Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברוב המקרים וברוב תחומי החיים הפתרון הזול לכאורה הוא הפתרון היקר יותר.

לבצע אבחון ב- 10 דקות זה בהחלט זול יותר, אך כשחוזרים לתקן את התקלה בפעם השנייה כי האבחון הראשוני היה שגוי, מייקר את העסק מאוד (בזבוז זמן יקר ותשלום על ביצוע עבודה שלא לצורך)

מקצוענות עולה כסף. להיות בעל הידע המתאים והכלים הנכונים משמעו - מקצוענות.

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי, חד משמעים כן.

לנו - חובבי הרכב שאינם בעלי מקצוע - זה הפך כמעט בלתי אפשרי לטפל ברכבים שלנו לבד.

בתור אדם עם המון נסיון במכונאות, אני מודה ומתוודה, בעומדי מול מכסה מנוע פעור של רנו מגאן 2 למשל, אין לי מושג מה הולך שם.

בעומדי מול מנוע של מכונית אחרת בת זמנה - אין לי שמץ של מושג מהיכן מתחילים.

וחבל.

לי לפחות.

בעיני, ההתעסקות בקרב', במכלולים, שברור לך פחות או יותר עקרון בפעולה שלהם היה הרבה יותר מהנה.

היום, כדי לתקן אוטו צריך קודם כל לאבחן אותו, ואת זה עושים בחיבור למחשב, ושאר ירקות, ולמרות שעיסוקי העיקרי הוא היי-טק, אני מתעב על שמץ של חדירה של מערכות אלקטרוניות לעולם הרכב.

זו דעתי.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

לחזקל - גם אני בעלים של רכבי אספנות רבים - אבל אני בניגוד למרבית האספנים מעולם לא טענתי שהרכבים הישנים טובים יותר מרכבים המודרנים - מלהיפך, הרכבים החדשים בטוחים יותר, חסכוניים יותר, מהירים יותר וחלקם אפילו יפים יותר מהרכבים הישנים.

בטח תשאל אותי מדוע אני אוסף רכבים ישנים אם זו דעתי - והתשובה פשוטה, המדובר ברומנטיקה (למי שלא יודע רומנטיקה משמעה כמיהה לעבר). ואני באופן אישי נהנה מלהחזיק חפצים ישנים נושנים (בעיקר מכניים) ורכבים נופלים בדיוק בהגדרה זו מבחינתי.

אני באופן אישי גם לעיתים נהנה מההתעסקות במכניקה של פעם (ולשם דוגמא במכוניות האנגליות לא תמיד חשבו לעומק כאשר נבנתה המכניקה של הרכב) וגם מהבעיות שהיא מעוררת. ושוב אני חוזר ואומר המכוניות החדשות (בכל מקרה המובילות שביניהן) פשוט אמינות ביותר ולא סובלות משום תקלה שהיא לאורך תקופה ארוכה (במיוחד ביחס לרכבים ישנים).

כיוון הפיתוח של המכוניות כיום הוא לכיוון חד פעמיות - ואין עם זה שוב דבר רע. פשוט הרכב נבנה לכמות מסויימת של ק"מ (או תקופה מסויימת ) אותם יעבור ללא תקלות ולאחר מכן מתחילה קריסת מערכות.

למי שיחפוץ באיסוף מכוניות - הוא תמיד יוכל לרכוש פרארי או פורשה שהופכות לקלאסיות עם יציאתן את המפעל.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
מחשב אבחון, סורקים, ספרות טכנית וכו' הנם יקרים מאוד ומצריכים תשלומים שוטפים לאחזקתם ושידרוגם שלא כמו "מכשיר לכווץ קפיצים" או מברג או פטיש.

ציוד האבחון המוסך הנו כמו MRI או CT בבית החולים שעבור אבחון בהם משלמים לחוד

(החולה או קופת החולים).

