Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4949 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בהמשך לשרשור הזה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=450525 החלטתי לבחון אספקטים

נוספים בחיי, בייחוד ומלאו לי 30 בשבוע האחרון.

החלטתי שזה הצ'אנס האחרון שלי להיכנס לעולם התוכנה גם מהסיבה שכל הנושא מעניין אותי וגם מבחינת של קריירה ומציאת

משרה בתחום.

קצת רקע על עצמי מבחינה לימודית - אני סטודנט שנה אחרונה באוניברסיטה הפתוחה לתואר במדעי החברה והרוח (עוד שנה בערך

מסיים), עברתי קורס בדיקות תוכנה בג'ון ברייס לפני 4 שנים ועברתי קורס טכנאי PC ורשתות לפני 6 שנים.

ב-10 שנים האחרונות עבדתי בתחום הפיננסים, במגוון פרויקטים בבנקים, בתי השקעות ובחברות גדולות בתחום הפנסיה.

יש לי מעט נסיון גם בבדיקות תוכנה כחלק מעבודתי באחד הבנקים, אך עקב הנסיון המועט בתחום, אני די מתקשה למצוא משרה

אפילו בתחום בדיקות התוכנה QA.

דרישות הסף היום מאוד מחמירות וכמובן שכולם דורשים נסיון, אך מרוב האנשים שאני מכיר שסיימו תואר במדעי המחשב, אין להם

נסיון אך בקלות תוך חודש-חודשיים הם מוצאים עבודה טובה.

אז עוד תואר ראשון במדעי המחשב אני לא מתכוון לעשות (אין לי 3 שנים ובטח שלא את הכסף), והבנתי שרוב הקורסים ללימודי

שפת תוכנה (ג'אווה למשל או דוטנט) הן בין חצי שנה לשנה.

בדקתי עד עכשיו במכללות: ג'ון ברייס, האקר-יו ומכללת רמת גן.

אשמח לקבל יעוץ והכוונה לגבי איזו שפה ללמוד (ראיתי במודעות דרושים שהביקוש הגבוה ביותר זה ג'אווה) ובאיזה מוסד.

נ.ב - במכללת רמת גן והאגר יו אמרו לי שיש להם רק קורס ג'אווה למובייל, האם זה כדאי? זה שהקורס פופולרי כיום, אומר

בהכרח שיהיה גם בעוד שנה או שנתיים?

תודה למגיבים, ליאור

Twincharger Stratified Injection

פורסם

אם אתה בטוח ב 100% שזה מה שאתה רוצה אז קפוץ ישר לסעיף 2 :wink:

אתה נכנס לתחום מאוד מאוד תחרותי,

מצד אחד יש לך את המתכנתים מגיל 13 שזה מה שהם עשו כל חייהם, מצד שני יש לך בוגרי תארים אקדמיים בתחום ומצד שלישי יש את בוגרי היחידות הטכנולוגיות של הצבא (וזה לפני ששילבנו בין שלושת הקבוצות). הקבוצה של בוגרי קורסים מקצועיים נמצאת במקום פחות טוב יחסית לקבוצות האלו.

אין מה לקחת את זה כמובן באופן אישי, אתה יכול להיות SUPER תותח במה שאתה עושה היום וגם אינטיליגנטי באופן כללי, אבל כשלפני מעסיק תוצג בחירה בין עובד עם ניסיון של שנה ובוגר תואר במדעי המחשב או מישהו יוצא 8200 לבין מישהו שסיים ג'ון ברייס, אני לא רואה סיכוי לבוגר הקורס - טוב ככל שיהיה, לא בטוח שהוא יגיע לראיון אישי.

זה מתחבר לדברים האלה מהשרשור הקודם:

למשרת QA לא מעניין שאתה אשף פיננסי, ולמשרת סוחר מט"ח לא מעניין שאתה איש QA מוכשר.

2- בכל מקרה, הכל אפשרי, רק תשקול טוב טוב את הדברים.

וכדי שלא תגיד שאני רואה רק שחורות,

לדעתי, אם כבר אתה הולך על כל הקופה, עדיף להתמקצע בשפה שכרגע יש בה פחות מפתחים, למשל Objective-C ל IOS או קורס פיתוח לאנדרואיד.

