Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האינטרנט אצלנו בבית כל הזמן מתנתק. לפעמים חוזר בעצמו ולפעמים לא, ואז צריך לאתחל את המודם. במקרים קיצוניים גם את המחשב. הפעמים היחידות (!) בהן הוא לא מתנתק לאורך זמן, הן כאשר יש פעילות רציפה שלו, כלומר נניח בזמן הורדה או בזמן משחק אונליין. מוזר, אבל אולי יעזור למי מכם לאבחן את הבעיה.

אלה הבדיקות שבוצעו ע"י בזק (תשתית) ו- NV (ספק):

ב- NV יש לי IP קבוע, ולכן נתנו לי IP משתנה, וגם שם התנתק. לכן, הוסכם על כולם שהבעיה במודם (OK, נתב...). הוחלף המודם והבעיה לא נפתרה.

אתמול בלילה בוצעו הבדיקות הבאות:

ב- NV חיברו את עצמם עם היוזר שלי, ולטענתם לא התנתק, ולי נתנו חיבור אחר WAN, שלהם, אשר כן התנתק. לכן הם מתעקשים שהבעיה אצל בזק.

בבזק חיברו אותי ל- 1@1 שלהם, ומאחר שזה לא התנק גם אחרי 10 שעות, הם מתעקשים שהבעיה אצל NV. אגב, הוחלפו גם הפילטרים אם זה משנה.

כרגע, מעבר למעבר ל- HOT לתשתית + ספק, אני לא רואה איך אני פותר את זה, אבל אז אני חוטף מהאישה על שאין לנו YES :-)

האם למי מכם יש רעיון טכני כלשהו, בהתחשב אולי בנושא המודגש למעלה?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אני מניח שמדובר בחיבור ADSL. מה מהירות ההורדה?

ברוב הנתבים החדשים, קיימת אופציה (מוסתרת בהגדרות המתקדמות) שמסומנת בברירת מחדל שאחרי פרק זמן מסויים הנתב ינתק את החייגן אלא אם יש קצב שליחה/קבלה של מידע מעל מספר מוגדר מראש של דקות.

יתכן שהחלפת נתב אבל הגדרות ברירת המחדל של החייגן בנתב החדש פשוט זהות לישן (גם אם מדובר ביצרן שונה).

תיכנס להגדרות החייגן בתוך הנתב. בדוק בלשונית של WAN או Advanced האם מסומנת לך אופציה שדומה ל:

Max Idle time או Connect manually.

מה שצריך להיות מסומן זו האופציה של Connect automatically כדי למנוע מצב של Idle.

הנה תמונה שמראה את האופציה בנתב מתוצרת tp-link. סוג החיבור שמשתמשים בו בישראל-בד"כ PPPoE. בנוסף בדוק בהגדרות המתקדמות את גודל ה MTU- בחיבור ADSL גודל הMTU הוא 1492 (ולא 1500 כמו בחיבור כבלים).

200841016332102.jpg

עוד דבר שאפשר לעשות-יתכן שהמחשב שלך מכבה את כרטיס הרשת כדי לחסוך בחשמל. כנס למאפיינים של כרטיס הרשת, ובלשונית "צריכת חשמל" ודא שאין אף סימון בכל התאים. אחרת כאשר המחשב נמצא במצב מנוחה ללא שימוש, מערכת ההפעלה מכניסה את המודם לstandby.

עוד אופציות שצריך לבדוק-אם מופעל לך שרת DHCP בנתב, יתכן שאחרי כמה זמן (בד"כ 120 דק') הכתובת שהוא נותן למחשבים שמחוברים אליו פגה ואז הוא צריך לחדש אותה. יש מקרים שבהם המחשב לא מצליח לקבל כתובת חדשה ולכן זה נראה כאילו האינטרנט "מתנתק" ואז יש צורך באתחול למחשב ובמקרים יותר קשים גם באתחול לנתב כדי לאפס את כל החיבורים. יש אופציה שנקראת Address lease time שנמצאת תחת לשונית DHCP. נסה להגדיל אותה מ120 דקות ל400 דק' לדוגמה.

יתכן שתצטרך לעדכן את גרסת התוכנה של הנתב במידה ויצאה אחת חדשה. זוהי אופציה די גרועה ושווה לנסות אותה אם תוקנו באגים כלשהם. בדוק באתר של יצרן הנתב שלך.

אה, וכאופציה אחרונה-תחליף ספק.

פורסם

זה נטוויז'ן.

אנחנו מחוברים אצלם בגלל הסכם בינם לבין מקום העבודה של אבא שלי ואני יכול לומר לך שהאינטרנט שלהם מחורבן. מתנתק כ-ל הזמן, בלי קשר למצב של המודם והראוטר. בהתחלה אמרו לנו שהבעיה בציוד - החלפנו מודם וראוטר. עכשיו הבעיה היא כמובן בתשתית, אבל להחליף כבלים זה עסק "קצת" יותר יקר. עצתי לך: תתקשר ותתנתק מהם. אין פתרון אחר.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

הייתה לי תקלה דומה בבית, הגיע טכנאי והחליף את הנתב כמה פעמים (משום מה מסתבר שכל הנתבים שלהם מחודשים וחלק גדול מהם תקול) עד שכמעט הרמתי ידיים. בסוף החלפתי את השנאי שמחבר את הנתב לחשמל וכך נפתרה הבעיה. כנראה הזרם לא היה עקבי והראוטר היה מתרסט לו מידי פעם.

פורסם

אני מחובר דרך בב"ל.

