Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טורבו לעניים

nit_zan
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דיברו על זה כבר הרבה... לא עושה שום דבר מלבד לבזבז לכם את הכסף

נבחן ונוסה - מאוורר שמזיז אוויר לא מסוגל לדחוס אותו ולכן אין שום אפקט בשטות הזאת

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

מדחף שמזיז אוויר מהר מאוד מסוגל לדחוס אותו. אם השטות הזו הייתה מסתובבת ב 18-20,000RPM, זה כנראה היה עובד.

הבעיה היא שזה מונע בחשמל, שמופק מהאלטרנטור, שלוקח כוח מהמנוע אותו ה "טורבו" הזה דוחס באוויר ואמור לעזור לו לפעול.

חוק שימור האנרגיה קובע שמכשיר שצורך אנרגיה לא יכול להפיק יותר אנרגיה ממה שהוא צורך, ובכל גלגול אנרגיה מאבדים קצת, כי אין מערכת של 100% יעילות.

פורסם

גם המערכת של האוטו לא יעילה ורק כ13% הולך ללהניע את האוטו.

נראה כמו שטות-וגם החוקיות מוטלת בספק.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
מדחף שמזיז אוויר מהר מאוד מסוגל לדחוס אותו. אם השטות הזו הייתה מסתובבת ב 18-20,000RPM, זה כנראה היה עובד.

הבעיה היא שזה מונע בחשמל, שמופק מהאלטרנטור, שלוקח כוח מהמנוע אותו ה "טורבו" הזה דוחס באוויר ואמור לעזור לו לפעול.

חוק שימור האנרגיה קובע שמכשיר שצורך אנרגיה לא יכול להפיק יותר אנרגיה ממה שהוא צורך, ובכל גלגול אנרגיה מאבדים קצת, כי אין מערכת של 100% יעילות.

אין קשר בין מגדש טורבו לחוק שימור האנרגיה.

המגדש דוחס בלחץ אוויר (חמצן) למנוע, דבר שמגדיל את קצב ספיקת האוויר ואת כמות הדלק המוזרקת למנוע והתוצאה של כל אלה היא העלאת הספק.

אם הטורבו החשמלי היה מצליח לשפר במשהו (והוא לא) את ספיקת האוויר למנוע אז גם ההספק היה עולה.

פורסם

צודק לגבי שימור האנרגיה וכו'.. אבל מה לדעתך מניע טורבו "אמיתי" ברכב? :wink:

נ.ב.

מאוורר מסכן כזה שמסתובב ב 18-20K סל"ד לא יעיל בעליל ועשוי להפריע לזרימה כמעט כמו קיר ניצב.

Nissan Maxima A33 2L V6

Nissan Almera N16 1.8L

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...