Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 349
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה מעיד על קיומה של מגמה. ככל שהמגמה תגדל, כך תראה יותר כאלה. ואין לזה קשר לדוגמה אישית אלא לתובנה שהשתלבות ראויה בחברה היא המפתח לעתיד טוב יותר.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

אחלה. בוא נראה כמה חרדים "נבונים" יחכימו להבין זאת.

אני לא הייתי שם כסף על נהירת גיוס. לא עכשיו ולא לעולם. אלא אם כן ממשל חדש יחליט שכולם במדינה הזו שווים.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

אין פתרונות קסם, ודברים כאלו הם תהליכים שהצלחתם והשפעתם נמדדים לאורך שנים, לא "נהירה" נקודתית שתנבע מאי-אלו "תמריצים". המגמה קיימת בבירור, ונכון תעשה הממשלה אם תחבק אותה ביתר שאת. (לזכותה יאמר שהיא מחזקת ומחבקת, לא יודע אם ביתר שאת אבל היא אכן עושה זאת). זו הדרך ליצור שינוי - "פתרונות" חד צדדים, לא משנה מאיזה צד הגיעו, הם לא באמת פתרונות ובשורה התחתונה מייצרים יותר אנטי מאשר תועלת.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

להגיד שכל החרדים זה אותו דבר מראה על בורות וחוסר עניין בהבנה אמיתית של הסוגיות.

יש המון (יותר מ100) חצרות ופלגים שונים, וכל אחד מהם הוא שונה מהאחרים באידיאולוגיה, בצורת הלבוש ובצורה שבה הם רואים את המדינה.

נטורי קרטא הם יצורים מוזרים שאפילו קרובי המשפחה החרדים שלי נחרדים כשמישהו מזכיר אותם.

כל התייחסות אליהם כאל "חרדים" צריכה לקבל התעלמות מוחלטת כי ביניהם ובין כלל החרדים יש הבדל עצום.

פורסם
ולפי הכתבה הנ"ל - אחרית הימים הגיעה .

לא צריך להיות קיצוני לאף צד -

צריך לתת לכולם להשתלב , בהקלה ובהבנה כי כן זו מדינה יהודית .

אבל הבסיס צריך להיות חברה ישראלית אוהדת ודמוקרטית .

http://hiddush.org.il/%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%A8-3622-0-%D7%91%D7%A0%D7%95_%D7%A9%D7%9C_%D7%9E%D7%A9%D7%99%D7%96%D7%94%D7%91_%D7%94%D7%AA%D7%92%D7%99%D7%99%D7%A1_%D7%9C%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%A0%D7%99.aspx

18/09/2012 08:35

יו''ר זק''א, יהודה משי-זהב,

בנו של יהודה משי-זהב, מי שנחשב עד לפני כעשור סמל הקיצוניות של העדה החרדית, התגייס לצה"ל לאחרונה.

בנו של משי-זהב, לפי ידיעה ב-ynet, שובץ בחטיבת גולני והושבע לצה"ל לפני כשבועיים.

אייל .

וואלה, שיכנעת אותי. צדיק אחד בסדום. מתוך קרוב למיליון חרדים בישראל אחד החליט לשבור את המוסכמות. אז בסדר, נכון. ישנם עוד כמה פה ושם שמתגייסים אבל ביחס לכמות הכללית שלהם זה בטל בשישים או טיפה בים.

לפני מספר שבועות פורסמה כתבה על קצין ערבי שמשרת בנח"ל. נו, אז זה אומר שכל הערבים הם פטריוטים?

נחכה ונראה, בעזרת ה(א)שם, אם נזכה להגיע לשנת 2059 נראה לאן ישראל תגיע. מה יקרה בשנת 2059? זוהי השנה שרוב האזרחים היהודים במדינת ישראל יהיו חרדים. נראה מה יקרה אז.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
וואלה, שיכנעת אותי. צדיק אחד בסדום. מתוך קרוב למיליון חרדים בישראל אחד החליט לשבור את המוסכמות. אז בסדר, נכון. ישנם עוד כמה פה ושם שמתגייסים אבל ביחס לכמות הכללית שלהם זה בטל בשישים או טיפה בים.

