Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5073 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקרון הייתי נעול עד עכשיו על קניית רכב חדש (סופרמיני) אבל עכשיו התחלתי לחשוב שאולי שווה לנסות את אופציית קניית הרכב מחברת ליסינג (שנתונים 2009-2011). עקרונית אני מחפש רכב אמין, בטיחותי, חסכוני שלא עושה יותר מדי בעיות (בלי בעיות אם אפשר.) עם תקציב של עד 85,000. איזה רכבים שנמכרים ע"י חברות הליסינג אתם ממליצים? בכלל שווה ללכת לכיוון הזה? מהי חברת הליסינג שמטפלת ברכבים שלה בצורה הכי טובה?

פורסם

שווה או לא שווה זה עניין אינדיבידואלי שרק אתה יכול להכריע - אחרי הכל זה הכסף שלך = הדרישות שלך.

בתקציב שלך נכנסות הרבה אופציות מחברות הליסינג.

בסופו של דבר אם אתה רוכש רכב מליסינג אתה מקבל רכב שיש לו 'כתם' בעברו, כלומר העובדה שהיה בליסינג עשויה להשפיע על סחירות עתידית.

בנוסף רכבי ליסינג 'זוכים' לעיתים להתעללות על ידי נהגי ה'רכב חברה' שהרכב ומצבו המכני לא מעניין אותם.

תוסיף לזה את העובדה שחלק מחברות הליסינג 'חוסכות' בטיפולים ומשתמשות בחלפים זולים ותחזוקת שבר גרועה..

אבל...

בסופו של דבר, גם רכב מפרטי עשוי להיות רכב שהתעללו בו, ולרוב אפשר לעלות על ההזנחה הזו בבדיקה במכון בדיקה שאתה סומך עליו או במוסך.

העובדה שהרכב מליסינג מאפשרת לך לקנות 'יותר רכב' בפחות כסף, ולמעשה אתה קונה את הרכב אחרי שספג כבר את ירידת הערך המשמעותית שלו - ולכן מבחינה כלכלית טהורה יש כאן הגיון.

בנוסף, חברות ליסינג רבות מעניקות אחריות כלשהי לרכבים הנקנים מהן, כך שיש לך 'אבא ואמא' לבוא אליהם בתלונות אחר-כך.

יתרון נוסף הוא העובדה שאתה יכול ללכת למגרש ולראות כמה עשרות מכוניות בשעה אחת במקום להטרטר בין סוכנויות שונות.

בשורה התחתונה - מבחינה כלכלית כנראה שרכישת רכב מחברת ליסינג (או אפילו רכב משומש מפרטי) תהיה נכונה יותר מבחינה כלכלית, איך יש לך עוד אלמנטים שבאים יחד עם החסכון הזה אותם אתה צריך לקחת בחשבון ועלייך להיות זהיר ולפעול בחכמה.

בנוגע לחברות השונות - אני יכול להעיד בתור מי שנהג רבות בליסינג של אופרייט ליס שהטיפול שלהם ברכבים היה מצויין.

כמו כן שמעתי טובות על אוויס וכן על אוטוסנטר (Hertz).

בהצלחה!

פורסם
בעקרון הייתי נעול עד עכשיו על קניית רכב חדש (סופרמיני) אבל עכשיו התחלתי לחשוב שאולי שווה לנסות את אופציית קניית הרכב מחברת ליסינג (שנתונים 2009-2011). עקרונית אני מחפש רכב אמין, בטיחותי, חסכוני שלא עושה יותר מדי בעיות (בלי בעיות אם אפשר.) עם תקציב של עד 85,000. איזה רכבים שנמכרים ע"י חברות הליסינג אתם ממליצים? בכלל שווה ללכת לכיוון הזה? מהי חברת הליסינג שמטפלת ברכבים שלה בצורה הכי טובה?

היי,

קניית רכב משומש בן שנה – שנתיים היא החלטה כלכלית נכונה יותר מקניית רכב חדש, שכן רכב משומש כזה כבר ספג את ירידת הערך הגדולה. בתקציב שלך אפשר למצוא לא מעט מכוניות סופר מיני ואף משפחתיות "קטנות" (כדוגמת יונדאי אקסנט, קיה ריו וכו'). השאלה היא מה סדר העדיפויות שלך (חסכוני חשוב יותר ממרווח, תא מטען גדול לעגלת ילדים, מנוע חזק וכו').

ממליץ לך לגשת לחברות הליסינג הגדולות, בהן יש מבחר רחב של מכוניות כאלה ולבדוק מה אתה יכול לקבל.

לגבי טיפולים – מכיוון שאני "בעל עניין" אני מנוע מלהביע דעה, אך אני כן יכול לתת לך 2 עצות:

הראשונה – תדרוש לקבל את הסטוריית הרכב המלאה, ותקפיד לערוך בדיקת קניה עצמאית.

זה יתן לך שקט שלא דופקים אותך או עובדים עליך ואתה יודע בדיוק מה מצבו של הרכב שאתה עומד לרכוש.

יש חברות שמקפידות לטפל במכוניות במוסכים מורשים ויש שלא – תבדוק גם את זה.

בהצלחה,

גיל מאוויס

פורסם

לפני הכל אתה צריך לחשוב עם עצמך מה הדרישות שלך מרכב , כמה שנים אתה רוצה להחזיק אותו , מה חשוב לך יותר הנאה או חיסכון .

בתקציב שלך אתה יכול גם לקנות רכב קצת יותר מפנק בשנתונים שאמרת ( 2009-2011 ) שאינו בעל עבר ליסינג .

אני באופן אישי לא הייתי קונה רכב ליסינג מכמה סיבות והעיקרית היא שאתה לא יודע מה אתה קונה , אמנם יכולים להציג בפניך את ההיסטוריה שלו אבל אם הוא עבר התעללות אף אחד לא יספר לך .

נכון שגם ברכב פרטי יכולות להיות בעיות אבל יותר נדיר למצוא בעל רכב פרטי שמספר איך הוא נוסע בפרייבט שלו כרכב שטח .

בהצלחה .

• תוכן חדש...