Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן VS c1 סוזוקי אלטו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4950 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברי הפורום.

אני מתכנן בימים הקרובים לקנות מכונית חדשה. ההתלבטות שקיימת עכשיו היא בין סוזוקי אלטו לבין סיטרואן c1.

אני יודע שהיו כבר פוסטים על הנושא וקראתי אותם אך עדיין יש נקודות שלא הובהרו לי אז אם תוכלו לענות לי על מספר שאלות זה יהיה אחלה...

השאלה הגדולה היא איזה מבין המכוניות הייתם מעדיפים ולמה?

אני יודע שהחברה סיטרואן הצרפתית היא אינה חברה אמינה במיוחד ומכונאי קרוב המליץ לי להתרחק מהמכוניות של החברה. אבל האם המצב שונה ב c1? אני יודע שמכונית בעלת מנוע של טויוטה יאריס האמינה ושהיא מיוצרת איתה באותו מפעל אם זה אומר משהו...

בשונה מסיטרואן שמעתי שסוזוקי הינה חברה אמינה ושהאלטו גם אמינה. ככה שבנושא הזה אני לא יודע האם השמועות נכונות ולכן לא יודע מה להחליט.

שאלה נוספת היא האם לקחת אוטומט או ידני(אני כבר יודע את הנתונים של נוחות חסכון וביצועים). לאחר התייעצות עם המורה לנהיגה שלי לשעבר, הוא אמר לי שהגירים האוטומטיים של המכניות האלו אינם טובים וממש לא כדאי לקחת אותם. ואם אני מחליט לקנות את המכוניות הנ"ל לקחת רק ידני. האם זה נכון?

לסיכום קראתי הרבה ביקורות באינטרנט ובכולן הסיטרואן הייתה המועדפת מבין השתיים וזאת מבחינת חיסכון, אבזור ובטיחות (אם למישהו יש דעה שונה הוא מוזמן לפרט למה) אך אני חושש מכך שהמכונית לא תהיה אמינה ותעשה בעיות.

אז מה לבחור???

-תודה מראש-

פורסם

התשובה בגוף השאלה, תיקח את הc1, 107 או אייגו עם גיר רגיל. האוטומט הינו רובוטי ולא מומלץ.

דובר רבות על שיתוף הפעולה של טויוטה עם קונצרן psa. בשורה התחתונה, הרכבים זהים פרט לקוסמטיקה.

הייתי מוסיף את הסיאט mii שמחירה זהה ומעניקה תמורה גבוהה יותר מבחינת אבזור ובטיחות.

פורסם

אם אתה לוקח רכב ידני הייתי שוקל את הסיאט מיי החדשה היא בין המרווחת וצריכה להיות חזקה יותר.

באותו הסכום בערך ניתן לקנות היום ב65K את הרנו קליאו ידנית,היא מרווחת יותר אולי פחות חסכונית אך בטיחותית,ונוחה יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

השאלות העיקריות ששאלתי עדיין לא נענו...

*האם הסיטרואן c1 הינה מכונית אמינה?

*האם זה נכון שהגיר האוטומטי במכוניות הנ"ל (אלטו וגם c1) אינו טוב ולכן כדאי לקחת גיר ידני??

פורסם

כן לרכבים בנתיים אין בעיות אמינות.

הגיר לא בעייתי בגלל אמינותו,אלא שבעיר הוא קצת קופצני,לכן צריך להתרגיל או שאתה יכול לנסוע על מצב שבו את מעביר הילוכים.

באלטו יש גיר אוטומטי רגיל,אבל לדעתי אתה מפספס את הפואנטה ברכב מיני,הצריכה תרד וביצועים,היתרון של הגיר הרובוטי שב C1 הוא כמו ידני בצריכת הדלק.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נתחיל מזה שהאלטו מכונית גרועה.

נמשיך בזה שגיר ידני מומלץ יותר במכוניות הללו. מבחינת תפעול,צריכת דלק וביצועים. זתומרת בכל בחינה.

נסיים בזה שכדאי לך לבדוק את הסיאט MII והסקודה סיטיגו.

פורסם

אלטו מכונית גרועה.

C1 קצת יותר טובה.

אם נצא מנקודת הנחה שבקטנות הללו הגירים האוטומטיים או מייקרים את הרכב שלא לצורך או סתם גרועים, נתמקד בגיר ידני שיאפשר לך לקנות מכונית חדשה ב-60-65 אלף שקלים.

אם אתה יכול לקנות קליאו 1.2 ידנית במבצע במחיר כזה - לך על זה.

אם לא, בחבורה הזאת לטעמי הקיה פיקנטו מנצחת בהליכה. באותו מחיר כמו האחרות היא מציעה רמת אבזור טובה משמעותית, וזה לבדו שווה את ההפרש (היא גם מכונית לא רעה בלי קשר, ונותנת את האחריות הכי מקיפה).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...