Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למה משנה כמה טובים ומהנים הרכבים האלו אלו לא מתחרות לטויברו. נהיגה על רכב ספורט הנעה אחורית שונה בתחלית מהוט האץ לא משנה כמה טובה היא.

בהנחה ואתה נוסע בכבישים ציבוריים ועם בקרת אחיזה דלוקה, במה הנהיגה שונה בתכלית ?

יכול להיות שאתה נוסע עם בקרות אחיזה כבויות ואז אכן יש הבדלים, עם בקרות דולקות- ההבדל מזערי עד לא קיים ויש הנעות קדמיות שיתנו לא פחות ואף יותר פאן.

אני אישית מאמין שבכביש ציבורי אל תיהיה גיבור ותיסע עם בקרות כבויות כי אתה יכול להיות נהג מצויין ולקחת עיקול חד בהיגוי יתר מרהיב- הנהג שיגיע מולך יחשוב שאיבדת אחיזה ושאתה עומד להתנגש בו וזה יסתיים רע.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אין בקרת אחיזה\ESP ב-NB... :twisted:

חוץ מזה שלא צריך להגיע למצב של נעילה נגדית בשביל להרגיש את ההבדל בהנעה אחורית. מספיק התחושה הזאת של ללטף את הדוושה ביציאה מפניה ולהרגיש את התחת מתחיל לצאת, זאת הרגשה שאין דומה לה בהנעה קידמית.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
בלי בקרות זה סיפור אחר.

לצערי\שמחתי בכבישים בהם אני נוסע יש 0 (אפס) מרווח בטחון לטעויות ולכן בקרת האחיזה דולקת קבוע.

גם לי אין בייצים לכבות את הבקרת האחיזה,אולי במרגש חנייה ריק ב2 בלילה,אבל מצד שני אני כבר לא בן 18.

Porsche 944 turbo

פורסם

אם בכבישים שאני נוסע היה שולי בטיחות יכול להיות שכן הייתי מנסה, אבל הכבישים המעניינים פה בנויים סביב הרים ואתה נוסע באחד מ-2 אופנים:

1. אתה יורד את ההר, משמאלך יש את צלע ההר שזה בעצם קיר בטון ללא שוליים, הקיר במרחק פחות מחצי מטר מהרכב ומימינך יש את הנתיב הנגדי שגם מעברו השני אין שוליים.

2.אתה עולה את ההר, משמאלך תהום עם חומה בגובה חצי מטר שתפקידה לעצור אותך מליפול לתהום (שוב, אין שוליים).

מימינך כאמור הנתיב הנגדי ולאחריו הקיר של צלע ההר.

זה כיף מצד אחד כי אלה כבישים מאוד מאתגרים עם פניות-רודפות-פניות ואתה צריך להיות סופר מדוייק, כשאתה לא סופר מדוייק אתה מסיים או בנתיב הנגדי ומתפלל שלא יגיע מולך אוטובוס או כל רכב אחר, או שאתה פשוט מסיים בכניסה בחומה או צלע ההר.

בקיצור, זה סוג הכבישים שאתה נוסע עם בקרות דלוקות ואת שעשועי הזנב משאיר לאיזה חניון סגור כי כל שעשוע של היגוי יתר בכביש כזה יסתיים בתאונה כמעט ודאית.

פורסם

אני והרבה אחרים נוסעים כל הזמן עם בקרת אחיזה כבויה. זה גם כיף ומבחינתי זו ההנאה שלי ברכב.

בקשר לטיובארו:

הטיובארו היא רכב סבבה. הכח סביר (כמו מיאטה NC פחות או יותר) ויש לרכב המון יתרונות כמו שימושיות (4 מושבים, בגאז, אפשרות לסחוב צמיגים). למרות שהמחיר מעט יקר ממה שציפינו, לא תמצאו רכב ספורט הנעה אחורית במחיר הזה בארץ.

הבמוו שהיא מתחרה ראויה עולה 190K לרכב שהינו חלש יותר (170 סוסים), ללא דיפרנציאל וכנראה יעלה יקר יותר לאחזקה.

אם היום הייתי רוכש רכב חדש - הייתי רוכש את הטיובארו כיוון שמבחינתי היא הבחירה היחידה במחיר של סביבות ה 200K ש"ח.