קרה לי כבר פעמיים שהיו ניתוקים לא מוסברים ללא איזו תבנית קבועה. טו מייק א לונג סטורי שורט, בשתי הפעמים הבעיה היתה בארון תקשורת של בזק שנמצא ברחוב ולטענתם הם החליפו לי פורט בארון.

אם הזכרת כבר את החלפת הפילטרים, אז תוודא גם שהוחלף הפילטר במערכת האזעקה במידה ויש כזו.

פורסם

תודה.

בערב אבדוק את עצותיו של מתן.

לגבי כל האחרים - כיצד תשובותיכם מתייחסות (מבחינה טכנית) לכך שמבזק עצמה בחיבור @1 אין שום ניתוקים בכלל?

פורסם

לגבי המקרה שלי, לא. לפני כן היינו בבזק ולא היו תלונות. התקלות החלו במפתיע אחרי שעברנו לנטוויזן.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

יש הבדל בין חיבור לבזק דרך נטויז'ן (או כל ספק אחר) לבין חיבור לבזק בלבד.

החיבור של בזק "1@" הוא חיבור שמבצע גם authentication (אימות). אתה מתחבר דרך הרשת הפנימית של בזק ללא ניתוב לשרתי נטויז'ן (שאליהם יש שם משתמש וססמה שהם שלך).

החיבור הזה בודק את איכות הקו וגם את אבטחת המידע על הקו עצמו כי מהירות העברת הנתונים (וכתוצאה מכך גם ההצפנה של המידע אחרי השלמת פעולת החייגן) גם מושפעת (במידה מסוימת) מרעשים בקו. במידה ויש רעשים בקו או קו לא תקין, החיבור ייפול ואז בזק יצטרכו לתקן זאת-דהיינו, ניתן לשלול בעיה עם נטויז'ן כרגע.

אם בא לך להיות פדנט, תרים טלפון לבזק ובקש בדיקת קו.

אם החיבור לבזק יציב ואין רעשים בקו צריך לבדוק את הנתב וכרטיס הרשת.

עוד דבר-כמה זמן הבעיה כבר קיימת, והאם היא התחילה אחרי שדרוג חבילת מהירות, החלפת נתב/מודם או משהו בסגנון?

פורסם

היה לי בעיה דומה לזה שהמודם היה מסונכרן כל הנוריות דלקו אך לא יכולתי לגלוש.

התקשרתי לתשתית - במקרה שלי זה הוט והסברתי להם את הבעיה.

לאחר כרבע שעה של נסיונות הוחלט שזה המודם והוזמן טכנאי.

לאחר יומיים הגיע טכנאי, החליף את החיבורים של הכבלים בכל הנקודות מהנק' החיצונית עד להכי קרובה למודם

ופתאום זה חזר לעבוד כאילו כלום לא קרה, מאז עברו שבועיים והמודם אותו מודם ישן שהיה לי.

תבקש שיבוא טכנאי ויבדוק תשתית.

404

פורסם

הי מתן, ראה תשובות למטה.

אם בא לך להיות פדנט, תרים טלפון לבזק ובקש בדיקת קו.

אם החיבור לבזק יציב ואין רעשים בקו צריך לבדוק את הנתב וכרטיס הרשת.

עוד דבר-כמה זמן הבעיה כבר קיימת, והאם היא התחילה אחרי שדרוג חבילת מהירות, החלפת נתב/מודם או משהו בסגנון?

בזק בדקו את הקו (לא פיזית, אלא אצלהם).

החיבור לבזק יציב.

התחיל פתאום לפני שבועיים והחמיר. לא שונה או שודרג כלום, המצב ממשיך אחרי החלפת מודם (שזו היתה האבחנה שלהם בפעם הקודמת).

אני לא מאמין שזה כרטיס רשת במחשב משום ש: (א) המחשב די חדש; ו- (ב) גם האלחוטית לא עובדת כשאין איטנרנט, כך שהבעיה היא לפני הראוטר ולא בין הראוטר למחשב/במחשב.

פורסם

בראוטר אופצית החסכון לא מסומנת, אבל בכרטיס הרשת כן.

בזק גם הציעו את זה, ננסה ונראה.

פורסם

לי הייתה בעייה עם נזק שגרמה לי להיות שבועיים בלי אינטרמת (ומאז אני קורא לו אינטרמת...). נטוויז'ן ונזק.

בסופו של דבר קיבלתי את הסעיף של החיים שלי, הלכתי לנקודה שבה החוטים חוברו לבית, הרחקתי את הקצוות של חוטי החשמל זה מזה, והאינטרמת חזר לצלוע, אבל לפחות היה שם. הבעייה הייתה השראה, והרחקת קצוות חוטי החשמל שיפרה את המצב. כמובן שבתמיכה אמרו לי "אין לנו תשתית באיזור שלך", ולא הבינו כיצד זה עבד פעם או מה השתנה.

מאז עברתי לפאקינג הוט, ואני מרוצה. זה לא מושלם, אחת לחודש עדיין אני חווה קריסה של האינטרנט לכמה שעות, אבל זה עדיין עדיף על נזק והשטויות שלהם.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מה לגבי הגדרות החייגן? האם רשום לך בחייגן בנתב שהוא יתחבר אוטומטית כמו בתמונה שצירפתי?

מי היצרן של הנתב? בדקת האם יש גרסת תוכנה מעודכנת באתר היצרן?

פורסם

bar72, במקרה קיבלת את הראוטר הלבן של נט גיר? אם כן, אני יכול להבין את סיבת הניתוקנים. כניראה כרטיס בארון תקשורת של בזק במקרה כזה (הוא לא מתאים לראוטר).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...