Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יגאל - הוא כבר דיבר אתה, איחרת קצת.

לגבי תאריך עברי ליהודים זו לא שמועה, אלא נוהג שפסק. לאחר שביטלו רישום לאום ועברו לכוכביות, תאריך עברי נרשם ליהודים בלבד. לאחר זמן-מה החלו רושמים תאריך עברי לכולם.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 349
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ויפה שעה אחת קודם. או שנה. או עשור.

למרות שבשורה התחתונה - דיבורים כמו חול ואין מה לאכול. הציבור אדיש בטירוף ואנו כאינדיבידואלים דואגים לתחת שלנו,

איש איש וישבנו.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

הציבור (הדתי לאומי \ הציבור המסורתי, והציבור החרדי המתון) בכלל לא אדישים לכך, תאמין לי.

כאדם שמגדיר את עצמו מאמין וחובש כיפה לראשו - אני הוא הסובל העיקרי מקיומם של הקיצוניים הללו.

אתה סובל פעם אחת, אני פעמיים. עליך "רק" מנסים לכפות סגנון חיים, אני סובל גם מנסיון כפייה של סגנון חיים,

וגם מהרושם המוטעה שמתקבע בנוגע לדת אצל הרבה אנשים שלא בצדק, כתוצאה מאנשים קלוקלים המתיימרים לייצג אותה.

כתוצאה ממנו הרבה פעמים הרבה פעמים יצא לי לעבור ברחוב ולראות אנשים מעקמים עלי עין אחרי שהם שמים לב שיש לי כיפה, ובמקרה היא גם גדולה מהממוצע (אז בוודאי אני קיצוני),

ולא פעם נתקלתי בבחורות שפחדו מאוד ליצור מגע פיזי קלוש מחשש שאהרוג אותן (לדוגמה במונית שירות, כשהמקום הפנוי היחיד הוא ליידך, והנוסעת שמבקשת לעלות מתלבטת ולולא סימון בשפת גוף שהדבר בסדר הייתה מחכה למונית אחרת כדי להימנע כביכול מ"אי-נעימויות".

בלשון המעטה - אותו יורק מבית שמש ומחנכיו בטח לא יתלהבו מכך שאני לובש בגדים "רגילים", מאזין למוזיקה, וצופה בסרטים וסדרות טלוויזיה.

אני מנסה "להילחם בתופעה מבפנים" ככל שמתאפשר לי, ובכל פעם שאני פוגש "דתי" עם דיעות מופרכות אני דואג להזכיר לו את האמת מתוך נסיון לעודד אותו להוריד את הרגליים בחזרה אל הקרקע.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

דווקא אני מאוד נהנה מהשרשור הזה, מזכיר לי טוב מאוד למה אין לי שום חשק לחיות במדינת ישראל.

אז מה היה לנו?

האם אני אתנצר בשביל שלילדים שלי יהיה טוב יותר בארה"ב? לא, בארה"ב החיים כיהודי טובים מאוד, אף אחד לא מכוון עליי אצבע מאשימה ושופט אותי בגלל הדת שלי. בארץ כן שופטים אותך.

מה רע באיסלאם? מה רע בנצרות? מה רע בלהאמין בחסה האלוהית? איש איש באמונתו יחיה!

כשמנצלים לרעה דתות ומילים חשוכות שנכתבו כאשר כולם סברו שהעולם הוא שטוח... אז מתחילות הבעיות.

אלוהים... אלוהים בשבילי הוא אנרגיה, כל העולם הזה זז מאנרגיות, אלוהים זה הדבר שהמדע עדיין לא פיענח, ולכל עם יש את הפירוש שלו, הדת חשובה כי היא דואגת לסדר מסויים, וסדר זה דבר חשוב, אנשים צריכים משהו לפחד ממנו וזה התפקיד של הדת, שיטת הגמול, פחד מהלא נודע, בואו נתאר את זה בצורה פשוטה, אברהם אבינו היה רועה צאן, פעמיים בשבוע היו גונבים לו כבשים, הוא היה אומר לכולם אם תגידו לי כבשים אני אראה לכם מה זה, אבל הגנבים לא פחדו מאברהם, הם היו כנופייה חזקה.

אברהם החליט לצאת בהצהרה שיום אחד בא אליו מלאך בחלום, והוא סיפר לו על גן עדן לגיהנום, ושלגנוב שולח אותך ישר לגיהנום, שם שורפים אותך, עושים לך חוקן בלי כפפות וכד'. הוא הכניס ספק במוח הגנבים, ספק שאיתו אנחנו חיים עד היום.

הרי אף אחד לא היה שם וחזר, ציורים, תיאורים יש כיד הדימיון והכל זה מהדימיון. בדיוק כמו שכולם רואים את סנטה קלאוס כשמן עם זקן בחליפה אדומה וזה למעשה סנטה שהתקשורת יצרה במוחנו או יותר נכון הפרסומאים של קוקה קולה בתחילת המאה הקודמת.

haters will hate

פורסם
מה הקשר בין הדיון הקודם שניהלנו לבין איסור הנישואין לכהן? :lol:

אתה רק מוכיח איך אתה יורה חיצים לכל עבר אף מבלי לכוון ולבחור מטרות. שנאה עיוורת קלאסית.

קודם טענת שיש היתר בחסות ההלכה לאנוס ילדות כל עוד לא הגיעו לגיל 3.

כשהתברר לך שלא כך הדבר, פתאום יש לך השגות על שאלת נישואי אותה ילדה לכהן.

