Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

א', זה ברור לי שלא צריך את הפוך הזה כדי לבודד את הפלוס, זה היה בחצי ציניות.

ב', לא אמרתי שאין לזה סיבה ושאני יודע טוב יותר מהייצרן, אמרתי מה זה לא יכול לעשות, יש חוקים בפיזיקה שאני לא יכול להתווכך איתם, אם אתה יכול אז בהצלחה.

ובנתיים אף אחד פה לא באמת יודע מה כוונת המשורר.

אשמח לשמוע תשובה אמיתית, (אולי מהספר רכב של הייצרן)

אשמח גם לשמוע שאני טועה, אבל לפחות לדעת משהו חדש.

תשובה כמו מה זה משנה מה התפקיד של זה, "הגרמנים תמיד חושבים צעד אחד קדימה".

לא מתקבלת, (בטח לא אחרי שהיתה לי גולף בעבר)

בברכה

פלג_

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הי

ה"ביטנה " שנמצאת סביב המצבר תפקידה בידוד - חום אך בעיקר קור ,

טמפרטורה גבוהה קור / חום גורמת לנזק למצבר , טמפרטורה נמוכה גורמת גם לקושי בהתנעה .

מכאן דאגו תמיד בהחלפת מצבר שיחזירו את הביטנה למקומה :-) .

בברכה

אבי פרשטמן

מנהל שווק ומכירות

כי בכל הרכבים שאין להם את זה, המצבר מתפוצץ לפחות פעם בשבוע.

אולי כדאי שיתחילו במקום זה, לעטוף את צינורות הגומי, כדוגמאת צינור הנשם ושרבול הפלסטיק של המדידי שמן, גם להם החום לא עושה טוב.

לי זה ניראה כמו עוד קטע שיווקי, בדומה לכיסויי הפלסטיק המצנצים שמכסים לנו את המנוע.

חוץ מלגרום ,לקונה הפוטנציאלי, להתלהב מחתיכות הפלסטיק המיותרות האלו אין לזה שום צורך להפך.

פלג שלום רב !

הקטע השווקי של כל יצרן רכב הוא,בהדגשת היחוד של הרכב בחיסכון במשקל, ובחיסכון בדלק,ובעוד שלל גימיקים כמו נורות קסנון פנסים אחוריים שקופים, גלגלי מגנזיום , ומערכת סטריאו שנשלטת מהרכב.

כסוי מגן למצבר לשמירה על טמפרטורה חמה בחורף וקרה בקיץ, על מנת שהמצבר לא יושפע מהחום שורר בתא המנוע, הוא חיוני וחובה בכל דגמי הרכב, והוא רחוק מגימיק שווקי, אלא אם מכירת רכב, שרכיביו מוגנים לטווח ארוך על ידי אמצעי מיגון כלשהו ובכל הארכת חייו, על מנת לשמור על הרכב לטווח ארוך , ולשמר אותו ואת המצבר לטווח ארוך, ולהגן על פניו ועיניו של בעל הרכב או כל בעל מקצוע שיטפל ברכב, והמצבר, בגלל תקלה טכנית יתפוצץ בפניו.

אין צורך שמצבר יתפוצץ פעם, בשבוע, פעם אחת בחייך , זהו פעם אחת יותר מדי !!

קרא בעיון את תגובתו של אבי פרשטמן נציג שנפ, וחברנו לפורום מרק 10 !!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ובנתיים אף אחד פה לא באמת יודע מה כוונת המשורר.

אשמח לשמוע תשובה אמיתית, (אולי מהספר רכב של הייצרן)

אשמח גם לשמוע שאני טועה, אבל לפחות לדעת משהו חדש.

בברכה

פלג_

למה אתה חושב שאף אחד לא יודע את כוונת המשורר ?

איזה כייף לי :)

פורסם

"קרא בעיון את תגובתו של אבי פרשטמן נציג שנפ, וחברנו לפורום מרק 10קראתי בעיון".

קראתי.

טעות שלי!

הכוונה שלהם היתה לשינוי טמפרטורה קיצוני, חום לקור ולהפך.

עכשיו זה נשמע לי הגיוני.

בכל מקרה לא היתה פה שום כוונה לפגוע.

תודה על המידע.

פלג_

פורסם
חוץ למגרום לקונה הפוטנציאלי ליתלהב מחתיכות הפלסטיק המיותרות האלו אין לזה שום צורך להפך.

1. במידה והיו רוצים להסתיר עם פלסטיק - אפשר להסתירו ע"י הגדלת הפלסטיק העליון של המנוע (ובכך אפילו לחסוך).

