Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ומה קורה בשנת 2059? מתחילה הפלישה ממאדים?

אף אחד לא אמר לך? יום הדין. המשמידים יחסלו את כולנו. אסטה לה-ויסטה בייבי.

Twincharger Stratified Injection

• תגובות 349
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא יודע מה איתך, אני לא מתכנן לחיות עד גיל כמעט 90. אני רואה את סבתא שלי שהיא כמעט בת 100 והיא סובלת ומקללת

כל רגע שנשמתה באפה.

אם אוכלים בריא, עושים ספורט ומתשתדלים להיות בשמחה כמה שיותר מהזמן - אפשר להגיע לגילאים כאלו עם גוף שמתקתק (כמעט) כמו שעון שוויצרי.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
ומה קורה בשנת 2059? מתחילה הפלישה ממאדים?

קודם כל,ספק אם מדינת ישראל תגיע לשנת 2059. בשנת 2023 יתחיל הסוף של מדינת ישראל. בשנת הלימודים שהתחילה בספטמבר 2011 נאמר שרוב רובם של הילדים שעלו לכיתה א' היו לחינוך הדתי. כלומר, עוד 12 שנים, בשנת 2023, רוב רובם של בני ה 18 יהיו פטורים משירות בצה"ל עקב תורתו אמונתו. נרצה או לא נרצה צה"ל לא יקבל את מכסת החיילים שלו. מאותה שנה ואילך המצב רק ידרדר וזוהי לא המצאה שלי אלא תחזית של העוסקים בדבר.

לגבי 2059, אם קצב הריבוי של החרדים ימשיך כמו שהוא היום ואפילו יתגבר בשנת 2059 יהיה לך ראש ממשלה ונשיא חרדי עקב כך שהרוב יהיו חרדים. ברגע שהם הרוב חיינו לעולם לא יחזרו להיות מה שהיו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

זה אומר שיש 47 שנה להוציא גרין קארד :-)

דרך אגב, אין לי שום דבר נגד דתיים או דת, אני באמת דוגל באיש איש באמונתו יחיה.

אני יהודי בדרכי שלי, אני לא צריך שאף אחד יקטלג אותי וכבר שמעתי מספר אנשים קוראים לי גוי, יופי להם, להעליב ולשפוט בן אדם אחר זה ממש אהבת חינם :-)

בקיצור אני רוצה לדעת אם מישהו ראה את הסרט הזה שציינתי, אני יודע שאני קודח אבל אתמול ראיתי את הסרט האחרון בסדרה, יש אותם באורך מלא לצפייה חינם ביוטיוב וזה משהו ממש מומלץ.

אני לא רוצה לבוא לארץ ולכפות עליכם את הסרט בכוח.

haters will hate

• חברי המעגל הראשון
פורסם
... וכבר שמעתי מספר אנשים קוראים לי גוי...

עדיף מאשר שיקראו לך גיי, לא :lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מצטער ידידי היקר, הבאתי את המקור בשלימותו. מי שמבין את השפה אין כאן שני משמעויות. למרות שלא פירשתי את כל הקטע מחמת הגועל הקטע דן בפירוש מה דינו של אדם שבעל ילדה צעירה מגיל 3 שנים, מה דינה של הילדה באם נבעלה אחרי זה על ידי כהן ולא ירד דם בתולים, האם היא מותרת לו וכיוצא בזה...

אתה שם לב לחזרה על המילה "אם" בצורות שונות?

אם חשמלאי דן, במהלך דיון טכני, באפשרות שיחוברו מופעים בקו הזנה חשמלי בצורה לא נכונה - האם זה אומר שהוא בעד זה? שכך הוא נוהג לעשות? שזה קרה אי פעם?

או פשוט שהוא דן באפשרות שזה יקרה ומה יהיו ההשלכות של זה?

ג'ורג קארלין אמר והוא צדק במאה אחוזים. הנה עוד אחד מהסרטונים שבהם הוא מביא טיעונים צודקים. אולי בהומור אבל הבן אדם בהחלט צודק.

הוא טועה לחלוטין, מכמה סיבות:

1. הוא מסתמך על התרגום לאנגלית, שהוא כל כך משובש עד שהוא כמעט חסר משמעות.
  2. הוא מבטל את מה שלא מוצא חן בעיניו בצורה של לגלוג - בין זה לצדק אין שום קשר.
  3. הוא מתייחס לחברה האמריקנית כפי שהיא קיימת היום כהגדרה של מה שנכון ורצוי, ולפי שיטת התנ"ך זה לא כך.
  4. כתוצאה מ-1, הוא מבלבל לגמרי בין "רצח" והריגה", ולכן מגיע למסקנות חסרות שחר.