מאיפה אני יודע למה אסור \ מותר לה להתחתן עם כהן? לא למדתי את הסוגיה הזו, וגם אתה לא.

אל תתימר לדעת מה עומד על הפרק באותו הטקסט, גם אם אתה יכול לתרגם אותו "בצורה יבשה" לעברית. לא למדת את הסוגיה, לא את כל הדברים ההיקיפיים הרלוונטיים אליה (למה בכלל אסור לכהן להינשא לגרושה או מספר דוגמאות אחרות) וכן הלאה.

אם אתה רוצה ליישב את כל הקושיות שיש לך בנוגע ליהודים, יהדות ולתורת ישראל, אני לא הכתובת -

אם אתה רוצה אתה יכול ללכת וללמוד בעצמך, לי אין את התשובות לכל השאלות.

מה שאני כן יכול לעשות, הוא להוכיח לך שנכון להרגע אתה מונע יותר משנאה עיוורת ופחות מרציונאל. אני חושב שכבר עשיתי זאת, ולאור העובדה שאתה מסרב לשנות את גישתך,אפסיק את שיחתינו כאן, כפי שנאמר "כשם שמצווה לומר דבר שנשמע, כך מצווה שלא לומר דבר שאינו נשמע".

ומן הסתם שאני לא מדבר על אפשרות שתקבל על עצמך את השקפותיי, אף אחד לא רוצה לגרום לך לעשות שום דבר מלבד להפסיק להתנהג בצורה תקפנית כלפי כל מה שמזוהה בצורה מרוחקת עם היהדות, גם אני גולש כאן וההתלהמות הזו דיי מציקה לי כשהיא באה ללא כל תכלית.

כפי שאני \ מישהו אחר לא כותבים כאן פוסטים שמטרתם "להחזיר בתשובה", אודה לך אם גם אתה תעשה כך ולא תעלה פוסטים שמנסים להסיט לכיוון השני

שמע, אני בהחלט מבין אותך. זה בהחלט לא קל. גם אני הייתי לוקח את זה קשה אם הייתי מגלה שאבא שלי הוא רוצח סידרתי אכזרי חסר רחמים ומוסר. תרצה או לא תרצה חבר זהו האלוהים שלך. זוהי רק אחת הסיבות מדוע אנשים שהיו עמוק עמוק בתוך הדת קמו יום אחד וברחו משם. לא בגלל שהפיתוי לחיות חיים "חילוניים" התשתלט עליהם אלא פשוט הם הבינו כמה חרא יש עמוק עמוק בדת. תחשוב על זה. רק לידעתך הרבה, אני לא בא מבית דתי ולא דתי לשעבר. היתה תקופה שכמעט וחזרתי בתשובה. למרבה האירוניה, הרבה מהגועל, מהזוהמה והליכלוך של הדת למדתי אז.

עוד דבר, אם מעולם לא למדת את הדברים שאני רושם כאן איך לכל הרוחות אתה טוען שהדברים שאני מביא כאן הם לא נכונים או שיצאו מהקשרם?

אם מעולם לא למדת מתמתיקה מאיפה לך הזכות לטעון ש 1+1 לא שווה 2? תחשוב על זה.

ודבר אחרון מאוד מאוד חשוב. שלא תעיז לרגע לומר שאני מתייחס בצורה מחפירה לאלה שאחוזים בדת. אחותי היא דתייה מסורתית ונשואה לאדם דתי מכובד שמשרת בכוחות הביטחון. אני אוכל איתם בימי שישי בערב, שר איתם את השרים ומכבד אותם כמו כל בן אדם, במיוחד שאני האורח והם המארחים. לעומת זאת, אני מכבד אותם זה לא אומר שאני חייב לכבד את דתם גם כן.

אני מזלזל ומתעב כל אדם ללא שום קשר לדת, גזע, מין, לאום, צבע וכיוצא בזה שמעיז בשיא חוצפתו לסכן את שלומם של כוחות הביטחון, להעליב, לפגוע בכבודם, לכנות אותם בשמות מגעילים ועלובים ובטח שלא לזרוק עליהם בקבוקי תבערה, ברזלים, חיתולים משומשים וכיוצא בזה. יש מבין?

בגמרא מקובל לדון בכל צדדיה של בעיה, כולל אלו שאינם סבירים וגם כולל דוגמאות של דברים שלא היו מעולם, אבל באופן עקרוני יכולים לקרות, מפני שהשיטה שלהם היא להסיק מסקנות מרחיקות לכת ממקרים פרטיים ולכן חשובים להם מקרי קצה. שים לב ששיטה זו היא שונה ממה שנהוג היום, להתחיל בכלל ולעבור אל הפרט.

על כל פנים, ההנחה שלך שאם דבר מוזכר כאפשרות שיש להתמודד עמה באופן עקרוני, אז זה מוכיח שהדבר היה שכיח וגם מקובל או תקין - הנחה זו היא חסרת יסוד.

דני

מצטער ידידי היקר, הבאתי את המקור בשלימותו. מי שמבין את השפה אין כאן שני משמעויות. למרות שלא פירשתי את כל הקטע מחמת הגועל הקטע דן בפירוש מה דינו של אדם שבעל ילדה צעירה מגיל 3 שנים, מה דינה של הילדה באם נבעלה אחרי זה על ידי כהן ולא ירד דם בתולים, האם היא מותרת לו וכיוצא בזה. מצטער שאני זה שחייב לבשר את זה אבל פדופיליה הייתה בהחלט מותרת בימים ההם והבאתי הוכחות לכאן ולכאן מה דינו של גבר שמקיים יחסים מלאים עם ילדה צעירה מגיל 3 או אשה שמקיימת יחסים עם ילד צעיר מגיל 9. כמו כן, האם אשה שמקיימת יחסים עם ילד צעיר מגיל 9 נחשבת כבעולה ואם ילדה צעירה מגיל 3 שנים איבדה את בתוליה.

