Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכול חברי הפורום הנכבדים,

אני בעל רישיון נהיגה מגיל 18 רוב הזמן על רכבים שנקנו בכספי עם אופי ספורטיבי

כיום אני בעלים של סיאט איביזה FR 2005 שבבעלותי 4 שנים , שמורה ברמה הגבוהה ביותר יש שיגידו חולנית

הרכב מקורי יד שניה עם ק"מ נמוך .

מכיוון שלבת הזוג שלי יש גם רכב , עניין האחזקה של שתי רכבים פלוס שכר דירה ושכר לימוד זה מתכון לאסון כלכלי תוך זמן קצר

עברה במוחי מחשבה לעבור לדו גלגלי , אין לי מושג ירוק בכול מה שקשור לעולם הדו גלגלי

הבנתי כי עלויות של קטנוע יחסית חדש הוא בסביבות ה 10K

החשש שלי מגיע דווקא מהמקום הבטיחותי כי שמעתי על הרבה אנשים שלצערי ריסקו הרבה עצמות.

מנגד היתרונות הם הרבה יותר קלימוטרים לליטר דלק (רוב הנסיעות הם עירונויות וקצרות)

יש אנשים בפורום שעשו את המעבר , כמה זה נכון מבחינה כלכלית?

Polo 16v 6N2 -My Previous ride

EAT SLEEP BOOST

פורסם

250 סמק עושה בערך 28 ק"מ ליטר.

ביטוח חובה פי 2-3 מהמחיר שאתה משלם על האוטו(תלוי בגיל וותק).

חיים של צמיגים נמדדים בחודשים ולא שנים.

טיפול פעם ב 3000-5000 ק"מ

אין בעיות חניה.

אין פקקים.

אחרי הרבה שנים עם מכונית צריך להתרגל לדו"ג:

מעבר חציה מחליק,סימון על הכביש מחליק...

אייל

פורסם

מציע לך בחום לא לעשות את זה. הסיכון פשוט גדול מדי וזה לא שווה את זה. כולם נגדך: הביטוח, הטיפולים, המשטרה שמחפשת דו גלגליים, הגנבים, הנהגים, הכבישים... זו פשוט מלחמה יומיומית שאתה לא יכול לנצח בה, בסוף תחטוף את הבומבה. תשאר עם האוטו, באמת.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

בתור אחד שעשה את המעבר מרכב לקטנוע חדש (125 סמ"ק), אני יכול לומר לך שמבחינה כלכלית אין הבדל גדול.

כבר כתבתי כאן בעבר שעשיתי חישוב של כל העלויות ויצא לי הבדל של כ-10 אג' לכל קילומטר לטובת הקטנוע.

לא כזה הבדל גדול.

יתרונות: חוסך לי המון זמן בפקקים

אני נהנה הרבה יותר לרכב מאשר לנהוג

אני פחות עצבני על הכביש

הקטנוע עושה 1:40 - חסכוני בטירוף בדלק

עלות רישוי זולה (160 ש"ח לקטנוע לעומת 1367 לרכב של אשתי)

חסרונות: טיפולים יקרים (אלא אם אתה מטפל לבד)

ביטוח יקר (יוצא לי על קטנוע מסכן של 125 סמ"ק לשלם 4200 ש"ח חובה + 1500 ש"ח מקיף - זו פשוט שחיטה - בחישוב שעשיתי חצי מהעלויות של הקטנוע זה הביטוח).

נהגים שמנסים להרוג אותך על הכביש כי הם עסוקים בכל דבר אחר חוץ מנהיגה ולא סופרים אותך ממטר.

בדו גלגלי אתה פגיע בהרבה.

אתן לך דוגמא על הטיפולים:

הטיפולים בקטנוע שלי (וברוב הקטנועים) הם כל 4,000 ק"מ.

אני אמור עכשיו לעבור טיפול שבו אמורים להחליף פלאג, פילטר אויר ושמן מנוע. מדובר בעבודה של גג שעה ואני מגזים.

במוסך של הונדה כאשר ביקשתי הצעת מחיר, הבעל בית הסתכל במחירון טיפולים של הונדה ואמר לי 700 ש"ח.

שאלתי אותו למה כל כך יקר?

אז הפירוט:

פלאג- 100 ש"ח (פאקינג פלאג אחד, רגיל, לא מזהב - לרכב אני קונה ארבעה פלאגים ב-100 ש"ח).

