Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוכב ד"ג חתך צומת באדום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התווכחתי פה כבר לא מעט נושא הדו"ג במדינתנו, אבל עכשיו איזה "גאון" הצליח להדהים אותי מחדש ולהדגים לי שתמיד יש שיאנים חדשים בתחום החוצפה בכבישים:

נסעתי באחד מהרחובות ליד הבית שלי. מדובר בצומת עם רמזור, שני נתיבים לכל כיוון וכביש די עמוס בשעות אלו.

הגעתי לצומת באדום, האור התחלף לירוק והרכבים שלפני ואני התחלנו לנסוע. תוך שכבר נכסנתי לצומת (היה עוד רכב לפני), הגיע משום מקום (למעשה, זה לא ממש משום מקום, אלא מהמדרכה שליד הנתיב הנגדי של הרחוב המאונך לרחוב בו נסעתי!!!!) רוכב דו"ג, שאפילו לא ממש נסע, אלא פשוט "זרם" עם התנועה (שתי הרגליים שלו היו באוויר, באחת מהידיים החזיק שקית), וחתך את התנועה לרוחבה, כדי להגיד לצד השני של הרחוב שלו.

הבן אדם פשוט הגיע מנתיב נגדי של הרחוב, חצה צומת (שוב, אפילו לא לאורך אלא לרוחב) באדום מלא, בין מכוניות, והמשיך כאילו כלום. מה שהיה הכי מדהים (או עצוב) בסיפור הזה, זה שהוא חתך 4-5 מכוניות עם הזגזוגים שלו, ואיש לא צפר, כאילו זה הדבר הכי טריוויאלי בעולם שנוהגים כך. התלבטתי עוד אם לזכור את המס' שלו ולנסות להגיש תלונה במשטרה, אבל בשביל מה? זה בערך כמו להתחיל להגיש תלונה על כל מי עובר נתיב מבלי לאותת.

כל כך מייאש אותי מחדש, שכל מה שיש לנו לעשות עם אנשים כאלו, זה להתבכיין עליהם באינטרנט, או לאחל להם שיתהפכו (שניהם לא ממש עוזרים בכלום).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

מה זה משנה, מבטיח לך שאותו רוכב יגיד שנהגים מטומטמים והורגים אותם בכבישים ולא רואים אותך ולא שמים זין אליהם ובלה בלה בלה,:roll: סיפור ידוע, אבל עדיין כל אחד ממשיך לעשות מה שבא לו.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

אני שנה עובד ברחוב אלנבי בתל אביב.

כל יום אני רואה כמה עשרות רכבים עוברים באדום.

מכוניות עוברות הרבה אחרי שהתחלף לאדום, קטנועים עולים על המדרכה ואז מתחילים להמציא חוקים שאפשר לעבור עליהם.

פשוט לא מאמינים בארץ בחוקי תנועה.

אייל

פורסם

הנה כמה שורות שלי:

אני עזבתי את הפורום ועברתי לפורום השכן בעקבות מכירת הרכב שלי. רכשתי קטנוע דנדש מהיבואן.

להגיד לך את האמת ? יש רוכבים שמתאבדים על הכביש.

שמסכנים לא רק אתכם אלה גם אותי (בתור רוכב קטנוע).

כמו שיש נהגים חרא, יש הרבה מאוד רוכבים זבלים.

אף אחד לא צדיק ידידי.

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם
לא כל הרוכבים הם אותו הדבר וכמו שיש נהגי מכוניות ונהגי משאיות ואוטובוסים שלא מצייטים לחוקי התנועה ככה יש גם רוכבי אופנוע/קטנוע.

הדעה שלך לא משקפת את הכלל , מצטער

כבר כתבתי בעבר, שאני חושב שהסטנדרט בישראל הוא לא לצייט לשום חוק תנועה. הרוכבים הם לא חורגים בקטע הזה, אבל הניידות של הדו"ג מאפשרת להם לעשות דברים כמו מה שתארתי, שנהגי מכוניות (לשמחתנו הרבה) לא יכולים לעשות, וזה מוביל למצבים מהסוג הזה שהם מבחינתי שקולים לנסיון התאבדות.

שמע, פשוט מדהימה אותי הגישה של אנשים לכל מה שקורה בכביש, בתוך זה בעיקר של רוכבי הדו"ג, כי הם הכי פגיעים ולא רוצים להבין את זה. קלטתי את זה סופית אחרי התאונה שהיתה לפני זמן מה, בה נהרג רוכב ואישתו באיזה טיול של אופנוענים, והתגובות לזה בפורום המקביל של האופנוענים דיברו במונחים של "גורל", ואיש מהם לא רצה להתייחס בכלל לזה שאולי גם להחלטות שאנשים מקבלים על הכביש יש השפעה על מה שקורה להם.

