Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יוסי,

לפי מה שאתה מציג בתור פרס על הצטרפות לקהילה בישראל הבחור הצעיר מגויס לצבא. :roll:

יש בעייתיות מאוד גדולה בשיטה הזאת, ההצטרפות לחברה היא מאוד ורווחית והתנערות ממנה בדרך כלל מערימה קשיים מיותרים. אז כולם יצטרפו לחברה, ישרתו בצבא בתור נערי מכ"ם ובמקביל ימשיכו לכתוב באינטרנט איטבח אל יהוד.

ואז אתה אומר הם הפרו את החוקי החברה, צריך לנדות אותם. מה זה נידוי? שלילת זכויות? הגליה? הוצאה להורג? איפה משרטטים את הקו האדום?

כל עוד האנשים לא יהפכו לעושי דבר בתום לב רעיונות יפים כמו אלה לא פרקטיים לצערי.

פנדוב,

אני אוהב את העקיצות שלך ותמיד משעשע לראות את התגובות או החוסר הבנה אחריהן.

כשאתה משחרר פצצה, תדאג שאלה שהטלת אותה עליהם יבינו. לא כולם יכולים להתמחות בתהפוכות ההיסטוריה, דיני ממשל ושאר הקקה אבל כולם יכולים ללקט פיסות מידע ולהסיק מהן מסקנות שלעיתים ינבעו מחוסר ידע ומהשקפות עולם פרטיות. נראה שאתה יודע יותר מן האדם הממוצע, ובתור אדם ממוצע אני אשמח לשמוע מה אתה יודע שיכול לשנות את הדעות שלי. אז בבקשה, אם יש לך ביקורת או תיקון תכתוב אותם כמו שהם.

• תגובות 349
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היי קוקו, אין לי מושג לאיזו פצצה התכוונת, אגב הסתכל בקישור שצירפתי לאלפא 147 שנת 2008. קרא מה כתוב שם. אני לא הבנתי.

לכן שאלתי. איך זה קשור לעניננו? טיפה, כתובים שם דבר והיפוכו.

נעבור להגדרות של יוסי שהן אכן נזילות, אבל בהמשך מתבהרות. הוא כתב שסוציולוג זה מקצוע- לא הדעות שלו. אני אומר כך: הלימוד הוא חלק מידע ומיטען תרבותי. אם אין לכך השפעה על דעות, איני יודע למה יש.

בנוסף על כך לימוד עשוי להקנות גם כלי חשיבה , חשיבה סדורה, הסקת מסקנות. לא מפחות חשוב מן הידע. אני מקווה שיוסי יסכים איתי.

באשר למה שכתבת- אפלטון הוכיח שרעיון המדינה של סוקרטס היה שגוי מיסודו:

לא שגוי אך גם לא מדויק. אולי פיתגורס מוכיח. אפלטון טוען טענה ערכית, אין לה הוכחה חד משמעית למרות התבססותו לכאורה על ההיסטוריה. מסופקני אם לסוקרטס הייתה מישנה סדורה באשר לרעיון המדינה- הוא דגל בדמוקרטיה אף שהכיר במגבלותיהץ כנראה האמין בגירסה המתונה של דמוקרטיה.

אפלטון- תלמידו סבר אחרת, בייחוד לאחר שאותה דמוקרטיה חביבה הרגה את מורו ורבו סוקרטס.

אפלטון אגב, ניסה לממש חזונו מחוץ מלאתונה ללא הצלחה.

תלמיד אחר של סוקרטס, כסנופון- פירש את סוקרטס קצת אחרת וכתב על אותן סיטואציות, אחרת.

מתנצל שהארכתי, מקווה שהבהרתי.

פורסם
השרשור הזה עשה לי חשק להתחתן עם ערבייה.

סבבה - יהיה לך גב מהחמולה המורחבת גם בפורום ,,

או שת'צא עם גב שבור , אם ת'צא - לך ת'דע זה מתהפך שם מהר ,, אך כבוד אב'ויה כבוד .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

נעבור להגדרות של יוסי שהן אכן נזילות, אבל בהמשך מתבהרות. הוא כתב שסוציולוג זה מקצוע- לא הדעות שלו. אני אומר כך: הלימוד הוא חלק מידע ומיטען תרבותי. אם אין לכך השפעה על דעות, איני יודע למה יש.

בנוסף על כך לימוד עשוי להקנות גם כלי חשיבה , חשיבה סדורה, הסקת מסקנות. לא מפחות חשוב מן הידע. אני מקווה שיוסי יסכים איתי.

אני מסכים ב100%.

הבעיה היא שאני רואה מדינות אחרות שעליהן יש לי די הרבה מידע (ואני גר באחת כזאת), שבהן החוקים יותר ברורים והם גורפים לחלוטין על כל האוכלוסיה וגם ברורים.

