Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלטתי לשתף אתכם במקרה שקרה לי היום כאשר תידלקתי את רכבי בשירות עצמי ע"י כרטיס אשראי, בחברת סונול.

על בסיס קבוע אני מתדלק בתחנה קבוע של סונול עם כרטיס אשראי בין לאומי והכל היה בסדר, היום בטעות שלפתי את הכרטיס אשראי הישן שלי מסוג "דירקט", העברתי אותו במכונת חיוב והתחלתי לתדלק, נכנסו 45ליטר והחיוב היה משהו כמו 357ש"ח, ובגלל תקלה במכשיר חיוב לא יצאה קבלה, אבל אני כבר התרגלתי לעניין שהמכשיר לא מדפיס קבלה תמיד, או יותר נכון נדיר שדואגים להטעין אותו בנייר.

הגעתי לבית, וחשבתי להיכנס לחשבון הבנק שלי באמצעות האתר כדי להציץ מה קורה בתנועות החשבון כי מזמן לא הצצתי, ולהפתעתי גיליתי שחוייבתי שני חיובים צמודים על סך 400ש"ח (כפול 2=800ש"ח).

לא הבנתי למה זה קורה, פניתי לתחנת דלק, דיברתי עם המוכר שם בקופה(התחנה בשירות עצמי) ושאלתי אותו לגבי העניין הזה, והוא השיב לי שלפי מה שהוא יודע בכרטיסים מסוג "דירקט" המכונה אוטומטית מחייבת 2 חיובים של 400ש"ח ברצף(על סך 800ש"ח), כדי לוודא שיש לך כסף בחשבון, ולאחר מספר ימים יתרת הכסף תוחזר לחשבון, קיבלתי את תשובתו ההגיונית והלכתי.

התחלתי להתעניין ב"תופעה" החצופה הזו שאין מדרגה להעמיד אותה, תהיתי מה היה קורה אם הייתי חייל שבחשבון שלי משכורת צבאית+ ואלי עוד איזה הפקדה מההורים, בקיצור סכום כסף לא גדול, והייתי מתדלק רק בסכום קטן בשביל סופ"ש או נסיעה קטנה, ממש הייתי נתקע בלי כסף.

עשיתי חיפוש בגוגל סתם כדי לראות אם קרו מקרים בהם זה באמת יכול לתקוע אנשים שמשתמשים בכרטיסים מסוג "דירקט" ומצאתי את המקרה הבא:

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=4&topic_id=2751692&forum_id=771&upd=1

אחרי קריאת המקרה הזה באמת שזה מרתיח מה שקורה, עניין החיוב במקרה שלי זה לא כ"כ מעניין אותי, אני לא לחוץ לכסף הזה, אבל מה היה קורה לאנשים כמו בסיפור הזה.

ותחשבו על זה, חברת הדלק למעשה מקבלת הלוואות מאנשים ללא ריבית= חינם אין כסף.

תחשבו כמה ביום אנשים מתדלקים והתחנות דלק עד שדואגים להחזיר את הכסף הם בינתיים משתמשים בזה וגם אם לא אז עדיין הכסף ביד שלהם, וזה למעשה יוצר להם מעין הלוואה כזו שאין עליה ריבית!!

שימו לב, כשאנחנו מבקשים הלוואה מהבנק(אני עדיין לא נזקקתי ברוך ה') או מכל גורם אחר גובים מאיתנו ריבית+ כל מיני חמוצים, כאן חברת הדלק מקבל הלוואות ממאות אלפי עד מליוני אנשים בכל חודש ולא משלמת לנו את הריבית שהכסף שלנו היה מוחזק בידיה.

לדעתי צריך לעשות משהו בעניין, לא יתכן שאנשים משכבה החלשה יכולים ממש להיתקע בלי שקל בגלל תדלוק למשך כמה ימים.

אין בעיה, אם חברת הדלק רוצים לבדוק אם יש כסף בחשבון שיעבדו בשיטה הזו אבל שיחזירו את הכסף מיד עם תום התדלוק.

אני מקווה שמישהו קצת "מלמעלה" יוכל לעשות תחקיר/כתבה בעניין הזה, כי בעיניי זאת ממש חוצפה שהחברה מקבל "הלוואה" או איך שתיקראו לזה בחינם על חשבון בעלי כרטיסי אשראי, וגם על חשבון האנשים מהמעמד הנמוך.