בהצלחה !

ד"א, בקשר למה שכתבת בשירשור הקודם, למה זה כל כך קשה היום ?

אז זה מה שקורה שיש פיצוץ אוכלוסין במדינה, ובנוסף לזאת רוב העבודה מרוכזת באזורים גאוגרפיים מצומצמים.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

הבעיה שגם בObj-C וגם באנדרואיד אין מחסור של מסיימי קורסים.

יש מחסור אמיתי של מפתחים עם ניסיון / שיודעים לפתח לפחות.

יש הרבה מסיימי קורסים שלא מגיעים גם לראיון אישי (כמו בשאר הנושאים).

הייתרון הקל - ניתן לעסוק בזה לבד בשביל עצמך לתקופה - אם אתה מאוד מוכשר ועל סמך זה להתפתח עד גבול מסוים.

(במקרה אני עובד בתחום וגם גיסנו וגם הרבה חברים שלי בתחום או בצד העובדים או בצד המגייסים)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

למרות התגובות ה"מעודדות" שלכם, אני רואה שהשוק מוצף במשרות של מובייל (אנדרואיד או אייפון) ויש המון ביקוש לתכניתנים

מסוג זה.

יתרה מכך, חבר טוב שעובד בחברת תוכנה לאנדרואיד, סיפר לי שכ-30% מהמתכנתים אצלו בחברה למדו לימודי תעודה בלבד

או עשו הסבה לאחר התואר שלמדו, דבר שנתן לי השראה ורוח גבית גם להירשם לקורס מובייל לאנדרואיד באחת המכללות.

מה דעתכם?

פורסם

קשה להמליץ פה על נכון ולא נכון.

בגדול, לא משנה איזו שפה תבחר, עליך להתמקצע לבד בשפות אחרות

ובסביבות אחרות. אין לך מושג מאיפה להתחיל? אז קודם תקבל מושג בקורס.

ג'אווה ו דוט נט, לא משנה. התחלת להבין מי נגד מי? יפה.

אז עכשיו תלמד בנוסף, בזמנך החופשי, מה שבא לך מתוך הרשימה, או הכול:

פיתוח לאנדרויד, פיתוח ל-ios, קצת פייתון, ruby on rails, וכמובן שעליך להכיר גם

javascript, css, html.

במילים אחרות, לא משנה מה תבחר, העיקר שתתחיל לתכנת. עוד הערב.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
למרות התגובות ה"מעודדות" שלכם...

בלה בלה בלה

מה דעתכם?

קיבלת דעות מאנשים שאשכרה מתעסקים בתחום.

הדעות הללו לא מצאו חן בעינייך כל כל (לגיטימי).

אז אחרי שזילזלת, אתה שואל שוב מה דעתינו?

הרי יש לך חברים שאומרים לך שהכל דבש והחיים יפים, אז לך על זה - אנחנו בטח לא נעצור בעדך.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

ליאור, אל תעלב, איך שהוא אתה תקוע בסוג של לופ כזה, מדי כמה חודשים אתה פותח עוד שרשור בנושא, מקבל עשרות תגובות מאנשים שלחלקם ניסיון של עשור או שניים בתחום התוכנה ואתה שוב חוזר לנקודת ההתחלה.

אני באמת מנסה להבין, למה לעזאזל שלא תיקח את עצמך רגע בידיים לפני שאתה זורק 10-20-30 אלף שקל, ותקדיש נניח חודשיים שבהם אתה יושב בבית לבד, לומד מהאינטרנט נושא מסויים נניח פיתוח אפליקציות לאייפון, עובד קצת בבית דוגמאות וכו' לפני שאתה מבזבז את הכסף והזמן שלך על קורס מיותר?

האינטרנט הוא עולם עצום, יש קורסים ברמה כל כך גבוהה באינטרנט שאתה ממש מפסיד ברגעים אלו שאתה לא מנצל.

