Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נגמר המלווה ועדיין לא נסעתי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עברתי טסט לפני 3 חודשים וקיבלתי את הפלסטיק לפני שבוע.

יש רכב אחד בבית ואבא שומר עליו ותמיד אנחנו מדברים על הביטוח אבל הוא שוכח להתקשר

אני חושב שזה תוספת של 500 600 שקל בחודש אם מוסיפים אותי לביטוח אבל אני גם מפחד לעלות על האוטו, לא נעים ולא נוח לי

בקיצור עד כמה זה משפיע על הנהיגה שלי? אני אשכח הכל אם יעברו עוד כמה חודשים?

פורסם

זה עולה בעאך עוד 3000 שח להוסיף אותך ואני מנחש שאתה בן 17-18(?).

זה לא שאתה תשכח הכל, אתה פשוט עוד לא יודע כלום. אתה יודע לעבור טסט, אין לזה שום קשר לנהיגה.

אני אומר את זה כך - יהיה חבל על האוטו של אבא (במקרה הטוב רק עליו) אם תתיישב מאחורי ההגה כשאינך מנוסה.

נהג לפחות כמה שעות לפחות עם נהג מנוסה.

פורסם

זה שנגמר הלווה, לא אומר שאסור לך לנהוג עם מלווה. 3 חודשים זה מעט מידי. את הנהיגה היומיומית והנכונה תלמד מהמלווה שלך, תסתכל איך הוא נוהג (בתנאי שהוא נהג זהיר ואחראי) ותלמד ממנו. אם אתה לא מרגיש בטוח מספיק אל תעלה על האוטו לבד! אתה תסכן את חייך, וחיי אחרים בכביש וחבל.

אם אתה מרגיש שאבא שלך הוא לא מורה טוב, או שאין לו זמן לנהוג איתך, אז אתה יכול למצוא מלווה אחר (דוד או אח גדול) או אפילו ליצור קשר עם מורה הנהיגה שלך, ולעשות איתו כמה נסיעות, כלה שיתמקדו בנהיגה יומיומית, ולא בלעבור טסט.

בהצלחה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מה שכתוב בחוק לא תמיד תואם את המציאות(כמו רוב לימודי הנהיגה פה בארץ שהם מונופול מטומטם לדעתי).

תנהג עם מלווה עד שתרגיש בטוח-סע לאילת בחגים :) -יעביר לך את הפחד.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

לא שוכחים לנהוג.

אך הצעה ידידותית לי אליך.

ברגע שתחליט לנהוג בפעם הראשונה לאחר תקופה,

תעלה לרכב עם מלווה שיש לו רשיון נהיגה ונוהג ביום יום.

תנהג קצת מסביב לבית בשכונה הקרובה למקום מגורך,

תנהג בכביש מהיר, וברגע שהבטחון יחזור ותרגיש טוב,

תנהג לבד.

בהצלחה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

טעות חמורה של אבא - אני משוכנע שהבעיה שלו היא עלותו הגבוהה של הביטוח, אבל הוא שוכח שאם לא ידריך אותך לעולם לא תלמד לנהוג, ובלי נסיון מודרך לא תשפר את נהיגתך. לכן - ממליץ לך לנג'ס לו ולהעלות את הנקודה שציינתי.

אני בהחלט מצטרף להמלצה של כל הכותבים הקודמים - נהג כמה מאות ק"מ עם מלווה. כעת, כאשר חלפו 3 חודשים מקבלת הרשיון כל אחד יוכל להיות מלוה, ולא יהיה חיב לעמוד בקריטריונים של תקנות התעבורה, אז לאחר שאבא יבטח את הרכב בחר לך מלווה אמין וצא אתו לנהיגה - התחל באיזה מגרש נטוש, אחר כך באיזור הבית והמשך גם בנהיגה בין עירונית.

את שני הבנים שלי שמחזיקים ברשיון לקחתי למגרש גדול ודי נטוש (אם אתה מכיר את חיפה - מגרש החניה מול מרכז הקונגרסים), נתתי להם לחוש את הרכב בתמרונים בין עמודי התאורה, להכנס לחניה במשבצות המסומנות, ואז - הם נהגו הביתה. בן אחד לקחתי כעבור יום יומיים לכביש 4 ו-721, לשני נתתי לנהוג מתחנת אלון" בכביש 6 (ליד חדרה) לירושלים. חשוב מאוד שתתנסה בנהיגה עם מלווה גם בתנאים לא נוחים - כגון לילה וגשם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מה שכתוב בחוק לא תמיד תואם את המציאות(כמו רוב לימודי הנהיגה פה בארץ שהם מונופול מטומטם לדעתי).