לפני איזה כמה ימים עקף אותי עוד מתאבד כזה, שמה שהיה חריג במקרה שלו, זה שהוא הסיע את הבת שלו (נראתה בת 6 לכל היותר). שניהם ללא שום אמצעי בטיחות, הוא מזגזג כמו מטורף בין הרכבים, ובסוף גם ראיתי אותו רוכב על מדרכה. אני משוכנע שאם הייתי עוצר אותו לשיחה, הוא היה מציג עצמו כהורה הכי נורמטיבי בעולם, שדואג לבת שלו, ובכלל לא מבין כמה הוא מסכן אותה בזגזוגים מהסוג הזה.ברור מבחינתי בן אדם כזה אסור בכלל שיהיה הורה. פשוט מפליא אותי כל פעם מחדש עד כמה עבריינות כזו הופכת לנורמה ועד כמה אנשים יעדיפו עד מחר לשכנע את עצמם שהם תמיד בסדר, ויש איזה מישהו אחר (נהגים אחרים, גורל, כח עליון) שאשמים בתאונות.

הנקודה היא לא מי יותר עבריין. כולם עבריינים. העניין כמה לוקחים את זה קדימה, וכל פעם מחדש אנשים מצליחים להפתיע אותי.

פורסם

יבגני, אם אתה חושב שצורת הנהיגה של רוכבי הדו גלגלי וגם נהגי המכוניות בישראל היא גרועה אז אני ממליץ לך לנסוע ולבקר בהודו. שם הגודל כן קובע. אף אחד לא מעיז לקרוא תיגר על נהגי המשאיות הכבדות, גם לא האוטובוסים. אין ערך בשיט לחיי אדם ורוכבי דו גלגלי מתים שם כמו זבובים. כמה שאני אוהב אופנועים וכמה שרציתי לעשות שם טיול על אופנוע אז לא תודה. אין לי שום חשק ורצון לחזור משם בארון מתים.

לגבי דו גלגלי, בניגוד לרכב, בעת תאונה רוכב בדו גלגלי משלם גם על טעויות של אחרים ולא רק על שלו. לפיכך, בתור נהגי מכוניות עשו את המקסימום למנוע כל טעויות מצידכם. אם למרבה הצער קרתה תאונה בגלל צורת רכיבה לא נאותה של רוכב הדו גלגלי לפחות שזה לא יהיה באשמתכם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

פשוט מדהימה אותי הגישה הזאת כל פעם מחדש, אני מדבר אל (ועל) סריברל קורטס- כל עוד יש מישהו יותר גרוע מאיתנו, אנחנו בסדר ואין מה להתרגש.

ידוע שתרבות הנהיגה בהודו היא בין הגרועות אם לא הכי גרועה בעולם. אני לא חושב שזה נותן איפץהו לגיטימציה למה שקורה על הכבישים בארץ.

פה למשל, אופנוענים נוסעים בתוך נתיב, מאותתים, עוצרים מאחורי רכבים ברמזור ואפילו, שומו שמיים, חונים בתוך חניות! אמיתיות! כאלה של רכבים.

למה תמיד להתנחם בזה ש"איפשהו יותר רע" למה לא לנסות לשאוף להשתוות ל"איפה שיותר טוב"?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אני גם רוכב על 2 וגם על רכב, אין מה לעשות יש מפגרים על הכביש, לא כולם קיבלו את כישרון הנהיגה, תפתח יו טיוב תראה כמה טעויות כאלו נגמרות בתאונות, הדבר היחיד שאתה אישית יכול לעשות זה ללמוד מהסרטונים האלו להבין במה הנהג האחר הולך לטעות ולהמנע מתאונה בעצמך

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
יבגני, אם אתה חושב שצורת הנהיגה של רוכבי הדו גלגלי וגם נהגי המכוניות בישראל היא גרועה אז אני ממליץ לך לנסוע ולבקר בהודו. שם הגודל כן קובע. אף אחד לא מעיז לקרוא תיגר על נהגי המשאיות הכבדות, גם לא האוטובוסים. אין ערך בשיט לחיי אדם ורוכבי דו גלגלי מתים שם כמו זבובים. כמה שאני אוהב אופנועים וכמה שרציתי לעשות שם טיול על אופנוע אז לא תודה. אין לי שום חשק ורצון לחזור משם בארון מתים.