אני מבטיח לך בכנות, אם תיקח את עצמך בידיים ותלמד בבית לבד ותגיש כמה אפליקציות שטויות ככל שיהיו לapp store או לgoogle play יש לך כבר פי 2-3 סיכוי יותר גבוהה מאשר אם תרשם לקורס תכנות כזה או אחר. אם אתה לא מסוגל לעשות את זה, ולשבת ללמוד בעצמך מהאינטרנט מתיעוד, מקריאה של ספרים, התחום הזה הוא לא בשבילך ולא משנה כמה קורסים תעשה ולאיזה מקומות עבודה תתקבל בסופו של דבר אתה תיפלט מהתחום מכיוון שצריך להיות אוטודידקט בשביל להצליח לאורך זמן בהייטק.

לגבי אנשים ללא ניסיון, בתחומים האלה רק הניסיון מדבר, גם החברה "ללא ניסיון" שאתה מדבר עליהם הם בוגרים או סטודנטים בשנה האחרונה וגם הם יכולים לפחות להציג עבודת גמר, פרוייקטים שהם עשו במסגרת הלימודים או פרוייקטים אחרים של פיתוח וכו'..

יש מעט מאוד מקומות שבאמת מחפשים אנשים כאלו שהם לגמרי clueless והחיפוש היום הוא מאוד ממוקד, מעבר לשפה שצריך להכיר, ההתמקדות היא באנשים שכתבו ועבדו עם טכנולוגיות מסויימות.

פורסם
ליאור, אל תעלב, איך שהוא אתה תקוע בסוג של לופ כזה, מדי כמה חודשים אתה פותח עוד שרשור בנושא, מקבל עשרות תגובות מאנשים שלחלקם ניסיון של עשור או שניים בתחום התוכנה ואתה שוב חוזר לנקודת ההתחלה.

אני באמת מנסה להבין, למה לעזאזל שלא תיקח את עצמך רגע בידיים לפני שאתה זורק 10-20-30 אלף שקל, ותקדיש נניח חודשיים שבהם אתה יושב בבית לבד, לומד מהאינטרנט נושא מסויים נניח פיתוח אפליקציות לאייפון, עובד קצת בבית דוגמאות וכו' לפני שאתה מבזבז את הכסף והזמן שלך על קורס מיותר?

האינטרנט הוא עולם עצום, יש קורסים ברמה כל כך גבוהה באינטרנט שאתה ממש מפסיד ברגעים אלו שאתה לא מנצל.

אני מבטיח לך בכנות, אם תיקח את עצמך בידיים ותלמד בבית לבד ותגיש כמה אפליקציות שטויות ככל שיהיו לapp store או לgoogle play יש לך כבר פי 2-3 סיכוי יותר גבוהה מאשר אם תרשם לקורס תכנות כזה או אחר. אם אתה לא מסוגל לעשות את זה, ולשבת ללמוד בעצמך מהאינטרנט מתיעוד, מקריאה של ספרים, התחום הזה הוא לא בשבילך ולא משנה כמה קורסים תעשה ולאיזה מקומות עבודה תתקבל בסופו של דבר אתה תיפלט מהתחום מכיוון שצריך להיות אוטודידקט בשביל להצליח לאורך זמן בהייטק.

לגבי אנשים ללא ניסיון, בתחומים האלה רק הניסיון מדבר, גם החברה "ללא ניסיון" שאתה מדבר עליהם הם בוגרים או סטודנטים בשנה האחרונה וגם הם יכולים לפחות להציג עבודת גמר, פרוייקטים שהם עשו במסגרת הלימודים או פרוייקטים אחרים של פיתוח וכו'..

יש מעט מאוד מקומות שבאמת מחפשים אנשים כאלו שהם לגמרי clueless והחיפוש היום הוא מאוד ממוקד, מעבר לשפה שצריך להכיר, ההתמקדות היא באנשים שכתבו ועבדו עם טכנולוגיות מסויימות.

^^^

העצה הכי טובה שתקבל, ובחינם. תתעלם אם אתה רוצה, אבל על אחריותך.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

כל המגיבים עד כה צודקים לחלוטין. לימודים מהסוג הזה לא יתנו לך הרבה במקום בו אתה נמצא. בתחום הזה, הכל משתנה תמיד. מה שתלמד היום, לא יהיה רלוונטי עוד שנתיים. שלוש, גג. אי לכך - תצטרך ללמוד ללמד את עצמך :wink: כמו ש QIL ציין.