בברכה - רפי לין

המצב שאתה מתאר לא ייתכן יותר בימינו. הולכות ומתמעטות התקלות שניתן לתקן ללא אבחון. אבחון באמצעות התחברות למחשב ברכב מודרני הוא חובה לתיקון תקלה בדיוק כמו אבחון באמצעות פתיחת מכסה המנוע והסתכלות / הקשבה, או באמצעות ניסוי וטעיה למיניהם.

זה שהמקצועיות של המוסכים צריכה לעלות, זו עובדה שמתחייבת מההתקדמות בכלי הרכב, לא מרצון של הלקוחות. מוסך שלא עושה את זה פשוט מוותר על היכולת לטפל בכלי רכב חדשים. להגיד שאתה לא עושה אבחון ממוחשב זה כמו טכנאי לתיקון וידאו שלא רוצה ללמוד איך עובד DVD. כל עוד הוא לא ילמד, הוא ימשיך לתקן וידאו עד שייגמרו מכשיר הוידאו והוא ישאר בלי עבודה.

הדוגמה של MRI או CT נכונה, רק ששם העלות נובעת מהזמן שהטכנאים והמכונה מוציאים על כל פציינט. ציוד צילום רנטגן של היום (דיגיטלי) הוא לא פחות יקר או מתוחכם (אני יודע ממקור ראשון), אבל השימוש בו מעסיק את הטכנאי והמכונה בערך דקה לפציינט ולכן הבדיקה זולה. MRI או CT לוקח יותר זמן בסדרי גודל. אם אבחון ממוחשב היה דורש מהמוסכניק שעה עבודה, ומשבית לו את המכשיר בזמן הזה, הייתי מוכן לשלם מחיר של שעת עבודה על זה. עוד לא ראיתי מוסך שמכשיר האבחון שלו עסוק כל היום (בד"כ פנוי לפחות 70% מהזמן). לעומת זאת לא ראיתי מכשיר MRI תקין שעומד לא מנוצל ביום עבודה.

ברוב המקרים וברוב תחומי החיים הפתרון הזול לכאורה הוא הפתרון היקר יותר.

לבצע אבחון ב- 10 דקות זה בהחלט זול יותר, אך כשחוזרים לתקן את התקלה בפעם השנייה כי האבחון הראשוני היה שגוי, מייקר את העסק מאוד (בזבוז זמן יקר ותשלום על ביצוע עבודה שלא לצורך)

מקצוענות עולה כסף. להיות בעל הידע המתאים והכלים הנכונים משמעו - מקצוענות.

אני לא מבין מה לא בסדר באיבחון של 10 דקות. לקרוא קודי תקלה לוקח משהו כמו 10 שניות. נגיד שצריך להתחבר ליותר ממחשב אחד ברכב, אז שיהיה 2 דקות. עדיין נשארו 8 ספייר בשביל זה שדרכת על הכבל, שלא מוצאים את המפתח של הרכב ושנגמרה הבטריה במכשיר אבחון. מרגע זה השאלה היא מה המקצועיות של המוסכניק להבין את מה שהוא רואה. אבל אותה מקצועיות באה לידי ביטוי גם כשמוסכניק פחות מודרני שומע חריקה מהמנוע שלך, ואז השאלה כמה ידע יש לו להבין מה ואיפה חורק.

באותה מידה ייתכן מוסכניק ששילם המון כסף על כלי אבחון, והוא מצוייד מעל הראש, וגובה 1000 שקל לאבחון, אבל עדיין מבין תקלה לא נכונה מתוך מה שהוא רואה, ומי שמשלם זה הלקוח שחוזר.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם
לדעתי, חד משמעים כן.

לנו - חובבי הרכב שאינם בעלי מקצוע - זה הפך כמעט בלתי אפשרי לטפל ברכבים שלנו לבד.

בתור אדם עם המון נסיון במכונאות, אני מודה ומתוודה, בעומדי מול מכסה מנוע פעור של רנו מגאן 2 למשל, אין לי מושג מה הולך שם. בעומדי מול מנוע של מכונית אחרת בת זמנה - אין לי שמץ של מושג מהיכן מתחילים.

וחבל.

לי לפחות.