פילטר אויר - 100 ש"ח.

שמן מנוע (0.8 ליטר) - 80 ש"ח (שמן מינרלי רגיל 20W50 - אני קונה גלון ב- 50 ש"ח).

עבודה - 420 ש"ח (!!!)

כשהתחלתי לחטט קצת הבחנתי כי היבואן רוצה שנחליף פילטר אויר פעם ב- 8K ואילו היצרן דורש החלפה פעם ב-16K. למה? כי אם אפשר לעשוק אז למה לא? פתחתי אתמול את התיבה של הפילטר אויר והוא נראה נקי וחדש אחרי 8K - אני לא אחליף אותו בטיפול הקרוב).

אפשר להביא פילטר אויר מקורי מחו"ל בחצי מחיר.

פלאג - הפלאג של הונדה הוא למעשה של NGK - אותו פלאג בדיוק רק שכתוב עליו NGK במקום אחד שרשום עליו הונדה עולה בארץ 37 שקלים חדשים. כמובן שארכוש את הפלאג הזול יותר.

ודרך אגב, למה צריך להחליף פלאג כל 8K. ברכב אני חושב שהיה צריך להחליף פעם ב-60K או 90K? למה? ככה!

כאשר התשרתי שוב למוסך ושאלתי את בעל הבית כמה יעלה לי טיפול שבו יוחלף רק שמן מנוע ופלאג (בלי עלות החלפים) ענה לי ש-150 ש"ח עבודה.

אז למעשה אני סוגר את הטיפול הזה ב-250 ש"ח (150 ש"ח עבודה, פלאג + שמן - 100 ש"ח), נוסיף עוד 100 ש"ח על הפילטר אויר (שאותו אני לא אחליף) והגענו ל- 350 ש"ח.

אז למה במחירון של הונדה הטיפול עולה 700 ש"ח?? למה להיות גנבים עם רשיון?

ואם כבר פתחנו את הנושא, אז הדבר היקר ביותר בתחזוקת קטנוע הוא מערכת ההינע (הווריאטור).

רצועת הינע בארץ עולה כ-400 ש"ח, לזה יש להוסיף רולים - 100 ש"ח ומשולשים - 50 ש"ח + עבודה כמובן.

מצאתי באינטרנט דילר של הונדה ביוון שמוכר חבילה מושלמת לטיפול הגדול של הקטנוע שלי שכוללת:

פלאג מקורי

פילטר אויר מקורי

רצועת הינע מקורית

רולים מקוריים

שמן מנוע - אריזה של 1 ליטר של הונדה מקורי

רפידות בלם מקוריות לדיסק הקדמי (מאחור מותקן בלם תוף)

כל זה ב-110 אירו - כלומר כ-550 ש"ח.

בארץ כל החבילה הזאת עולה כ- 1300 ש"ח לפני עבודה.

למזלי אני נוסע בעוד שלושה שבועות לחופשה ביוון אז אני אארגן יבוא אישי במזוודה.

בקיצור מבחינה כלכלית, אם אתה יכול לטפל לבד בקטנוע תחסוך המון. כמו כן, עם קצת מחשבה ותכנון וישיבה על המחשב, אפשר להשיג חלפים מקוריים ולחסוך כמחצית מעלויות הטיפול.

זה מעצבן ודורש הרבה זמן על המחשב אך שווה את זה.

בראיה לאחור, לא הייתי מחליף את הקטנוע ברכב בעד שום הון בעולם, למרות שהוא עולה לי הון לא קטן.

פורסם

יש לזה המון יתרונות, והמון חסרונות. בקשר לסעיף הבטיחותי שציינת אותו כגורם המרכזי - כל רוכב בר דעת מודע לזה שהסיכון בדו גלגלי הוא אדיר, ולמרות זאת לא חסרים אנשים משכילים שבוחרים להתנהל ככה. עד שלא תנסה לרכב על דו גלגלי אתה לא תבין, נקודה ואחרי שתנסה תבין אם בשקלול כל הגורמים זה טוב לך, כן או לא.

הערה אחת בנוגע לפאנים היותר ספורטיביים במשוואה: אם מה שמעניין אותך זה מהירות בקו ישר או חוויה כוללת ככלי למטרות ספורט, אופנוע לוקח ובענק.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

השאלה העיקרית היא: מהן רוב הנסיעות שלך? עירוניות או בינעירוניות?