לפני מספר שבועות פורסמה כתבה על קצין ערבי שמשרת בנח"ל. נו, אז זה אומר שכל הערבים הם פטריוטים?

נחכה ונראה, בעזרת ה(א)שם, אם נזכה להגיע לשנת 2059 נראה לאן ישראל תגיע. מה יקרה בשנת 2059? זוהי השנה שרוב האזרחים היהודים במדינת ישראל יהיו חרדים. נראה מה יקרה אז.

צודק 100%.

Twincharger Stratified Injection

פורסם
צודק 00%.

כך יותר נכון. :wink:

הוא יוצא מנקודת הנחה ולפיה נורמות השילוב בחברה יוכלו להישאר כמו שהם כיום בעוד שהאוכלוסיה החרדית תגדל ותגדל, ותאפיל כביכול על שאר החברה מבחינה מספרית. עלילה עם השלכות אפוקליפטיות משהו כלפי מדינת ישראל. אמנם מצד האמת, החלק בחברה החרדית שאינו משתתף בנשיאה בנטל יקטן בהדרגה ככל שהחברה החרדית תגדל בכללותה. ככל שהחברה החרדית מתעצמת מבחינה מספרית, כך מתמעטת יכולת המדינה לסעוד אותה כסקטור. אי לכך אחוזי העוני (והמרמור) רק גודלים, הן בסקטור ה"חרדי" והן ב"חילוני", ומכורח המציאות נדרש שינוי, שמתחיל לתת אותותיו בשטח כבר היום. בכל פעם שמוכיחים את חברינו cerebal הוא אומר אוקיי, זו דוגמה חד פעמית שלא מעידה על הכלל. אם אתה שואל אותי, העובדה שבשנים האחרונות רואים יותר ויותר דוגמאות "חד פעמיות" כאלו, הן מבחינת הכמות והן מבחינת ה"איכות" (של השילוב כמובן) מוכיחה שיש מגמת השתנות, ועד שנגיע ל 2059 החברה החרדית בישראל תיראה אחרת לחלוטין מבחינה חברתית בהשוואה לאיך שהיא נראית כיום (רמז עבה - ההתבדלות כבר לא תהיה מגמה נפוצה בה אם בכלל תהיה קיימת)

DOESN'T WORK HARD

פורסם

אדוני היקר, המצב הנוכחי לא יימשך למשך הרבה זמן. נמאס להרבה אנשים שעובדים קשה למחייתם לממן פרזיטים ואוכלי חינם. המצב יגיע מתיע שהוא לנקודת רתיחה ואז יהיה פיצוץ. אי אפשר גם למצוץ את הכסף של החילונים הכופרים וגם למתוח עליהם ביקורת למה הם ככה ולמה הם ככה.

רוצה דוגמה לסיבה טובה לפיצוץ? תסביר לי בבקשה מדוע מדינת ישראל עומדת להעניק 283 אלף שקל לכל משפחה חרדית שתקנה דירה בעיר החרדית החדשה "חריש" ליד חדרה?

מה מקבל זוג צעיר היום ששירת בצבא וקונה דירה?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

