Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני כן חושב שזה מיועד גם לבידוד מקור.

למשל, בטמפרטורה של 30- מעלות יכולת התנעה של המצבר נמוכה מאוד.

המצבר עצמו הוא בעל "קיבולת חום" גדולה, וכשהוא נמצא בארגז מבודד חום, הוא מתקרר יחסית מאוד לאט.

ואז לאחר חניית לילה של נניח 10 שעות, האלקטרוליט שבמצבר לא יתקרר לטמפרטורה של 30-, אלא רק ל -15, מה שישפר מאוד את סיכויי ההתנעה.

כמובן שבחניה ארוכה יותר, אין לזה משמעות.

ההיבט השני, שכבר הוזכר - הבטנה גורמת לכך, ששינויי טמפרטורה של המצבר יהיו קטנים ואיטיים יותר בייחס לשיוניי טמפרטורה של הסביבה.

זו טעות רווחת לחשוב שתפקיד הכיסוי לבודד את המצבר מתנאי קור קיצוניים או לשמור על המצבר בפני 'התקררות'.

כפי שכתבתי קודם לכן תפקידו לבודד את המצבר בפני החום בתא המנוע. החום בתא המנוע הינו בעל השפעות שליליות על התיישנות והיווצרות קורוזיה על הפלטות החיוביות של המצבר.

טמפ' גבוהה עלולה לגרום לאיבוד אלקטרוליט בזמן טעינת המצבר.

טמפ' גבוהה מגבירה את קצב הפריקה העצמית של המצבר.

איזה כייף לי :)

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
למערכת הפליטה יש יכולת סילוק חום עצמית ולמצבר לא. זה ההבדל.

שמשום מה אין צורך בה ב-99% מהמכוניות? אני מניח שלא יתכן שהמהנדסים בכל החברות חוץ מ-VW העתיקו בבחינות.

דני

לא מדוייק.

אצל מספר ייצרני רכבים נוספים קיימת הביטנה בחלק מהדגמים.

BMW.

פורסם
זו טעות רווחת לחשוב שתפקיד הכיסוי לבודד את המצבר מתנאי קור קיצוניים או לשמור על המצבר בפני 'התקררות'.

לא טענתי שזה מיועד אך ורק לבידוד מקור.

אני חושב שזה "גם וגם".

אם כבר, אז גם ברכבי אופל יש בטנה כזאות.

1.jpg

פורסם

יותר נראה לי בכיוון של מעלות נמוכות בגרמניה רוב השנה מה ששומר על חום (או טמפ' עבודה תקינה) של מצבר לאורך זמן גם לאחר כיבוי המנוע והעמדת הרכב,כדיי שיחזרו אל הרכב תהיה תפוקה כמה שיותר מלאה מצד המצבר.

פורסם

לגבי הטענה שהבטנה מבודדת את המצבר מהחום בתא המנוע, אני חוזר על שאלתי: כיצד יכול בידוד למנוע התחממות לאחר פרק זמן ארוך? הרי הרכב יכול לנסוע גם 5 שעות ברציפות. הבידוד לא ישנה את מידת החום שבה יתייצב המצבר, אלא רק את הזמן שיעבור עד שיגיע לנקודה זו.

ואני חוזר גם על שאלתי הקודמת: היכן הם המקרים הרבים של בעיות במכוניות שבהן אין בטנה כזו? כי אם אין ריבוי של מקרים, הרי שהבטנה מיותרת.

דני

פורסם

אז אני אחזור על התשובה:

הבטנה גרמת לשינויי הטמפרטורה של המצבר להיות איטיים יותר ובתחום קטן יותר.

אם למשל בתא המנוע שוררת טמפרטורה של 70 מעלות, אז עם הבטנה המצבר יגיע לטמפ' זו רק אחרי נסיעה ארוכה מאוד, ובנסיעה שגרתית באורך של שעה - שעתיים יגיע רק ל 60 מעלות.

אחוז נסיעות של 5 שעות הוא קטן וכך הבלאי הכללי של המצבר יהיה יותר נמוך.

