Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 349
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עכשיו ברור יותר, רק שאני עדיין חולק עליך (בין כל איש לנפשו לערבות הדדית, יש עוד כמה תפיסות). עניין של אמונה. אני חו

רק שהחברתיות של האדם מקורה איננו באיש המערות, אפשר לקחת אותה אחורה יותר. שימפנזים, לדוגמא, שהם לא רק חיות חברתיות, הן גם חיות אלימות, בייחוד לפרטים שאינם מקבוצתם (שימפנזים וגם חיות אחרות). ההשרדות שלנו מעולם לא נסתמכה על אינדיווידואליות צרופה אלא תמיד על שיתוף פעולה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
תכלית החיים היא עץ גזר

החיים הם כמו דלי מלא שבבי עץ, אלא אם השבבים בקערה, אז החיים הם כמו קערה מלאה שבבי עץ.

[בוב ספוג]

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
עכשיו ברור יותר, רק שאני עדיין חולק עליך (בין כל איש לנפשו לערבות הדדית, יש עוד כמה תפיסות). עניין של אמונה. אני חו

כמובן. לא טוב להיות "זאב" ומצד שני אי אפשר להיות ערב לכולם. אף פעם נקודת הקיצון אינה בריאה.

כמו שבכלכלה קפיטליזם או סוציאליזם טוטאליים אינן האפשרויות היחידות ויש נקודות אמצע, גם כאן יש איזונים שונים שמתאימים לאנשים שונים במציאויות שונות... הכוונה שלי כפי שאמרתי הייתה שאדם ישאף להכניס לחייו את מימד הערבות ההדדית היכן שנכון ומתאפשר במציאות שלו, לא שיתן לה להשתלט עליו. צריך גם לדעת לבלום כדי לא לנסות להיות ערב גם היכן שלא מתאפשר, אבל בעקרון כמה שמתאפשר יותר יהיה יותר טוב לדעתי...

רק שהחברתיות של האדם מקורה איננו באיש המערות, אפשר לקחת אותה אחורה יותר. שימפנזים, לדוגמא, שהם לא רק חיות חברתיות, הן גם חיות אלימות, בייחוד לפרטים שאינם מקבוצתם (שימפנזים וגם חיות אחרות). ההשרדות שלנו מעולם לא נסתמכה על אינדיווידואליות צרופה אלא תמיד על שיתוף פעולה.

נכון... מעניין מאוד מה שאתה אומר. כמו אצלינו (ואולי בעצם כמו אצלם :wink:) , גם הם מוצאים את האיזון העדין הזה שנצרך בכדי לקיים מבנה חברתי

חמש-שה תווים

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

Cortex מי שרוצה שיבחר לו את מה שנוח לו משלל פניני הדת, וישמור אותם כמסורת.

זה עבד יופי במהלך ההיסטוריה, ושמר את העם , הקמת מדינה , אחדות ברמה כזו או אחרת ועוד.

זה שבמקור אי אילו רבנים קבעו חוקה (של אז, היום חלק מהחוקים הללו תופסים אולי בקבוצות סגורות על תקן "כת") שהתנגשה בין דת (אדם לאלוהים) להתנהגות בין אדם לחברו , לא אומר שחייבים לקחת את החלקים האלה ולהשתמש בהם כדוגמא וסיבה מדוע עדיף להמנע מה"יהדות".

יש מספיק דברים חיוביים ביהדות , ולפחות המסורתיים שיכולים להרשות לעצמם לבחור "איך להאמין" ולא חייבים בפיקוח מהרב הראשי אז לא רואה בזה שום בעיה, או רצון להשתייך ואף להיות גאה ביהדותו.

עם זאת , מאוד חבל שבמאה ה21 אנחנו מגיעים למצב שבו יש אנשים שצריכים לעבור מסכת עינויים בשביל להוכיח שהם יהודים.

כמו שציינו חברים בשרשור , יש היום מספיק דרכים להתמודד עם נושא חתונה גם בלי לעבור דרך הרבנות , אבל למי שזה ממש חשוב יצטרך לחזור לימי הביינים ולקבל את אישורי הרבנות.

אישית אני חילוני קיצוני , לא זכור לי שאני שומר על שום חוק מהיהדות וגם מבחינת חגים פה ושם אם מסתדר עם המשפחה.

לא אוהב שאומרים לי איך לחיות, מה ומתי לעשות ולא לעשות.

