הזמנתי באיביי 2 נורות LED, עשיתי השוואה של ה LUMENE וקניתי נורות LED עם כמות LUMEN ז"א עוצמת אור שמתאימה לנורות ה CFL שיש לי בבית. זו לא אותה עוצמה, נורות ה LED חלשות יותר.

נכון. נורות LED מתאימות למנורת לילה וכדומה, במיוחד לילדים מפני שאינן שבירות ואינן מתחממות.

עלות נורה CFL או איך-שיקראו-לה היא פי 8 עד פי 10 מנורת ליבון שוות עוצמה. אם תשרף פעם בשנה-שנתיים - עלות ההחלפה זולה. נורת 100 וט עולה 4-5 ש"ח ובטח אפשר למצוא בפחות. בהנחה שהפרש העלות בצריכת החשמל אינו משכנע בסיכום עבור בית ממוצע - אז למה להחליף?

מפני שההנחה שלך אינה נכונה.

דני

• תוכן חדש...