Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תמיד רציתי לדעת איך יתנהג אלמנט(נגיד וופר 6.5) בעל התנגדות 4 אום ,כאשר הוא יחובר למגבר בעל התנגדות 8 אום..איך זה ישפיע על רמקול,על סאונד,על מגבר? הרי כשמעלים ווליום גם התנגדות של רמקול גם עולה... מה יקרה כאשר שילוב הנ"ל ינגן בווליום גבוה לזמן ממושך?

תודה

gladen pro25+rs audio 100m -mosconi pro 4/30

eton ug 20sub-ground zero gzpa 2sq

gladen pro10-mosconi pro 1/10

fiio 11m plus coax-mosconi aerospace 6to8 dsp

פורסם

אני אשמח אם תפרט יותר על הדבר שאתה מתכוון לעשות ותהיה ספציפי, אם כי אני מניח שבכוונתך לחבר אלמנט מתחום הרכב למגבר ביתי :)

עקרונית, אין למגבר התנגדות (יש לו התנגדות פנימית אבל זה לא מעניין אותנו). הנתון אשר מעניין אותנו במגבר היא ההתנגדות המינימלית במצב סטריאו או ערוץ בודד, וההתנגדות המינימלית בגישור.

אם ההתנגדות המינימלית של המגבר שלך היא 8 אוהם ואתה מחבר עליו אלמנט של 4 אוהם אתה כופה על המגבר לעבוד מעבר ליכולות המומלצות ע"י היצרן, ולכן אתה תפגע ברוב הנתונים: תגדיל את העיוות, תקטין את יכולת השליטה של המגבר על האלמנט, תאבד לינאריות, מה שיגרום לחוסר הפרדת תדרים ועוד תחלואות אחרות.

מעבר לכך- ברגע שההתנגדות יורדת, הזרם עולה ועלול לסכן את רכיבי המגבר.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

על מנת לעבוד במצב בו המגבר מפיק את מקסימום ההספק, עכבת דרגת היציאה של המגבר צריכה להיות זהה לעכבת הרמקול.

במצב בו העכבות לא מתואמות, עשוייה (לא בהכרח) להיפגע הנאמנות למקור האות. קרי... מה שכתב לך קודמי. אבל זה לא תמיד מחייב מציאות. יש מגברים שיודעים להתמודד עם זה והפגיעה תהיה רק בהספק המוצא המקסימאלי.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

חוק אום לא בוטל עד היום.

בעיקרון, אים להוריד את עומס המגבר צריך לתת יותר זרם וכתוצא-הספק כי מתח -קבעה, אבל אם הוא לא יכול לעשות את זה, המגבר ייכנס להגנה או ישרף בסופו של דבר.

אין חייה כזו "מגבר בעל התנגדות 8 אום" -יש יכולת של מגבר לעבוד עם עומס 2,4..8..16 אום.

"התנגדות של רמקול גם עולה"-התנגדות של רמקול לא יכולה לעלות ברצינות-זה דבר קבעה יחסית

פורסם

Stich

אל תרשום משהו אם אתה לא יודע שהוא נכון, אתה מטעה כל בנאדם שקורא אתזה.

התנגדות של רמקול כן עולה והוא כמעט ואף פעם לא נשאר קבוע.

רמקול בעל התנגדות נומינלית של 4 אוהם יכול לעלות עד ל40-50 אוהם.

שם המונח זה Impedance Rise. זה קורה בכל רמקול, זה משתנה לפי תדר, תיבה, תנאי עבודה, טמפרטורה, חיווט ומה לא.

פורסם

מצחיק...לא צריך לארבב impedance עם resistance .

עלייה התנגדות בתדרים שונים לא משפיע על עבודה תקינה של המגבר.

ש יעלה עד 1 קילו!..חשוב-ש לא יורד מתחת המותר!

ל למה אתה מנסה להסביר לי משהו ולא לא בחור ש כותב " הרי כשמעלים ווליום גם התנגדות של רמקול גם עולה."

אני לימודים שלי סיימתי מזמן

פורסם

האדון שכבר סיים ללמוד. בבקשה תחנך אותי ותסביר לי מה ההבדל ביניהם, הלא אני לא ערבבתי שומדבר מיכוון שאנחנו מדברים פה על רמקולים ומגברים, ופולטים ומקבלים זרם חיפולי.

לכן המילה התקנית פה היא impedance, ולא resistance שאגב לא ציינתי ולא התייחסתי אליו

והמשפט שלך ״התנגדות היא דבר קבועה״ לא נכונה בש** חביבי. תחנך את עצמך קודם, תחזור ללמוד.

בנוסף, אף אחד לא אמר שההתנגדות יורדת, אז אל תבלבל תשכל.

פורסם
חוק אום לא בוטל עד היום.

בעיקרון, אים להוריד את עומס המגבר צריך לתת יותר זרם וכתוצא-הספק כי מתח -קבעה, אבל אם הוא לא יכול לעשות את זה, המגבר ייכנס להגנה או ישרף בסופו של דבר.

אין חייה כזו "מגבר בעל התנגדות 8 אום" -יש יכולת של מגבר לעבוד עם עומס 2,4..8..16 אום.

"התנגדות של רמקול גם עולה"-התנגדות של רמקול לא יכולה לעלות ברצינות-זה דבר קבעה יחסית

עלייך להבדיל בין התנגדות של רמקול לזרם יישר לבין עכבת הרמקול התלוייה בתדר.

עכבה נומינלית של רמקול נמדדת בתדר מסויים לכן עם שינוי בתדר גם עכבת הרמקול משתנה.

רמקול בעל עכבה נומינלית של 8 אוהם יציג עכבה של כ-9-10 אוהם בתדר של 5 קילוהרץ ואפילו קצת יותר בתדר של 10 קילוהרץ.

התנגדות לזרם DC של רמקול בעל עכבה של 8 אוהם היא כ-7.5 אוהם.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...