מה דעתכם בעניין הזה?

* מנהלים בבקשה, אם האשכול לא מתאים לפורום זה אשמח אם יועבר לפורום המתאים, תודה.

פורסם

מרתיח אבל לצערי לא מפתיע.

כשהייתי ילד הבנתי שהמערכת הכלכלית לא בנויה לאנשים בינוניים שיתבססו או לאנשים עניים שיתבססו אלא לעשירים שייתעשרו עוד יותר. זאת דוגמא מצויינת - תאגיד מקבל הלוואות ללא ריבית, ללא פיקוח, וללא הסכמת נותן ההלוואה.

דרך אגב חיילים-

לי יש ויזה של לאומי וחשבון חייל. המסגרת היא ארבע ספרתית, ולא משנה כמה ממנה מנוצל, בכל תדלוק בשירות עצמי כל תדלוק מוגבל ל-200 ש"ח. אם הייתה לי סובארו DL וזאת הייתה שנת '93 זה אולי היה מספיק אבל לא בימינו.

פורסם

כאחד שעובד עם רשתות שיווק.

עם כל ההבנה לסיטואציה שלך, הדבר נובע מאופיו של כרטיס דיירקט. כרטיס דרייקט הוא כרטיס חיוב מיידי ולמעשה הוא דיי מקביל לתשלום במזומן. עם כל ביצוע תשלום בכרטיס יש יציאת תקשורת כדאי לוודא שבחשבונך יש מספיק כסף לחיוב במידה וכן חשבונך מחוייב ובית העסק מזוכה במיידית.

בדר"כ במידה ויש חיוב כפול כפי שתארת חשבונך מזוכה בסוף יום העסקים מכיון שאז מתבצע שידור גורף לשב"א עם כל הנתונים של אותו יום ואז מזהים שזה חיוב כפול וחשבונך מזוכה באחת מהעסקאות.

אלה מה, יש בתי עסק שלא מבצעים סגירה מסודרת כל יום אלה רק אחד למספר ימים, במקרים כאלה אכן חשבונך ייזכה רק לאחר מספר ימים.

זה לא שמנסים לעשות קופה על גב הצרכנים בדר"כ הכסף מוחזר עוד באותו יום בלילה (והלקוח בכלל לא נמצא במינוס בחשבון ולא משלם עמלה/ריבית וכיוב' ), אך נכון שלקוח כזה לא יוכל לבצע רכישות נוספות באף חנות באותו יום, זה אופי הכרטיס ואין דרך להמנע מכך מכך. מכיון שהבעייתיות מתחילה מכך שבעוד שלכרטיס אשראי יש קו אשראי משלו, כרטיס דיירקט עובד ישירות מול היתרה בבנק.

פורסם

בזמנו (לפני כמה שנים) גם לי היה דיירקט וביררתי על הנושא הזה.

הם חייבים לבדוק שיש לך מינימום 400 ש"ח וזה בדיוק מה שראיתי (חיובים של 400 ש"ח).

בסוף החודש הם "זיכו" אותי בהפרשים.

פורסם

אני מניח שאתה מדבר על בנק הפועלים.

ממה שידוע לי, דייקרט מחייב 200 ש"ח ללא קשר לסכום התדלוק (כלומר גם אם תדלקת בסכום של 50 ש"ח, תחילה תחוייב ב200 ש"ח). אחרי שסוגרים את העסקה ומחשב הבנק מבצע עיבוד נתונים לילי מופיע סכום החיוב האמיתי ללא אזכור ל200 ש"ח.

תופעה די מוזרה, שכן אם תשלם במסעדה 100 ש"ח, לא תחוייב ב200 והרי גם שם רוצים את כספם לא פחות מאשר בתחנת הדלק.

אני אישית בד"כ משלם במזומן בתחנות דלק שכן הדיירקט מוגבל ל200 ש"ח (בתחנות דלק). ייתכן שבהעדר הגבלה זו הם מנסים לבטח לעצמם סכום גדול יותר תחילה. בכל אופן, באירופה מרבים להשתמש בEC CARD (כרטיס מזומן אלקטרוני - כמו דייקרט לצורך העניין) התופעה אינה קיימת. תדלקת ב20 יורו, תחויב ב20 יורו.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

זה לא נשמע כמו עניין טכני אלא עניין של מדיניות.

