Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי I20 - מזגן חלש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
היום במהלך חיפושיי אחרי רכב ערכתי נסיעת מבחן ביונדאי I20, הרכב מצויין, נוח, חזק ובאופן כללי עשה לי רושם מצויין.

רק בעייה אחת - עוצמת המזגן (לא הטמפרטורה אלא חוזק הרוח) הייתה מאוד חלשה אפילו על עוצמה 4 ההכי חזקה.

האם זו בעייה שניתן לתקן ולסדר או שמא זה כך בכל רכבי ן20 ואין מה לעשות אם זה?

תודה.

באיזה רכב נסעת של נסיעות מבחן השכרה חבר או מה?

פורסם

רכב מהשכרה, עליו בוצעה נסיעת המבחן.

כמו שאמרתי, הרכב היה מצויין, רק המזגן חלש בטיארוף, עוצמה 4 נתנה חוזק רוח כמו בעוצמה 2 בכל רכב אחר עם מזגן ממוצע.

פורסם

אני חייב לציין שמשהו מוזר מתרחש כאן.

השבוע רכשנו פיאסטה TREND אוט' מהסוכנות ואנחנו אמורים לקבלה בשבוע הבא. עשיתי נסיעת מבחן ארוכה מאד עליה (יומיים), ואני חייב לציין כי היה נראה לי שהמזגן לא מקפיא כמו שאני רגיל. כנ"ל גם בסוויפט שהתלבטנו עליה.

אז או שנהיה יותר ויותר חם, ואנחנו משמינים ומזדקנים, או שבאמת לא יודע, המפוחים יותר קטנים בסופר מיני'ז, או השם יודע מה.

לצורך העניין, המזגן בפוקוס 2009 מקפיא לי את החו'אבוס:-D כנ"ל גם ב308 שלוקח לו טיפה זמן אבל בהמשך הוא מצויין.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
אני חייב לציין שמשהו מוזר מתרחש כאן.

השבוע רכשנו פיאסטה TREND אוט' מהסוכנות ואנחנו אמורים לקבלה בשבוע הבא. עשיתי נסיעת מבחן ארוכה מאד עליה (יומיים), ואני חייב לציין כי היה נראה לי שהמזגן לא מקפיא כמו שאני רגיל. כנ"ל גם בסוויפט שהתלבטנו עליה.

אז או שנהיה יותר ויותר חם, ואנחנו משמינים ומזדקנים, או שבאמת לא יודע, המפוחים יותר קטנים בסופר מיני'ז, או השם יודע מה.

לצורך העניין, המזגן בפוקוס 2009 מקפיא לי את החו'אבוס:-D כנ"ל גם ב308 שלוקח לו טיפה זמן אבל בהמשך הוא מצויין.

הקישור בתגובה 5 מפנה לדיון שמאשר את שאתה אומר - מוזר!

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

העניין הוא שכל מערכות המיזוג הופכות ל "יעילות " יותר ,משמע במטרה לחסוך בדלק/ביצועים/תחזוקה למערכות המיזוג.

סוויפט החדשה גם דוגמא למזגן שמקרר על הפנים, ולמי שרוצה להרגיש מזגן באמת חלש? טויוטה ורסו 1.8 החדשה.

יש תחושה כאילו המדחס נפעל ומתנתק לסירוגין, אגב גם הונטה לא עובדת בצורה קבועה כאשר המדחס פועל כך שסביר להניח שהמדחס יוצא מכלל פעולה לסירוגין.

פורסם

maxizem - אתה אומר את מה שאתה אומר מהתנסות אישית או מאיסוף מידע של משתמשים?

פורסם

מה שמוזר שחלק מהנהגים מדווחים שהמזגן מעולה וחלק מדווחים שהמזגן על הפנים.

חייבים לבדוק את הנושא בצורה מקצועית.

איזה כייף לי :)

פורסם

הבדיקה המקצועית היחידה היא תפוקת המזגן שנמדדת ב BTU, כפי שנמדדים מזגנים ביתיים.

כל עוד אין בדיקה מקצועית, תחושת חום\קור הינה סובייקטיבית לחלוטין.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני מסכים איתך ועם מרק.

אלו היית עיתונאי רכב, כיצד היית מדווח/בודק לגבי תפקוד מזגן של מכונית שבחנת?

פורסם

אלו היית עיתונאי רכב, כיצד היית מדווח/בודק לגבי תפקוד מזגן של מכונית שבחנת?

נקודה בעייתית.

אני, אישית, לא ממש סובל מחום וגם במכוניות שהמזגן בהן לא מיצטיין (רנו מגאן MK1, אופל קורסה, פיאט פונטו ספייס) לא סבלתי.

המדד היחיד לבדיקת תפוקת מזגן אינו ישים במבחני דרכים, לצערנו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
נקודה בעייתית.

אני, אישית, לא ממש סובל מחום וגם במכוניות שהמזגן בהן לא מיצטיין (רנו מגאן MK1, אופל קורסה, פיאט פונטו ספייס) לא סבלתי.

המדד היחיד לבדיקת תפוקת מזגן אינו ישים במבחני דרכים, לצערנו.

100%!

לכן, עד כמה שזה מאכזב, זאת נקודה שכנראה לא ניתן להתייחס אליה. במיוחד שבדיקת מכוניות מתפזרת על פני כל השנה ולכן אפילו אותו אדם ספציפי לא יכול להשוות את הנקודה (מזגן של מכונית שבדק בחורף לזה של זו שבדק במדבר בקיץ).

כל זה אינו מתייחס לחריג אחד...

פורסם

בודדים הם הייצרנים שמציינים את תפוקת המזגן ב-BTU לשעה ואני אישית לא מכיר בארץ גורם שיכול לבדוק נתון זה ברכב.

איזה כייף לי :)

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

אני מתנצל שאני מקפיץ נושא מן המתים, אבל זה בדיוק הנושא שאני תוהה לגביו.

הייתה לי I20 1400 Inspire אוטומטית עד לפני כחודש. הרכב היה מ 2010, בקושי עבד, היה ברשותי שנה.

פילטר מזגן היה הדבר הראשון שהחלפתי אחרי שקיבלתי אותו, גז היה הדבר השני. משם, כלום.

יכול לומר שבדגם הזה בעוצמה 1 מרגיש בריזה, 2 מקרר אבל לא חזק, 3 זה רוח עם צינה, 4 לא רלוונטי.

3 שנים אחרי הדיון המקורי, מקווה שיש כאן חבר'ה עם נסיון עם הרכב שהיה לי (מזגן רגיל) שאולי יוכלו לשפוך קצת אור על זה.

עניין של מפוח או by design?

שקלתי לקנות 2011 או 2012, אבל השניה לא בתקציב של 55 :D

יונדאי I20 שלי, קיה סול של אבא

• תוכן חדש...