בתוך העיר אין כמו קטנוע. אני עם 125 סמ"ק ובאמת שאין מה להשוות עם רכב. עולם אחר. חוסך המון זמן ועצבים.

מה יקרה בחורף?

מה תעשה אם תצטרך להגיע למקום מרוחק בגשם? נקודה למחשבה.

פורסם

אל תבנה על 40 ק"מ לליטר ואפילו לא על 30 ק"מ לליטר - הכותב מעלי קנה קטנוע חדיש של הונדה בעלות גבוהה. קטנוע משומש 125 אחר צורך יותר במידה משמעותית, יותר לכוון 25 עד 28 ק"מ לליטר. הרבה תלוי בפרופיל הנסיעה וכמה אתה מחפש לזנק ולנסות להספיק לרמזור הקרוב.

צמיגים ניתן לסחוב גם שנתיים, תלוי בנסועה. אם תקפיד על לחץ אוויר נכון ותמנע מלעלות מדרכות (לפחות לא בישיבה) אין מניעה להגיע ל-15000 ק"מ, אבל זה תלוי גם במזל, כי בקטנוע לרוב לא מתקנים תקר אלא מחליפים את הצמיג.

לגבי החלפת פלג - בקטנוע רגיל יש לך רק צילינדר אחד ובו רק פלג אחד ולכן כל זיוף מורגש מיד. במקום להחליף רק לפי קילומטרג' עדיף לבחון את האלקטרודות. אם המרכזית מעוגלת והצדדית אכולה כלומר נוצרה בה מדרגה פנימית אז המתח הנדרש להקפצת ניצוץ יגדל ואתה עלול לקבל השתנקות, במיוחד כשהמנוע קר. אז ניתן למשוך אבל צריך להקטין מרווחים ולבדוק בקפידה, לא בטוח ששווה להתעסק בשביל 35 ש"ח.

קטנועים זולים לרוב לא מבטחים בביטוח מקיף וביטוח צד ג' עולה סביב 430 ש"ח, וגם זה חיסכון. קשור היטב ותתפלל.

יוסי

פורסם

כמה אתה מוכן לסבול ביום יום בשביל זה? וכמה אתה מוכן לסבול בתאונה בשביל היום יום ?

אימרה ישנה אומרת שרוכבים מתחלקים לשתי קבוצות, אלו שנפלו ואלו שעוד לא נפלו.

ההחלקה מגיעה גם אתה הרוכב הכי מנוסה והכי שקול בעולם.

קשה מאוד להקפיד על לבוש מיגון מלא במיוחד בקיץ, אני רוכב עם מעיל קיץ, כפפות, מגיני ברכים וקסדה מלאה, בודדים הרוכבים שרוכבים ככה בקיץ בתוך העיר. אני יודע שזה שווה את זה כי כבר ספגתי שיפשופים רבים, אבל נוח זה לא.

אני שוקל אם לצאת מהבית בגלל המיגון והחום, אתה מגיע מזיע לכל מקום (גם בלי מיגון).

בחורף אתה מגיע רטוב לעבודה, מקבל שפיריצים מנהגים אדיבים שטסים בשלוליות, וקר לך ממש קר לך.

והכי חשוב, הנהג הישראלי לא סופר אותך ממטר, באינסוף שירשורים בפורום תראה שיש כאלו שממש רואים בך אויב ומתוך אידאל לא יתחשבו בך לעולם. הסכנה מרכבים אחרים היא מוחשית כל רכיבה.

ועדיין אין סיכוי שאני מתנהל ברכב ארבע גלגלי ביום יום.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
י עד שלא תנסה לרכב על דו גלגלי אתה לא תבין.

עד שתרכב על דוקאטי לא תבין

צמיגים ניתן לסחוב גם שנתיים, תלוי בנסועה.... אין מניעה להגיע ל-15000 ק"מ.

שניים 15000 ק"מ?

איך אפשר לעשות כלכך קצת בשנתיים?

קטנועים זולים לרוב לא מבטחים בביטוח מקיף וביטוח צד ג' עולה סביב 430 ש"ח, וגם זה חיסכון. קשור היטב ותתפלל.

יוסי

אופנועים יקרים עוד יותר לא מבטחים.

