Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7982 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"כל אחד" יודע שמעיל רכיבה ומכנסי רכיבה מעור, ייעודיים, ממוגנים, הם הפתרון האופטימלי. טענתי היא שזה נכון בשלב הקניה השני ולא הראשון.

אני מבקש לחלוק על גישה זאת. בהנחה שלרוכב המתחיל יש תקציב מוגבל אחת הטעויות הנפוצות היא לרכוש מעיל רכיבה מעור, שמחירו כמה אלפי ש"ח.

דעתי היא שרוכב שמתחיל להשקיע במיגון ירכוש קודם כל מעיל רכיבה ממוגן, מאוורר, אפילו מעיל רשת עם מיגונים, מעיל שקל ונעים לרכב עמו בקיץ הקצר שלנו שנמשך כ 8 חודשים בשנה.

בחורף, ישתמש בבטנה מתאימה שיש ברוב המעילים וכנגד הגשם יעטה מעל חליפת גשם שני חלקים .

אותם הדברים אמורים בכפפות הרכיבה. קחו כפפות מתאימות לחום השורר אצלנו ולחורף הצטיידו בכפפות גשם מתאימות.

מה לדעתכם קורה לרוכב שמיטב כספו הושקע בביגוד עור מדהים כאשר בחוץ הטמפרטורות מעל ל 30 צלסיוס. סביר שהוא יוותר על המיגון . ואם ייכנס לאמבטיית הזיעה, כיצד תהיה התנהגות הכביש שלו.

בהפרש שבין מעיל רכיבה מעור לבין מעיל מקודורה או חומרים נושמים אחרים ניתן לרכוש מגיני ברכיים , כפפות מתאימות ואולי גם להשקיע בנעלים/מגפים ממוגנות.

שבילאות פעילה זה העניין

טיולי השבילים של מועדון האופנועים כל שבת שניה בחודש עדכונים באתר המועדון

פורסם

האם לדעתך מעיל מאוורר שאינו עור, מעניק את אותה רמת הגנה כמו מעיל עור?

להזכירך - מדובר על רוכבים חדשים שסיכוי הטעות שלהם הוא גדול.

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם
האם לדעתך מעיל מאוורר שאינו עור, מעניק את אותה רמת הגנה כמו מעיל עור?

להזכירך - מדובר על רוכבים חדשים שסיכוי הטעות שלהם הוא גדול.

לא, אבל דווקא הבעיה הגדולה היא שרוכב מתחיל סביר מאוד שהוא יזנח את מעיל העור כי "לא נוח לו וחם לו" איתו.

מעיל רשת ישאר עליו.

When a world of oppertunities comes knocking at your door,

Make sure you know where is the rear exit.

There's no place like 127.0.0.1

הכל עובר בחיים.

גם החיים.

פורסם

א. אם חם לו ולא נוח לו, גם מעיר רשת ייזנח בצד

ב. כשיש לו מעיל אחד שמתאים לקיץ, האם אתה חושב שהוא ירכוש מעיל עור בשנתיים שלאחר מכן?

ג. מלבד החודשים מאי עד אוקטובר, שאר החודשים אינם "בלתי נסבלים, לרכיבה עם מעיל עור ולכן, ההצעה הזו של השבילאי, אינה במקומה לדעתי.

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם

כרובי, יש אמת בדבריו, החסרונות של מעילי עור יכולים להיות די משמעותיים לרוכבים חדשים, תחשוב על זה שבמעיל עור התנועה הופכת להיות כבדה יותר וזאת בעיה רצינית, חוץ מזה שהחום ממש ממש מעיק, אני חושב שזה יכול להשפיע על הערנות של הרוכב, מעיל מאוורר עם מיגונים טובים יהיה הרבה יותר נוח בשלבים הראשונים כשהרוכב צריך ללמוד את האופנוע שלו