זה בדיוק מה שאני אומר... המצב הנוכחי מקדם נקודת רתיחה שבאופן בלתי נמנע תוביל לשבר חברתי קשה מאין כמוהו במדינת ישראל, מהסיבה שהוא אינו נוח לשני הצדדים. לך לא נוח שהחרדים שאינם משתתפים בנטל המחייה מתעלקים עליך, ולרוב רובו של הציבור החרדי נמאס לחיות בעוני ובבדלנות. הייתה תקופה שראשי הציבור החרדי ניסו שלא בצדק להטיל את עלויות הקיום של המגזר שלהם על המדינה, תוך שהם מאיימים על המדינה שאם לא תעשה כן הם ימרדו וישברו בה את כל הכלים, ועל בני המגזר החרדי שאם חלילה יעיזו לחפוץ במעט יותר איכות חיים הם יאלצו לצאת לעבוד, מה ש"יוביל אותם לגיהנום". המדינה גילתה שהחרדים לא באמת מסוגלים לשבור את הכלים, מה גם שרובם כלל לא מעוניינים לעשות זאת - והחרדים גילו שהיציאה לעבודה לא קשורה כלל לגיהנום או גן-עדן. להפך - אם תצא ותעבוד תוכל לספק רמת חיים טובה יותר למשפחתך ולכלכל כראוי את ילדיך, שזו מצווה בפני עצמה - הרי כתוב שאל לאדם להסתמך על שולחנם של אחרים, התורה אומרת להם לצאת לעבוד ולהרוויח את לחמם, ואת זה הם אף פעם לא שכחו. "אי הנשיאה בנטל" נובעת מהתבדלותם מהחברה הכללית, ולא מאי-תעסוקה. הם כן מועסקים, רק הרבה פעמים במקומות שלא תמיד מפרישים מיסים שמהם המדינה הייתה אמורה לממן את אותו נטל משותף, אם נשים את עניין הצבא בצד לרגע. (מכיוון שהוא עניין אחר, לא מכיוון שאין בו שינוי חו"ח) ולכן הנקודה כאן היא לא "ללמד" אותם לצאת לעבוד, אלא "ללמד" אותם לצאת לעבוד בקיוביקל ליידך במשרד ההיי-טק, בראיית חשבון במשרד עם עובדים מכל הדתות \ מינים \ סוגים וצורות וכן הלאה. אז יהיה שינוי אמיתי. כמובן שגם אתה ואני נצטרך לקבל אותם ברמה הזו כדי שזה יקרה.

כפי שאמרתי, בשנים האחרונות מתגברת יותר ויותר בציבור החרדי התובנה כי המפתח לעתיד טוב יותר הוא התערות בחברה - עבודה וחיים "בשחור", "מתחת לרדאר", פשוט לא מספקים את הסחורה. חרדי שעבד כל חייו בשחור במקום מסויים עדיין יקבל ברקס אם הוא ירצה לקבל משכנתא. הוא לא עבד מסודר ולא קיבל תלוש מעולם. שירות צבאי פותח המון דלתות תעסוקה וכן הלאה. הנקודה שלי היא, שיש בשני מגזרי הציבור הללו נקודות קיצון. יש "חילונים אדוקים" שיעשו הכל כדי למנוע את השתלבותם הראויה של חרדים בציבור הכללי מחשש ל"השתלטות עויינת", ומצד שני יש "חרדים אדוקים" שמבקשים להשאיר את המצב כפי שהוא מחשש שיאבדו שליטה במה שנתפש בעיניהם כצאן ולא כציבור שיש לדאוג לו. אך בשני קצוות הקשת הללו, גם בציבור החילוני וגם בציבור החרדי, רוב הארי של המגזר, כלומר האנשים השפויים בדיעותיהם - דוחפים ופועלים לשינוי המצב הנ"ל. אתה כותב על זה בפורום, מישהו אחר יוצא להפגנות של בועז נול, ויש חרדי שמתגייס לצבא ומדבר עם חברים שלו על כמה זה חשוב כדי לנסות להעביר הלאה את הדוגמה האישית ואת השאיפה לעתיד טוב יותר. יש חרדים שעוזבים את הכולל והולכים ללמוד לימודים אקדמאים. אל כל האחרונים התכוונתי כמגמות, לא כאירועים נקודתיים. וכל זה מעיד על מגמה מפעפעת שעתידה לשנות את פני השטח החברתי במדינת ישראל מהבחינה הזו, ולטובה.