אלה הן מקצת הסיבות שגרמו להחליט שלהיות יהודי זה לא ממש חשוב כל כך כמו להיות בן אדם מוסרי עם לב טוב.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
שמע, אני בהחלט מבין אותך. זה בהחלט לא קל. גם אני הייתי לוקח את זה קשה אם הייתי מגלה שאבא שלי הוא רוצח סידרתי אכזרי חסר רחמים ומוסר. תרצה או לא תרצה חבר זהו האלוהים שלך. זוהי רק אחת הסיבות מדוע אנשים שהיו עמוק עמוק בתוך הדת קמו יום אחד וברחו משם. לא בגלל שהפיתוי לחיות חיים "חילוניים" התשתלט עליהם אלא פשוט הם הבינו כמה חרא יש עמוק עמוק בדת. תחשוב על זה. רק לידעתך הרבה, אני לא בא מבית דתי ולא דתי לשעבר. היתה תקופה שכמעט וחזרתי בתשובה. למרבה האירוניה, הרבה מהגועל, מהזוהמה והליכלוך של הדת למדתי אז.

צר לי שזו ה"יהדות" שנפגשת איתה.

גם אני מכיר "יהודים" כאלו, אך צר לי מאוד שאתה בוחר להכליל ולהשליך מהפרט הקטן ויוצא הדופן אל כל האידיאל עצמו - על אחת כמה וכמה כשאתה מלבה את זה בשנאה.

עוד דבר, אם מעולם לא למדת את הדברים שאני רושם כאן איך לכל הרוחות אתה טוען שהדברים שאני מביא כאן הם לא נכונים או שיצאו מהקשרם?

אם מעולם לא למדת מתמתיקה מאיפה לך הזכות לטעון ש 1+1 לא שווה 2? תחשוב על זה.

כי אתה מנסה להוציא דברים מהקשרם בצורה כ"כ בוטה, שלא צריך ללמוד את הסוגיות לעומקן כדי לדעת שאתה מדבר שטויות.

גם אתה לא למדת אותן, מהקונטקסט שבו אתה מביא את הדברים וכמו כן מהתנהלותך עד כה, מה אומר לך,

"שקוף" שאת כל ה"הוכחות החותכות" שלך אתה מוצא \ מעתיק מאתרי הסטה אתאיסטית.

זו אפילו לא שינאה עיוורת שלך, אתה פשוט עושה העתק הדבק ונותן כאן במה לשנאה עיוורת של מישהו אחר,

הולך אחריו כמו עדר.

יש מליון ואחד הלכות שמדברות על כך שאסור להעליב אדם, ושצריך להיות זהיר בכבוד חברך כשם שאתה זהיר בכבודך, וכמו כן מליון ואחד הלכות שמדברות על כך שהאדם צריך לחיות חיים של טוהר מידות ומוסר צדק,

אבל אתה - החלטת שבוודאי, להעליב את השכן היה אסור בתכלית האיסור - אבל לאנוס את התינוקת הקטנה שלו מותר,וזה אף היה לגיטימי ונפוץ? אתה עושה צחוק? :shock::roll::shock:

ועדיין, לא התייחסת לכך שבפעם שעברה טענת בכל מאודך ש"זו מצווה לשחוט חילונים בשבת".

כמו אז, גם כאן, ברגע שהתברר לך שאמנם האנס "לא נענש" על הביאה אך לא "מתחמק מעונש" בסעיפי האיסור האחרים - פשוט גלשת לדוגמה הפרגמטית הבאה, והחלטת ש"ערוותה" של היהדות לשיטתך נחשפת בשיא עוצמתה בדילמה האם מותר או אסור לה להינשא לכוהן, ולא ב"מתן אישור חופשי לפדופילים" כפי שטענת קודם.

מצטער ידידי היקר, הבאתי את המקור בשלימותו. מי שמבין את השפה אין כאן שני משמעויות. למרות שלא פירשתי את כל הקטע מחמת הגועל הקטע דן בפירוש מה דינו של אדם שבעל ילדה צעירה מגיל 3 שנים, מה דינה של הילדה באם נבעלה אחרי זה על ידי כהן ולא ירד דם בתולים, האם היא מותרת לו וכיוצא בזה. מצטער שאני זה שחייב לבשר את זה אבל פדופיליה הייתה בהחלט מותרת בימים ההם והבאתי הוכחות לכאן ולכאן שוב שטויות ואמירות בעלמה מה דינו של גבר שמקיים יחסים מלאים עם ילדה צעירה מגיל 3 או אשה שמקיימת יחסים עם ילד צעיר מגיל 9. כמו כן, האם אשה שמקיימת יחסים עם ילד צעיר מגיל 9 נחשבת כבעולה ואם ילדה צעירה מגיל 3 שנים איבדה את בתוליה.

אלה הן מקצת הסיבות שגרמו להחליט שלהיות יהודי זה לא ממש חשוב כל כך כמו להיות בן אדם מוסרי עם לב טוב.

אני מבקש ממך להפסיק לדבר שטויות, בבקשה.