אבל לא תמצא אותי גם מנסה להסביר או לשכנע מישהו שדת X מייצגת דברים חיוביים או שליליים. זה שיש אנשים שלוקחים חלקים מסויימים מהמקרא ונותנים להם פרשנות ולאחר מכן זה עובר לכפייה והטפת מוסר זו כבר בעיה אחרת שכל מדינה או חברה מטפלת בה בהתאם למקרה.

ובכל זאת לדעתי יש חשיבות חברתית ואפילו קיומית גדולה לדתיים (להבדיל מחרדים או פלגים אחרים שלא תורמים לאף אחד) והמסורתיים, בין אם בארץ או בעולם (בתי חב"ד שמארחים ועוזרים לתיירים וישראלים למרות שגם שם השחיתות חוגגת).

לא לשכוח מי היו אבותינו, באיזה דרכים חיו , ובזכות מי אנחנו קיימים.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם
(להבדיל מחרדים או פלגים אחרים שלא תורמים לאף אחד)

"החרדים החדשים מרימים את הראש והכיפה"

http://www.haaretz.co.il/news/education/1.1826107

גם אצל החרדים זה עיוות של הדורות האחרונים בלבד.

אצל עדות המזרח מעולם לא הייתה כזו מגמה ("חרדיות", או ליתר דיוק בדלנות חברתית), וגם אצל עדות אשכנז כולם עסקו במקצועות כאלו ואחרים ולא חששו להתערות באוכלוסייה הכללית, הרבה מהם אף עבדו במקצועות חופשיים - עד שבאה מלחמת העולם השנייה והשאר היסטוריה.

הדתיים שמקורם באירופה ונשארו דתיים גם לאחרי המלחמה והשואה התמלאו פחד "להתבולל תודעתית" ולהיתמע במארג החברתי הכללי שמונה גם אנשים שאינם יהודים לומדי שומרי מצוות ולומדי תורה...

סביר להניח שההגיון המעוות שעמד מאחורי ההפחדה שיצרה את המגמה הזו, נבע מכך אחת הטענות ה"חזקות" של המפלגה הנאצית בתחילת דרכה כלפי היהודים הייתה שהם עשו עוול לגרמני הממוצע ע"י שהשתלטו לו על נקודות מפתח בכלכלה ובמשק. בלית ברירה, ככל שאותם יהודים התערו באוכלוסיה הנכרית כך הם התרחקו מהדת כפי שעסקו בה לפני כן, שכן בשונה מהיום יהודי שנדד לעיירה אחרת לצורך פרנסתו \ אפילו עבד במרחק שעות נסיעה ספורות מהבית לא תמיד יכל למצוא קהילה יהודית \ מזון כשר \ בית כנסת.

אז להשקפת המפחידים, ברגע שכיהודים, התרחקנו מהתורה והתחלנו להתמיע אורחות חיים נכריים - קיבלנו עונש, עונש קולקטיבי וכואב. :shock:

כמובן שזו שטות כי אף אחד לא הוא לא נביא ולא יכול לתרץ מדוע זה קרה, או להבדיל לומר אם נעשה א' ב' וג' נסתכן בכך שדבר דומה יקרה שוב, אבל מבחינת הרגש הקולקטיבי של הציבור החרדי האשכנזי שהגיע לא"י עם תקומתה גם הדפק הזה התקבע כתוצאה מהטראומה האיומה הזו, לפחות אצל אנשים שהיו בעמדה להשפיע על סדר היום של אותו ציבור שהרגישו שבאחריותם להתוות דרך חדשה, נוקשית ומתבדלת יותר, פן אותה התבוללות חברתית תחזור על עצמה...

לאחר מכן, עם השנים, לאור העובדה שהציבור האשכנזי החזיק בהרבה יותר כוח אלקטורלי לעומת אחיהם המזרחיים - גם עליהם נכפתה המציאות הזו, של "החרדי המתבדל" בדומה לאופן שבה היא נכפתה על האשכנזים.

אותם קיצוניים שכחו דבר חשוב - אנחנו בא"י, וכשאדם חרדי רוצה לצאת מהבית ולחיות את החיים הוא לא צריך לוותר על היהדות שלו. יש כאן אוכל כשר בכל פינה, כנ"ל בתי כנסיות וכל מה שחרדי יכול לבקש.

להתאים מסגרות זה שטויות, הכל עניין של כוח רצון - תראו כמה מקומות תעסוקה מופרדים קיימים לנשים \ גברים מהמגזר החרדי, וכולם עובדים יופי. המשוואה היא כבר לא "תבחר בין יהדות לבין פרנסה". כיום אפילו בחו"ל לא חסרים התנאים לקיים את כל המצוות בכל עת במידה ואדם יחפוץ בכך.