בארץ זה לא ברור ויש חלקים גדולים של האוכלוסיה שלא מכירים במדינה או לא מכבדים את הסמכות שלה כמערכת חוקית.

אלו אזרחים שלא מבינים את המשמעות של החזקת תעודת זהות ככלי חוקי (למשל, הצגת תעודת הזהות שלך לשוטר מעידה על זה שאתה מכיר בסמכות השוטר עליך) והם הרבה פעמים בונים בצורה לא חוקית, נוהגים בצורה לא חוקית, שותים ונוהגים, דוקרים אנשים וכו', רק כי התרבות שלהם או הסביבה שלהם לא הסבירה להם את המשמעות של משטר חוקי.

בצ'ילה באופן ספציפי אתה לא רשאי להצביע בגיל 18, אלא אתה חייב להירשם באופן רשמי, ובאותו רגע אתה מחוייב להצביע כל פעם שיש בחירות (אלא אם אתה חולה או בחו"ל), כי אם לא אתה פשוט מקבל קנס.

אף אחד לא מכריח אותך להירשם ולהיות בוחר אבל אם אתה כן, אתה חותם על זה שאתה מזהה את המדינה ואת הסמכות שלה, אז יש לך אחריות על המדינה.

כלומר, רק מי שמבין את החשיבות של ההצבעה ומכיר במערכת הפוליטית, יכול להצביע.

מי שלא מכיר בחוקי המדינה, שלא יצביע.

אז אם אתה לא מאמין בהם, אל תהיה פורע חוק אלא תנסה לשנות על החוקים מבפנים, במקום באלימות או אמצעים אחרים.

פורסם

פנדוב,

אני חושב שהמודעה הזאת היא לא רלוונטית לכאן, אין כאן אדם שטוען שני טענות מנוגדות בו זמנית.

אולי הקשר של סוקרטס לכל זה קצת רופף, אבל הוא היה הראשון שהציג את הרעיון של פרנקוס, או של ליברמן, תלוי.

בדקתי את עצמי ואתה צודק, סוקרטס לא בנה מודל של "שלטון אידאלי", אבל הוא כן הגה קווי מתאר כלליים של יחס אדם לשלטון. לפי מה שאני מכיר, כל המשנה של סוקרטס מתבססת על אנושיות תאורטית שהיא בכל מקרה הרבה יותר "נחמדה" ממה שאנחנו מכירים היום. לעניות דעתי אפלטון תיאר בצורה לא רעה את התקופה הפיאודלית לטוב ולרע המודל שלו היה יותר ישים.

לפי הסיפור של קריטון לא הדמוקטריה הרגה את סוקרטס, היא רק קבעה שהוא צריך למות. הייתה לו הזדמנות לברוח, הוא הכריע לבחור במוות שלדעתו מכבד את צורת החיים שלו. בכל מקרה סוקרטס רצה ליצור חיי רוחניות וחשיבה, הוא העריך על יתר מידה את יכולת החשיבה של האספסוף.

פרנקוס,

אז אתה בעצם אומר שאם אני לא נרשם בצ'ילה אני לא יכול להצביע ולא זכאי לתנאים סוציאליים ובתמורה החוקים לא חלים עליי? נשמע טוב.

אני אחדד את מה שרשמתי. ברגע שקבלת אותה "אזרחות" היא רווחית אותם גורמים עויינים בתוכנו ירצו לקבל אותה, יתגייסו לצבא, ידליפו מידע מסווג, יהיה להם יותר מידי מידע על אופן ההתנהלות הפנימי שלנו. אתה לא באמת יכול לייצר הפרדה בין קבוצות שיזכו לאזרחות מלאה ואילו לחלקית, אתה גם לא יכול לתת לאותן קבוצות להחליט כי ההחלטה עלולה לנבוע משיקולים אנוכיים או רעים.

פורסם

אתה מבין שבצורה כזאת אנשים מתגייסים בשביל הזכות לבחור?

אנחנו נשאר בלי צבא ברגע שנעביר חוק כזה. השיעור גיוס השנתי שגם ככה בירידה יצנח בצורה מפחידה.

פורסם

קוקו, יש עוד הקשר יווני. מה שתיאר יוסי לגבי צילה, יזם סולון ביוון, בערך.

הוא טען שאזרח חייב להיות מעורב.

אגב, אם אתה לומד את הנושא, תהנה לקרוא את ההספד של פריקלס לחללים במלחמה נגד ספרטה.

אגב, ביוון לא כולם היו אזרחים או עבדים. היו גם חסרי זכות בחירה.

המודל המוכר לנו שכולם מצביעים, אינו מובן מאליו.

יש שיטעענו שבוחר חייב בחובות מסוימות או לפחות במבחן ידע מסוים, שידע מה הוא בוחר. כמובן, יש על כך וכוח.