בעיני, ההתעסקות בקרב', במכלולים, שברור לך פחות או יותר עקרון בפעולה שלהם היה הרבה יותר מהנה. היום, כדי לתקן אוטו צריך קודם כל לאבחן אותו, ואת זה עושים בחיבור למחשב, ושאר ירקות, ולמרות שעיסוקי העיקרי הוא היי-טק, אני מתעב על שמץ של חדירה של מערכות אלקטרוניות לעולם הרכב.

ואני מתגעגע לימים שלא כל מחשב היה PC (ותודה לאל שעוד יש מקינטוש, אחרת אף אחד לא היה יודע היום על מה אני מדבר בכלל).

אז יכולת לפתוח את המחשב הביתי שלך, והכל היה ברור, לכל חתיכת זיכרון היה שם ומקום ברור, היה לך שרטוט מלא של כל המחשב, ואפשר היה לתקן או להרחיב אותו בעזרת מלחם וחלקים שקנית בחנות חובבי אלק' הקרובה לביתך, ואם רצית להעביר אות מפה לשם, היית מוסיף חוט או נגד.

במחשב של היום אי אפשר לעשות כלום, המעגל דחוס, כל הרכיבים מולחמים בצורה שאי אפשר לעשות עם מלחם כלום חוץ מנזק, האותות הם ב-800MHz כך שכל התחברות עם חוט תגרום מיידית לקריסת המחשב, וכל הרכיבים שפעם היית רואה בעיניים נמצאים היום בתוך ג'וק אחד שאי אפשר לגעת בו.

יותר מזה, כל תקלה במחשב נפתרת על ידי החלפת מכלול או תת-מערכת שלמה, ואף אחד לא יכול (ולא רוצה) לברר בדיוק מה גרם לתקלה באותו רכיב. נקודות ההתערבות צומצמו למספר קטן של ממשקים תקניים ששם אפשר לעשות 'טריקים' ותוספות (PCI, חריצי DIMM, חריצי AGP).

רק מה, שבשום אופן לא הייתי מוכן לוותר על המחשב השטני הבלתי נגיש שיושב היום אצלי תמורת מחשב מהסוג הישן, זה שהבנתי כל בורג בו. פשוט כי ההוא לא נתן אפילו רבע מהיעילות / ביצועים / תועלת / אמינות שאני מקבל היום מהמכונה שאי אפשר לגעת בה. אז בתור מזכרת או תחביב אני שומר את המחשב הישן בארון, אבל בוא נודה באמת, שאני מעדיף את מה שיש לי על השולחן.

פורסם

תראה 20VT,

אין לי מושג כמה זמן לוקח לאבחן תקלה או לקרוא תקלה במחשב.

10 דקות, הן ביטוי מבחינתי לבדיקה חפיפניקית ולאו דווקא מייצגות זמן אמת.

מעבר לזה אין ביננו ויכוח רק שאני מוכן להעריך בכסף מקצועיות ומקצוענות ( בכדי לא לחזור לתיקון חוזר ולבזבז זמן ו\או למנוע נזק) ואתה קצת פחות. טענותיך לגיטימיות וזה בסדר.

הבנתי נכון?

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם
תראה 20VT, [...]

הבנתי נכון?

לא בטוח. 10 דקות זה הזמן המקסימלי שאני חושב שצריך לקחת למוסכניק (איטי) להשתמש במכשיר האבחון היקר שלו. זה החלק שעושה הבדל בין רכב מודרני לרכב ישן.

אח"כ יכול להיות שהוא מבלה עוד שעה וחצי בלהתייעץ במומחה, בספרים, ובמועצת חכמי התורה; או שהוא מחליט לפרק משהו ולבדוק אותו, או להחליף משהו בחלק חדש כדי לוודא שבו התקלה. את כל הדברים האלה הוא יעשה גם ברכב ישן ובלי שקנה מכשיר דיאגנוסטיקה, ובעיקר בלי שחייב אותי על "אבחון ממוחשב".