לאור העובדה שבאוניברסיטה הלימודים הם תיאורטיים, בזמן שהמעסיקים מחפשים ידע מעשי - חסוך לעצמך זמן. אתה מחפש להתפרנס, למד את עצמך שפת תכנות (הרי גם כך תצטרך כאמור להסתגל ללימודים עצמיים והרבה מהם) ותתחיל לבנות דברים. ברגע שתתמקצע מספיק - תוכל להציג את אחד מהפרוייקטים שבנית ככרטיס שייצג את היכולות שלך בפני מעסיק פוטנציאלי \ להבדיל, לבנות מוצר ולמכור אותו לאנשים בעצמך. מנסיון - חוסר השכלה פורמלית לא מהווה מכשול לעשיית כסף בעולם המחשבים.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

נסה לקחת קורס ב- edx.org.

תוכל לקחת לדוגמא את cs50 שיתן לך את הידע הבסיסי.

לאחר מכן יש עוד קורס באתר שמתמקד יותר ב- python.

תוך כדי הייתי ממליץ להתחיל להרשם לfeeds של חדשות טכנולוגיה.

ידע בלינוקס זה גם די חשוב ( שיהיה לך נוח לעבוד בסביבה כזו בתור התחלה).

לאחר מכן תמשיך לעסוק בעוד שפות.

אני בדעה שעדיף שתכיר כמה שיותר אין באמת צורך בתור התחלה "להיכנס לנבכי הדוטנט" או המקבילה לה(לדוגמא). פשוט תכתוב בשפות שמעניינות אותך ותכיר סוגי שפות שונים, צורות עבודה שונות וכו'.

והכי הכי חשוב - תתכנת, את הדברים הכי מפגרים שיש - אבל תתכנת. זה לא משנה באיזה שפה כי להיות מתכנת זו הצורת חשיבה לא הסינטקס.

עוד דרך מעניינת לצבור ניסיון היא לתרום לפרוייקטי קוד פתוח(תקרא על זה קצת), זה גם משהו שאני מבין שמעריכים מאוד.

יש לציין כי הכותב הינו חייל שמשרת ב- 8200.

אם יש לך שאלות ובקשות להכוונה אשמח לעזור.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

אחד לאחד מה שרציתי לכתוב, מאחד (אני) עם ניסיון בתחום הזה. :wink:

אם להיות יותר ספציפי, אם הייתי במצב שלך הייתי רץ ללמוד פיתוח לאנדרואיד. לבד, ללא קורס. תתחיל מג'אווה.

פורסם

אתה צריך להבין דבר אחד בסיסי.

מעבר לכל העצות המעולות שנכתבו לעיל, עבודה בתכנות לא מתאימה לכל אחד.

יש כאלה שמתאימים ויש כאלה שלא.

אני למשל, לא אוהב תכנות ולא מסוגל לשבת 9 שעות מול המחשב ולתכנת, וזאת למרות מאות שעות אקדמיות שעברתי בנושא.

פורסם

מתעלק על הנושא.

האם לימודי הנדסאי תוכנה, שווים משהו היום מבחינה תעסוקתית וידע שלומדים? לעומת הנדסת תוכנה/מדעי המחשב?

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

לא שווה כלום. הכל נמצא וזמין באינטרנט, אינסוף אנשים שרק רוצים לעזור וללמד ומלא פלטפורמות מגניבות, זולות ונגישות - ואתה רוצה לבזבז שנתיים על תעודת הנדסאי?

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
קיבלת דעות מאנשים שאשכרה מתעסקים בתחום.

הדעות הללו לא מצאו חן בעינייך כל כל (לגיטימי).

אז אחרי שזילזלת, אתה שואל שוב מה דעתינו?

הרי יש לך חברים שאומרים לך שהכל דבש והחיים יפים, אז לך על זה - אנחנו בטח לא נעצור בעדך.

צר לי שהבנת אותי כמו שהבנת. לא היתה לי כוונה לזלזל במה שהחבר'ה כתבו. אני מקווה שאם אקח את כל הנושא כפרויקט

ואלמד אותו ברצון ובסקרנות, אוכל בסופו של דבר לעבוד בתחום.

• תוכן חדש...