DOESN'T WORK HARD

פורסם
זה בדיוק מה שאני אומר... המצב הנוכחי מקדם נקודת רתיחה שבאופן בלתי נמנע תוביל לשבר חברתי קשה מאין כמוהו במדינת ישראל, מהסיבה שהוא אינו נוח לשני הצדדים. לך לא נוח שהחרדים שאינם משתתפים בנטל המחייה מתעלקים עליך, ולרוב רובו של הציבור החרדי נמאס לחיות בעוני ובבדלנות. הייתה תקופה שראשי הציבור החרדי ניסו שלא בצדק להטיל את עלויות הקיום של המגזר שלהם על המדינה, תוך שהם מאיימים על המדינה שאם לא תעשה כן הם ימרדו וישברו בה את כל הכלים, ועל בני המגזר החרדי שאם חלילה יעיזו לחפוץ במעט יותר איכות חיים הם יאלצו לצאת לעבוד, מה ש"יוביל אותם לגיהנום". המדינה גילתה שהחרדים לא באמת מסוגלים לשבור את הכלים, מה גם שרובם כלל לא מעוניינים לעשות זאת - והחרדים גילו שהיציאה לעבודה לא קשורה כלל לגיהנום או גן-עדן. להפך - אם תצא ותעבוד תוכל לספק רמת חיים טובה יותר למשפחתך ולכלכל כראוי את ילדיך, שזו מצווה בפני עצמה - הרי כתוב שאל לאדם להסתמך על שולחנם של אחרים, התורה אומרת להם לצאת לעבוד ולהרוויח את לחמם, ואת זה הם אף פעם לא שכחו. "אי הנשיאה בנטל" נובעת מהתבדלותם מהחברה הכללית, ולא מאי-תעסוקה. הם כן מועסקים, רק הרבה פעמים במקומות שלא תמיד מפרישים מיסים שמהם המדינה הייתה אמורה לממן את אותו נטל משותף, אם נשים את עניין הצבא בצד לרגע. (מכיוון שהוא עניין אחר, לא מכיוון שאין בו שינוי חו"ח) ולכן הנקודה כאן היא לא "ללמד" אותם לצאת לעבוד, אלא "ללמד" אותם לצאת לעבוד בקיוביקל ליידך במשרד ההיי-טק, בראיית חשבון במשרד עם עובדים מכל הדתות \ מינים \ סוגים וצורות וכן הלאה. אז יהיה שינוי אמיתי. כמובן שגם אתה ואני נצטרך לקבל אותם ברמה הזו כדי שזה יקרה.

כפי שאמרתי, בשנים האחרונות מתגברת יותר ויותר בציבור החרדי התובנה כי המפתח לעתיד טוב יותר הוא התערות בחברה - עבודה וחיים "בשחור", "מתחת לרדאר", פשוט לא מספקים את הסחורה. חרדי שעבד כל חייו בשחור במקום מסויים עדיין יקבל ברקס אם הוא ירצה לקבל משכנתא. הוא לא עבד מסודר ולא קיבל תלוש מעולם. שירות צבאי פותח המון דלתות תעסוקה וכן הלאה. הנקודה שלי היא, שיש בשני מגזרי הציבור הללו נקודות קיצון. יש "חילונים אדוקים" שיעשו הכל כדי למנוע את השתלבותם הראויה של חרדים בציבור הכללי מחשש ל"השתלטות עויינת", ומצד שני יש "חרדים אדוקים" שמבקשים להשאיר את המצב כפי שהוא מחשש שיאבדו שליטה במה שנתפש בעיניהם כצאן ולא כציבור שיש לדאוג לו. אך בשני קצוות הקשת הללו, גם בציבור החילוני וגם בציבור החרדי, רוב הארי של המגזר, כלומר האנשים השפויים בדיעותיהם - דוחפים ופועלים לשינוי המצב הנ"ל. אתה כותב על זה בפורום, מישהו אחר יוצא להפגנות של בועז נול, ויש חרדי שמתגייס לצבא ומדבר עם חברים שלו על כמה זה חשוב כדי לנסות להעביר הלאה את הדוגמה האישית ואת השאיפה לעתיד טוב יותר. יש חרדים שעוזבים את הכולל והולכים ללמוד לימודים אקדמאים. אל כל האחרונים התכוונתי כמגמות, לא כאירועים נקודתיים. וכל זה מעיד על מגמה מפעפעת שעתידה לשנות את פני השטח החברתי במדינת ישראל מהבחינה הזו, ולטובה.