הגירסה המוגדשת צפויה להיות כמובן הרבה יותר מהנה, אבל המחיר באמת יתקרב לרכבים אחרים כמו ה 370, ה 1M (שגם לה כנראה אין דיפרנציאל ננעל) ואז התחרות קשה יותר.

יש את האופציה של קניית רכב והרכבה של המגדש (שכבר נמכר בחו"ל). אבל פה מדובר על תוספת של סכום נאה לעלויות הרכישה.

בקיצור - בחו"ל הטיובארו היא רכב ספורט בתקציב מצומצם והיא זוכה להצלחה אדירה! בארץ המחיר שלה הפך אותה ליקרה מדי בשביל להמכר וזאת בתוספת לעובדה שהיא לא מספיק טובה כסטנדרט.

הדגם החדש יכול להיות מעניין אם התמחור והתמורה יהיו מתאימים...

פורסם
אני והרבה אחרים נוסעים כל הזמן עם בקרת אחיזה כבויה. זה גם כיף ומבחינתי זו ההנאה שלי ברכב.

בקשר לטיובארו:

הטיובארו היא רכב סבבה. הכח סביר (כמו מיאטה NC פחות או יותר) ויש לרכב המון יתרונות כמו שימושיות (4 מושבים, בגאז, אפשרות לסחוב צמיגים). למרות שהמחיר מעט יקר ממה שציפינו, לא תמצאו רכב ספורט הנעה אחורית במחיר הזה בארץ.

הבמוו שהיא מתחרה ראויה עולה 190K לרכב שהינו חלש יותר (170 סוסים), ללא דיפרנציאל וכנראה יעלה יקר יותר לאחזקה.

אם היום הייתי רוכש רכב חדש - הייתי רוכש את הטיובארו כיוון שמבחינתי היא הבחירה היחידה במחיר של סביבות ה 200K ש"ח.

הדגם החדש יכול להיות מעניין אם התמחור והתמורה יהיו מתאימים...

אני מניח שאתה מתכוון לסידרה 1, דגם 118.

אם כן, אז הרכב (לפחות על הנייר) מהיר משמעותית מהסובארו עם זינוק של 7.5 ש' ל-100 לעומת 8.2 ש' ל-100 בסובארו (דגם אוט').

גם מהירות סופית גבוהה יותר, אך לדעתי זה לא רלוונטי.

מבחינת מחיר - ה-BMW זולה באופן משמעותי מ-BRZ אוט', כאשר הסובארו עולה 230,000 ש"ח לעומת 181,000 ש"ח עלות 118I.

הפרש של 50K ש"ח זה המון כסף! אך אם זה לא משמעותי אז למה לא להוסיף עוד 50K וללכת על רכבים בסכום של 280K ש"ח, שם יש רכבים מעניינים יותר?

כמובן שאני ציני.

אגב, לגבי אחזקה, אותם 50K ש"ח יספקו לאדם הממוצע אחזקה לשלוש שנים כולל דלק.

פורסם

להבנתי, גם לא ה-BRZ.

מקסימום רכב פאן.

ואם הוא מוגדר כרכב פאן אז צריך להשוות אותו לרכבי פאן אחרים כגון מיני וורקס, 500 אברט, מיאטה, או כל רכב אחר אשר גורם לאנשים להעלות חיוך על הפנים.

יש אנשים שהחלקות זנב במהירות נמוכה עושה להם את זה, ויש אנשים שמקבלים את אותה תחושת פאן מניהוג של קארטינג.

אגב, את ההשוואה ל-BMW לא אני העלתי, אך אני בהחלט חושב שהיא בחירה לא רעה ביחס ל-BRZ, למיטב ידיעתי הניהוג שלה לא רע בכלל ובעודף שנשאר מ-230K ניתן לשפר את הרכב לרמה גבוהה בהרבה.

אז יכול להיות שהזנב לא יזרק במהירות 30 קמ"ש, אך אני לא בטוח שזה חיסרון.

ובכלל, אני חושב שהחשיבות של זנב שמח שהעניקו מספר כתבי רכב היא קצת מופרזת.