כמו שאתה לא רוצה לראות אותי מפרסם פה פוסטים שמנסים לכפות אנשים להתקרב לדת מתוך הפחדה (אם לא תשמור שבת יפגע בך ברק),

כך אני לא רוצה לראות פוסטים שלך בהם אתה מנסה לכפות על אנשים להתרחק מהדת מתוך הפחדה (היהדות זה דבר נורא ואיום, סטייה של ממש, היזהר לך פן תיפגע, שכן אם רק תעז לא לשנוא ולהתרחק, הדתיים כבר ימצאו את הדרך להפוך אותך לבור פרמיטיב שאונס ילדות קטנות ומפקיר גויים להתבוסס בדמם רק כי במקרה היום זה היום השביעי בשבוע) שכל אחד יחליט מה נכון בשבילו.

הפורום זה לא במה למסיונריות, וכמו שאני לא מטיף לחזרה בתשובה ומנהיג כאן כפייה דתית כך אתה אל תטיף לחזרה בשאלה ותנסה להפוך אנשים לאתאיסטים.

זה שאתה לא מאמין זו זכותך, אבל למה עצם העובדה שאחרים מחזיקים באמונה הזו צורמת לך כ"כ?

אל תנסה להבין אותי או לשנות אותי, פשוט תקבל את זה שאני חושב אחרת לחלוטין ממך, מאמין בדברים אחרים לחלוטין - ותמצא את הדרך להסתדר איתי.

אם כל אחד היה מנסה לעשות כך, במקום לנסות להשפיע על הסביבה כך שתיווצר מציאות הומוגנית שמורכבת רק מאנשים דומים לו, אולי היה לנו כאן טוב.

מה, לא תשב לכוס קפה עם אדם שיש לו כיפה על הראש? לא תיתן לו זכות קדימה בכביש?

מעניין אותי עד לאן זה מגיע...

DOESN'T WORK HARD

פורסם

Blavie

תפסיק להיות אטום, נראה כאילו לא קראת את הודעותיו לעומק או שפשוט לא בא לך להבין.

הלכות, שמלכות, מחר יקום עובדיה יוסף נוסף שיוציא תיקון, אסור לחרבן בשבת.

אני ממליץ בחום לראות את הסרט ריליג'לס של ביל מאהר.

haters will hate

פורסם

אני בכלל לא אטום, וכמו כן הבנתי אותו (תקנו אותי אתה או הוא אם אני טועה) -

אני פשוט לא מסכים עם הנחת היסוד שאומרת שבגלל שיש כביכול הרבה יהודים נוכלים כנראה לכך היהדות מחנכת (או הדרת נשים \ כל דוגמה להתנהגות נפשעת אחרת שתבחר).

מגמת ההקצנה הזו מתפשטת לאחרונה כמו עשבים שוטים לצערי, אך זה לא אומר שהטעויות בהשקפה מקורן ביהדות, ברוב הפעמים זה פשוט אומר אחד משני דברים - או שאותו אדם "קוקו" נקודתית (לירוק על ילדה בת 7 כי היא לא צנועה זה לא בדיוק שיא השפיות והצלילות הרציונאלית), או שהאנשים ששלחו אותו הם כאלה (לך תסכן את חייך כדי לרסס גרפיטי על קירות מסגד באיזו קסבה... ממש קידוש השם :shock::roll:).

יש הבדל עצום בין להניח הנחת יסוד, איתה אני מסכים לגמרי דרך אגב, ולפיה יש (לצערי הרב) הרבה יהודים ששכחו את הרוח והמהות של היהדות, ומוציאים דברים מהקשרם (כמו ש cerebal מוציא אותם מהקשרם לנוחותו, אני מאמין שגם ה"רב" שמתיר לעשות תג מחיר "מוצא" לכך בקלות "סימוכין"),

לבין לומר שבוודאי שורש הבעייה הוא ביהדות עצמה, ולכן כל מי שרק יבוא איתה במגע מרוחק יהפוך להיות בסופו של דבר אנס \ גנב \ רוצח \ פרמיטיב.

העובדה שאנשים בוחרים "לנצל" את התנ"ך והיהדות ע"י עיוות רוח הדברים המקורית ועושים מהתורה קרדום לחפור בו, בין אם בכדי להטיף לשנאת הגויים \ החילוניים \ החרדים \ לצבור ממון \ כל דבר אחר - מעידה שקיימת בעייה באותם אנשים, לא באידיאל אותו הם עיוותו לטובתם האישית. ויגידו שאסור לחר*ן, אז מה?

אני לא מנתק את מנגנוני הבקרה העצמית וההגיון שלי רק בגלל ש"מישהו אמר" ובמקרה הוא קורא לעצמו רב.

אף אחד לא אמר שברגע שאדם מגדיר את עצמו מאמין הוא מזדכה בבקו"ם על השכל, ההגיון ויכולת המחשבה החופשית. יכול להגיד. אנשים אומרים הרבה דברים והרבה מהם מתהדרים ב"תואר" רב. זה אומר שכולם צודקים? לא.

אם מישהו לא יכול להראות לי את ההגיון בזה, וכמו כן אם לא אצליח להבין מדוע זה טוב לי, לא אעשה את זה - מהסיבה הפשוטה שאם זה לא מרגיש לי טוב, כנראה אני לא אמור לעשות את זה וזה לא מתאים לי - עכשיו או בכלליות, זה לא משנה.

למדתי בחיים שצריך להתרחק מאנשים שמנסים לכפות עליך דברים באגרסיביות - בין אם זה לשים כיפה על הראש, בין אם זה להוריד אותה ובין אם זה לקנות שואב אבק :wink:

בן

DOESN'T WORK HARD

פורסם

יפה אמרת.