שמע, אני באמת ובכינות לא יודע אם לצחוק או לבכות מהתגובה שלך. אני פשוט המום. המשפט הראשון שלך שהדגשתי באדום מסביר בדיוק את המונח שאני קורא לו "סוציאליזם חזירי", מה זה? "סוציאליזם חזירי" מתאר אנשים שחושבים שמגיע להם משהו רק בגלל שהם בסטאטוס מסויים או בגיל מסויים. תגיד לי, אם איזה ישראלי הולך להודו לכמה שנים לתפוס "זולה" על החוף וחוזר לארץ אתה באמת חושב שהמדינה חייבת לספק לו דירה, עבודה עם משכורת טובה, רכב וכיוצא בזה? ברור שלא. מאיפה אתה שואב את החוצפה לומר שנמאס לחרדים לחיות בעוני ולכן הם עלולים לנפץ את המסגרת. אני לא מבין אותך, מה איכפת לי שחרדי חי בעוני? אני אמרתי לו לעשות 10 ילדים? בנתיים הם חיים בעוני כי הם רוצים לחיות בעוני. אם הם מאמינים שהקדוש "ברוך" הוא קוצב את הפרנסה שלהם ביום כיפור אז שילכו להתלונן אליו על כך שהם חיים בעוני ולא יבואו בטענות למדינה. אני הייתי מסודר כלכלית בחו"ל טוב מאוד. עזבתי הכל וחזרתי לארץ. עכשיו אני כאן כמו חייל משוחרר, מתחיל מההתחלה. אין לי שום זכות לבקש מהמדינה שתתאים את המצב הכלכלי שלי לאנשים בני גילי.

לגבי המשפט השני שלך, מכיר את העיר חדרה? בטח שכן. לא רחוק ממנה תקום עיר חרדית בשם חריש. מדינת ישראל תעניק לכל משפחה חרדית שם מענק חינם של 283 אלף שח בעת מעמד קניית הדירה. הדירה תהיה בגודל של 100 מטר. וואלה, יותר גדולה מהדירה שלי. אם זוג צעיר הולך לקנות כמה קילומטרים משם דירה בגודל 100 מטר כמה הם יקבלו מהמדינה? הם יקבלו מנדבושקס. אז בבקשה, אל תצייר את החרדי כמסכן ואומלל. באף מדינה בעולם אין כזה דבר שדת מונעת ממאמיניה לעבוד ולהתפרנס. רק במדינת ישראל העלובה.

פורסם
מדינת ישראל תעניק לכל משפחה חרדית שם מענק חינם של 283 אלף שח בעת מעמד קניית הדירה.

חשבתי על משהו, האם כל אחד יכול להיות חרידי?

מי קובע מי הוא חרידי?

מה בעצם התנאים ותוך כמה זמן ניתן "למכור" את עצמך כחרידי?

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
שמע, אני באמת ובכינות לא יודע אם לצחוק או לבכות מהתגובה שלך. אני פשוט המום. המשפט הראשון שלך שהדגשתי באדום מסביר בדיוק את המונח שאני קורא לו "סוציאליזם חזירי", מה זה? "סוציאליזם חזירי" מתאר אנשים שחושבים שמגיע להם משהו רק בגלל שהם בסטאטוס מסויים או בגיל מסויים. ראית אותי אומר שאני מסכים עם זה? שאני חושב שזה צודק? אמרתי שזה המצב שראשי העדה החרדית יצרו במשך שנים. מצד אחד עשקו תקציבים מקופת האוצר, ומצד שני כפו על הציבור מציאות של עוני באמצעות אלימות (פיזית, מילולית, חברתית) שמתבטאת בהוקעה של כל אלו שהעזו לצאת מהכולל אל עולם התעסוקה. כיום מנגנון ההפחדה הזה קורס משני הצדדים. הממשלה משתחררת מה"פחד" שאחז בה מפני חברי הקואליציה החרדים, וכלל הציבור החרדי כבר לא מתפחד מאותם טקטיקות הפחדה ומבין שאם הוא יצא לעבודה לא יפלו עליו השמיים ולא יפגע בו ברק, והוא לא יגיע לגיהנום כמו הלוקשים שהאכילו אותו כל השנים. אי לכך, כבר אין לו סיבה לא לפעול על מנת לצאת ממעגל העוני בו הוא נמצא, ולזה המדינה מכינה תשתיות - בין אם ע"י שילוב בצבא, במוסדות אקדמאים ובמקומות עבודה.

