Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה,

קצת ארוך, מקווה שתבינו.

עם שחרורי מצה"ל אני כרגע עובד בתור מלצר, עד שאחליט מה אני רוצה לעשות עם עצמי.

אני לא מרוויח הרבה, בערך משהו כמו5K בחודש טוב.

בגלל שאני עכשיו כל יום בבית אני מוצא את עצמי יותר ויותר בלי רכב.

עד שאתחיל ללמוד באוניברסיטה אני רוצה שיהיה לי כלי תחבורה.

אני מוכן להשקיע כרגע עד 10K לא כולל טיפולים וביטוחים.

חשבתי לקנות רכב בסכום הזה, אבל אני מפחד ליפול עם האחזקה, כמו שפעם נפלתי עם רכב שהיה ברשותי אבל נעזרתי כלכלית בהורים.

אני מתלבט בין רנו קליאו או כל רכב אחר בסגנון, שסביר להניח שהיה חבוט ולא הכי אמין.

לעומת זאת, אני יכול לקנות קטנוע ג'וי רייד או ג'וי מקס 125 חדש יחסית ועם ראש שקט, אך מפחד מתאונות ומהחלקות.

בנוסף, חברה שלי גרה כ25 ק"מ ממני, ככה שייצא לי לפחות שלוש פעמים בשבוע לנסוע אליה על האופנוע בכבישים מהירים.

האם הוא ישרוד את זה?

מה הייתם במקומי? לא בא לי להיות עבד לרכב, ולגמור את כל המשכורת שלי ברגע שהרכב יעשה לי קצת בעיות.

אשמח לייעוץ:?:oops:

בתודה,

תמיר.

פורסם

דילמה קשה.

לחיים אין מחיר.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אני נוסע כיום בפונטו ספייס 2001 שהוחלפה בגוירייד 200 2009, מחיר קנייה של שתיהם דומה, נסיעה דומה של 1000-2000 בחודש כולל עירוני עם הרבה עליות בחיפה והרבה בינעירוני 120 ק״מ פעם בשבוע ועוד טיולים לכל מיני מקומות בארץ.

הפונטו יותר זולה לאחזקה חד משמעית, ביטוח מן הסתם זול משמעותית, חובה וג׳ לא מגיע אפילו למחיר של חובה בלבד בקטנוע

מרווח טיפולים של 15 אלף בספייס לעומת 3 בגוירייד

חלפים זה עולם אחר, הייתי בהלם, במחיר של יישור קו קומפלט שכלל טיימינג ומותחנים פלאגים שמן גיר שמן מנוע מחזירי שמן ומסרק הגה הכל חדש ומקורי, ועדיין זה לא הגיע למחיר של טיפול גדול עלוב ומסכן של הגוירייד ועוד נשארה עליו עבודת יישור קו.

צריכת דלק של הספייס טובה גם יחסית למיני אחרות, אומנם זה לא ה1-32 שהייתי רואה בג׳וי אבל גם 1-18 זה מעולה, בעיר הצריכה של שתיהם יורדת.

ואם 2001 נראה לך ישן, אז בעולם הקטנועים 2009 זה ישן ו30 אלף ק״מ בקטנוע טיוואני זה אין סוף הוצאות.

ואל תשכח שזוג צמיגים עולה כמו רביעייה ברכב, ומחזיק הרבה פחות, ממש הרבה פחות, ומה עם כל 3 אלף מוסך? פעם בחודש וחצי חודשיים ביקרתי שם.

ואיפה ציוד מיגון הכרחי שגם עולה הרבה? וזה עוד לפני שאני נכנס לנפילות ושברים וגם בלי נזק גופני אפילו נפילה במקום מסתיימת לא פעם בסכומים גבוהים, וזה עוד לפני שאני נכנס בכלל לסעיף הגניבה הנוחות והגשם שיש לקחת בחשבון.

מבחינה כלכלית קטנוע לא משתלם לעומת אוטו בתקציב דומה למעט מקרים בודדים ושונים.

פורסם

אני כרגע בעל קטנוע ואני בעד דניאל קטנוע משתלם לך רק במצבים שאתה גר בערים צפופות כמו תל אביב שהתחבורה שמה פקוקה בצורה לא הגיונית ואין חנייה.

בכול שאר הערים בישראל הממשלה הפכה קטנוע לעסק ממש לא משתלם כול מה שאתה חוסך על דלק אתה מבזבז על טיפולים\ביטוח\תקלות.

פורסם

אהלן, החלטתי בסוף לקנות אופנוע החדש. הפרש של 5000 ש"ח.

איך האופנוע הזה? אפשר לנסוע איתו בכבישים מהירים רגוע?

תמיר.

• תוכן חדש...