אני לא ראיתי שום כפייה בהודעותיו של חברינו.

ואין לי שום בעיה עם שום צד.

בעיני דתות נהיו מסחרה אמיתית ואנשים רבים עושים בהם שימוש לקוי.

ימי הצדיקים חלפו מן העולם והיום אנשים מאמינים בכסף. כסף החליף את אלוהים.

זה עצוב אך אמיתי, אם ברצונך ללמוד קצת יותר על דתות ולראות קצת עובדות, אני ממליץ בחום לראות את הסרט

Zeitgeist: The Movie

אפשר פשוט להריץ חיפוש בגוגל והוא מופיע שם לצפייה ישירה בעמוד הראשון.

אני מאוד אהבתי, הסרט מחולק לכמה נושאים, כסף, דת ולא זוכר מה עוד. מעניין ומומלץ בחום.

haters will hate

פורסם
אני מבקש ממך להפסיק לדבר שטויות, בבקשה.

כמו שאתה לא רוצה לראות אותי מפרסם פה פוסטים שמנסים לכפות אנשים להתקרב לדת מתוך הפחדה (אם לא תשמור שבת יפגע בך ברק),

כך אני לא רוצה לראות פוסטים שלך בהם אתה מנסה לכפות על אנשים להתרחק מהדת מתוך הפחדה (היהדות זה דבר נורא ואיום, סטייה של ממש, היזהר לך פן תיפגע, שכן אם רק תעז לא לשנוא ולהתרחק, הדתיים כבר ימצאו את הדרך להפוך אותך לבור פרמיטיב שאונס ילדות קטנות ומפקיר גויים להתבוסס בדמם רק כי במקרה היום זה היום השביעי בשבוע) שכל אחד יחליט מה נכון בשבילו.

הפורום זה לא במה למסיונריות, וכמו שאני לא מטיף לחזרה בתשובה ומנהיג כאן כפייה דתית כך אתה אל תטיף לחזרה בשאלה ותנסה להפוך אנשים לאתאיסטים.

זה שאתה לא מאמין זו זכותך, אבל למה עצם העובדה שאחרים מחזיקים באמונה הזו צורמת לך כ"כ?

אל תנסה להבין אותי או לשנות אותי, פשוט תקבל את זה שאני חושב אחרת לחלוטין ממך, מאמין בדברים אחרים לחלוטין - ותמצא את הדרך להסתדר איתי.

אם כל אחד היה מנסה לעשות כך, במקום לנסות להשפיע על הסביבה כך שתיווצר מציאות הומוגנית שמורכבת רק מאנשים דומים לו, אולי היה לנו כאן טוב.

מה, לא תשב לכוס קפה עם אדם שיש לו כיפה על הראש? לא תיתן לו זכות קדימה בכביש?

מעניין אותי עד לאן זה מגיע...

אם אתה חושב שהמטרה שלי כאן לגרום לאנשים לעזוב את הדת אז אתה טועה. להיפך, למה שיהיה איכפת לי שאנשים רוצים לחיות את חייהם כמו רובוטים לפי ספר חוקים שמספר על נחש מדבר, חמור מדבר, על נביא ששרד 3 ימים בבטן של לוויתן ושאר סיפורים כאלה ואחרים. הבאתי רק קומץ דוגמאות שבהן ניתן לראות עד כמה היהדות (כמו הרבה דתות אחרות) היא דת גזענית, מטומטמת, לא מוסרית ובעלת חוקים אבסורדים. לפיכך, פותח השירשור ואחרים צריכים לא להתרגש כלל וכלל מהמחשבה המיותרת לחלוטין "האם היא יהודיה או לא". להיפך, אני לא חושב שיש מה להתגאות בכך שאנחנו יהודים שהולכים לפי החוקים "בספר". מי שמצהיר שהוא יהודי בכל רמ"ח איבריו ירצה או לא ירצה הוא בעצם מאשר שהחוקים האבסורדים שראינו עד כה הם מקובלים עליו והוא מוכן לפעול על פי הם. אל תהיה יהודי טוב, אל תהיה נוצרי טוב, אל תהיה מוסלמי טוב, אל תהיה הינדי טוב, בעצם אל תהיה שום דבר חוץ מכך שתהיה בן אדם טוב. למרבה הצער, מוסריות ודת (כפי שראינו עד כה) סותרים את עצמם היטב לא מעט פעמים.

בקיצר, החיים הם גם ככה קצרים, אין שום דבר אחרי זה. כשחושבים על ה 80 שנים בקושי שאנחנו חיים לעומת מיליארדי השנים שהיקום קיים אז מבינים שאנחנו פסיק קטן בקוסמוס. פסיק כל כך קטן אבל רבים על שטויות בגדול.

אל תהיה יהודי טוב, תהיה איש טוב ותשאף תמיד לעשות טוב ולעזור לזולת.

ולסיכום, אני אניח לאחד הגדולים מכולם להסביר בפשטות מהממת עד כמה הדת (כל דת) היא אבסורדית.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
יפה אמרת.

אני לא ראיתי שום כפייה בהודעותיו של חברינו.

בעיני כש"דתי" בא ל"חילוני" ואומר לו "החילוניות משמעותה חיי רפש, כל ה"חילונים" יגיעו לגיהנום :shock:"

זה נתפש בעיני כאילו מתוך אותה הפחדה הוא מנסה "להעביר אותו צד", סוג של "כפיה סמויה" אם תרצה, ולא מוצא חן בעיני כשעושים את זה.