פורסם

אני לא מכיר כל כך הרבה, את השמות שאני מכיר אפשר למנות את אצבעות שתי הידיים. אני בכלל בדרך ללימודי הנדסה ואת התחום הזה קיבלתי בתור קורס העשרה של בערך 20 שעות שנגע בכמה שמות מרכזיים בדרך להתפתחות.

אני בהחלט אקרא, הסקרנות שלי לא תאפשר אחרת.

זכות בחירה זאת בעיה בפני עצמה שאי אפשר לצמצם אותה לכמה משפטים. בסופו של יום, אני שמח שיש החלטות שאני לעולם לא אצטרך לקבל.

פורסם

1תהנה, תמיד נחמד להחזיק ספר שלא בתחום ההתמחות שלך.

2באשר לזכות הבחירה, אכן נושא מורכב ואולי טוב שאננו צריכים לקבל החלטות קשות, אבל:

3אבל, 1ו2 מתחברים. אפלטון שהזכרת הקדיש מחשבה לעניין ולטענתו, ברגע שאנשים טובים מותירים החלטות מהותיות ביד אחרים,

ישנה הסכנה שלא האנשים ה"נכונים" יקבעו עתידם של כולם. אותן בעיות אנושיות נותרו רלוונטיות

4 מתנצל, מעתה אהיה זמין בפורום פחות. יש פה ושם דברים שאינם לרוחי. אםתתעניין בנושא ותרצה הפניות קריאה, בפרטי.

חג שמח.

פורסם

תמיד עולים בראשי הרהורים לגבי מה זה בעצם שווה להיות יהודי אחרי שאני קורא כתבות כאלה.

http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=45011

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

כן... נטורי קרטא הם ממש דוגמה מצויינת שמייצגת נאמנה את השקפת היהדות. אלו תמהונים, ועל כן תשייך את מעשיהם לתמהונות, לא ל"יהדות" שהם מתיימרים לייצג.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

פיספסת את הנקודה. נתורי קרתא, העדה החרדית שאגב הם בעלי הבד"ץ של העדה החרדית הם יותר יהודים מהרבה יהודים. מה הכוונה? מבחינת יהדות הם הכי מחמירים שיש, עובדה שהרבה דתיים בארץ מתעקשים על הכשר הבד"ץ כי הם הכי מחמירים וכמה שיותר כשר זה יותר טוב, לא כן?

אז מבחינת רמת האדיקות ליהדות הם יותר יהודים מאחרים. אבל בעצם מה זה שווה בכלל?

ככל שתעלה ברמת האדיקות לדת ככה החשיבות לקיום המדינה יורד. אפילו חב"ד שכביכול אוהבי ציון כבר מזמן חשפו את עורם האמיתי.

הנה, עוד כתבה בשבילך.

קח, תקרא את מה שמשפחה דתית אומרת בגלוי את מה שאנשים מפחדים לשמוע.

http://www.themarker.com/career/%D7%AA%D7%A2%D7%A1%D7%95%D7%A7%D7%AA-%D7%97%D7%A8%D7%93%D7%99%D7%9D/1.1517925

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

תפסיק לדבר לא לעניין. נתורי קרתה פסיק העדה החרדית? איך בדיוק שמת במקשה אחת את נתורי קרתה ביחד עם כל החברה החרדית? לשיטתך כל החברה החרדית מחזיקה באידיאולוגיה של נתורי קרטא?

כנ"ל לגבי ה"מחמירות", זה שאתה מסתכל על זה ככה רק מראה כמה אתה "מפספס" את הפואנטה. זה שמישהו רודף אחרי הלכות כדי "לסמן v" בצורה יבשה זה לא עושה אותו יהודי יותר. מי אמר שקיום ההלכה באופן טוטאלי הוא פונקציה להיותו של אדם יהודי או לא? מה, אם אני לא "שומר על הכל" אני פחות יהודי מה"חרד" שמפגין במאה שערים? או שלהבדיל זה מעיד על טיב יהדותו, וזה שהוא "קנאי" עושה אותו יהודי יותר טוב ממני? אז לא. לא כך.

דע לך שמבחינת כשרות למשל, התורה דורשת א' ב' וג'. כל אותם בד"צ למהדרין מן המהדרין של המהדרין, הם כמו אם תרצה גוף צד שלישי, שמטרתו לכאורה לבצע "אבטחת איכות" ולהבטיח לאותו "חרד" שבוודאי נקטו בכל האמצעים להכשרת הבשר. זה לא שהם מתיימרים לקיים יותר כללים או לשמור יותר, אלא פשוט מנסים להוציא את הציבור מתוך נקודת הנחה שאומרת שבוודאי הרבנות "מחפפת", לא עושה את עבודתה. ולכן, אם אתה רוצה להיות "על הצד הבטוח", תשלם לנו יותר, כי יש לנו משגיח שיושב להם על הווריד ומוודא שהכל נעשה כשורה. אם תשאל אותי? כל המהדרין שמהמהדרין בריבוע זה מנגנון לגלגול כסף, אני יודע שהשוחט ברבנות שוחט בדיוק באותה שיטת שחיטה ולכן זה כשר בדיוק באותה המידה. אז תגיד שזה פגם ביהדות? לא, פשוט גם יהודים הם בני אדם וגם הם נופלים לפעמים בתאוות בצע.