נכון, זה יכול להיות כיף, אך לא בטוח שזה מה שכלל ציבור חובבי הנהיגה מחפש.

לדעתי יש שתי עובדות אשר מעידות שלא על זנב שמח לבדו יעמוד הרכב.

א. ההחלטה הדיי מהירה של טויוטה/סובארו ליגדוש את הרכבים (כלומר זנב שמח אה אחלה אבל מה עם הכוח?)

ב. קצב המכירות בארץ. 9 מכוניות, אשר בתוכן כוללות רכבי הדגמה ורכבי מוקורבים, הם כלום.

לדעתי זה לאו דווקא בגלל המחיר, אלא משקף גם את הטעם הישראלי.

וכן, גם המחיר עושה את שלו, כאשר 118 עולה 50K פחות מ-BRZ ואפילו מיני JCW עולה פחות מ-BRZ אוט' (220K) ומציגה ביצועים הרבה הרבה יותר טובים, רמת אבזור גבוהה יותר ושימושיות זהה.

אני בכוונה לא משווה למכונות נהיגה כמו מגאן RS אלא למכוניות FUN, לדעתי זאת ההשוואה הנכונה אך עדיין לא ראיתי מבחן השוואתי איכותי בין JCW לבין BRZ (לדוגמא).

פורסם

קודם כל, ה BRZ עולה 220, 40,000 מעל הבמוו וזה אכן הבדל משמעותי.

שנית, הזינוק למאה הינו כמעט זהה, ה BRZ מזנקת ב 7.6 שניות למאה המהירות הסופית כמעט זהה עם יתרון של קמ"ש בודד לטיובארו.

שלישית - המהות זה כל ההבדל. מי שרוצה לקנות רכב ספורט לא יקנה רכב משפחתי כי זה עולה פחות, אפילו אם האפס למאה דומה...

הטיובארו רכב ספורט ואני יכול לומר לך שהוא הגיע עם הגנים הנכונים, הישיבה, המתלים, הדיפרנציאל, ההרגשה הכללית מכוונת לספורט כהלכה. אני מאוד נהנייתי ממנו גם בלי הכח. אני לא יודע אם אתה נסעת ברכב ובאיזה תנאים אבל ללא ספק = ה BRZ רכב ספורט מלידה (בניגוד לכל מני רכבים שנולדו משפחתיים ועברו שידרוגים).

הבמוו זה רכב משפחתי קטן, לא יכול לעשת דריפטים, לא בטוח אם יש לו בקרה מתנתקת, לא הרכב המושלם לגימקנות, דריפט או מסלול...

בקשר למספר המכירות, להבנתי, העובדה שהקצו רק 20 רכבים לארץ גרמה ליבואן לתת מחיר גבוה יחסית כדי למכור פחות אבל להרוויח יותר.

פורסם

הבמוו זה רכב משפחתי קטן, לא יכול לעשת דריפטים, לא בטוח אם יש לו בקרה מתנתקת, לא הרכב המושלם לגימקנות, דריפט או מסלול...

.

הבקרה מתנתקת לחלוטין כמו ביתר דגמי ב.מ.וו בסדרות ה"קטנות".

לא נהגתי בטויוברו, כן נסעתי על 118 בגרסת ספורט, אתה קצת ממעיט מערכה.

נכון, זה לא רכב דריפט או מסלול מובהק (בשביל זה יש 1M), אבל זה עדיין רכב שבכבישים המתאימים יתן הרבה פאן.

פורסם

בינואר הקרוב אנחנו נקבל אחת כזאת אז אוכל לתת רושם קצת יותר מפורט :-)

אין לי ספק שהבימר הזאתי היא התחרות האמיתית ובגלל זה ציינתי אותה, שלא לדבר שכנראה עם ציפ פשוט ניתן להעלות את הכוח בלא מעט.

עדיין החוסר בדיפרנציאל הוא בעייתי לחובב דריפטים כמוני. אני מכיר שחבר שנמנע מלקנות את ה 135 בגלל שאין לה דיפרנציאל מוגבל החלקה...

פורסם

נכון, אין לה דפרנציאל מוגבל החלקה אבל היא כן גודשת וניתן לשפר לה את ההספק בקלות, מה גם שלפי "שמועות" ההספק ש-BMW מצהירה עבור המנוע הזה ועבור מנוע ה-2 ליטר הינו נמוך ממה שהוא מפיק באמת כדי לעמוד בתקנות זיהום.