אני משתמש בחו"ל בדיירקט להכל. אין לי כרטיס אשראי.

כשהייתי בארץ עם אלקטרון (זה לא דיירקט, זה כרטיס אשראי), בתחנות דלק זה חייב מקסימום 200 ש"ח ליום בדלק.

זו פשוט מדיניות שלהם עם חברות הדלק, לא משהו מחויב המציאות.

פורסם
.

תופעה די מוזרה, שכן אם תשלם במסעדה 100 ש"ח, לא תחוייב ב200 והרי גם שם רוצים את כספם לא פחות מאשר בתחנת הדלק.

אני אישית בד"כ משלם במזומן בתחנות דלק שכן הדיירקט מוגבל ל200 ש"ח (בתחנות דלק). ייתכן שבהעדר הגבלה זו הם מנסים לבטח לעצמם סכום גדול יותר תחילה. בכל אופן, באירופה מרבים להשתמש בEC CARD (כרטיס מזומן אלקטרוני - כמו דייקרט לצורך העניין) התופעה אינה קיימת. תדלקת ב20 יורו, תחויב ב20 יורו.

במסעדה החיוב מבוצע לאחר הרכישה, כלומר כאשר סכום הרכישה ידוע. בתחנות הדלק הכרטיס מועבר לפני הרכישה, כאשר הסכום עדיין לא ידוע. בגלל אופיו של כרטיס הדיירקט מבוצע בו חיוב בסכום מסויים ורק לאחר סיוםפעולת הרכישה מזוכה הסכום העודף.

לגבי השימוש באירופה - איני מכיר את השימוש באותו כרטיס, אבל אני מניח שמדובר בשיטה דומה לזו שבמזומן, כלומר ממלאים את המיכל בלי שום פעולה מקדימה, ובסוף המילוי ניגשים לשלם בקופה. כמובן שבדרך זו סכום הרכישה כבר ידוע, כך שניתן לחייב רק בסכום הנדרש ולא בסכום גדול עם זיכוי בהמשך.

רק בישראל

יש מקומות יותר גרועים. באיטליה נתקלתי בתחנות דלק שבהן אחרי 18:00 אתה מכניס שטר של 20 או 50 אירו וממלא - מה שנכנס נכנס, אין עודף. כאן, לפחות, בסופו של יום אתה מחוייב בסכום הרכישה ותו לא.

זה לא נשמע כמו עניין טכני אלא עניין של מדיניות.

אני משתמש בחו"ל בדיירקט להכל. אין לי כרטיס אשראי.

כשהייתי בארץ עם אלקטרון (זה לא דיירקט, זה כרטיס אשראי), בתחנות דלק זה חייב מקסימום 200 ש"ח ליום בדלק.

זו פשוט מדיניות שלהם עם חברות הדלק, לא משהו מחויב המציאות.

דיירקט הוא המקביל בישראכרט של האלקטרון בויזה - שניהם כרטיסי חיוב מיידי, ולא כרטיסי אשראי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בדיירקט של בנק הפועלים ניתן לתדלק רק עד 200 ש"ח מקסימום. (המכונה נעצרת ב 200 ואי אפשר לתדלק יותר)

החיוב המיידי יהיה 10 שקלים, ולאחר 2 ימי עסקים הוא מתעדכן לסכום הנכון של העסקה.

ניסיתי את זה במספר תחנות דלק וזה תמיד ככה.

פורסם

שורש הבעיה נעוץ כנראה בעובדה שבכרטיס דיירקט לא ניתן "לתפוס" מסגרת מראש.

בכרטיס אשראי רגיל ברגע שמעבירים אותו במשאבת התדלוק מתבצעת "תפיסה" של כמה מאות שקלים במסגרת האשראי (בלי לחייב בפועל) וכשהתדלוק מסתיים מתבצעת עסקת חיוב ממש על הסכום המדוייק, ומה שנתפס קודם לכן משוחרר.

בדומה ל"תפיסה" של מסגרת בסכום של כמה אלפי שקלים כשמשכירים רכב.

כרטיס דיירקט מעביר כסף באופן ישיר מחשבון הבנק בזמן אמת ואין בכלל מסגרת אשראי בכרטיס כי הוא לא נותן שום אשראי - רק אמצעי מגנטי להעברות בנקאיות.