מבחינה קולקטיבית, ציבור שלא רוצה לצאת מהבית כדי לעבוד \ לשרת בצבא \ כל דבר אחר בטענה שלא יתאפשר לו להמשיך להיות מאמין תחת אותה מסגרת - מפזר תירוצים. חרדי שרוצה להתפרנס ידע להתגמש ו"יסתדר" עם העובדה שיש נשים שעובדות איתו באותה הקומה. במקרה הטוב הוא שולט ביצרו וידע להתייחס אליהן כבנות אנוש ולא כחפץ מושך מינית, ובמקרה הפחות טוב הוא פשוט יוריד את העניים, ולא חסרים כאלה.

אלו שיושבים בבית ומחכים שיארגנו להם מקומות תעסוקה בהכשר בד"ץ מהשומר בכניסה לבניין ועד לנייר הטואלט בשירותים, לא רוצים להתפרנס אלא להמשיך להתבדל.

זו בעייה שלמה בתוך הציבור הזה, יש המון פרטים בתוכו שמחכים "לצאת לחופשי" ולהשתחרר מהסטיגמה החברתית הדפוקה הזו שאותם קיצונים קיבעו שם ולפיה מי שיוצא לעבוד דינו גיהנום, ומצד שני - יש המון עסקנים, שמסיבות מובנות - להם אינטרס חזק להשאיר את הציבור הזה כעדר מבודד ומסומא.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

אתה לא יכול להשוות את דבריו לחרדים שמפחיד חילוני עם סיפורי גיהנום.

הוא נותןמאת נקודת מבטו, לא קראתי במקום אחד משהו בסגנון של אם תהיה דתי תגיע לגיהנום או משהו עם מוטיבים של הפחדה.

אני ממליץ שוב לראות את הסרט שרשמתי, מדברים על סיפורי התנך ונותנים במה לנצרות, איסלאם וליהדות.

Zeitgeist: The Movie

haters will hate

פורסם

גם החרדי שמבקש להסביר מדוע החילוני יגמור לשיטתו בגיהנום בסה"כ מביע את דעתו :wink::lol:

מובן שיש הבדל, אבל הדמיון הוא בסגנון הדומה, "אם תהיה דתי הדת כבר תמצא איך לעוות אותך ולהחדיר לך ערכי פדופיליה \ נוכלות \ כל דבר אחר". החרדי סבור שהבעייה היא באורח החיים החילוני, שמוביל לנקודה הקשה ביותר שהיא הגיהנום, והחילוני סבור שהבעייה היא באורח החיים החרדי, שמוביל לנקודה הקשה ביותר שהיא פדופילה \ השחתה מוסרית קשה כזו או אחרת.

אותי אישית מפחידים לקרוא דברים בסגנון "תיזהר מ x, הוא מעודד פדופיליה". בהחלט שהייתי מתרחק מ x אחרי שהיו אומרים לי כזה דבר. הבעייה היא שצריכים להיות בטוחים מאוד כשאומרים דברים כאלה מפאת פוטנציאל הנזק שגלום בהם - ולכן זה לא בסדר כש ceberal יוצא בהצהרות כאלו כלפי היהדות על בסיס חצאי הבנות ונגיעה אישית כזו או אחרת.

ייתכן שלא לכך הייתה הכוונה וגם עצם הניסוח התוקפני נבע מהסלידה המובנית שכנראה יש לחברינו מכל דבר שקשור ליהדות לצערי. בעיני בכל אופן הפחדה היא לא צורת שכנוע לגיטימית, וזה לא משנה לצורך העניין אם אומרים לי "תיזהר מהחילוניות, היא תיקח אותך לגיהינום" או שזה "תיזהר מהדת, היא מובילה למקומות חשוכים ולפדופיליה".

אם רוצים להביע עמדה, קשה ככל שתהיה, אפשר לעשות זאת בדרך ארץ תוך התחשבות ברגשותיו של הצד האחר - זה לא משנה שאנחנו לא מסכימים איתו, צריכים לנסות להעביר את הנקודה בכלים של הגיון תוך כיבוד הצד השני,

לא לנסות "לזעזע אותו רגשית" עם כל מיני תיאורים קשים שמטרתם "לנער" אותו כך שאולי בחטף ישנה את דעתו, למרות שהוא לא באמת מתחבר \ מבין את מה שכרגע אימץ לחיקו.

