Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5016 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

לפני שלוש שנים התייעצתי אתכם איזה רכב קטן כדאי לקנות, ונתתם לי אחלה תשובות. בסוף הלכתי על יונדאי אטוס שנת 99' אוטומטית, שאתה קרטעתי בהנאה רבה במהלך שלוש השנים האחרונות.

אך הגיע הזמן להשתדרג.

האופציות הן:

א) ההורים של אשתי (כפרה עליהם) מוכנים לתת לנו בסוג של מתנה (נעביר להם את הכסף ממכירת האטוס...הכינו את הארנקים....) רנו מגאן שנת 2008, 88000 ק"מ, התיקון המשמעותי היחיד שעברה בינתיים הוא החלפת רצועת טיימינג השנה. יש טסט וכו'.המחירון שלה בסביבות 40 אלף.

ב) לקנות בעצמנו רכב קטן יותר, מאמצע שנות האלפיים, אסייתי, נניח סוויפט או מאזדה 2 מסביבות 2005.

השימוש ברכב יהיה בעיקר בין-עירוני, וגם קצת בתוך העיר מרחקים קצרים.

השאלה היא מה יותר משתלם כלכלית בהנחה כי נחזיק ברכב לתקופה של כחמש שנים -

מבחינת הוצאות שוטפות (ביטוח מקיף, טסט, דלק, טיפולים במוסך), האם יש מצב שיצא יותר משתלם לקנות רכב בעצמנו (נניח 25,000 אחרי ניכוי הכנסות ממכירת האטוס?), ועדיין ההחזקה השוטפת+ עלות הרכישה תצא יותר זולה מהלחזיק את המגאן?

ובאופן כללי, במנותק מהשאלה הכספית, האם כדאי בכלל להיכנס לעולם המגאן, או שבכל מקרה כדאי לדבוק ביפניות גם אם זה יעלה בטווח הקצר יותר כסף?

אודה על עצותיכם המשכילות, ואני מקווה שלא יצאתי יותר מדי מפונק מהפוסט הזה...

תודה

עופר

פורסם

החלפת רצועת טיימינג זה לא נחשב תיקון, זה חלק מטיפול גדול בקילומטרז' מסויים. מגאן רכב בטיחותי 5 כוכבים. שום רכב יפני שתקנה במחיר שלה לא יתן את אותה רמת הבטיחות והנוחות. אבל כמובן לשיקולך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ברור שאת המגאן במתנה. אחרי היונדאי אתוס אתה תרגיש כמו מרצדס.

ובכל מקרה המגאן מ 2007 מציגות אמינות סבירה, ובמיוחד אלו שטופלו כראוי.

אין שאלה בכלל, תתתחדשו!

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

ההורים של אשתך נותנים לך מתנה בערך 30,000 ש"ח - ההפרש בין שווי האטוס לשווי המגאן.

אתה יודע שמדובר ברכב תקין, שלא עבר תאונה, ושטופל "לפי הספר".

תחשב כמה תיקונים תוכל לעשות ב-30,000 ש"ח שנחסכו ממך :wink:

אני הייתי אומר הרבה תודה להורים של האשה, לוקח את המגאן ומשתמש בו עד שהוא יתחיל לבלות יותר מדי במוסך בגלל תקלות. בכלל לא מובטח שרכב שתקנה ב-35-40K ממקור לא ידוע יהיה יותר אמין, אפילו אם מדובר בניסאן או טויוטה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ההורים של אשתך נותנים לך מתנה בערך 30,000 ש"ח - ההפרש בין שווי האטוס לשווי המגאן.

אתה יודע שמדובר ברכב תקין, שלא עבר תאונה, ושטופל "לפי הספר".

תחשב כמה תיקונים תוכל לעשות ב-30,000 ש"ח שנחסכו ממך :wink:

אני הייתי אומר הרבה תודה להורים של האשה, לוקח את המגאן ומשתמש בו עד שהוא יתחיל לבלות יותר מדי במוסך בגלל תקלות. בכלל לא מובטח שרכב שתקנה ב-35-40K ממקור לא ידוע יהיה יותר אמין, אפילו אם מדובר בניסאן או טויוטה.

איך עשית את החישוב הזה?

הוא אומר שמחירון המגאן הוא סביב ה40 אלף, כדאי שההפרש יהיה 30 אלף אז האטוס צריכה לעמוד על כ10 אלף שח בלבד... ולרכב יד 1 שנת 2009 זה לא נראה לי הגיוני בכלל!

לפותח השרשור - תבדוק מחירונים של שני הרכבים ותחשב הפרשים אך שים לב שמגאן נמכרות לרוב מתחת למחירון

פורסם

בדקתי במחירון יד 2 ומצאתי מחיר של 10-12 אש"ח לאטוס (לפי הדגם) ובין 40-50 אש"ח למגאן (שוב, לפי הדגם). המספר של 30,000 ש"ח הוא אומדן, אבל גם אם מדובר "רק" ב-25 אש"ח מדובר במתנה יפה מאוד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אותי לימדו משפט מאוד חכם שאני בטוח שאתה מכיר "נותנים לך תיקח, בועטים בך תברח"

מביאים לך רכב 2008 כמעט חינם, אני אישית הייתי לוקח (כמעט) כול רכב שהיו מביאים לי במצב כזה, גם מעט קילומטרים, גם שנתון גבוהה יחסית, מה עוד אתה רוצה? :lol:

פורסם

GALME האתוס שנת 1999 ולא 2009 , מכאן נובע הבלבול שלך :roll:

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

קודם כל אין מאזדה 2 ב2005, הייתה דמיו שנמכרה עד 2003 או משהו בסגנון, אבל היא לא ממש מוצלחת.

הסוויפט אם אינני טועה גם כן נמכרה החל מ2007 או 2006 ולא ב2005.

כך או כך, אתה מקבל רכב בטיחותי ונוח, אולי לא הכי חזק ולא הכי חסכוני, אבל באמת שבמחיר של האטוס לא תקבל רכב יותר טוב.

תהיה עם הרנו הזאת תקופה מסוימת, כשהיא תתחיל לעשות הרבה בעיות או שההוצאות עליה יהיו גדולות, תמכור אותה, סביר להניח שהיא תמכר במחיר דומה לאטוס שלך, ואז תתקדם לרכב מודרני יותר.

נותנים לך אשכרה כמה עשרות אלפי שקלים בחינם, לא תיקח?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...