כנראה (אין לי מידע פנימי על איך זה עובד בפועל - השערה שלי) תחנות הדלק עובדות באופן שונה מול כרטיסי דיירקט שונים.

פותח השרשור נתקל בשיטה של חיוב 800 שקל ואחרי סיום התדלוק זיכוי של ההפרש (והזיכוי עלול להתעכב)

זה כמובן מגן על תחנת הדלק כי לא יכול להיווצר מצב שאין גבייה (כל עוד אי אפשר לתדלק יותר מ800)

ו-Pioneer נתקל בשיטה של חיוב 10 ש"ח (אני מנחש שזה פשוט כדי להגן נגד שימוש בכרטיס גנוב/מבוטל/של חשבון שאין לו יכולת למשוך כסף בכלל)

ואז חיוב היתרה עד 200 ש"ח בסיום התדלוק.

תחנת הדלק פה יכולה להפסיד עד 190 ש"ח במקרה הקיצוני בו יתרת העו"ש בחשבון הבנק עומדת על 10 ש"ח ואין בו מסגרת אשראי (אוברדרפט) מאושרת.

כמובן שירדפו אחרי הלקוח הזה וימצאו אותו בסוף אבל עדיין.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

עניין מוכר וידוע, גם במזרחי התדלוק מוגבל ל-200. גם במכונות שתייה/ממתקים - אתה מחויב ב-10 ש"ח ומקבל החזר לאחר יום יומיים.

במזרחי יש סיפור יותר מעצבן. כל לילה החשבון שלך בבנק לא זמין (כשאתה נכנס לאתר אתה מקבל שגיאה). כשאתה מגהץ עם דיירקט כשהחשבון לא זמין אתה מקבל סירוב ואתה גם לא יכול למשוך מזומן.

יש לי יתרה מפנקת בבנק וניסיתי לדבר עם הבנק/חברת אשראי אחרי מספר פעמים של סירובים (מאז לכרטיס קוראים - ישראכארט פדיחה), בסופו של דבר הרמתי ידיים והכרטיס הוחלף באחד עם מסגרת.

----

פורסם

נניח שמקובל שהתחנה תייחב בסכום כלשהו גבוה ממחיר התדלוק ליתר בטחון וזה גם הגיוני, נניח וזה בסדר ואין עם זה בעיה אוקיי, הבעיה האמיתי היא למה הזיכוי עבור התדלוק מתעכב לאורך זמן משמעותי של כמה שעות או כמה ימים או עד סוף החודש, איך שלא יהיה צריך שבגמר התדלוק מיד הזיכוי יבוצע שיחזור לחשבון בנק, אחרת הכסף שלנו לא בידיים שלנו וכאן זאת הבעיה אנשים מסויימים יכולים ממש להיתקע בלי כסף כמו המקרה בקישור.

בפעם הראשונה זה שאני מתדלק בדיירקט, מעולם לא תדלקתי בו הפעם זאת הייתה טעות, כי יש ברשותי 3 כ"א (2 מהם בקרוב נגמר התוקף ואני לא מתכוון לחדש משום שאין לי צורך ב3 כרטיסים, מספיק לי כרטיס אחד שאני משתמש בו שמתאים לקניות בחו"ל עם מסגרת גדולה ודי).

פורסם

זה אף פעם לא מתעדכן בסוף החודש! לא נתקלתי בדבר כזה וזה מוגזם.

זה לוקח שני ימי עסקים, ואף אחד לא יכול להיתקע מזה, כי התנועה הזו תשאר בחשבון כתנועה "לא סופית" ולמרות שלכאורה אין יתרה בעו"ש בפועל יש יתרה ואפשר למשוך מהחשבון.

לדוגמא: נניח שיש לך יתרה 800 , ואין לך מסגרת אשראי בעו"ש. וחייבו אותך כפול ע"ס 800 ש"ח.

אמנם אתה תראה שהיתרה בעו"ש (0) אבל התנועה הזו לא סופית, וכל עוד היא לא סופית היתרה (800) עדיין זמינה לך בחשבון.

זו כנראה מגבלה טכנית של כרטיס הדיירקט אל מול תחנות הדלק.

לעומת זאת בכרטיסים "רגילים" אין את הבעיה הזו וזה מתעדכן מיידית.

• תוכן חדש...