כמו שאני מצפה מחרדים "להתנהג בהתאם" ולא לפזר באזני אנשים שטויות אודות אורח החיים החילוני ויסודותיו התרבותיים \ אמוניים כך אני מצפה גם מהצד החילוני לנהוג.

"דחיפת האף" הזו למקומות שאנו לא אמורים להכניס אותו אליהם זו אחת הבעיות השורשיות שלנו כחברה...

בקשר לסרט, אצפה בהזדמנות...

DOESN'T WORK HARD

פורסם

כמו שרשמתי, אם אתה רוצה להתכחש ולא להאמין שהחוקים האלה קיימים זוהי זכותך המלאה. אל תגיד שהם לא קיימים.

"ככל שאתה מסתכל, ככה אתה יותר מבין שמשהו כאן דפוק, משהו כאן לא נכון".... ג'ורג קארלין אמר והוא צדק במאה אחוזים.

הנה עוד אחד מהסרטונים שבהם הוא מביא טיעונים צודקים. אולי בהומור אבל הבן אדם בהחלט צודק.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לא התכחשתי לדבר, הדברים שציינת אכן נכתבו - הבעייה היא שא' הוצאת אותם מהקשרם וב' אין להם שום קשר לחוליים הרעים עליהם דובר בטופיק הזה שכן בהקשרם המקורי אין בהם שום בעייה.

הבעייה מתחילה כשאנשים מרשים לעצמם לעוות את הדברים כך שיתפרשו כפי שמתחשק להם, לכאן או לכאן.

"משהו כאן דפוק ולא נכון" אולי באנשים שאתה מנסה לבחון את היהדות לפיהם, אם תחפש בפחים אל תתפלא אם תמצא משהו מסריח (ע"ע "להסיק מסקנות לגבי דתיים" על סמך ההזוי תורן). לעומת זאת, אם לא מחפשים את הרפש אפשר להיחשף גם ליהדות האמיתית וה"מקורית".

כשלמדתי בישיבה לימדו אותי כלל חשוב, קוראים לו "תראה לי את זה כתוב". ברגע שאתה אומר את זה לכל אותם שרלטנים אתה רואה איך פתאום הם בולעים את המילים ו"שוכחים איפה הם ראו את זה" אחרי שלפני שנייה הם עמדו להשביע אותך שמעכשיו והלאה אתה עושה את הנ"ל אחרת תיגזר עליך גזירת שמד. :lol:

ככה אפשר לנפות את כל התפל מסביב,יש הרבה אנשים שמרשים לעצמם לומר \ לכתוב שטויות בחסות היהדות - אך ברגע שאתה מבקש מהם סימוכין לכך כל טענותיהם מתפוגגות או שלהבדיל מסתבר שהם הוציאו את הדברים מהקשרם לנוחיותם האישית.

אני פשוט אומר שכל אותם הזויים לא מייצגים את תורת ישראל. נקודה. התכחשתי? נראה לי שאתה פשוט מסרב להכיר בעובדה שפגשת (ולו רק בצורה ווירטואלית) יהודי מאמין, המנסה לכל הפחות לשמור מצוות - שאין לו קרניים וזנב והוא לא מחפש לרמוס אחרים ולהשתלט על העולם. :lol::wink: זה שיש תפוח או שניים רקובים לא אומר שכל החבית כזו חבר.

DOESN'T WORK HARD

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי בואו נסכים על "חייה ותן לחיות" כי דיונים כאלה מאד מעניינים אבל לא מגיעים לאף מקום ונפסקים בד"כ שלאחד הצדדים כבר נמאס לחזור על עצמו במילים אחרות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

"חיה ותן לחיות", נשמע מגניב. יש לך זמן להינות מזה עד 2059. אחרי זה לאף אחד לא יהיה מעניין במדינה הזו איך בא לך לחיות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
"חיה ותן לחיות", נשמע מגניב. יש לך זמן להינות מזה עד 2059. אחרי זה לאף אחד לא יהיה מעניין במדינה הזו איך בא לך לחיות.

לא יודע מה איתך, אני לא מתכנן לחיות עד גיל כמעט 90. אני רואה את סבתא שלי שהיא כמעט בת 100 והיא סובלת ומקללת

כל רגע שנשמתה באפה.

Twincharger Stratified Injection

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ומה קורה בשנת 2059? מתחילה הפלישה ממאדים?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...