לכן זה "מציק" לי כש cerebal כותב דברים שרוחם היא "היהדות מטיפה לשנאה, בורות, דיעות קדומות, פדופיליה וכו'" זה מרגיש דומה מאוד להפחדה בדיוק מאותו הסוג רק שמטרתה "להעביר" לכיוון השני...

ואצל כולם זה לא מתוך אינטרס טפשי חלילה של "להגדיל את המחנה", אולי מתוך רצון "לפתוח" לצד השני את העיניים.

הבעייה היא שרוב האנשים נופלים כבר כאן. אף אחד לא צריך לפתוח לאף אחד את העיניים. אם אף אחד לא ינסה להיכנס לצלחת \ לאמונה של חברו כולנו נוכל לחיות "בסבבה" אחד עם השני, וזה לדעתי הפתרון - לא לנסות "להוכיח" עד כמה הצד השני "עירום".

אין כאן צודק וטועה, יש אנשים רב-גווניים שכל אחד מהם בוחר איך נוח לו לנהל את חייו.

ואין לי שום בעיה עם שום צד.

בעיני דתות נהיו מסחרה אמיתית ואנשים רבים עושים בהם שימוש לקוי.

לא הדת (מנקודת המבט שלי, ולכן אדבר על היהדות), אלא הרבה "עסקנים" שטוענים "לעסוק בדת".

מה זה לעסוק בדת? מקצוע חדש? רב חכמי ישראל לאורך הדורות חיו חיי דוחק כשלמדו והתפרנסו במשורה רק בכדי להתקיים.

אתה צודק ולצערי התופעה הזו התפשטה למימדים עצומים, אך זה לא אומר שלא נותרו מקומות שאותם הרעה החולה הזו לא השחיטה.

בסופו של דבר אדם נמדד במעשיו, והרבנים (במלוא מובן המילה) שהכרתי הם כאלו ששירתו בצבא, שבנו את הארץ, הם צדיקים שעוסקים ימים ולילות בגמילות חסדים ומטיפים לה...

וזו גם התורה שהם הכירו לי, תורת ישראל האמיתית, בלעדי כל ה"רפש" שהתיימר להשתייך אליה לאורך הדורות...

ימי הצדיקים חלפו מן העולם והיום אנשים מאמינים בכסף. כסף החליף את אלוהים.

לא חלפו :-D

נדמה לי שלא ניתן לומר שאי פעם היו "ימי הצדיקים" במובן שבו רב הציבור היה "צדיק", וצדיקים יחידים עדיין קיימים, היה סמוך ובטוח...

אך כמו שאתה אומר רוב האנשים החליפו את האמונה שהייתה להם במרדף אחרי הכסף, ואולי תסכול אותי אך לדעתי זו אחת הסיבות להתדרדרות של פני החברה מבחינה תרבותית מוסרית...

ברגע שאנשים מאמינים במשהו שמאגד אותם, על אחת כמה וכמה כשהוא מעודד אידיאלים של ערבות הדדית, כיבוד הזולת וכו' יש משהו שיתווה דרך, והדרך הזו היא דרך ארץ מלאה בערכים טובים.

האדם שאף לחיות חיים משמעותיים מלאי תוכן, חיי משפחה וחברה, ולכן ה"מטרות" שאנשים סימנו לעצמם היו נגישות ע"י אמצעים "נקיים" בהרבה מבחינה מוסרית.

ולא משנה אם אותה אמונה הייתה אמונה עם השתייכות דתית, או שהיא הייתה אמונה חלוצית של השומר הצעיר. כשאנשים החליפו את האמונה באידיאלים, באמונה בתור הזהב כביכול - פתאום אותה מטרה נקנית לא בעידון הענווה כדי להסתדר טוב יותר עם האישה \ הילדים, או בהעצמת הערבות העדדית בכדי לצאת בשמש ולייבש ביצות,

אלא לרוב ברמיסה של אחרים (נדירים לצערי האנשים שבאמת מצליחים לצבור עושר בעשר אצבעות וביושר).

המגמה הזו הייתה קיימת תמיד, פשוט היום היא מתבטאת אצל חלק ניכר ביותר בחברה.

אנשים מרגישים את זה ומחפשים להחזיר לחייהם את המימד הרוחני, זה קר ומנוכר "להאמין בכסף" בלבדו.

אמנם, מכיוון שהדת התמלאה בעסקנים, לאור העובדה שקשה עד מאוד "לנפות" את אותה עסקונה, הרבה אנשים מחפשים לצערי פתרונות "אלטרנטיביים" להאמין בהם, כל מיני "מרכזי קבלה" או כל מיני מרכזי סיינטולוגיה וכתות אחרות שהם לדעתי מחלבת כסף עוד יותר גדולה מהעסקונה הדתית...

אם אתה חושב שהמטרה שלי כאן לגרום לאנשים לעזוב את הדת אז אתה טועה. ראה מה כתבתי לבנצי

להיפך, למה שיהיה איכפת לי שאנשים רוצים לחיות את חייהם כמו רובוטים לפי ספר חוקים שמספר על נחש מדבר, חמור מדבר, על נביא ששרד 3 ימים בבטן של לוויתן ושאר סיפורים כאלה ואחרים.

