Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי מכשיר המראה טמפרטורה חיצונית ופנימית של הרכב, במכשיר יש חוט המחובר לחיישן שאמור לחוש את הטמפרטורה מחוץ לרכב ,איפה נהוג למקם את החיישן הזה ע"מ לקבל את הטמפרטורה הכי אמיתית/נכונה?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

אתה מתכוון שמתי שהחיישן "עומד במקום" אז המדידה לא תהיה נכונה? כי אני הבנתי שאחרי נסיעה אז החיישן "מאבד" את החום שהצטבר עליו ומראה את טמפ האוויר. הבנתי נכון ?

פורסם

להתקין חיישן טמפ' 'טיפש' זה דבר די מיותר.

ברכבים בעלי מערכת מיזוג אוויר עם בקרת אקלים מחשב בקרת אקלים לוקח בחשבון את מיקום החיישן,הטמפ' הסביבתית והחום הנפלט מהמנוע בתנאי נסיעה שונים, מהירות הרכב, כמה זמן הרכב עמד ועוד מספר פרמטרים בכדי להציג טמפ' 'נכונה'.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני לא חושב שזה מיותר, רק תרכיב את החיישן רחוק ככל האפשר ממקורות חום, כגון ליד המנוע, הרדיאטור וכו' אחרת תקבל קריאה לא נכונה.

פורסם

גם ברכבים עם בקרת אקלים שבהם קיים חיישן טמפ' חיצוני הייצרן בדרך כלל מסייג את נכונות קריאת הטמפ' בהתייחס למספר פרמטרים כגון:

אם מהירות הרכב מתחת ל-15 קמ"ש וטמפ' נוזל הקירור מתחת ל-70 מעלות צלזיוס הטמפ' שתוצג היא הטמפ' האחרונה שנמדדה ולא הטמפ' הנוכחית.

ייצרן הרכב כתב תוכנה שמתחשבת בהרבה פרמטרים בכדי להציג טמפ' נכונה וכנראה מתוך ניסיון הייצרנים החליטו להעביר את המידע מהחיישן למחשב בקרת אקלים.

אני מציע לך ללמוד את הנושא לעומק ולאחר מכן תתייחס בצורה יותר מקצועית לעניין וכנראה תגיע למסקנה שהתקנת חיישן 'טיפש' מיותרת.

איזה כייף לי :)

פורסם
רכשתי מכשיר המראה טמפרטורה חיצונית ופנימית של הרכב, במכשיר יש חוט המחובר לחיישן שאמור לחוש את הטמפרטורה מחוץ לרכב ,איפה נהוג למקם את החיישן הזה ע"מ לקבל את הטמפרטורה הכי אמיתית/נכונה?

ליד המראה החיצונית זה הכי טוב ואז תראה את הטמפרטורה די מדוייק

אם המראה היא עם כוון חשמלי אז יהיה אפשר להוציא את חווט של החיישן למראה די בקלות

פורסם

אצלי ברכב אם אני טועה (ונראה לי שלא) חישן טמפרטורה חיצונית נמצא בתוך האוטו על הדשבוד באמצע הכי צמוד שאפשר לשמשה הקדמית (אני מקווה שמובן) והחיישן טמפרטורה של פנים הרכב נמצא בקונסולה המרכזית באזור התחתון .

פורסם
אצלי ברכב אם אני טועה (ונראה לי שלא) חישן טמפרטורה חיצונית נמצא בתוך האוטו על הדשבוד באמצע הכי צמוד שאפשר לשמשה הקדמית (אני מקווה שמובן) והחיישן טמפרטורה של פנים הרכב נמצא בקונסולה המרכזית באזור התחתון .

החיישן שאתה מתכוון אליו הוא חיישן אור שמש, לא טמפ.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם
גם ברכבים עם בקרת אקלים שבהם קיים חיישן טמפ' חיצוני הייצרן בדרך כלל מסייג את נכונות קריאת הטמפ' בהתייחס למספר פרמטרים כגון:

אם מהירות הרכב מתחת ל-15 קמ"ש וטמפ' נוזל הקירור מתחת ל-70 מעלות צלזיוס הטמפ' שתוצג היא הטמפ' האחרונה שנמדדה ולא הטמפ' הנוכחית.

ייצרן הרכב כתב תוכנה שמתחשבת בהרבה פרמטרים בכדי להציג טמפ' נכונה וכנראה מתוך ניסיון הייצרנים החליטו להעביר את המידע מהחיישן למחשב בקרת אקלים.

אני מציע לך ללמוד את הנושא לעומק ולאחר מכן תתייחס בצורה יותר מקצועית לעניין וכנראה תגיע למסקנה שהתקנת חיישן 'טיפש' מיותרת.

תאמין לי שאני מכיר את הנושא לעומק ועוד מימים שהיית בש"ש 8).

ראשית אנחנו לא מדברים על בקרת אקלים אלא רק על תצוגת הטמפ' (למרות שגם במקרה זה יתכן שיש לוגיקת קריאה מסוימת).

מיקום נכון וחכם עד כמה שניתן יאפשר לקבל תצוגה דיי אמיתית שתהיה מינימום מושפעת מרכיבים מקריני חום.

המראה הוא מיקום דיי טוב, כנ"ל המראה הפנימית כדי לקבל את הטמפ' הפנימית של הרכב אם כי רצוי באיזור משענות הראש.

• תוכן חדש...