2. באסקורט אצלי המצבר יושב מעבר לקיר האש - מצבר VARTA עם לחיצה של נעלי כבל אייכותיים לכל כבל ומחבר מיקצועי לקטבי המצבר - לדעתי זה נראה הרבה יותר יפה מסתם כיסוי - כך שזה לא הסיבה.

לפי דעתי, בגלל שהמצבר ממוקם בצידי המנוע, בזמן נסיעה האויר "דוחף" את חום המנוע לעבר השימשה הקדמית. כך שבמצב נסיעה המצבר לעולם יהיה הרבה יותר קר מהמנוע.

במצב עמידה - עדיין יש זרימה של אויר (מאוורר), בנוסף לזה שאויר חם עולה למעלה - נכון שבמצב זה המצבר יתחמם, אך עדיין יקח לו הרבה יותר זמן.

עדיין להתחמם פעם ב.. זה לא כמו להתחמם יום יום.

רכבים שנוסעים בפקקים - כמובן שהמצבר יחזיק פחות.

בגולף של אבא שלי (2001) הוחלף מצבר פעם אחת ורק עכשיו מתחילים לשמוע בבוקר שקצת קשה לו להניע (גם ברכב זה יש כיסוי למצבר).

פורסם

בידוד על מערכת הפליטה מועיל מפני שמערכת הפליטה חמה מאד יחסית לתא המנוע, ויש לה מנגנון פליטת חום (היא בעצמה). לכן בידוד מאפשר לאחוז גבוה יותר של החום להפלט דרך צינור הפליטה ופחות עובר לתא המנוע. אם לא היתה זרימה של גזי פליטה שמוליכים את החום החוצה, לא היתה השפעה של בידוד כזה לאחר שעתיים נסיעה. למצבר אין מנגנון פליטת חום ולכן בידוד טרמי יכול להאט את קצב העברת החום אליו, אבל לא להשפיע על הטמפרטורה שבה יתייצב.

גם מעיל מועיל לאדם מפני שיש לו מנגנון וויסות חום פנימי בעל הספק מוגבל, והמעיל מאפשר לו לשמור על חום קבוע בהספק נמוך יותר.

ב-99% מהמכוניות אין כיסוי כזה, וגם אין תופעה של פיצוץ מצברים או כל דבר דומה.

אני חוזר על שאלתי: אם הבידוד הזה באמת נחוץ או מועיל, למה יצרנים אחרים אינם מתקינים אותו? אולי מטרתו היא לחפות על טעות בתכנון של דגם מסויים, כגון קרבה בין המצבר למערכת הפליטה?

דני

פורסם

פספסת את כל הרעיון למרות שנראה שהבנת אותו... בדיוק כמו מסיט החום של מערכת פליטה, תעמוד מספיק זמן בסרק לאחר נסיעה מאומצת ותגלה כי המסיט הזה מיותר לגמרי, אבל בכל זאת הוא שם, למצבים הרגילים של עבודת המנוע ולא אלו הלא שגרתיים.

ברור שהבידוד הזה שם מסיבה כלשהי תכונונית ויתכן כי פינוי החום באיזור זה בזמן נסיעה או עמידה לא מספק או בגלל גורם אחר אבל זה לא משנה. החלק זה שם מסיבה טובה.

פורסם
כפי שכתבתי בתחילה תפקידה לבודד אך ורק מפני חום תא המנוע ולא קור.

אני כן חושב שזה מיועד גם לבידוד מקור.

למשל, בטמפרטורה של 30- מעלות יכולת התנעה של המצבר נמוכה מאוד.

המצבר עצמו הוא בעל "קיבולת חום" גדולה, וכשהוא נמצא בארגז מבודד חום, הוא מתקרר יחסית מאוד לאט.

ואז לאחר חניית לילה של נניח 10 שעות, האלקטרוליט שבמצבר לא יתקרר לטמפרטורה של 30-, אלא רק ל -15, מה שישפר מאוד את סיכויי ההתנעה.

כמובן שבחניה ארוכה יותר, אין לזה משמעות.

ההיבט השני, שכבר הוזכר - הבטנה גורמת לכך, ששינויי טמפרטורה של המצבר יהיו קטנים ואיטיים יותר בייחס לשיוניי טמפרטורה של הסביבה.

פורסם
פספסת את כל הרעיון למרות שנראה שהבנת אותו... בדיוק כמו מסיט החום של מערכת פליטה, תעמוד מספיק זמן בסרק לאחר נסיעה מאומצת ותגלה כי המסיט הזה מיותר לגמרי, אבל בכל זאת הוא שם, למצבים הרגילים של עבודת המנוע ולא אלו הלא שגרתיים.

ברור שהבידוד הזה שם מסיבה כלשהי תכונונית ויתכן כי פינוי החום באיזור זה בזמן נסיעה או עמידה לא מספק או בגלל גורם אחר אבל זה לא משנה. החלק זה שם מסיבה טובה.