לגבי השאלה השניה - לא כל הפתרונות הטכניים מיושמים על ידי כל היצרנים.

למשל אצל חלק מהיצרנים יש תזמון שסתומים משתנה בדגם מסויים, ואצל יצרנים אחרים אין, חלק מהיצרנים משתמשים בתיבת הילוכים רובוטית ואחרים ברציפה, חלק החליטו שהבטנה הזו יעילה מספיק וכדאי להשתמש בה ואחרים לא.

פורסם

טוב בררתי לעומק את הסיפור עם עמית בתחום מצברים, התשובה של בוקי נכונה, כיסוי למצבר יכול להיות פלסטיק פשוט או בטנה משובחת, כיסוי מלא או כיסוי חלקי, אך מטרתו אחת: עיקוב בשינויי טמפ' של המצבר עקב שינויי טמפרטורה קיצוניים (חם או קר) של תא המנוע וגם של הטמפ' הסביבתית ובכך להאריך את חיי המצבר.

יצרני הרכב מאמצים את הכיסוי הזה בזה אחר זה, כי הוא מתאים גם לארצות קרות וגם לארצות חמות וכי האחריות היום שניתנת למצברים על ידי יצרן הרכב היא לרוב כמו האחריות הרגילה של הרכב, שנתיים או שלוש שנים.

אי לכך, אנו נבחין בכיסויי מצבר ביותר ויותר כלי רכב עם הזמן.

פורסם

מצוין! עכשיו רק נותר לדעת את שמו וכתובתו של המוסך ש-much עובד בו - גם כדי לא להיכנס לשם וגם כדי לחטט באשפה שלו ולהתארגן בחינם על כיסוי מצבר שהם זרקו מאחת המכוניות שקיבלה אצלם "טיפול", לטובת מכונית שאין לה את הכיסוי הזה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

תראה, המצברים מקוריים שיצרן הרכב שם, הם לרוב יותר קטנים מאשר מצברים שתמצא בשוק המקומי.

עכשיו אם זה היה הרכב שלך, והמוסכניק מודיע לך כי מצבר שמתאים בדיוק יהיה מאוד יקר או אינו בר השגה במיידי ובמקום זה הוא מציע לך מצבר זול יותר, מתאים לבסיס המצבר ומבחינת קיבוליות, אבל לא בדיוק מתאים לכיסוי המקורי -אתה ממהר, כולה רוצה שירכיבו מצבר, במחיר מציאה ויאללה לנסוע, אז מה אתה סנשיין, היית עושה?

פורסם

ברכבי קונצרן VAG מידות המצבר המקורי לעומת המצברים הנמכרים תוצרת בוש וורטא הם זהים לחלוטיין לכן אין שום סיבה לזרוק את הביטנה.

האמת למיטב זיכרוני גם אם המצבר קטן יותר ניתן להכניסו לתוך הקופסא ברכבי קונצרן VAG.

מצברים קטנים בדרך כלל ניתן למצוא ברכבים תוצרת יפן.

פורסם

ואם המוסך אליו הגעת לא עובד עם וורטה, אלא מציע מצבר של יצרן מכובד אחר, שלא בדיוק אותו גודל? לא הכל תפור בדיוק לפי מידה שמדובר במצברים.

• ספונסר פורום
פורסם

מצברים ארופאים שונים זה מזה רק באורך ולא ברוחב

מאחר שהתפס של המצבר הוא בפאות של האורך ניתן באותו מגש לשים מצבר קטן יותר בקיבול עם אורך (בדרך כלל) קצר יותר

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם
לא טענתי שזה מיועד אך ורק לבידוד מקור.

אני חושב שזה "גם וגם".

אם כבר, אז גם ברכבי אופל יש בטנה כזאות.

יש את הכיסויים האלו כמעט בכל דגמי רנו החדשים ובחלק מדגמי ניסאן עד כמה שזכור לי

תאמת שלפעמים כשמחליפים מצבר החדש קצת יותר גדול ואי אפשר להחזיר את הכיסוי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...