אני ממש לא חולק עליך שעל מקצועיות המוסך צריך לשלם, וזו הסיבה שאני מטפל במוסך יקר שאני יודע שמקבל את כל המידע וההכשרות הדרושות מהיצרן. זה עדיין לא מוציא לגמרי את פקטור החאפריות הישראלית, אבל זה בהחלט מרכך אותו.

נ.ב. לדעתי ברוב התקלות שנכנסות למוסך, שלב האבחון לוקח פחות מ-30 שניות, שזה הזמן מהרגע שאתה מתאר למוסכניק מה הבעיה ועד הרגע שהוא יודע מה הוא הולך לעשות ברכב. ברוב המכריע שלב האבחון נמשך דקה וחצי, שזה הזמן ההוא פלוס הזמן שלוקח למוסכניק לפתוח מכסה מנוע ולהסתכל

(הסיבה היא שאת התקלות השכיחות המוסכניק כבר מכיר). תקלות שמחייבות 'חקירה' הן, למזלנו, לא הרוב.

פורסם
יש לי תהיות באשר למודרניזציה של ענף הרכב בעולם....

האם היא הביאה יותר תועלת או יותר נזק לאנושות?

אני עוקב באדיקות אחר הפורום הזה ואני מגיע למסקנה שכל המחשבים והחיישנים למינהם המותקנים ברכבים החדשים עושים רק בעיות לבעלי הרכב ומקשים על המכונאים לאתר תקלות ובשורה התחתונה נזק רציני לכיס.

למזלי אני בעלים של כמה רכבי אספנות ושם כל תקלה ניתנת בקלות לאיתור זולה לתיקון ובשל מיעוט המכלולים גם תדירות התקלות נמוכה מאד.

האם אתם מסכימים איתי?

אני קופץ על העגלה באיחור , אבל (כמו שאמרו) - זה הקרב (האבוד ) בין העולם האנלוגי שנראה לרבים מאיתנו ישן וטוב (למרות שהיו לו את מגרעותיו , גם בזמנו ,ולא כל שכן עכשיו).

ראה מקרה התקליט וה-CD

ראה מצלמת הפילם והדיגיטלית

מגברי שפופרת וגו'קים אלק'

כבישים צרים ומפותלים מול אוטוסטרדות משוכללות מחלפים

חשבוניה מול מחשב.

רהיטי סיבית/MDF מול רהיטי עץ מלא של פעם

מכוניות יפניות אמינות ומבצעות היטב מול רודסטר בריטי של פעם או צרפתייה ישנה

יערות פראיים ובעלי חיים מול חניונים מוסדרים ודשא עם מנגלים.

לדעתי , וזו יותר הרגשה אישית מאשר משהו אמיתי - הדברים הישנים היו פשוטים יחסית , נוחות המשתמש שלהם לא הייתה בשמיים , אבל היה אתגר בהפעלתם. בנוסף לכך , אחרי שהתרגלת לצורת הפעולה של מוצר מסויים - יכולת להישבע שנולדת איתו ,או שאתה מכיר אותו ככף ידך.

לעומת זאת - הדברים החדשים הם קרים וקלים לתפעול , דא עקא - אתה כבר מתרגל איכשהו לחפץ הזה ,וכבר יוצאת גרסה חדשה/מתקדמת/קלה/זולה ממנה ,ואתה במירוץ מתמיד ללמוד אותה.

נסה לחשוב על מכשיר של פעם - יכולת ללמוד את כל תכונותיו המעטות וליהנות ממנו או לדעת לתקן אותו. היום - אפילו במכשיר טריוויאלי כמו וידאו (שגם הוא הולך ונעלם) אתה משתמש בלא יותר מ-10 אחוז מיכולותיו בממוצע.

במכוניות , כחובב , הדבר גרוע שבעתיים עבורי :

עד עידן ההזרקה הסתדרתי כמעט עם כל רכב . את הדה שבו שלי פירקתי והרכבתי לגורמים לא פעם , בלי ידע גדול. הנעתי עשרות מכוניות שנחשבו "תקועות" , עשיתי חצי אוברול , הח' קלאץ' , כיוון שסתומים ,הח' רכיבים חשמליים , בניית מע' חשמל . מה שתרצה , וללא יותר מדי הכשרה.

