Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4968 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום התוודעתי למצב של ידידה, שהוא פשוט נשמע לי הזוי, וכמה שהוא הזוי ככה גם נראה שאין לו פיתרון.

זה הסיפור מבלי להכנס יותר מידי לפרטים אישיים:

המשפחה עצמה הגיעה לארץ מארה"ב, ובשלב מסוים האבא נטש את המשפחה וחזר לארה"ב. הותיר בארץ אמא עם שלושה ילדים(שנולדו בארץ). האב לא מעוניין לסייע למשפחה בשום צורה.

לאמא אזרחות אמריקאית בלבד, ללא אשרת שהייה בארץ.

לאח אזרחות אמריקאית ותושב ארעי בארץ.

לה עצמה אזרחות אמריקאית ותושב ארעי בארץ.

האחות הקטנה נולדה בבית ללא שום ניירות ולכן אין לה שום אזרחות.

אם האם תוכל להוכיח שהאחות הקטנה אכן הבת שלה באמצעות בדיקת DNA היא תקבל אזרחות אמריקאית. אך היות שגם האם שוהה לא חוקית היא לא יכולה לפנות לאף קופת חולים ולבקש בדיקה אפילו בתשלום. היות שלבת אין אזרחות באף מדינה השלטונות לא יכולים לשלוח אותה לשום מקום אפילו לא לארה"ב שבה האם תוכל להצטרף אליה ושם לבקש אזרחות עבורה.

אז כיום המשפחה ניצבת במצב שאין דרך לבצע בדיקת DNA לא בארץ ולא בחו"ל. האגודה לזכויות האדם מבטיחה סיוע בתיאום הבדיקה כבר למעלה משנה אך טרם בוצע דבר.

המצב נמשך כבר שנים ולא נראה שיש פתרון למצב.

הם התחננו להתגייס לצבא אך לשכת הגיוס לא הסכימה לגייסם, האחות הקטנה הופיעה לפני מספר שנים בחדשות שסיקרו את מצבה אך זה לא שינה דבר.

אני פונה אלייכם בתקווה שאולי מישהו מכיר דרך כלשהי לסייע להם להתאזרח בארץ שזאת ההעדפה הראשונה שלהם או בלית ברירה לחזור כתא משפחתי שלם לארה"ב. לפי מה שסופר לי כ80% מהילידים מאותה קהילה הם באותו מצב כמו אחותה הקטנה. מה עושים במצב כזה?

נ.ב.

כל הילדים כבר מעל גיל 18.

תודה.

פורסם

אפשר גם להתחתן עם מישהו בעל אזרחות. אפשר גם לחזור לארה"ב.

רגע! ילדים נולדו בארץ והם חיים ככה 18 שנה?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

גיור וחתונה לא ריאליות כי מדובר באדם ללא שום מסמך שמגבה את זה שהוא קיים.

הם לא היו ככה מההתחלה, האבא דאג להם לאישור תושב קבע וחידש אותו כל תקופה, כשהוא עזב לפני כמעט 10 שנים הם פשוט לא ידעו שהם צריכים להמשיך לחדש אותו ובגיל 18 גילו שהם נטולי כל, קצת רעש בתקשורת ובעלי האזרחות האמריקאית קיבלו אישורי תושב ארעי. כמובן שלחסרת מסמכים זה לא עזר. היא פנתה למשטרה ולמשרד הפנים והם בתגובה פשוט אמרו שאין להם מה לעשות איתה.

הצעירה לא יכולה לחצות גבולות כי מבחינת הממשלה היא רוח רפאים, לא קיימת.

אני לא כל כך סגור מה קורה עם השגרירות אני רק יודע לומר שהם נוסעים פעם בחודש לשגרירות ולאגודה לזכויות האדם ומתחננים לאלוהים יודע איזה עזרה.

שלושת בעלי האזרחות יכולים לטוס לארה"ב כבר היום, אבל הם לא יכולים להשאיר את האחות הצעירה פה שאין איך להוכיח שהיא אחותם בגלל כמות הזויה של אטימות.

פורסם

יש פתרון לכל - או שיש כאן עוד דברים שאתה לא יודע .

1.- האחריות הכללית היא של ארה"ב מדינת הלאום שלהם (אזרחות) - אמא ואבא .

2.- רשום הילדה - באחריות ארה"ב - בדיקת DNA לאב ולאם , אם הבדיקות מראות כי היא הבת (ילדה) של האם, האזרחות אמריקאית.

3.- גם אם האבא הוא לא האב החוקי - עדיין האזרחות אמריקאית מתוקף אזרחות האם .

הכל צריך להיות בטיפול שגרירות ארה"ב , עם אפשרות אולי לעזרה בישראל של גופים אזרחיים בעזרה כספית לבדיקות .

משרד הפנים הישראלי אמור להיות כפוף להחלטות שגרירות ארה"ב - הם אזרחים אמריקאים .

אחרי שיסדרו את מעמדם האזרחי מול ארה"ב - הם רשאים לבקש אישור שהייה בישראל .

כאן יכנסו שיקולי מדינת ישראל - אולי הם בעייתיים , אולי יש סיפור בעברם .

אתה רואה את פני השטח , וזה באמת נראה לא טוב .

אבל בסיפור המוזר והמבולבל הזה כנראה יש עוד זרמים - לא מגיעים סתם לנקודה הזאת .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

למצוא עו"ד שזו ההתמחות שלו, הוא יידע מה לעשות.

אם לאב אזרחות ישראלית, גם לילדים אזרחות ישראלית.

אם האב יהודי, לילדים אזרחות מתוקף חוק השבות.

לזה שמעליי, אין בעיה להגיע לנקודה הזו.

ישראל תגרש אוקראינית שהתגרשה מבעלה ולא הסדירה מעמד, גם אם יש לה ילדים בארץ, אבל היא לא תגרש אזרח אמריקאי. בחיים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הסיפור נראה מסורבל כי אני משמיט פרטים שיובילו לזיהוי. אין לא להם ולא לקהילה שהגיעו איתם שום עבר בעייתי בוודאות.

אשמח לדעת מה יש לדרוש מהשגרירות שלא עזרה במאומה מלבד הבטחות כבר מספר שנים.

פאולו צודק לגבי מדיניות הגירוש, כבר ראיתי את זה קורה.

קשה לי לראות אותם פונים לעורך דין אחרי שיש להם ניסיון עם מספר רמאים שגנבו מהם סכומים לא קטנים של כסף. בכל מקרה אני אשאל אם כבר ניסו את הצעד הזה ואילו תוצאות הוא הניב.

ליין מן אני מסכים שהכל נראה מאוד פשוט בעולם המודרני, אבל אין לה אפילו תעודת לידה להציג. זה גורם לכל היחס של הרשויות להיות שונה.

פורסם

אמרת קהילה אמרת הכל, אני מבין למה לא יקבלו אזרחות ישראלית.

בשביל בדיקות DNA לאזרחות אמריקאית לא צריך קופת חולים, אפשר לעשות את זה פרטי. האמא צריכה לפנות לשגרירות האמריקאית ולבקש אזרחות עבור בתה. הם כבר יפנו אותה למעבדה שמקובלת עליהם בשביל הבדיקות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אם היה מדובר באדם ממוצא סודני שנולד בארץ וגר בה מעל 18 שנה ושמשפחתו הגיעה לארץ למטרת עליה ולא למטרת עבודה, והסיבה היחידה שאין לו אזרחות היא ביוקרטית, אז כן, אחד משמעית כן.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תוכן חדש...