היום כל אחד ששם כיפה, חולצה לבנה ומכנס שחור חושב שזה ממרק לו את שעשה בעבר -

אנשים לא מבינים שמה שמשנה באמת זה טוהר המידות, לא כמה רחבים שולי הכובע על הראש. הרבה פעמים אנשים "בורחים" לדת בין אם הם מחפשים להתחמק מהאחריות על המעשים שעשו בעבר, ובין אם בכדי להתחמק מהצורך לקחת אחריות יום יומית (הרי הרבה יותר קל לחיות מציאות חד-גוונית שמוכתבת ע"י חוקים מוגדרים מראש).

אבל זה לפספס את כל הפואנטה - מטרתה של היהדות היא לא שהיהודי המאמין יחיה כמו רובוט,

אלא בדיוק ההפך - היא באה להעצים את החיים וכולה מתבססת על עקרונות של בחירה חופשית ושיקול דעת...

יש ספריות שלמות מלאות ספרים שמטרתם לתת לקורא כלים לעדן את מידותיו וכמו כן לפתח אמצעים למחשבה חופשית ואף נשכנית...

הבאתי רק קומץ דוגמאות שבהן ניתן לראות עד כמה היהדות (כמו הרבה דתות אחרות) היא דת גזענית, מטומטמת, לא מוסרית ובעלת חוקים אבסורדים.

אתה רואה את זה כך מכיוון שלא למדת כלל את הרקע שיאפשר לך להבין את הדברים \ את הדילמה בה הם דנים.

כמו בדוגמה של "שחיטת החילוני" :shock: וכמו בדוגמה של "free rape pass":shock: (ושוב פעם, אני מדבר רק על היהדות)

לפיכך, פותח השירשור ואחרים צריכים לא להתרגש כלל וכלל מהמחשבה המיותרת לחלוטין "האם היא יהודיה או לא".

פותח השרשור כבר ציין שהוא "מתרגש" מהאפשרות שיעשו לו "סרטים" במשפחה, אין קשר לדיון שהתפתח כאן...

להיפך, אני לא חושב שיש מה להתגאות בכך שאנחנו יהודים שהולכים לפי החוקים "בספר".

כשזה כמו רובוט אני מסכים איתך, אין הרבה במה להתגאות כי זה לעוות את כל המטרה. לעומת זאת, כשזה נעשה כראוי, אין גאווה יותר גדולה מכך בעיני... איני רואה כיצד להגביר עוד יותר את הענווה והחמלה שבי, מיגור הכעס הלא נצרך וכהנה וכהנה יכולים להיות בעוכרי...

מי שמצהיר שהוא יהודי בכל רמ"ח איבריו ירצה או לא ירצה הוא בעצם מאשר שהחוקים האבסורדים שראינו עד כה הם מקובלים עליו והוא מוכן לפעול על פי הם.

כבר התייחסתי לכך שאתה חושב שיש לך איזה "אס" ביד אבל לא באמת הבנת מה ציטטת, וגם במקרים שהבנת לא ידעת לשייך את זה נכון ולכן אתה מסיק מסקנות שגויות וחושב ש"עלית על איזה מחדל אסטרונומי".

אתה אומר כביכול שמי שמגדיר את עצמו יהודי, בוודאי ימצא את היכולת הנפשית לאנוס ילדה בת שנתיים.

ואם לא, הוא בוודאי לא יהודי בכל רמ"ח איבריו, או שהוא בכלל לא הבין מהי היהדות - הרי היהודים אוהבים לאנוס פעוטות ולשתות דם של ילדים נוצרים בפסח :shock::wink:

כמו כן בשרשורים קודמים שבהם דיברנו על הנושא כבר כתבתי בנוגע להתנהלות הכללית, לא על הדברים שציינת - אם לא מתאים למישהו לעשות משהו והוא מרגיש שזה לא נכון לו ויכול להפריע \ להעיק הוא לא צריך לעשות אותו.כל המגמה הקיצונית הזו של "אם לא תעשה יקרו לך דברים לא טובים" ושטויות בסגנון זה סילוף מוחלט של רוח היהדות, שנעשה בידי גורמים בעלי אינטרסים כאלו ואחרים לאורך הדורות האחרונים.

הרי הכי קל "לשלוט" בעדר מפוחד עם דפוסי התנהגות שבלוניים - באנשים עם מחשבה חופשית קשה הרבה יותר.

אל תהיה יהודי טוב, אל תהיה נוצרי טוב, אל תהיה מוסלמי טוב, אל תהיה הינדי טוב, בעצם אל תהיה שום דבר חוץ מכך שתהיה בן אדם טוב. למרבה הצער, מוסריות ודת (כפי שראינו עד כה) סותרים את עצמם היטב לא מעט פעמים.

תאמין לי שזו הייתה מטרתי כל החיים. אתה יודע מתי התחלתי להתקרב ליהדות? כשגיליתי שהיא יכולה לתת לי כלים שיעזרו לי, בתהליך שמטרתו להפוך להיות אדם עוד יותר טוב ממה שהייתי. וגם כיום, אני לא שואף להיות "יהודי טוב", אני "משתמש" ביהדות כדי להפוך לבן-אדם טוב יותר. מנסה להתמיד במגמת השיפור - אני מניח שאתה בוגר ממני בשנותיך ולכן אתה בוודאי מודע לעובדה שזה תהליך שאף פעם לא נגמר ואורך חיים שלמים.