אין קשר בין אדיקות לדת לבין אדיקות למדינה, האסוציאציה שאתה מנסה ליצור היא מופרכת. בכלל, חב"ד היא לא דוגמה טובה ליהדות חובקת ציונות לכאורה, חב"ד מבחינה אידיאולוגית "מזוקקת" בהשקפתם כתנועה לא מאמינים שהגיע הזמן ליישב את ארץ ישראל. הם יותר ציוניים מהרבה "פלגים" אחרים, אך אם תשאל חסיד חב"ד כדוגמה, השאיפה האולטימטיבית שלו תהיה לצאת לעשות "שליחות" ולקרב יהודים בגולה. זאת עד שתגיע עת הגאולה ואז לשיטתם יוכלו לחזור לישראל. זאת אף על פי שיש מצווה בתורה הקוראת ליישוב ארץ ישראל. אבל הם? ינסו להסביר לך שעדיין לא הגיע זמנה. ונתורי קרטא? הם מתרועעים עם אחמדינג'אד כי הם מאמינים שזה חטא להתיישב בארץ ישראל לפני שהגיע הזמן לכך. ולשיטתם עדיין לא הגיע הזמן אז הם מנסים לעזור לאחמדינג'אד להשמיד את הציונים הנבזים שיושבים בא"י ומטמאים אותה בעבור היהודים האמיתיים שעתידים לשבת בה בעתיד :shock::shock::shock:

אז מה? מבחינתם הם מאמינים במשהו, יש להם השקפת עולם משלהם. אבל אל תבוא ותשליך ממעשיהם על כלל אידיאל היהדות. תבין שכשיש מישהו מסויים שמבקש לנכס לעצמו דבר שלא שייך לו, גם אם מבחינה חיצונית נראה שהוא עושה זאת, זה לא אומר שבאמת יש לו בעלות על הדבר. כלומר - לנתורי קרטא אולי יש זקן וחליפה, ואולי הם שומרים על הלכות הכשרות והשבת וכן הלאה והלאה. אבל הנאמנות לדרך היהדות היא מהם והלאה. גם אם הם מספרים לעצמם את ההפך. זה שהם אוכלים אוכל כשר לא עושה אותם "יהודים טובים". יש להם השקפה מעוותת לגמרי, רחוקה שנות אור מהשקפת היהדות - על מליון ואחד דברים, שהם פי מליון יותר מהותיים מכשרות. כנ"ל לגבי הכתבה שהבאת, כלל לא קראתי אותה מכיוון שלא מתאים לי לרדת לרמה של להתדיין דרך כתבות פרגמטיות כאלו ואחרות באינטרנט, זה סתם דיון חלול מתוכן.

"ככל שתעלה ברמת האדיקות לדת ככה החשיבות לקיום המדינה יורד." באמת שאין לי מושג מאיפה הבאת את זה.

אני מכיר אנשים שגאלו בדם את הארץ הזאת, והיום הם יושבים עם זקן ארוך וכיפה גדולה בבית מדרש, מדרבנים צעירים ללכת ולהקיז דם בדיוק בשביל אותה אדמה. וכן, בו זמנית גם להתחזק בקיום המצוות, זה לא נוגד אחד את השני כפי שאתה סבור אלא ההפך.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

ולפי הכתבה הנ"ל - אחרית הימים הגיעה .

לא צריך להיות קיצוני לאף צד -

צריך לתת לכולם להשתלב , בהקלה ובהבנה כי כן זו מדינה יהודית .

אבל הבסיס צריך להיות חברה ישראלית אוהדת ודמוקרטית .

http://hiddush.org.il/%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%A8-3622-0-%D7%91%D7%A0%D7%95_%D7%A9%D7%9C_%D7%9E%D7%A9%D7%99%D7%96%D7%94%D7%91_%D7%94%D7%AA%D7%92%D7%99%D7%99%D7%A1_%D7%9C%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%A0%D7%99.aspx

18/09/2012 08:35

יו''ר זק''א, יהודה משי-זהב,

בנו של יהודה משי-זהב, מי שנחשב עד לפני כעשור סמל הקיצוניות של העדה החרדית, התגייס לצה"ל לאחרונה.

בנו של משי-זהב, לפי ידיעה ב-ynet, שובץ בחטיבת גולני והושבע לצה"ל לפני כשבועיים.

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...