אבל יש בהחלט צד של אמת בדבריך, כי אכן יש אנשים שמנצלים את היהדות לטובתם האישית. רבנים שנהפכו לעשירים כקורח, ולא כתוצאה ממהלכים עסקיים מבריקים. אותם אלו שמטיפים לציות עיוור ללא מחשבה - ויש הרבה כאלה. וכן הלאה.

אבל, שים לב: אלו היית קורא את התנ"ך כמות שהוא, ללא פרשנות מצד בעלי ענין וללא דיעות קדומות, היית רואה שלא רק שהוא אינו תומך בדבר הזה, אלא מתנגד לו לחלוטין. דוגמה - "יען כי... ליבו ריחק ממני ותהי יראתם אותי מצות אנשים מלומדה" (ישעיהו כ"ט) - כלומר, מי שעושה דברים כמו תוכי, הדבר מעיד עליו שהוא רחוק ממה שאלוהים רוצה ממנו.

מה שאני מנסה לומר זה שלמרות שהבקורת שלך היא נכונה, אתה בעצם עושה את אותו הדבר: כמו שאנשים מסויימים יצדיקו כל דבר בעיוורון, כך גם אתה פוסל כל דבר בעיוורון.

דני

פורסם
קודם כל,ספק אם מדינת ישראל תגיע לשנת 2059. בשנת 2023 יתחיל הסוף של מדינת ישראל. בשנת הלימודים שהתחילה בספטמבר 2011 נאמר שרוב רובם של הילדים שעלו לכיתה א' היו לחינוך הדתי. אשמח אם תכוון אותי לנתונים שאומרים שציבור דתי = השתמטות גורפת. בינתיים, אם איני טועה, יש אחוז הולך וגודל של חובשי כיפה בקרב הגדודים הקרביים והסיירות וכמו כן בקרב מסלולי הקצונה. עובר קו אידיאולוגי ברור בין החרדי המתבדל מנטורי קרטא לבין הנער בישיבה התיכונית שיהפוך לקצין קרבי, אל תעשה סלט ותערבב את כל "הדתיים" עם סטיגמת ההשתמטות הנחרצת הזו. כלומר, עוד 12 שנים, בשנת 2023, רוב רובם של בני ה 18 יהיו פטורים משירות בצה"ל עקב תורתו אמונתו. נרצה או לא נרצה צה"ל לא יקבל את מכסת החיילים שלו. מאותה שנה ואילך המצב רק ידרדר וזוהי לא המצאה שלי אלא תחזית של העוסקים בדבר.

לגבי 2059, אם קצב הריבוי של החרדים ימשיך כמו שהוא היום ואפילו יתגבר בשנת 2059 יהיה לך ראש ממשלה ונשיא חרדי עקב כך שהרוב יהיו חרדים. ברגע שהם הרוב חיינו לעולם לא יחזרו להיות מה שהיו.

אתה משער שייתכן מצב בו האוכלוסיה החרדית תמשיך לגדול באותו הקצב, ובאותו הזמן תשמור על מתכונת החיים הנוכחית שלה כיישות מתבדלת? גם כשיחסם באוכלוסיה יגדל ויגדל באופן בלתי פרופורציונאלי ביחס לשאר האוכלוסיה ה"רגילה", תמיד אחרים יאלצו לממן את אותם מתבדלים, וגם יוכלו לשאת בכך?

זה פרדוקס שלא יכול להתקיים לאורך זמן רב, בלתי נמנע שבשלב מסויים החברה החרדית תגיע לנקודת התפכחות \ פיצוץ. (ואם תשאל אותי, הניצנים של אותה התפכחות כבר התחילו לתת אותות בשטח).

בכל אופן, לא ייתכן מצב בו כפי הנחת היסוד שלך יהיה נשיא חרדי, וראש ממשלה חרדי, ורוב חרדי באוכלוסיה, בעוד כל אותם חרדים לא עובדים ומתבדלים, ומכיוון שהם הפכו לרוב - מן הסתם שהם כבר הכתיבו לחלוטין את סדר היום במדינת ישראל, והמיעוט החילוני יהיה פרה קטנה חולבת עם תוצר עצום לנפש שיספיק ל-כ-ל החרדים, ותפקידה ללכת לעבודה לחזור הביתה ולא לצאת מחשש שיסכלו אותה. וגם צה"ל כבר לא יהיה קיים, אולי בסדר גודל של גדוד, מכיוון שכאמור כולם כבר הפכו לחרדים קיצוניים והפסיקו להתגייס... זו תאורייה אפוקליפטית משהו חבר... :wink:

תצפה בכתבה שפרסמתי מספר עמודים קודם, "האם ישראל לקראת מהפכה אנטי-דתית", מדובר שם בדיוק על הנקודה הזו.