עברתי דרך כדי למצוא "נקודת התממשקות" ליהדות שלא ניזוקה מכל אותם חוליים רעים, כגון הטפה לקיצוניות או מגמת האמונה ברב במקום באלוהים וכל מיני דברים אחרים, ובדרך פגשתי גם מקומות שמנסים "לעצב" אנשים בצורה שאתה מדבר עליה. אותם אנשים עשו ועושים עוול ליהדות, ולשיטת מי שמאמין שיש דין ויש דיין הם עוד יבואו בחשבון על כך.

הדבר הכי עצוב כאן הוא שהמון אנשים לא מצאו נקודה טובה כזו, ובהעדרה לאור כל העסקונה והח*א מסביב התקבעה בליבם ההרגשה לפיה כל היהדות מסתכמת בכמה בורים שמטיפים לשנאת השונה, הדרת נשים, וחיים נטולי קדמה טכנולוגית.

בקיצר, החיים הם גם ככה קצרים, אין שום דבר אחרי זה. כשחושבים על ה 80 שנים בקושי שאנחנו חיים לעומת מיליארדי השנים שהיקום קיים אז מבינים שאנחנו פסיק קטן בקוסמוס. פסיק כל כך קטן אבל רבים על שטויות בגדול.

אל תהיה יהודי טוב, תהיה איש טוב ותשאף תמיד לעשות טוב ולעזור לזולת.

ולסיכום, אני אניח לאחד הגדולים מכולם להסביר בפשטות מהממת עד כמה הדת (כל דת) היא אבסורדית.

כפי שאמרת - תכלית החיים היא להיות אדם טוב ולסייע לזולת היכן וכיצד שניתן.

היהדות, כפי שהיא מצד האמת וכפי שהכרתי אותה, מסייעת לי ב"מסע" הזה, לא נוגדת אותו חלילה.

מסכים איתכם שיש המון אנשים שעיוותו את המגמה והרעיון המקורי, אבל זה לא אומר שגם אני צריך "להניח את המפתחות" ולהרים ידיים - אני סובל מהמגמה הזו הרבה יותר מכם (להזכירם שגם את דרך החיים שלי הקיצוניים לא יאשרו, רחמנא ליצלן אני גולש בקארספורום :-D:wink:) ובנוסף אני מתמודד גם עם הנחת היסוד השגויה שמתקבעת בציבור הכללי לאור כל הרפש הגואה בתקופה האחרונה ולפיה כל מי שחובש כיפה לראשו הוא בוודאי פרמיטיב מדיר נשים.

הדרך שלי "להילחם בזה" היא לא לכבות גם את האור שלי ולהשלים עם קיומו של החושך, אלא להוות דוגמה אישית ולהזכיר לאנשים שה"יהדות" שהם לפעמים רואים מסביבם היא רעה חולה ולא היהדות עצמה.

סתם לדוגמה - "דתי" שלא יעשה הנשמה מפה לפה לבחורה שאיבדה את הכרתה כי "אסור לקיים מגע פיזי עם בחורה" (ולצערי הרב, לא חסרים אנשים שימצאו הגיון בשטות הזו) הוא פשוט אדם מבולבל, לא אדם שמאמין במשהו...

DOESN'T WORK HARD

פורסם
כפי שאמרת - תכלית החיים היא להיות אדם טוב ולסייע לזולת היכן וכיצד שניתן.

תכלית החיים היא לסייע לזולת?!

אמירה מוזרה ביותר.

זה אומר שכל אחד צריך לסייע לאחר, זאת אומרת שכחברה אנחנו טובים אם אנחנו מסייעים למישהו שהוא לא אני, ובעצם מוסריות היא קביעת החוקיות של למי עוזרים ומתי.

אתה באמת מאמין בזה?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מצטער, כנראה לא הסברתי את עצמי כראוי. התכוונתי שתכלית החיים היא לחיות כאדם טוב וביחד עם זאת כיצור חברתי.

לא נראה לי שצריך לפרט את ההשלכות ההרסניות שיהיו אם נגיע למצב בו החברה האנושית תתנהל במתכונת של "אדם לאדם זאב" בכל רובדי המציאות ובמלוא מובן המילה.

כמובן שאדם צריך בראש ובראשונה לדאוג לעצמו, בימינו זה מתבטא בחתירה למשרה טובה יותר ובימי קדם זה התבטא ביצר ההישרדות שהניע אנשים לצוד כדי להביא אוכל הביתה, אבל אם כגזע לא נבסס את היסודות החברתיים שלנו על ערכים של ערבות הדדית וננסה לחיות מציאות לפיה "החזק שורד", מעין ברירה טבעית חברתית בה החזק משגשג והחלש נמק נאבד את הייתרון שלנו כגזע על פני בעלי החיים לדעתי. מה שמייחד אותנו יותר מכל כבני אדם היא היכולת להתעלות מעל לשיקולי הרגע ההישרדותיים ולנהל את המציאות שלנו ע"פ דברים שהם מעל היצר \ האינסטינקט.

למי עוזרים ומתי? זה כבר אינדווידואלי, שכל אחד יעזור היכן שידו יכולה לעשות זאת (לאו דווקא מבחינת ממון, וכמובן לא במידה והעוזר עצמו יפגע ממתן העזרה כי זה הופך ללא ריאלי). העיקר שכמו שאמרתי, תהיה הפתיחות לעזור. וכמה שיותר פתיחות יותר טוב.

מכאן אפשר לגזור לגבי חינוך לקבלת השונה וכל נושא אחר - אם מעבר ללדאוג לעצמינו, כולנו נחשוב גם עם איך אני יכול לתרום לצד השני של המשוואה - יהיה כאן יותר טוב.

DOESN'T WORK HARD

• תוכן חדש...