ביטוח לאופנוע זה 10% מהערך,לפי זה אופנוע כבד זה בערך 15000 ש"ח ביטוח בשנה

אייל

פורסם

אם הבטיחות זה השיקול המכריע, אולי תשקול לעבור לרכב יותר חסכוני ויותר זול לאחזקה מהאיביזה FR?

כי לאופנוע אין את האביזרי בטיחות שברכב אתה מתייחס אליהם כמובנים מאליו (כמו חגורות/דלתות/שמשות/גג/4 גלגלים), ותאונה שברכב לא היית מערב את חברת הביטוח בה, עם אופנוע יכולה להסתיים באסון

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לאחרונה רכשתי אופנוע, פתאום אני מוצא את עצמי לא משתמש ברכב במשך מספר ימים, החום פה זה מכה, בין 40 ל48 מעלות והבחירה שלי היא להצלות. עדיף על מזגן ופקקים.

מבחינת דלק, חסכוני פי 3 מהאוטו ואפילו ערכתי מערכת, הזמנתי סאב וופר וכשזה יגיע אז הרכיבה תהפוך לתענוג אמיתי.

125 סמ"ק זה באסה, עדיף כבר 200 ומעלה. וברגע שתתחיל לרכב אתה תבין

בארץ רכבתי המון, באיזור המרכז זאת הדרך הכי טובה להתנייד.

haters will hate

פורסם

המעבר לרכב דו גלגלי מצריך שינוי מנטלי באופן הנהיגה.

בעבר הרחוק נסעתי במשך 10 שנים על אופנועים כבדים. עם הגעת הילד הראשון - עברתי לרכב 4 גלגלי.

אחרי זמן חזרתי לנסוע בקטנועים קטנים (125) למשך מספר שנים משיקולים כלכליים אך הפסקתי לנסוע בקטנוע עקב פריצת דיסק.

אגב,מרבית הקטנועים נחותים מאופנועים בשיכוך, יציבות ובלימה. הם גם חשופים יותר לפגיעה מאחור מכיוון שמהירותם מחוץ לעיר נמוכה ממהירות התנועה. כמובן שלא מדובר על הקטגוריה של קטנועים ספורטיביים בנפח מנוע גדול.

הנהיגה ברכב דו גלגלי מחייבת ריכוז ותכנון מסלול ברמה גבוהה בהרבה מן הנדרש ברכב 4 גלגלי, גם כאשר מדובר בנסיעה "מנהלתית" ולא ספורטיבית. אני אימצתי שיטה שנקראת defensive driving ובה הרוכב סורק את הדרך ומאתר "איומים" בנתיב הנסיעה. כל כלי רכב מסביב לרוכב , גם מאחור, הוא איום פוטנציאלי. כך גם רכב הנמצא בנתיב ממול אך עשוי לחצות את נתיב התנועה שלך כדי להכנס לרחוב צדדי או רכב הנוסע לפניך ועשוי לבצע פניית פרסה מבלי לאותת.

כמובן שיש להקפיד על מיגון ולבוש מתאימים, גם במחיר של נוחיות וזמן. קסדה, כפפות ומעיל קייץ, נעליים שלמות הם פריטי חובה. חגורת גב ומגיני ברכיים מומלצים.

פורסם

לזה שרשם שאופנוע זה דבר מסוכן ולכל אלה שחושבים כמותו. למען האמת אתם צודקים. אופנוע או יותר נכון דו גלגלי זה באמת דבר מסוכן. אבל מצד שני, במציאות של היום מה לא מסוכן? הרי רק לפני כמה ימים נדרסו שלושת הנשים בנתניה ומה היה חטאן בדיוק? הן בסך הכל היו במקום ובזמן הלא נכונים.

הרופאים אומרים לנו שעל מנת לחיות חיים ארוכים ובריאים עלינו לאכול פירות, ירקות, להימנע מאכילת בשר אדם ושמן, להימנע מחשיפה לשמש, להימנע מעישון, אלכוהול ולעשות פעילות גופנית של מינימום חצי שעה ביום. כל זה אמור להקנות לנו חיים בריאים. האומנם? ליי זייתוני ז"ל עשתה את כל הנ"ל לרוע מזלה היא נדרסה למוות בדרכה לעבודה בחדר הכושר.

