Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם הרכב צורך 22 ק"מ לליטר סולר וצפונה, והוא נוח, והוא עומד בתקציב, אין לי בעיה מיוחדת.

העיקר זה צריכת הדלק, מיד אח"כ נוחות בנסיעה ארוכה (אגב נוחות, אני לא מתכוון רק לנוחות ישיבה, אלה יותר לכל מה שקשור שמנעים את השהייה ברכב, - החל ממושב נוח, דרך תנוחת נהיגה טובה, מיזוג יעיל, בידוד רעשי רקע/כביש/מנוע/רוח).

ועכשיו כשאני באמת חושב על זה, אני בספק רב אם הקנגו עומדת בצרכים שלי.

פורסם

קשה לי להאמין שתראה 1:22, אולי 1:20.

הוא מאד מרוצה מהנוחות. שנת 2005 מנוע 1.5 טורבו דיזל.

הוא רואה 1:18 אבל עושה המון נסיעות בתוך העיר - חיפה - המון עליות וירידות...

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

1ל18 זה מעט מדי, בהשוואה לפריוס זה גם לא משתלם (דיזל עולה יותר מבנזין).

מחר קבעתי נסיעת מבחן על פריוס, ושם כבר אחליט.

תודה רבה על הייעוץ

פורסם

הרגע חזרתי מנסיעת מבחן על הפריוס, וחוץ ממרווח פנים טוב יותר בהשוואה לפיז'ו 206 שלי, וצריכת הדלק הטובה מאוד שהצלחתי להציג על מסך מחשב הדרך - הרכב פשוט מאכזב.

איכות הפלסטיקה טובה פחות ממה שיש אצלי בפיזו - והרכב שלי משנת 2001.

ההגה החשמלי - בחיי שקראתי שאין בהם תחושה, ואין משוב - אבל, פאק! זה מרגיש כמו הגה של סימולטור, הוא אומנם מדוייק אבל חסר תחושה בעליל.

הגיר הרציף:evil: - בגללו המנוע נשמע כמו שקית מסמרים בבלנדר.

דברים שדווקא הפתיעו אותי לטובה: הנוחות הייתה יותר גבוהה מהפיז'ו שלי, צריכת הדלק (לפי מחשב הדרך), מרווח - גם מאחור - כולל רצפה שטוחה בלי תעלת הינע.

אבל בגדול, בשביל רכב שעולה באזור ה170 אלף לפני העלאת המע"מ - אני מאוד מאוכזב, ואני לא ציפיתי ליותר מדיי.

כרגע אני מחכה לתשובה מלובינסקי האם ניתן להשיג את הC3 eHDI בליסינג הפרטי שלהם - במידה וכן, נראה מה היא מציעה.

פורסם

רגע, אתה חובב נהיגה או חובב חסכון? הייתי יכול להגיד לך מזמן שהפריוס מהנה לנהיגה בערך כמו קומנדקר צבאי. זה לגמרי לא הקטע שלה. והיא לא עולה 170 אלא 154. אם אתה מחפש חסכון אז ברור ש-C3 שעולה 40000 פחות תהיה עדיפה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני חובב נהיגה חסכן:roll:

תראה, אני לא מחפש רכב להתגרזן איתו (גם ה-206 שלי היא לא הרכב המתאים למשימה), אבל מינימום של תקשורת, בחיי, החוסר תחושה שליווה אותי במהלך הנסיעה ממש לא נסך בי בטחון.

154 זה לפני העלאת המע"מ היום.

לגבי הרנו, חשבתי עלייה רק עכשיו, נזכרתי בכל הפרסומות לגבי החסכונות שלה בדיזל, אבל גם שם בפועל זה יוצא באזור ה1:17.

לגבי ה-C3, אמנם במבן הצליחו להשיג 1:26 או 27, אבל, הם נסעו בשעות בלי תנועה כבדה, ובלי מזגן - אז אני מאמין שבתנאים אמיתיים, אני אוכל להגיע ל1:22, שזה מעולה מבחינתי.

אעדכן בהמשך.

פורסם
1ל18 זה מעט מדי, בהשוואה לפריוס זה גם לא משתלם (דיזל עולה יותר מבנזין).

מחר קבעתי נסיעת מבחן על פריוס, ושם כבר אחליט.

תודה רבה על הייעוץ

תלוי איפה. יש לא מעט מקומות שסולר עולה פחות מבנזין או אותו דבר ! כדאי להכיר אותם :)

באזור חיפה למשל : סונול ליד טכני

תחנה ליד צומת קרית אתה בכוון צפון

בחיפה - בירידה של דורי - סולר ב 7.55 (לפני התיישרות של אתמול)

פורסם

לא הבנתי למה אתה משקיע על רכב חדש כשמגאן דיזל ידנית שנת 2008 תעלה לך בטח פחות מ 40 ותיתן צריכה של 1/21 או משהו כזה.

חוץ מזה אתה יכול גם לשקול רכב בנזין עם מערכת גז. ז"א שכל רכב עם צריכה ממוצעת של בערך 1/13 על בנזין ושמתאים למערכת גז יוכל להתאים לך למשימה (עולה לי בראש למשל C4 כפוטנציאל ואולי אפילו C3 בנזין מוסבת, צרפתיות בכלל מתאימות למערכות גז).