אתה יכול לתאר לעצמך מישהו בונה בבית מערכת "מולטיפלקס" ? :shock: חפש שרשור של DAVID A. וראה כמה עבודה ולימוד הוא השקיע בתכנות מחדש של מפות ההצתה ברכבו , וזה עוד ברכב פשוט ומיושן יחסית להיום.

אצלי ההלם האמיתי , שבעטיו אני כמעט לא פותח מכסה מנוע היום , היה לפני כ-5 שנים , עת שכרתי בחו"ל רכב חדש (לא המילה האחרונה ,כולה אופל אסטרה , אבל בכל זאת חדש).

פתחתי מכסה מנוע למלא מים לשפריצר. חיפשתי את המנוע. מולי שכב גוש פלסטיק צהוב שממנו יצא מדיד שמן. זהו. אני יודע יפה מאוד שמתחת יש את אותם רכיבים מוכרים ,אבל עדיין - מוציא את החשק לנסות אפילו.

אין לי שום ספק שהמכוניות של היום בנויות טוב יותר (איכות ותקני ייצור) ,בטוחות יותר ,מזהמות פחות , חסכוניות יותר , מבצעות יותר (תראה לי רכב משנות השמונים שהיה מוציא מעל 100 סוסים ממנוע 1600 . כן ,אני יודע שהייתה אלפא , ולנצ'יה , ועוד כמה בודדים. ניסית לטפל פעם במנוע ה-DOHC של לנצי'ה פריזמה למשל ? ניסית לכוון זוג דל'אורטו כפולים באלפא?), אוחזות יותר - כמעט הכל יותר (גם שוקלות יותר ועולות יותר).

מצד שני ,כשכבר יש תקלה , תיקונה עולה הרבה מאוד , לעיתים אפילו מעבר לכדאיות תיקון . ראה כמה פעמים רכב מגיע להשבתה בגלל תאונה לא ממש קשה , ראה כמה עולה להחליף "מחשב" כאשר הדבר שבאמת התקלקל הוא איזה נגד מסכן שעולה 10 אגורות אבל כיוון שהיח' עטופה באפוקסי (לטובת אמינות) ובנוסף המוסכניק לא מבין כלום בנושא אתה נאלץ לשלם אלפי שקלים עבור כרטיס שלא תמיד פותר את התקלה.בסיכומו של דבר המכוניות יותר טובות ואמינות , אבל כאשר אתה הופך לחלק המזערי בסטטיסטיקה -זה כואב לך מאוד בכיס.

בשבילי - לו הייתה לי הבחירה - רק את הישנות בהן ניתן לעשות דברים לבד.

לצערי , העולם הולך לכיוון הטכנולוגי (בכוונה אני לא אומר קידמה ,כי אני לא חושב שהתקדמנו ,אם ההנאות שבחיים הולכות ונעלמות וכל הזמן צריך גירויים חדשים ,חזקים ומהירים כדי לחוות ריגושים (הכל בסדר אצלי במיטה , תודה ששאלתם :wink: ) ושביל להגיע למקום שפעם היה טריוויאלי יש צורך לעבור שבעת מדורי גיהנום היום).

אני יודע שהקרב אבוד , והטכנולוגיה העכשווית היא לא משהו שאפשר לעצור ,מכסימום לעכב קצת ,אבל חבל לי שכל הדברים הישנים האלה נעלמים/נעלמו.

עד כאן פינת הרומנטיקה.

פורסם

:mm_yeah: ענק לרדאר ג'דיי מעליי, הוצאת לי את המילים מהפה.

ובאותו עניין של מחשבים וכד', כשהייתי במפגש פורום ויינט אצל אייל בנצר סירני, ראינו איך בפירוש מתוכננים מחשבי רכב מודרניים כך שלא ניתן יהיה לתקנם אלא להחליפם בשלמותם בלבד.

