Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היום הגעתי למוסך מאזדה כאשר יש לי נזילת מים מהרכב.

אני חשבתי שאלה המים המזוקקים שאחראים על הקירור, אבל במוסך מצאו שאלה המים הכחולים של המגבים, ושצריך להחליף מנוע שפריצר.

ביקשתי ממנהל המוסך להראות לי את הבעיה והוא הראה לי שהמים נוזלים על הצינור שמחובר למתקן של המים הכחולים, אבל לא הראה לי את החור עצמו.

שאלתי אותו אם אפשר לראות את מקור הנזילה והוא אמר שהוא לא יודע בדיוק והם פשוט מחליפים את כל המנוע.

סה"כ כולל הכל: 570 ש"ח שאחרי הנחה ירד ל 520 ש"ח.

האם המחיר הוגן או מוגזם?

פורסם

מנסיון שלי, הדברים האלו לא הולכים כל כך מהר.

מעבר לזה, אם יש נזילה, סביר שזה מהאטם שבין המנוע למיכל, יש שם גומיה מעין טבעת גומי.

או שאולי בכלל מאחד הצינורות שהולך לכיין הווישרים, (אני מתאר לעצמי שהיה לך בהם שימוש בימים האחרונים).

בכל מקרה קשה ככך לדעת דרך המחשב, למרות שעדיין קצת מוזר לדעתי שהלך מנוע, יותר סביר שהמוסך המרכזי פשוט לא מחליפים רק גומיה, כי מפחינתם זה חלק שלם וחדש.

מנוע כזה חליפי עולה באזור ה 150 ש"ח.

גם הם מחזיקים לא רע, זה סה"כ מנוע די טיפש, הבעיה בתחליפי שלרוב צריך לעשות איזה התאמות לקונקטור, לא תמיד מוצאים אותו דבר.

בהצלחה

פלג_

פורסם
מנסיון שלי, הדברים האלו לא הולכים כל כך מהר.

מעבר לזה, אם יש נזילה, סביר שזה מהאטם שבין המנוע למיכל, יש שם גומיה מעין טבעת גומי.

או שאולי בכלל מאחד הצינורות שהולך לכיין הווישרים, (אני מתאר לעצמי שהיה לך בהם שימוש בימים האחרונים).

בכל מקרה קשה ככך לדעת דרך המחשב, למרות שעדיין קצת מוזר לדעתי שהלך מנוע, יותר סביר שהמוסך המרכזי פשוט לא מחליפים רק גומיה, כי מפחינתם זה חלק שלם וחדש.

מנוע כזה חליפי עולה באזור ה 150 ש"ח.

גם הם מחזיקים לא רע, זה סה"כ מנוע די טיפש, הבעיה בתחליפי שלרוב צריך לעשות איזה התאמות לקונקטור, לא תמיד מוצאים אותו דבר.

בהצלחה

פלג_

מבירורים שעשיתי הבנתי שבמוסך אחר (לא מורשה) החלק עצמו עולה 260 ש"ח.

האם זה סביר שעל עבודה (הזמנת החלק + הרכבה) יקחו 300 ש"ח ?

פורסם

מהתיאור שלך אני מנחש שהמנוע תקין ללא קשר למחיר המופרז.

זה ממש לא צריך להיות מסובך לפרק לבד ולמצוא את הנזילה ואם זה באמת המנוע תזמין לך אחד ממקום אחר ולפחות תהיה בטוח שהחלפת את מה שצריך.

פורסם

אני לא מכיר את האוטו, ולכן אני לא רצה לקפוץ סתם ולומר אם זה יקר או זול.

הנקודה שאני העלתי היא, האם בכלל נחוץ להחליף את המנוע, הנזילה היא כל הזמן או רק שאתה מפעיל שפריצרים?

אני אומר זאת כי הבעיה של מנוע דפוק זה לרוב לא בגלל שהוא נוזל.

ואם זה לא מנוע, זה עלות של שקלים בודדים.