לגבי דו גלגלי, בניגוד לרכב, בעת תאונה רוכב בדו גלגלי משלם גם על טעויות של אחרים ולא רק על שלו. לפיכך, בתור נהגי מכוניות עשו את המקסימום למנוע כל טעויות מצידכם. אם למרבה הצער קרתה תאונה בגלל צורת רכיבה לא נאותה של רוכב הדו גלגלי לפחות שזה לא יהיה באשמתכם.

באופן די אירוני, אתמול בדרך הביתה אחרי הסיפור הזה, חשבתי על הודו, כי זה באמת המקום שתמיד מציגים כמקום עם תרבות הנהיגה הגרועה בעולם. לא יודע מה צריך בשביל שיפול לאנשים האיסמון שזה איך שהם מתנהלים.

ולגבי זה שהם משלמים את המחיר - אתה מבין שזה הפך לסחטנות מסויימת, כן? משכנעים אותך בתור נהג שאתה צריך "לחפש" את הרוכבים כמו ההו אמהסיפור שלי. למה אני צריך להיות אחראי על הפיגור של אחרים? הרי לא מדובר בילדים קטנים או חולים, אלא באנשים בוגרים, שאמורים להיות מסוגלים להבין מה מותר וומה לא.

אתה יודע, אני לא הייתי רוצה להיות זה שבטועת פוגע בו, אבל בוא נגיד שאם הייתי רואה אותו מתרסק כמה מטרים אחרי הצומת מסיבה כלשהי, לא הייתי מזיל דמעות בלשטון המעטה. אולי לפחות ככה הבן אדם הזה היה מבין עד כמה הוא מפגר.

פורסם

אי אפשר להכליל את כל רוכבי הדו"ג כמתפרעים, יש את המבוגרים שנוסעים עם כלי כבד קסטום, או ספורט, שלדעתי מנסים לשמור על חוקי התנועה בשפיות, ויש את הצעירים עם הקטנוע של משלוחים או פרטי, שלדעתם חוקי תנועה נועדו רק לנהגי הרכבים ה"פראיירים" ונוהגים כאילו הם על אופניים, על המדרכות, אור אדום, חותכים, בין הרכבים וכו...

פורסם

ההכללות האלו ממש לא במקום - לא חסרים נהגי רכבים שצריך לשלול להם את הרישיון לכל החיים אבל יותר קל לעשות עליהום על רוכבי הדו"ג כי הם "מתאבדים". מטומטמים אפשר למצוא בכל מקום - זה עניין של אינדיבידואל ולא של הקבוצה ככלל.

פורסם

רוצה לשמוע על חוצפה של דו״ג? הנה אחד מקומם:

שעת צהריים בת״א ואני ברחוב החשמונאים לקראת פנייה שמאלה למנחם בגין. לפניי עמד מיניואן של פיג׳ו, חדש וטוב מראה (5008 אאל״ט)

שניה לפני שהרמזור התחלף הירוק זגזג קטנוע במרחב הצר מדי שבין הרכבים עם הארגז הענק שלו. בעוד הוא מזגזג נשמעת חבטה חזקה מכיוון הפג׳ו, הבחור מסתכל אחורה לכיוון הארגז שלו ורואה שהמראה הימנית של הפג׳ו נתלשה ממקומה וכעת מחזיקים אותה רק חוטי החשמל המחוברים לרכב, הוא מסתכל אחורה, נותן מבט של ״אה זה?, זה לא נורא״, בורח ונעלם בין המכוניות ברגע בעוד הנהג הנפגע מצפצף בעצבים.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

רוצה לשמוע על חוצפה של נהג רגיל? הנה מקרה עוד יותר מקומם:

לפני כמה שנים עברתי תאונה שבמהלכה אני עמדתי מאחורי הדלת הפתוחה של הרכב שלי ונכנס בי נהג טנדר שעשה רוורס ברחוב חד סטרי כי לא היה לו כוח להקיף את הבלוק. עמדתי מאחורי הדלת שנסגרה על הרגליים שלי.

כששאלתי אותו למה הוא עשה את זה הוא אמר "לא הסתכלתי". כמו שאמרתי - זה דבר אחד להוציא עצבים על נהג \ רוכב ספציפי - אבל להכליל את כולם באותה קטגוריה זה ממש לא לעניין.

פורסם

עם הזמן מישהו יכנס בו והוא יכנס לסטטיסטיקה העגומה של תאונות דו"ג ויצדיק את מה שמספרים לנו שהביטוח יקר יותר כי יש יותר נפגעים.

השליחים הם קמיקאזות

• תוכן חדש...