שלום דניאל.

אני לא הבנתי את הרעיון, הבנתי את הכוונה של מה שנאמר.

החלק הזה שם לא סתם אך עם זאת זה גם לא אומר שהוא מציל חיים, או גאונות גרמנית.

אני בעצמי לא היתי זורק אותו במקרה של החלפת מצבר, כי הוא כבר שם.

אך לא היתי משקיעה מאמץ לדוגמא בלקנות\לחפש את הדבר הזה במידה והוא לא היה לפני כן, והרכבים שלי מתוחזקים ברמה מאוד גבוהה.

מהניסיון שלי עם מצברים (כמעט 10 רכבים בעסק המשפחתי), זה הרבה מזל.

היה לי בהיילקס מצבר של וורטה שהחזיק 5 שנים, היתי מאוד מרוצה וקניתי שוב בדיוק את אותו מצבר שמת חודש אחרי האחריות 25 חודשים.

זריקת נתונים מבעלי הפורום על אורך חיים ללא הביטנה ובלעדיה לא תיתן לנו שום מיידע במקרה הזה.

ואגב צביקה

שיווק זה הרבה יותר מג'אנטים ופנסים שקופיים.

זה עולם שלם שיש בוא דברים שאנחנו אפילו לא יודעים שהם עובדים על השכל שלנו.

אם ראיתה את התוכנית על סטיב ג'ובס למשל, הוא פסל את שקית האוזניות של האיפון בגלל ש"הצליל" של השקית לא נשמע נעים\לא מספיק איכותי, כן זה רק שקית שזורקים שניה אחרי שפותחים את הקופסה.

לא סתם זה תחום שלומדים אותו, ויש שם לא מעט מה לילמוד.

בכל מקרה אני די מיציתי את השירשור.

המשך שבוע טוב

פלג_

פורסם

במקום הביטנה הזו, יותר יעיל לתכנן תעלת פלסטיק (בסדר גודל של תעלת פילטר האוויר) שתזרוק אוויר קר מבחוץ על איזור המצבר (פחות יעיל בארצות קפואות). זו דעתי, בתור מהנדס מוביל מתחום מדעי האש"ך.

פורסם

פספסת את כל הרעיון למרות שנראה שהבנת אותו... בדיוק כמו מסיט החום של מערכת פליטה

למערכת הפליטה יש יכולת סילוק חום עצמית ולמצבר לא. זה ההבדל.

שמשום מה אין צורך בה ב-99% מהמכוניות? אני מניח שלא יתכן שהמהנדסים בכל החברות חוץ מ-VW העתיקו בבחינות.

דני

פורסם

יש את הבטנה הזו לא רק בפולקסווגן.

יכול להיות באמת שאצל רוב היצרנים אין אותה, אך היא בוודאות קיימת אצל כמה יצרנים נוספים.

פורסם
אני כן חושב שזה מיועד גם לבידוד מקור.

למשל, בטמפרטורה של 30- מעלות יכולת התנעה של המצבר נמוכה מאוד.

המצבר עצמו הוא בעל "קיבולת חום" גדולה, וכשהוא נמצא בארגז מבודד חום, הוא מתקרר יחסית מאוד לאט.

ואז לאחר חניית לילה של נניח 10 שעות, האלקטרוליט שבמצבר לא יתקרר לטמפרטורה של 30-, אלא רק ל -15, מה שישפר מאוד את סיכויי ההתנעה.

כמובן שבחניה ארוכה יותר, אין לזה משמעות.

ההיבט השני, שכבר הוזכר - הבטנה גורמת לכך, ששינויי טמפרטורה של המצבר יהיו קטנים ואיטיים יותר בייחס לשיוניי טמפרטורה של הסביבה.

לאחר עיון בדבריך המשכנעים אני נוטה להסכים איתך, חשוב יותר למנוע קפאון של המצבר ונראה שזו מטרת קופסת הבידוד.

אם אתה צודק והעסק מבודד מקור אזי הוא אינו נדרש פה לאקלים שלנו, יחד עם זאת הייתי נמנע, עד כמה שניתן, מסלקו.

פורסם

באקלים הישראלי גורם מס' 1 בהרס מצברים עקב טעינת יתר, זה חום. בישראל, "המעיל" של המצבר מטרתו להגן על המצבר מחום.

אישית, אני ממליץ לכל מי שמצבר הרכב שלו לא מוגן כך, שימצא דרך לעטוף את המצבר עם חומר בידוד מוגן אש. לעיתים ניתן למצוא "מעילים" מקוריים כאלה ללא תשלום אצל מתקיני מצברים שזורקים אותם לפינה.

אבי וייזל, סמנכ"ל קבוצת פליקס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...