תנהג עם מלווה עד שתרגיש בטוח-סע לאילת בחגים :) -יעביר לך את הפחד.

מונופול? יש מורה אחד לנהיגה בארץ? או בית ספר אחד לנהיגה בארץ?

ב-מלט יש מונופול (חלק מהסיבות למחירי הדירות).

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

בשביל לסובב את ההגה ולתת גז וברקס, לא צריך ללמוד, כל אחד יודע לעשות את זה, יותר קשה ללמוד לרכב על אופניים.

אם לא נהגת בכלל בתקופת המלווה, למרות שיש אמצעים (רכב בבית), אז אבא שלך עשה טעות חמורה ביותר.

(אני לדוגמא, עם רישיון שנה וחודשיים, בתקופה של המלווה נסעתי כל יום בלי יוצא מין הכלל, ולפחות 5 פעמים הלוך חזור נסיעות של מינימום 100 ק"מ.)

זה שנגמר לך המלווה זה לא אומר כלום, אל תיקפוץ למים העמוקים בלי ניסיון, קח איתך מישהו מנוסה שנוהג כמה שנים ותנהג שהוא נמצא ברכב.

סך הכל זה לא תורה מישמיים, אתה צריך בסך הכל שלושה דברים:

א' להכיר טוב טוב את הרכב, כל מ"מ ברכב.

ב' ללמוד לחשוב כמו נהג, ולדעת מה הנהג מלפנים וזה שבצד הולכים לעשות.

ג' איך לא להלחץ, ולהגיב נכון במקרים מסוכנים (איבוד שליטה וכו').

ברגע שיש לך את שלושת הדברים האלה, אתה יכול לעלות להגה בלי פחד.

מה שכן, הסטטיסטיקה שלי לפחות (ממה שאני רואה), נהגים חדשים בשנה הראשונה, ברוב הפעמים דופקים לפחות פעם אחת את הרכב, ככה שאם יש לכם מרצדס בחניה, עדיף שאבא יקנה לך איזה פיאט ישנה שתלמד עליה.

פורסם

סוסו, תתחיל לעבוד על הביטוח ואמרתי לך, שיגמר לי המלווה אני ילך איתך למגרש של הקאנטרי,

ושם אני יתן לך ליסוע לפחות תיסע קצת.

ואגב אם זה לא אלכס אז מצטער טעות שלי פשוט כל הכינויים שלו זה ככה, ויש לו את אותו הסיפור.

קומפוננט: מורל דוטק מגבר 1 : JL AUDIO 360.2

מגבר 2 : הייפוניקס BRX 2400.1D סאב : GROUND ZERO GZHW 12SPL

פורסם

מונופול מבחינת החוק הדיי מפגר שיש פה שנהיגה צריך ללמוד רק אצל מורה נהיגה(שלא באמת מלמד אותך נהיגה אלא רק איך לעבור טסט).

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

לידיעתך - במדינות מסודרות זה לא רק מורה לנהיגה - אלא רק בתי ספר עם תוכנית לימודים מסודרת ומחיר קבוע מראש ושמן ביותר. נסה לבדוק כיצד בנויים לימוי הנהיגה במדינה עם תרבות מוטורית מפותחת למדי שנמצאת בין צרפת לפולין.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

איני מכיר את שיטת הרישוי בארה"ב, והיא גם שונה בין מדינה למדינה.

ציינתי את גרמניה כיון שמדובר במדינה מאוד מסודרת, עם כלכלה חופשית מודרנית - ועם זאת מערכת הוראת הנהיגה בה מאוד נוקשה ומחייבת, הרבה יותר מאשר אצלנו - וזאת בתשובה למי שהתלונן על הדרישה ללמוד נהיגה אצל מורה לנהיגה.

פורסם

שיטת הרישוי נשארת כמעט וזהה בין המדינות למעט פרקי המתנה שונים בין מבחן עיוני ומעשי והקלות של מבחנים אלו.

בטקסס (לא הדוגמא הכי טובה לתרבות אבל זה מה שעולה לי כרגע) למשל, ברגע שסיימת את העיוני אתה יורד לחניה, שם באוטו של אבא שלך, כשזה האחרון יושב מאחוריך בזמן המבחן, אתה מבצע מסלול בין קונוסים במשך 10 דקות.

לא הפלת יותר משני קונוסים? מזל טוב!

כל זה אפשרי החל מגיל 15.5 עם חצי שנה מלווה או 16 בלי מלווה.

יכול להיות שטעיתי בגילאים אבל זה הטווח.

רק כדי להשוות בין הכלכלה הגדולה בעולם לבין מדינות מתורבתות יותר כמו גרמניה :)

• תוכן חדש...