מעבר לזה, ב-40,000 שקלים הפרש תתקין לעצמך איזה דיפרנציאל שתרצה וקיבלת מכונה כנראה הרבה יותר מעניינת מהטויוברו.

פורסם
קודם כל, ה BRZ עולה 220, 40,000 מעל הבמוו וזה אכן הבדל משמעותי.

שנית, הזינוק למאה הינו כמעט זהה, ה BRZ מזנקת ב 7.6 שניות למאה המהירות הסופית כמעט זהה עם יתרון של קמ"ש בודד לטיובארו.

שלישית - המהות זה כל ההבדל. מי שרוצה לקנות רכב ספורט לא יקנה רכב משפחתי כי זה עולה פחות, אפילו אם האפס למאה דומה...

הטיובארו רכב ספורט ואני יכול לומר לך שהוא הגיע עם הגנים הנכונים, הישיבה, המתלים, הדיפרנציאל, ההרגשה הכללית מכוונת לספורט כהלכה. אני מאוד נהנייתי ממנו גם בלי הכח. אני לא יודע אם אתה נסעת ברכב ובאיזה תנאים אבל ללא ספק = ה BRZ רכב ספורט מלידה (בניגוד לכל מני רכבים שנולדו משפחתיים ועברו שידרוגים).

בקשר למספר המכירות, להבנתי, העובדה שהקצו רק 20 רכבים לארץ גרמה ליבואן לתת מחיר גבוה יחסית כדי למכור פחות אבל להרוויח יותר.

השוותי דגם 118I אוט' (אני מבין שהיא מגיעה רק כאוט') ל-BRZ אוט' (אשר עולה 230K ש"ח ומזנקת לאט יותר).

ושוב, אני ממש לא בטוח שדריפטים זה מה שמעניין את כלל הציבור.

לדעתי, אפשר להניב הנאה מנהיגה גם ללא דריפט.

אני לדוגמא הרבה יותר מתחבר לנהיגה ברכב אשר מרגיש קרטינג.

בכל מקרה, כל אחד בוחר בסופו של יום את הרכב שעושה לו טוב (זה מה שמשנה בקטגוריה הזו).

אך לדעתי בסכום כזה יש לדרוש הרבה יותר.

וענה נכון הבחור שמעלי אשר ציין כי בהפרש של 50K ש"ח אתה יכול לשנות מספר רכיבים ב-118I אשר ייתנו לך את התוצאה הרצויה.

ומעבר לזה שהיא גודשת כך שאפשרויות השיפור שלה הן עצומות, וזאת לעומת BRZ אטמוספרית.

כך שאם כבר להשוות אותה אז נאלץ להמתין למחירה של BRZ גודשת בארץ, אשר לדעתי יהיה הרבה הרבה יותר גבוה מ-118I.

בקשר להקצאה של 20 יחידות לישראל, לדעתי זה תירוץ לא משכנע בכדי להצדיק מכירות עלובות.

9 רכבים זה פחות מחצי מההקצאה העלובה של 20, נתון פשוט מגוכח.

למה לא מכרו את כל ה-20 לפחות?!

ואם נלקח בחשבון רכבי הדגמה ורכבים שמנסרו למקורבים, אני מניח שניתן למנות על יד אחת את כמות הרכבים אשר נמסרה ללקוחות פרטיים.

למה??

אגב, אתה מציג את ה-118 כאילו הייתה קורולה ליסינג.

אגב 2, מה לגבי איזו השוואה למיני JCW? זו שאלה שהעלתי כבר מזמן אך אף אחד לא הרים את הכפפה (עד כמה שידוע לי).

פורסם

עוד לא עבר אפילו רבעון (או שעבר בקושי) מאז התחילו למכור אותן בארץ. לפי ההגיון של מיקסום רווח מכרו אותן בזול מידי, שכן המלאי יגמר לפני שתגיעה אספקה חדשה.

זה לא מדוייק כי יש תקופות שבהן מוסרים יותר מכוניות, אבל הבנתם את הרעיון בגדול.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תוכן חדש...