ואז כן 520 ש"ח זה יקר, אפילו מאוד.

פלג_

פורסם
אני לא מכיר את האוטו, ולכן אני לא רצה לקפוץ סתם ולומר אם זה יקר או זול.

הנקודה שאני העלתי היא, האם בכלל נחוץ להחליף את המנוע, הנזילה היא כל הזמן או רק שאתה מפעיל שפריצרים?

אני אומר זאת כי הבעיה של מנוע דפוק זה לרוב לא בגלל שהוא נוזל.

ואם זה לא מנוע, זה עלות של שקלים בודדים.

ואז כן 520 ש"ח זה יקר, אפילו מאוד.

פלג_

הנזילה הייתה כל הזמן, גם כשהאוטו עומד.

פורסם

לדעתי נפלת קורבן למוסך עצלן שהתעצל להחליף גומייה או לסתום חור והעדיף להחליף מנוע קומפלט. זה אפילו יותר מקומם שהמוסך החליף מנוע שעובד. חבל שלא ביקשת את החלק.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

היה לי מקרה דומה בגולף, מורשה רצה 300-400 שקל להחליף את הצינור (הבעיה הייתה רק כשהשתמשו בוישרים),

במוסך אחר (שלא היה לו באותו רגע) נתנו לנו רעיון - הלכנו לחנות גינון, ביקשנו מין מחבר לצינור, הסבירו לנו איך להרכיב (צריך לחמם אותו במים חמים ואז הוא מתרחב), אפילו לא לקחו שקל, הרכבנו ברכב תוך 10 דקות.

פורסם
לדעתי נפלת קורבן למוסך עצלן שהתעצל להחליף גומייה או לסתום חור והעדיף להחליף מנוע קומפלט. זה אפילו יותר מקומם שהמוסך החליף מנוע שעובד. חבל שלא ביקשת את החלק.

איתמר.

מז"א? החלק שהוחלף נמצא אצלי.

למה ?

הם השאירו לי את החלק באוטו אפילו בלי שביקשתי, וגם עשו שטיפה לרכב.

פורסם
מז"א? החלק שהוחלף נמצא אצלי.

למה ?

הם השאירו לי את החלק באוטו אפילו בלי שביקשתי, וגם עשו שטיפה לרכב.

והאם אתה רואה בו משהו פגום? חלק חסר? המנוע עבד לפני ההחלפה?

אני מאוד מתקשה להאמין ומתקשה לראות את הקשר בין משאבה לנזילה :?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מחיר מופרז ולדעתי גניבה לכל דבר,

אצלי גם הלך ביונדאי הרכיב הזה (משאבה כפולה) , הלכתי למרכז חלקי חילוף פה ליד מקום עבודתי , חליפי 80 שקל , מקורי 140, הזמנתי מקורי ואפילו התקין לי אותו ללא עלות נוספת.

ברוב המקרים , אם המשאבה נגישה - אתה יכול לבצע את ההחלפה בעצמך. חבל על הכסף של המוסך.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

גם אני הבנתי לפי ההודעה שעוד לא החלפת, ואתה שואל לפי החלפה.

בכל מקרה, זה כבר הוחלף.

פעם הבאה אתה יכול לשאול לפני, בעיקר שזה לא משהו דחוף.

בכל מקרה, הבעיה נפתרה.

פלג_

פורסם

מוגזם ברמות.

קניתי בשבועות האחרונים מנוע לשפריצרים, מחנות בשם גלאור, המנוע מתאים לפיג'ו, סיטרואן, פורד , מיצובישי ועוד כמה.

40 שח. זה מחירו.

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

משאבה חלופית עולה 40-50 שקלים.

קשה לי מאוד להאמין שמשאבה יפנית לא שרדה 4-5 שנים והבעיה היתה משאבה.

יכול להיות גומיה או צינור.

מחיר מופרז?

זה לא שוד... זה גזל!

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תוכן חדש...