Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אציטון על צבע רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכל חברי הפורום, לצערי אחותי ביום ראשון שיפשפה את הרכב של אימי מסוג מרצדס ml 2006 צבע שחור.

כידיי שלא נרגיש היא הורידה את הצבע בעזרת אציטון וגיליתי זאת רק עכשיו בבוקר יום ראשון ביגלל שכל הצד של האוטו ניהיה לבן.

אני מכניס את האוטו לשטיפה כידיי ליראות איזה נזק עולל האציטון שמרוח על האוטו כבר מיום ראשון ורציתי לדעת האם יש מה לעשות על מנת לשפר את הנזק כי אני יודע שאציטון ממיס את הלקה שעל הצבע האם יש אפשרות לחידוש של הלקה ?

אני ממש מקווה שזה לא חדר לצבע ועשה נזק בלתי הפיך שיחייב צבע חדש.

HU alpine d310 & h701 | amp audison vrx2.400 & alpine mrp t-222 | Morel supremo | ArcAudio flatline 12 | amp alpine 12m

פורסם

יכול להיות שהבהלה שלך מוצדקת , אבל לא בהכרח .

אין ספק שהאיטון "שוחט" את הלכה , אבל הוא לא בהכרח הסיר אותה (לפחות לא את כולה) - וזה תלוי בזמן שהאציטון שהה על הרכב ועד כמה אחותך הייתה אגרסיבית בניסיון לנקות איתו .

במילים אחרות , יכול להיות שהמראה הלבן הוא תוצאה של "לכה יבשה" (אין לזה מונח מקצועי , אבל זה כמו נייר שעווה שצבעו לבן עד שטובלים אותו בנוזל) .

אלו עדיין לא חדשות טובות , אבל ניתן לטשטש או אפילו להסתיר לחלוטין את הנזק אם מזינים את הלכה בחומרים מסויימים (סיליקוניים ו\או שמניים) .

אם זה אכן המקרה , שטיפה טובה , ומריחת ווקס אמורים לעזור .

אם נראה שהווקס משפר את המראה , אך עדיין נשארת עכירות לבנה , צריך להשתמש בחומרים יותר "מזינים" (אני נגד סיליקון , אז גלייז\Glaze והרבה ווקסים עשירים בשמנים כגון שמן דקלים או אפילו בננות - דברים שקל למצוא בישראל - יספיקו "להרטיב" את המשטח) .

תעדכן אותנו , ונסה להעלות לפה תמונות , אולי נוכל לעזור לך יותר טוב לאבחן את הבעיה .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

אני לא הבחנתי בנזק אבל היות וזה על הרכב כבר מיום ראשון אני לא כל כך אופטימי.

רק עוד שעתיים אני יקבל את הרכב וישר יכניס אותו לשטיפה, מקווה לחדשות טובות..

HU alpine d310 & h701 | amp audison vrx2.400 & alpine mrp t-222 | Morel supremo | ArcAudio flatline 12 | amp alpine 12m

פורסם

שלום,

בדייהטסו שרייד 93 שהייתה לי עשיתי את אותה פעולה ודווקא להפך האוטו היה נראה כאילו עכשיו יצא מצביעה {מבריק ונוצץ!,היא הייתה לבנה.}, אולי בגלל ששלך שחור רואים את השפעת האציטון על הלקה.

גם לכם קרה שנתקעתם בלי דלק ? :roll::?

פורסם

בשום פנים ואופן לא לנקות חלקים ברכב בעזרת אציטון. אציטון הינו ממיס צבעים, דבקים וחומרי פלסטיק ובהחלט עלול לגרום לנזק לצבע הרכב.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...