זו אחת הסיבות שאני נמשך לרכבי אספנות ולסתם רכבים ישנים - אפשר לעבוד עליהם לבד, ובדרך כלל בלי ציוד מיוחד ויקר ובלי ידע שצריך בשבילו קורס מיוחד בחו"ל. לי יש סיפוק רב מדברים שאני מצליח לתקן לבד, וחבל לי מאד שבעוד כ 10 -20 שנה רכב לא יהיה אחד מהם (כמו שהיום מצלמה דיגיטלית, וידאו או מיקרו אני לא יכול לתקן לבד, ואילו טוסטר לרוב כן)

מה שכן, אני מקווה שבעתיד חלקי הרכב יהיו פשוטים וזולים כמו מכשירי החשמל דהיום, שאף אחד לא מתקן אלא פשוט קונה חדש.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

ההיתפתחות היא בילתי נמנעת, כמו למשל מכשירי ה PDA (צעצועי כיס כמו PALM), ראשוני הPDA היו יקרים להחריד ועשויים טוב. פלסטיק עבה, מסך איכותי, כפתורים איכותיים, ממש נותן הרגשה שהמוצר עשוי "מגוש אחד". והמחיר בהתאם... היום ניתן לקנות את הPDA בסכומים של 1500 ש"ח (אולי שמינית מאותו PDA מלפני 5-6 שנים, באופן יחסי). המוצר, ברור שיותר טוב, מהיר ומשוכלל מקודמו, כי הוא יותר חדש, אבל הוא לא נותן את אותה הרגשת "חוסן" של קודמו...

וחבל לי מאד שבעוד כ 10 -20 שנה רכב לא יהיה אחד מהם (כמו שהיום מצלמה דיגיטלית, וידאו או מיקרו אני לא יכול לתקן לבד, ואילו טוסטר לרוב כן)

התקלקל לי הטוסטר. OK, אין פחד, מנתקים מהחשמל (או שזה הפקק שקפץ, לא זוכר בדיוק:wink: ), פותחים אותו במחשבה "אולי יש איזה מגע רופף, נחזק ונסגור"...

מגע רופף בת## שלי! כרטיס אלקטרוני מפואר ניצב לו במרכז הטוסטר!!! כשבמרכזו כתם שחור שלא משאיר מקום לספק... אפילו התקע היה יצוק, ככה שאי אפשר לפרק ולחבר למכשיר אחר :???:

ככה גם זה עם מכוניות...

פעם היה ניתן לכוון כל דבר. אבל נוחות הנהג עולה על הכל, לא?

פעם נהגי מכוניות מרוץ היו צריכים לדאוג ללחץ הטורבו (בוויסות ידני!), לאספקת הדלק, ועד משימות "נהדרות"...

עם הזמן הפכו הדברים ליותר "אוטומטים" ורבים התרעמו. למה פתאום מנגנון מכאני ידאג לדברים האילו? אני הרי הנהג, לא?

אותו הדבר קורה עם ג'יפים. פעם לנהוג בג'יפ היתה משימה לא קלה, כיום יש נעילות חשמילות ושאר "גמדים אלקטרוניים" ששומרים על הנהג והאוטו...

אני רוצה לראות מישהו שכיום אומרים לו "אתה רואה את הברז הזה, זה שולט על הלחץ של הטורבו, אם אתה מאיץ תיפתח אותו, אל תשכח לסגור אחרת ילך המנוע"...

-----

לסוגיה שונה, באותו נושא, יש את התפתחות הדור. הדור הל "היום" יותר נגיש ל"שיכלולים"...

לדוגמא ווידאו. הווידאו הראשון שקנינו היה עם כפתורים מכאניים, ואבא שלי שלט בו ביד רמה.

כשהוא התפגר סופית קנינו אחד חדש, אלקטרוני. עד שאבא שלי הספיק לקרוא 3 עמודים במדריך אח שלי כבר כיוון לו את התוכנית שהוא רוצה להקליט בערב...