לגבי המשפט השני שלך, מכיר את העיר חדרה? בטח שכן. לא רחוק ממנה תקום עיר חרדית בשם חריש. מדינת ישראל תעניק לכל משפחה חרדית שם מענק חינם של 283 אלף שח בעת מעמד קניית הדירה. הדירה תהיה בגודל של 100 מטר. וואלה, יותר גדולה מהדירה שלי. אם זוג צעיר הולך לקנות כמה קילומטרים משם דירה בגודל 100 מטר כמה הם יקבלו מהמדינה? הם יקבלו מנדבושקס.

שוב, לא לזה הייתה הכוונה. אתה מדבר מתוך רגש וכעס על אותו מגזר ולא מתוך אינטלקט. אם תקרא שוב את מה שכתבתי, כמובן בהתייחס לכלל הציבור החרדי, לא על חרדי x או y, תבין מה הייתה כוונתי. כל הציבור החרדי יוכל לגור בחריש? לא. יש עוד אלפי משפחות חרדיות שחיות בתנאי עוני מכפיר ברחבי כל הארץ. ע"ע האב והילדים שנשרפו למוות לפני מספר חודשים זכרונם לברכה, שגרו בדמוי בית עשוי פחונים ואיסכורית אם איני טועה. יש עוד אינספור משפחות כאלו. אתה נותן דוגמה נקודתית בשיחה שעוסקת במגמות. כמדומני לפני מספר הודעות דיברת על מה יהיה בשנת 2059, אז אל תיתפס בקרני המזבח של חריש כאילו עליה יקום ויפול דבר בנושא שילובם בחברה. יש המוני חרדים שהיו יותר משמחים לקבל משכנתא למטרת דיור הולם. או להיות מסוגלים למצוא עבודה שתאפשר להם בכלל לבקש משכנתא. אך לצערי אותו חרדי לא לימדו אותו אנגלית וחשבון כשהיה קטן כי רצו לבדל אותו וכן הלאה. אז הוא את הטעות למד על בשרו, וידאג שבנו ישכיל היכן שהוא כשל. שכן תחושת העוני היא קשה. הלוואי ואף אחד מאיתנו לא ידע אותה, ו"תודות לה", אותו חרדי מבין כעת את ערך ההשתלבות בחברה. הוא יגדל את בנו כך שיהיה אזרח מן המניין. בזה השינוי נמדד, מה יקרה בעוד דור או שניים. אני בספק אם חריש היא שחקן משמעותי במיוחד במערכה הזו. אז בבקשה, אל תצייר את החרדי כמסכן ואומלל. באף מדינה בעולם אין כזה דבר שדת מונעת ממאמיניה לעבוד ולהתפרנס. רק במדינת ישראל העלובה. זו לא הדת, אלא האנשים שהתיימרו לייצגה ולהתוות דרך לאותו ציבור מאמינים. אלו סימאו את עיניו של אותו ציבור במקום לדאוג לכלכלתו. היהדות אף יש מצווה עליהם לצאת ולהביא פרנסה לביתם. אך במשך שנים ארוכות, פרנסי אותו ציבור ו"מנהיגיו" הוליכו אותו שולל, ומנעו ממנו אפשרות קיום בכבוד. כיום כפי שכתבתי, "מסך הברזל" כבר סדוק לחלוטין. יש חברות הייטק על "טהרת החרדיות" שמקיימות שיתופי פעולה עסקיים עם חברות "רגילות" מישראל ומהעולם הגדול וכן הלאה, עוד המון דוגמאות בנושא. אלו לא ניצנים של שילוב בעיניך?

חמישה תווים.

DOESN'T WORK HARD

• תוכן חדש...