כבר הסכמנו שהמתכונת הכי מתאימה היא "איש באמונתו יחיה", ואין קשר לנושאים שעליהם דיברנו קודם...

בלי קשר, כדאי לך לראות את הכתבה ההיא - זה יסיר את חשש ההשתלטות החרדית מעל ליבך :wink:

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
אתה שם לב לחזרה על המילה "אם" בצורות שונות?

אם חשמלאי דן, במהלך דיון טכני, באפשרות שיחוברו מופעים בקו הזנה חשמלי בצורה לא נכונה - האם זה אומר שהוא בעד זה? שכך הוא נוהג לעשות? שזה קרה אי פעם?

או פשוט שהוא דן באפשרות שזה יקרה ומה יהיו ההשלכות של זה?

הוא טועה לחלוטין, מכמה סיבות:

1. הוא מסתמך על התרגום לאנגלית, שהוא כל כך משובש עד שהוא כמעט חסר משמעות.
  2. הוא מבטל את מה שלא מוצא חן בעיניו בצורה של לגלוג - בין זה לצדק אין שום קשר.
  3. הוא מתייחס לחברה האמריקנית כפי שהיא קיימת היום כהגדרה של מה שנכון ורצוי, ולפי שיטת התנ"ך זה לא כך.
  4. כתוצאה מ-1, הוא מבלבל לגמרי בין "רצח" והריגה", ולכן מגיע למסקנות חסרות שחר.

אבל יש בהחלט צד של אמת בדבריך, כי אכן יש אנשים שמנצלים את היהדות לטובתם האישית. רבנים שנהפכו לעשירים כקורח, ולא כתוצאה ממהלכים עסקיים מבריקים. אותם אלו שמטיפים לציות עיוור ללא מחשבה - ויש הרבה כאלה. וכן הלאה.

אבל, שים לב: אלו היית קורא את התנ"ך כמות שהוא, ללא פרשנות מצד בעלי ענין וללא דיעות קדומות, היית רואה שלא רק שהוא אינו תומך בדבר הזה, אלא מתנגד לו לחלוטין. דוגמה - "יען כי... ליבו ריחק ממני ותהי יראתם אותי מצות אנשים מלומדה" (ישעיהו כ"ט) - כלומר, מי שעושה דברים כמו תוכי, הדבר מעיד עליו שהוא רחוק ממה שאלוהים רוצה ממנו.

מה שאני מנסה לומר זה שלמרות שהבקורת שלך היא נכונה, אתה בעצם עושה את אותו הדבר: כמו שאנשים מסויימים יצדיקו כל דבר בעיוורון, כך גם אתה פוסל כל דבר בעיוורון.

דני

חז"ל השתמשו במילה אם בכדי לתאר מצב שיכול לקרות על סמך ניסיון העבר.

כמו שאומרים לך שאם לא תשים מספיק שמן מנוע אז מנורת לחץ השמן הנמוך תדלק. כלומר, השלכות של מעשה שהיה.

אין טעם לחזור על דבריי. החוקים שהבאתי מובאים בתוכנם המקורי, פלוס מיקומם וגם פרשנות. תחשוב על זה שיש את אלה שלא סובלים את הדת דווקא בגלל החוקים ההזויים שבה.

אני לעולם אבל לעולם לא אצליח להבין במה יהודיה שקוראת תהילים כל היום או בכלל יהודיה חילונית טובה יותר מאשה גויה? אפילו יותר מזאת, אשה גויה חילונית שעובדת בתור רופאה או אחות בבית חולים ומצילה חיים כל יום. מדוע יהודיה תהיה יותר טובה ממנה?

חבל מאוד מאוד שאת "הארה" הנ"ל קיבלתי רק לא מזמן. כולנו בני אדם וכולנו בני תמותה. אם לא היו אמונות באל ובדת קרוב לוודאי שאנשים היו מסתדרים יותר טוב אחד עם השני.

עוד אוסיף ואומר לך שבבלוק שלי גרים משפחה של צד"לנקים. אני ביחסים טובים איתם ואפילו עוזר לילד שלהם לסדר דברים במכונית שלו. אין לי שום בעיה איתם ואין לי שום דבר נגדם. מעדיף לחיות עם גוי שאוהב את מדינת ישראל מאשר דתי אסלי, אחולמניוקי מקורי ששונא את מדינת ישראל ולמרבה הצער לא חסרים כאלה כלל וכלל.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

חז"ל השתמשו במילה אם בכדי לתאר מצב שיכול לקרות על סמך ניסיון העבר.

