Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול והמלצה לשמן לפיאסטה 01'

HilelS
שימו לב! השרשור הזה בן 4109 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

הגיע זמן להחליף שמן ומסנן שמן.

עוד לא החלטתי עם אבצע אינפוזיה למנוע לפני הטיפול או שאוותר על האינפוזיה מחשש לפגיעה במנוע (180K ק"מ).

רציתי לדעת איזה שמן מומלץ לשים,

בעלים של פיאסטה זהה המליץ לי בחום על קסטרול 5W40 סינטטי - מה אתם אומרים ?

את הטיפול אני מעוניין לבצע לבד, רציתי לקבל המלצה מאיפה אני יכול לקנות פילטר שמן מקורי, ופילטר דלק (תחליפי/מקורי לא כ"כ חשוב לי) - והאם ניתן אולי להזמין ברשת ביותר זול ?

פלגים ופילטר אוויר החלפתי כבר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היי, אם הכיס שלך מאפשר לרכוש סינטטי מלא אז לך על זה. 5W-40 סינטטי מלא של כל חברה ידועה יעשה את העבודה טוב מאוד. אם לא, גם 10W-40 חצי סינטטי מחברה ידועה יעשה את העבודה גם כן טוב.

מצד שני, עם כל הכבוד, מנוע של פיאסטה הוא לא מי יודע מה משוכלל (הפיאסטות הישנות). פילטר שמן תחליפי איכותי יעשה את העבודה גם כן טוב.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבנתי שהשמן הנ"ל עולה סביבות 200+, וחבר שלי קנה לאוטו לפני שבוע ובסוף לא השתמש ואמר שאם אני רוצה הוא יתן לי ב150. אז על פניו נשמע ששוה ללכת עליו לא ככה ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ובטיפול הבא תקנה כבר סינטטי במחיר המלא?

תחשוב מעבר לטיפול הנוכחי, לא מחליפים כל טיפול סוג שמן.

ההמלצה שלי זה ללכת על חלקים מקוריים, בטח בפילטרים ומצתים.

אני שם 5W30 של מוטורקראפט.

מאיפה אתה בארץ?

בכל מקרה תמיד אתה יכול להביא חלקים מחו"ל ייצא יותר זול בד"כ, אבל לוקח זמן.

יש חלקים שההפרש קטן ואז לא שווה.

שלח לי ה"פ אם אתה רוצה את ספר הרכב.

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על ההתיחסות יניב -

ראשית אני מעמק יזרעאל (חצי שעה מחיפה).

שמעתי על השמן מספר המלצות והבנתי שמדובר בשמן שייטיב עם המנוע, ואולי אפילו ארגיש שיפור קטן בביצועים.

היות ולא מדובר בסכום עתק, אני מוכן להשקיע את הכסף גם בטיפול הבא ולקנות במחיר מלא את השמן.

רק רציתי לשמוע את דעתכם עליו - והאם יתאים למנוע של הפיאסטה.

מצתים קניתי כמובן מקורי של מוטוקרפט, ופילטרים תכננתי להביא גם כן.

חיפשתי באיביי חלקים ולא כ"כ מצאתי, אם אתה מכיר מוכר מסויים אשמח לקבל קישור.

היות וראיתי שאתה גם בעלים של פיאסטה וגם מהאזור אשמח לדעת מאיפה אתה מביא חלקים לטיפולים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני קונה אצל יוסף מוסלח בצ'ק פוסט.

תמיד נותנים לי מחיר טוב.

לגבי Ebay, יש הרבה מוכרים, צריך לחפש

הרבה פעמים יש מכירה מרוכזת על חלקים לטיפול ( מצתים, פילטרים וכו' )

פורד מונדאו סטיישן 2011

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני קונה אצל יוסף מוסלח בצ'ק פוסט.

תמיד נותנים לי מחיר טוב.