אני הכרתי אישית את אהוד גולדווסר ז"ל עוד מהימים שהיה לו TS, אחר כך הוא קנה GS 500. כולם אמרו לו שזה מסוכן ולבסוף הוא מצא את מותו בנסיבות טרגיות. יש גם את הדוגמה של אלה שנסעו באוטובוס וטעות בשיקול הדעת של הנהג גרמה לאוטובוס להתנגש במשאית חונה וזו "גילחה" את הצד של האוטובוס. 5 הרוגים.

אז נכון, דו גלגלי זה דבר מסוכן אבל בימינו אנו שום דבר כבר לא בטוח חוץ ממוות מיסים. לצערי אני מכיר אנשים שפרשו מאופנועים או שלא היה להם שום קשר לאופנועים ובכל זאת מצאו את מותם.

מסקנה, חיים רק פעם אחת וגם הם קצרים. חייה את חייך בדרך שתביא לך הכי הרבה סיפוק, חייה את החיים במלואם. אם חלילה מצאת את מותך לפחות זה קרה תוך כדי עשיית הדבר שאתה אוהב מכל.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

על הנייר, קטנוע יצא יותר יקר, ביטוח טיפולים.

וכשמדברים תכלס, הכל תלוי, צמיגים יחזיקו יותר ממה שציינו פה, תלוי באיכות שלהם, גם אל תשכח שיש לך 2 צמיגים להחליף ולא 4.

לגבי טיפולים, מניסיון, במוסך המרכזי דרשו ממני 1500 שקל טיפול גדול בחלפים מקוריים, במוסך מורשה שאינו מוסך המרכזי דרשו ממני 1200 שקל על בידיוק אותם חלפים, במוסך אחר שהוא סתם מוסך מורשה משרד תחבורה דרשו פחות מ1000.

ונקודה נוספת, טיפול קטן זה החלפת שמן בלבד, עולה לקטנוע שלי סתם לדוגמא 120 שקל, ב120 שקל אני קונה מיכל שמספיק ל3-4 טיפולים כאלה, והחלפת שמן בקטנוע זה דבר שגם ילדה עם קוקיות יודעת לעשות.

טיפול בינוני (שוב בקטנוע שלי לדוגמא) עולה כ270 שקל, אתה יכול לעשות בעצמך אם יש לך ידע קצת טכני וכלים, ואם לא אז לא נורא.

עוד נקודה לצומת ליבך, כיום מרווחי הטיפולים גדלו, כלים שפעם היו צריכים טיפול כל 3 היום עושים כל 5, ויש כאלו שאפילו יותר, חלק מהיצרנים לא דורשים לעשות טיפול, אלא פעם בכמה קילומטרים להגיע לבדיקה ללא תשלום על מנת לקבל חוות דעת מה צריך להחליף, יכול להיות ששמרת ממש על הכלי ונסעת רגוע מאוד ותלך הביתה לשלום, יכול להיות שרק רצועה צריך להחליף או רק פלאג, ויכול להיות שתצטרך לעשות טיפול גדול קומפלט, הכל תלוי.

בנושא הדלק, כיום כלים חדשים מגיעים עם מערכת הזרקת דלק שחוסכת הרבה מאוד דלק, הקטנוע שלי לדוגמא עושה כ32 ק"מ לליטר.

גם במקום ארבע ברקסים יש לך להחליף רק 2, הטסט זול בהפרש של כ1000 שקל (כלים סטנדרטיים), ועוד הרבה דברים שכדי שתסתכל עליהם.

אז לפני שחורצים את גורלם של הקטנועים ככלי זול לתחבורה תסתכלו על הכל.

ועכשיו שכבר לא מדברים על הנייר, תסתכל על עצמך, כמה ק"מ אתה נוסע בחודש? האם בדרך קבע אתה מבלה הרבה בפקקים? האם אתה בדרך קבע חונה בחניות בתשלום?

אם יש לך חנייה פרטית גם בבית וגם בעבודה ואין לך פקקים בדרך והנסועה שלך קצרה, קטנוע זה ממש לא משתלם, זה מראש שתדע לך.

פורסם

סרטון ישן ומוכר של אלי פנגס, שבדיוק קפץ לבקר בפייסבוק. אמנם עם רוב הדברים יזדהו הרוכבים הותיקים יותר, אבל יש בהחלט מה ללמוד גם למתחילים ולחושבים להתחיל לרכב.

http://www.youtube.com/watch?v=bomTfBVe1Ys&feature=youtu.be דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תוכן חדש...