אני לא חושב שאתה צודק, אבל גם אם כן - זה עדיין לא אומר שמדובר במצב רצוי או מומלץ. הרי דנים בהלכות רוצח - האם זה אומר שרצח מותר, מקובל או מומלץ?

אני לעולם אבל לעולם לא אצליח להבין במה יהודיה שקוראת תהילים כל היום או בכלל יהודיה חילונית טובה יותר מאשה גויה?

מי אמר לך שדתיה או חילונית טובה יותר, או אמורה להיות טובה יותר, מגויה? איפה בתנ"ך זה כתוב?

חבל מאוד מאוד שאת "הארה" הנ"ל קיבלתי רק לא מזמן. כולנו בני אדם וכולנו בני תמותה. אם לא היו אמונות באל ובדת קרוב לוודאי שאנשים היו מסתדרים יותר טוב אחד עם השני.

שוב נראה לי שאתה משליך את כל בעיות העולם על הדת - לא מוצדק, לדעתי; ושוב אני מזכיר לך שהיהדות אינה דת (למרות שיש כאלו שמנסים מאד חזק להפוך אותה לדת).

עוד אוסיף ואומר לך שבבלוק שלי גרים משפחה של צד"לנקים. אני ביחסים טובים איתם ואפילו עוזר לילד שלהם לסדר דברים במכונית שלו. אין לי שום בעיה איתם ואין לי שום דבר נגדם.

ולמה שיהיה לך משהו נגדם? לא לפי ההגיון וגם לא לפי התנ"ך.

אני חושב שיש לך מושגים מעוותים לגמרי לגבי היהדות. אתה רואה כל דבר מצדו השלילי בלבד - גם במקרים שבהם אין צד שלילי... כמו שאמר אפשרים קישון "לזרוק אותו מכל המדרגות גם אם אין מדרגות"...

דני

פורסם
אני לא חושב שאתה צודק, אבל גם אם כן - זה עדיין לא אומר שמדובר במצב רצוי או מומלץ. הרי דנים בהלכות רוצח - האם זה אומר שרצח מותר, מקובל או מומלץ?

מי אמר לך שדתיה או חילונית טובה יותר, או אמורה להיות טובה יותר, מגויה? איפה בתנ"ך זה כתוב?

שוב נראה לי שאתה משליך את כל בעיות העולם על הדת - לא מוצדק, לדעתי; ושוב אני מזכיר לך שהיהדות אינה דת (למרות שיש כאלו שמנסים מאד חזק להפוך אותה לדת).

ולמה שיהיה לך משהו נגדם? לא לפי ההגיון וגם לא לפי התנ"ך.

אני חושב שיש לך מושגים מעוותים לגמרי לגבי היהדות. אתה רואה כל דבר מצדו השלילי בלבד - גם במקרים שבהם אין צד שלילי... כמו שאמר אפשרים קישון "לזרוק אותו מכל המדרגות גם אם אין מדרגות"...

דני

לא ידידי, אתה מפיל את האשמה על הצד הלא נכון. לאנשים מאמינים שהולכים באמונה עיוורת אחרי אל הכזבים שלהם יש עיוות חמור לגבי הדת.

אם אתה רוצה אני יכול להביא לך עוד כל מיני חוקים מעוותים. בכל מקרה, לאן שלא אלך, לאיפה שלא אסע אני לעולם לא "אנפנף" ביהדות שלי. חייתי בחו"ל מעט לא שנים, כאשר חזרתי ארצה וראיתי איזה מסחרה ואיזו ביזנס עושים היום מאלוהים והדת כל מה שנשאר הוא רק להיגעל.

פורסם

איזה אכילת ראשים מאסיבית הבאת פה ובסוף התשובה כל כך פשוטה...

הוצאת את כל הקומוניסטים הגויים מהחורים מדהים אותי כל פעם מחדש כמה רוסים לא יהודים יש בארץ, אני לא דתי ולא קרוב לזה אפילו אני אפשר לקרוא לזה יהודי בתרבות שלי אבל רק אחרי שעברתי לחו"ל למדינה שכולם בעלי דתות אחרות אני רואה כמה חשובה לי העובדה שאני יהודי וכמה אנחנו שונים מדתות אחרות.

אז כמה שתגידו אין מה לעשות יש הבדל ולי זה חשוב שהילדים שלי יהיו יהודים ועדיף גם ישראלים.

בוא לא נשכח מדינת ישראל זה מדינת היהודים, החגים הלאומיים שלנו הם היהודים בלבד, הסמלים והזהות של המדינה יהודית וככה זה צריך להיות... תהיו יותר דתיים, פחות דתיים אתם עדיין יהודים ורק שתעברו למקום אחר תבינו את זה.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

• תוכן חדש...