סביר להניח שכך זה יהיה עוד 30 שנה כשהבן שלי יגיע אלי ויגיד לי "מצאתי אודי TT, בוא נשפץ"...

ככל הנראה יהיה איזה "גאשפט" שמיתחבר למנוע עם פלאג אוניברסאלי ושולט במנוע (עד אז יהיו, כך אני מקווה, תקנים אחידים וכו').

לפני 3000 שנים אם מישהו לא הרגיש טוב היו אומרים לו "גש לרופא אליל הקרוב לביתך"

לפני 500 שנים היו אומרים לו "שתה את התמיסה"

לפני 100 שנים היו אומרים " התמיסה לא עובדת, שתה את התרופה"

כיום אומרים "התרופה לא ממש עוזרת, קח אנטיביוטיקה"

עוד 50 שנה יגידו "החידקים פיתחו עמידות לאנטיביוטיקה, גש לרפואה אלטרנטיבית"

לרפואה אלטרנטיבית = רופא אליל...

בקיצור, הגלגל חוזר... יום יגיע והדברים יגיעו לרמת מורכבות כל-כך גבוהה, שתהייה נסיגה לאחור.

או שלא, ימים יגידו.

כיום כדי לטפל באוטו חייבים מחשב, אולי בעוד 10 שנים לכל אחד יהיה מחשב כזה מחובר לפלאפון.

נראה לי שאנחנו נמצאים במעין שלב מעבר שכזה, הטכנולוגיה עדיין לא ממש מפותחת. ואולי תהיה דרישה למכוניות שאפשר לטפל בהן לבד, ולא כמו רוב המכוניות כיום שיש פלסטיק שמסתיר את המנוע במין סוג של התרסה "ממש לא כדאי לך להוריד אותי, אבל ממש לא!"

אני? אני טיפוס אופטימי מטבעי, אני נשאר עם המכונות שאפשר לפרק ולתקן בעזרת פלאייר, מברג ומפתח 1/2 (וכמובן פטיש 5 קילו :lol: ). כך גם היה אבא שלי...

כיום אבא שלי לא מוכן להחליף את האימפרזה שלו. אין לו מושג מה קורה מיתחת לג'ונגל החוטים והפלסטיקים שנערמו מעל המנוע. הוא אומר "טוב לי ככה, לא יודע לא נוגע"...

וזה האדם שלימד אותי בגיל 10 איך עושים אוברול לאופל קדט 72 (בחניית הבניין)! איש שבנה הכל לבד...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

יש כמה דברים שצריך לבחון :מה באמת יודעים או רוצים או יכולים היצרנים לספק מההיבט של פשטות טיפולים ופישוט המכלולים אני רואה ברכבים גם התקדמות בכיוון הזה :

שסתומים הידראוליים פשוט וקל,לא צריך לכוון נלך הלאה :סליל למצת וחיישן קרנק ,חסל המפלג המטופש והבלאי של מערכת מכנית מיותרת ,השלב הבא שהתעכב יותר מידי זמן הוא מערכת חשמל של 42V שהיתה כבר אמורה להיות מושקת בערך השנה או שנה שעברה אך נדחתה ,הפועל היוצא למערכת כזאת הוא שסתומים מופעלים ע"י אלקטרו-מגנטים חזקים שיפשטו משמעותית את מבנה המנוע:חסל סדר גל-זיזים וחגורת טיימינג עם המשקל המיותר, התקלות והפסדי החיכוך שלהם

ועוד לא דיברנו על המנוע עצמו עם כל הבעיתיות של העברת תנועה קווית למעגלית מנוע הוונקל ממתין בפינה ומנוע ה ox2 שבנוי משלושה חלקים נעים בלבד כבר פועל 3 שנים ללא גל -ארכובה ועם משקל

