Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בטח יודעים שסוף סוף נפתחה חנות iTunes בישראל. הגיע הזמן..

השאלה שלי נוגעת להמרת קבצים משם לדיסק.

הקבצים מהחנות הם בפורמט aac בקצב 250 ביט לשניה, או משהו באזור.

בהמרה לדיסק, כמה האיכות דומה/שונה נופלת מהמקור של דיסק מהחנות?

הראש אצלי זה קלריון HXD3, כך שאני חייב להחזיר לפורמט דיסק.

אני יודע שהנושא נטחן כאן בעבר, אבל לא זוכר התיחסות ספיציפית מפורמט אפל לדיסק.

תודה, תמיר.

תמיר | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

GT 3.2

147GTA

פורסם

אודיו קינג, תודה על תשובה זריזה.

אבל שאלתי על איכות האות המתקבל בחזרה לדיסק מפורמט החנות של אפל.

ההמרה אפשרית בקלות באמצעות האפליקציה של אי טיונס, כך שהבעיה לא בתוכנה להמרה בין פורמטים (אם הבנתי נכון, קישרת לתוכנה כזאת).

תודה,

תמיר | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

GT 3.2

147GTA

• חברי המעגל הראשון
פורסם

במבחני האזנה, AAC קיבל ציונים טובים יותר מMP3 עבור אותו ביטרייט. נניח שAAC של 250 שקול לMP3 של 260-

באוזניות אתה תשים לב להבדל, באוטו- אני בספק רב.

מצד שני תמיד נראה לי מטופש לקחת פורמט LOSSY ולהמיר אותו לפורמט LOSSLESS, אבל נראה שבמקרה שלך אין לך יותר מידי ברירות.

פורסם

פורמט שהוא לא lossless שבו יוצרים קבצי אודיו גורר איבוד של הקובץ המקורי.

לפי מה שאני הבנתי מקריאה lossless הוא בעצם קובץ מכווץ שאתה יכול לשחזר ממנו את הקובץ המקורי, בדומה לתוכנות קיווץ שאתה מכיר כמו winrar.

MP3 ודומיהם הם קבצים שאתה לא יכול לשחזר מהם את המקור.

יש אתר שהוא חנות של אודיו, אבל הוא מאפשר להוריד שירים בפורמטים באיכות גבוהה מאוד.

אני לא יודע אם ניתן מהארץ גם להשתמש בו בכול מקרה זה האתר:

https://www.hdtracks.com/

בלי קשר למה שאמרתי ואני מקווה שלא רשמתי דברים לא נכונים אין לי מושג כמה תשים לב להבדל.

יש לי אוזניות Entry ברמה סבירה ואני כן שם לב להבדלים בין גרסאות שונות.

לא יודע איך זה ברכב.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מסכים עם מה שאמר זה שמעליי, ומוסיף שבאתר שהוא לינקק יש קבצים LOSSLESS שאמורים להיות באיכות יותר טובה מCD רגיל.

זה נראה לי קצת אובר-קיל אם בסופו של דבר הפורמט הסופי הוא CD- אני הייתי פשוט מוריד קבצי FLAC למטרה הזו.

אגב, למיטב ידיעתי לITUNES יש פורמט שנקרא ALAC והוא אמור להיות LOSSLESS- אבל אני משער שזה עדיין לא הגיע לאתר בארץ.

פורסם

תודה על התגובות.

לאפל יש לוסלס, ככל שאני יודע, בהמרה של סידי לקובץ לוסלס.

לא מכיר קבצי לוסלס מהאתר, שם רק aac. נדמה לי.

לגבי כמה שמיע הירידה באיכות. אעשה ניסיון של סידי מקורי, אמיר ל aac ואחזיר לסידי.

ננסה להשוות בין שניהם ונראה.

לילה טוב,

GT 3.2

147GTA

פורסם

תמיר,

הטענה המדעית לגבי ביט רייט היא שמ192 סיביות האוזן האנושית לא יכולה להבחין בחוסרי המידע ולכן התוצאה היא זהה למקור.

אני מקפיד בכל זאת כשאני דוחס לMP3 לתת את הדחיסה המינימלית כלומר 320 אבל אני יכול לאמר מנסיון שהדחיסה עם ביט רייט משתנה עובדת מעולה.

אני באופן אישי לא מזהה שום הבדל בין מקור לבין דחיסה ממקור שעשיתי ל320.

אני די בטוח שהאיכות תהיה יוצאת מן הכלל ולא הייתי חושש.

בכל זאת - אני זוכר שלHX-D3 כן יש את האפשרות ליציאת AUX ואפשר לחבר אליו נגנים חיצוניים - אם זה נכון, תבדוק אם בכלל החיבור לאייפון מספיק איכותי, יכול להיות שכן וזה יספיק לך ולא צריך כל הזמן להמיר לדיסקים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ערכתי ניסוי.

הדיסק המקורי קצת רטרו- ג'טרו טול אקוולונג (aqualung)

יצוין כי ההקלטה ישנה, הדיסק באיכות טובה אבל חסר בס. גם מוקלט בווליום נמוך, היינו צריך וווליום גבוה במערכת להשיג עוצמה.

אני מדבר כמובן על הדיסק המקורי.

אתמול בערב המרתי לקובץ AAC של אפל, קצב 256.

לאחר מכן החזרתי לדיסק אודיו. כלומר, ביצעתי פעולה מקבילה להמרת דיסק אודיו מקבצים מחנות אפל (ואני מסכים, לא ראיתי בחנות אפל קבצים לוסלס).

היום בדרך לת"א, תוך כדי תנועה אטית משהו בכביש החוף, החלפתי לסירוגין בין הדיסק המקורי לבין זה שהומר.

אני חייב להגיד- לא הצלחתי להבחין בשוני.

התמקדתי בקטע 5, למי שמכיר את הדיסק. שירה של איאן אנדרסון ביחד עם גיטרה אקוסטית. ההקלטה בסך הכל טובה, אם כי אין בס, כמו שאמרתי.

לא הצלחתי להבחין בשוני, שאני יכול להצביע עליו.

אנסה את הבדיקה גם בדיסק מסוג אחר (מוסיקה קלסית או משהו..).

ולעניין האוקס- נכון, הוא מחובר אצלי. אבל לא בדקתי אפילו איך עובד. נראה לא רציני ראש כזה ולעבוד באוקס.

תמיר,

GT 3.2

147GTA

פורסם

תתפלא - אבל סה"כ אתה עובר דרך הDSP של אותו המכשיר ודרך קדם ההגברה של אותו המכשיר - גם אוקס ישמע דרכו נהדר.

ויציאת האוזניות של האייפון איכותית באופן מעורר כבוד - מציע לך כן לנסות, אולי חבל מראש על כל העבודה הסזיפית הזאת.

עכשיו אם יש לו מתאם לאייפון במקרה (תבדוק מול היצרן) אז יש מצב שהאודיו בכלל עובר בצורה דיגיטלית למכשיר ואז אין לך שום אובדן של איכות - שווה בדיקה נוספת.

בכל מקרה - מדחיסה של 192 סיביות ומטה (כלומר המספר עולה אבל הדחיסה דווקא יורדת) אתה לא אמור להיות מסוגל להבחין בשום הבדל.

כמובן יש כאן כאלו שיטענו שהם מצליחים גם לשמוע משרוקית כלבים אבל יש עובדות מדעיות ויש מגבלות לשמיעה האנושית.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...