לגבי Ebay, יש הרבה מוכרים, צריך לחפש

הרבה פעמים יש מכירה מרוכזת על חלקים לטיפול ( מצתים, פילטרים וכו' )

אחלה תודה רבה,

ודבר אחרון - אתה אולי זוכר פחות או יותר מחירים לפילטר דלק, פילטר שמן ואוויר ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רק כדרך אגב, על השמן של מוטוקרפט אם אינני טועה רשום "סינטטיק בלנד" (תערובות סינטטית). כפי שכבר רשמתי בעבר המונח "חצי סינטטי" הוא המצאה ישראלית. אין כזה דבר חצי סינטטי. לעולם לא תראה שמן שרשום עליו "חצי סינטטי" או "חצי חצי" וכיוצא בזה. לפי החוק יצרן יכול לרשום "סינטטיק בלנד" גם אם יש 10,20,30 אחוזים של תוספים סינטטים לשמן שהרי זה נכון. מדובר על תערובת סינטטית וגם 10 אחוזים של תוספים נכנסים להגדרה הזו.

היליס, אני אהיה כנה איתך, לא מדובר ברכב יקר מאוד עם מנוע משוכלל ולכן לא הייתי הולך עד קצה העולם בשביל לשים פילטרים מקוריים ומצתים. הרכב נסע כבר כמעט חצי מחייו כך שהחלפה לנוזלים הכי טובים ולפילטרים הכי טובים לא ממש תחזיר לו את ימי נעוריו.

גם אני קונה פלאגים מקוריים של מוטוקרפט אבל זה בגלל שהם יותר זולים מה NGK. לא שאני מתקמצן אלא תמיד שאני בא לחנות החלפים המוכר נותן לי אותם בטענה שעדיף כבר אותם שהרי הם "מקוריים" ויותר זולים אז יותר הגיוני לקחת אותם.

אולי זה פסיכולוגי בלבד אבל בהחלפת שמן הקודמת השתמשתי בשמן מינראלי של פריסטון בדרגת SL ואילו בהחלפת השמן שעשיתי לא מזמן החלפתי לשמן "חצי סינטטי" של דלקול בדרגת SJ. אני בהחלט מבחין בהבדל בסחיבה ותגובה של המנוע. למרות שהשמן המינראלי על פניו הוא בדרגת API SL שהיא גבוהה ומתקדמת יותר מהשמן של דלקול שהוא ברמת API SJ שהיא יותר נחותה, לפי דעתי המנוע מגיב יותר טוב עם שמן "חצי סינטטי" מאשר מינראלי בלבד.

אני באמת חושב להשתמש בסינטטי מלא 5W-40 רק בכדי לראות או להרגיש אם יש הבדל כלשהוא.

דבר אחרון, כאשר אתה מחפש חלפים לפיאסטות תמיד תבדוק באיביי אנגליה. מיכוון שנושא הדלק רגיש גם באנגליה וגם באירופה שם תמצא מלא פיאסטות וחלקי חילוף. רק בשנה, שנתיים האחרונות פיאסטה חדרה לשוק האמריקאי ולכן שם תוכל למצוא רק חלפים לשנים האחרונות.

נ.ב

הפיאסטה שלי כמעט חדשה. אני הבעלים השניים שלה והרכב נסע רק 91 אלף ק"מ עד היום. כן, אני יודע שבפיסאטות הישנות הספידומטר מתאפס במאה אלף אבל בוודאות אני יודע ששלי עשתה רק 91 ולא התחילה סיבוב שני של הספידומטר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במקרה הזה אתה טועה

יש הרבה חלקים בפיאסטה ( בעיקר חשמליים ) שהתחליפיים פשוט לא טובים.

חצי מחייו? לפיאסטה שלי יש כבר 306000 ק"מ. ( אבל החלפתי מנוע ב304000 בערך )

מצטרף להמלצה על ebay באנגליה, יש היצע טוב

פורד מונדאו סטיישן 2011

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4109 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...