מצחיק לעומת המקור : מה לעשות, לפעמים הסיבה היא פשוטה : בדומה למחשבים לא המעבד המתקדם והחדשני ביותר וגם לא מערכת ההפעלה הטובה יותר השתלטו על השוק אלא מה שהיה זמין באותו רגע. בעולם המכוניות ,הדומיננטיות של מנוע "אוטו" היא מוחלטת (חוץ ממאזדה) ,הרעיונות הטובים מגיעים אחר-כך, או שאי-אפשר לממש אותם טכנית באותה תקופה ואחרי ההשקעה הגדולה במפעל ליצור מנועים ומחירים נוחים עקב ייצור המוני קשה למתחרים חדשים להכנס

מאחר ובד"כ יצרני המכוניות הם גם יצרני המנועים קשה גם עוד יותר בגלל בעיית התמלוגים לייצר מנוע

שלא מפיתוח עצמי ,לפני כ 12 שנה אברהם פורת ז"ל כתב על מנועים שפותחו ע"י שני מפתחים בקנדה וארה"ב המבנה דומה למנוע רגיל אך ההבדל: חוץ מהבוכנות כל המנוע מפלסטיק והוא סגור

בלוק וראש כיחידה אחת המנוע מסיים את חייו ללא טיפולים כלל! ומוחלף ביחידה סגורה זהה

למרות אורך חייו הקצר יותר נמצא שעדיין זול יותר להשתמש בו מאשר מנוע רגיל +טיפולים

להוכחת אמינות המנוע השתתף בעונה שלמה של מירוצים בהצלחה אך לייצור המוני עוד לא הגיע

לגבי הדיאגנוסטרים הבעיה היא שלמרות שניתן להשיג סורקים זולים מהמקוריים היצרנים לא חייבים לספק(עפ"י חוק) וגם לא רוצים ,את כל קודי התקלות מהסיבה שהם מעונינים לספק פרנסה למוסכים מורשים

.I'm a blocked user

פורסם
לפני 3000 שנים אם מישהו לא הרגיש טוב היו אומרים לו "גש לרופא אליל הקרוב לביתך"

לפני 500 שנים היו אומרים לו "שתה את התמיסה"

לפני 100 שנים היו אומרים " התמיסה לא עובדת, שתה את התרופה"

כיום אומרים "התרופה לא ממש עוזרת, קח אנטיביוטיקה"

עוד 50 שנה יגידו "החידקים פיתחו עמידות לאנטיביוטיקה, גש לרפואה אלטרנטיבית"

לרפואה אלטרנטיבית = רופא אליל...

בקיצור, הגלגל חוזר... יום יגיע והדברים יגיעו לרמת מורכבות כל-כך גבוהה, שתהייה נסיגה לאחור.

או שלא, ימים יגידו.

לאיינשטיין היה ניסוח יותר מעודן מאשר לך:

"אני לא יודע באיזה נשק ישתמשו במלחמת העולם השלישית ,אבל במלחמת העולם הרביעית ישתמשו במקלות ואבנים"...:roll:

פורסם
[...]
:mm_yeah:

:king:

תרשו לי להוסיף, לכל המתגעגעים למקלות ולאבנים:

כל המכלולים השטניים האלה, שאי אפשר לתקן אותם, ואין לנו מושג מה קורה בהם, והם סגורים בקופסאות פלסטיק, ולא נותנים הרגשה של גוש ברזל גדול, כבד, ולא יעיל - אם המחירים שגובים עליהם היו דומים למחיר של החלפת כונן CD-ROM במחשב שלכם, אז אולי לא הייתם כל כך כועסים שאי אפשר לתקן אותם בעצמכם.

האם מישהו פה החליט לתקן את ה-hard-disk שהתקלקל לו ? את הכונן floppy ? את הזיכרון ? את לוח האם שנשרף ? אפשר, אם רוצים להשקיע. רק מה, לא שווה. למישהו פה הפריע שהוא לא יודע לתקן את ה-floppy?

כמה אנשים פה העדיפו לזרוק את המכשיר הישן ולקנות חדש במקום לתקן (ווקמן, וידאו, טוסטר)?

אז זו בסה"כ שאלה של מחיר, לא ?

• תוכן חדש...