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

רנו קנגו עונה לך על הבקשה, אבא שלי מכר לא מיזמן רנו קנגו ידנית 2005 ב 20 אלף האוטו היה טיפ טופ עושה 1.20 + על סולר הוא דיי הצטער שמכר אותה בכזה סכום אבל הוא רצה להעיף אותה למרות שהייתה במצב מעולה, זה אחלה אוטו.

HONDA CIVIC SEDAN 07 1.8 VTEC 140 HP

פורסם

לגבי מחיר הסולר, אם באזורים שאני מגיע אליהם באופן שקוף (כלומר על קו הנסיע הרגיל שלי) אין תחנה עם סולר מוזל, ממש לא שווה לנסוע לתחנה במרחק 330 או 40 קילומטרים כדי למלא מיכל - זה פשוט לא הגיוני.

לגבי ההשקעה ברכב חדש, בשום מקום לא אמרתי שאני נעול על רכב חדש, אין לי בעיה גם עם יד שנייה.

כמובן שהעדפתי לקחת פריוס בליסינג דרך העבודה (הייתי משלם עליה כ-1400 שקל לחודש - בהנחה שמחיר הביטוח היה מגיע לכ-400 שקלים לחודש).

לגבי מערכות גז, אין שום הגיון (בעניי) לקנות רכב יד שנייה, ועליו להתקין מערכת גז.

לגבי הקנגו, יש לי בעיה עם הרכב הזה, הוא לא בנוי לנסיעות ארוכות, מחינת איכות החיים בו.

אני כן מחפש לחסוך, אבל לא על חשבון "איכות החיים" בנהיגה.

לגבי המחיר של הפריוס, יש מצב שהמחשב בסוכנות התחרפן, באחת הפעמים הוא הציג שמחירה של הפריוס הוא: 88 אלף שקלים, אני מאמין שיקח לו יום יומיים להתעדכן ואז אראה מה המחיר האמיתי.

פורסם

לגבי ההשקעה ברכב חדש, בשום מקום לא אמרתי שאני נעול על רכב חדש, אין לי בעיה גם עם יד שנייה.

אוקיי אז מגאן דיזל ידנית לדעתי תפורה עליך - לחבר שלי שנוסע בערך כמוך מבחינת ק"מ בשנה יש אחת 2008 . גם רכב משפחתי (לא קטן כמו C3 למשל) גם זול לקנייה (2008 פחות מ 40K) גם נוח (חשוב לנסיעות ארוכות), מצד שני מגאן אז לך תדע מתי היא תשתגע.

כמובן שהעדפתי לקחת פריוס בליסינג דרך העבודה (הייתי משלם עליה כ-1400 שקל לחודש - בהנחה שמחיר הביטוח היה מגיע לכ-400 שקלים לחודש).

עכשיו אני לגמריי מבולבל - יש לך אופציה לקחת פריוס מהעבודה ולשלם עליה (רק) 1400 ש"ח בחודש? אז מה ההתלבטות שלך בכלל? יש לך רכב חדש ב 1400 ש"ח בחודש שעושה 1/20 בפועל בממוצע, מה השאלה כאן? :)

לגבי מערכות גז, אין שום הגיון (בעניי) לקנות רכב יד שנייה, ועליו להתקין מערכת גז.

למה לא? חוץ מזה יש היום לא מעט רכבים שנמכרים כבר עם מערכת גז, אתה יכול אפילו לעשות סיבוב אצל מתקינים ולבדוק, כאן בב"ש למתקין תמיד יש כמה צרפתיות (בד"כ אבל לא רק) שעומדות שם למכירה עם מערכת גז.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

לדעתי אתה צריך לעשות נסיעת מבחן על פלואנס טורבו דיזל ידנית.

ההבדל בהרגשה בשיוט ברכב גדול לבין רכב קומפקטי הוא גדול - אפילו כאשר מדובר בשני רכבים נוחים.

הפלואנס עושה את זה נהדר.

צריכת הדלק של ה1:17 שמיוחס אליה עד כמה שזכור לי זה לנסיעות בעיר ונסיעות פקוקות - בכבישים פתוחים היא אכן מגיעה ל1:20 ואפילו 1:21 מביקורות שקראתי עליה.

אני בעצמי שוקל בעוד כשנתיים להחליף את הרכב שלי לאחת שכזאת.

אני רק מטיל בספק אמינות של מגדשי טורבו בארץ חמה ומאובקת ועוד בנוסף לזה מנוע עם נפח 1500 - לדעתי יחיה פחות באופן סטטיסטי ממנוע גדול יותר -> אלה הדברים היחידים שמפחידים אותי.

לגבי גיר הDSG - אני שוקל ידני.

לדעתי כדאי גם לך - פחות תחפש את התענוג מ"אומנות הנהיגה" ויותר תתרכז בתענוג השיוט של הרכב -> לזה רוב הרכבים בגודל הזה נועדו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...