שוב אני אחזור לחום... אני קיבלתי מעיל עור של לרט מתנה כשהוצאתי רישיון, יותר נכון קיבלתי אותו מבן דוד שלי שריסק את האופנוע שלו, נסעתי איתו למרות החום הנורא, ואחרי קצת זמן נמאס לי ונסעתי בימים חמים בלי מעיל

אבל אף-פעם לא רכבתי בלי כפפות. זה בעיניי הכי הכי חשוב

haters will hate

פורסם

לדעתי עדיף בתור מעיל ראשון לקנות מעיל מבד סינטטי (קורדורה וקוולר) מאשר מעיל עור. חוץ מזה שלרוב הם יותר זולים מעור,הם פחות חמים כשחם וכשקר פשוט מוסיפים בטנה.

לגבי יעילותם לעומת מעילי עור- האם בגלל שהם סינטטיים ולא מעור זה אומר שהם פחות טובים? שהם לא ישמרו על הרוכב במפגש לא כ"כ מתוכנן עם הכביש?

אני לא יודע אם אני נחשב "רוכב מתחיל" (אני רוכב 4.5 שנים), אבל אני יודע שאפילו כשאצטרך לרענן את ציוד הרכיבה שלי ,לא נראה לי שאעבור למעיל עור. פשוט קשה לי לראות את היתרון שבמעיל עור- אולי מישהו בפורום יוכל להסביר לי...

רכיבה זה לא תחביב, זה דרך חיים (טוב, אולי לא בארץ...)

פורסם

גם אני לא מסתובב במעיל עור

למרות שמידי חורף חולפת במוחי מחשבה על מעיר עור חם ומוגן בשאר השנה אני מעדיף

מעיל ממוגן ומאוורר

אני רוכב עם ה ספידי נט ומרוצה מאוד

נכון הוא עלול להיקרע בנפילה במהירות גבוהה אח נאמר כאן לרוכב מתחיל ואני מקווה שהוא לא מתחיל ישר על אופנוע כבר אלא על GS\ER\GPZ\KLE\CB\DR\MZ וסליחה עם שכחתי מישהוא

בקיצור מעד מעיל מאוורר ואם נשאר קצת ממון מהירושה של הבן דוד ההוא אפשר לקנות גם מעיל עור לחורף

פורסם

נעשה את ההפרדה המהירה.

מעיל העור הוכח כבר כטוב יותר ממעיל בד. פשוט מחזיק יותר זמן מעמד, לרוב פי 2 יותר.

אבל בהשוואה למעילים, הרבה יותר קשה לשכנע רוכב ללבוש מעיל עור או רוכב שסבל ממעיל עור לעבור למעיל רשת מאשר שרוכב עם מעיל רשת ישאר איתו.

סה"כ גם שיקול המחיר הוא די נכון.

When a world of oppertunities comes knocking at your door,

Make sure you know where is the rear exit.

There's no place like 127.0.0.1

הכל עובר בחיים.

גם החיים.

פורסם
נכון הוא עלול להיקרע בנפילה במהירות גבוהה אח נאמר כאן לרוכב מתחיל ואני מקווה שהוא לא מתחיל ישר על אופנוע כבר אלא על GS\ER\GPZ\KLE\CB\DR\MZ וסליחה עם שכחתי מישהוא
אולי הבנתי לא נכון- אתה אומר שהאופנועים שברשימה הם לא באמת אופנועים? אם כן, אז לדעתי אתה ממש חולם.. מנוע,הילוכים, שני גלגלים- מה צריך יותר מזה?

רכיבה זה לא תחביב, זה דרך חיים (טוב, אולי לא בארץ...)

פורסם

לגבי יעילותם לעומת מעילי עור- האם בגלל שהם סינטטיים ולא מעור זה אומר שהם פחות טובים? שהם לא ישמרו על הרוכב במפגש לא כ"כ מתוכנן עם הכביש?

עוד לא מצאו חומר , למרות כל הקידמה הטכנולוגית, שעמיד כמו עור.נקודה.

השיקול הכספי ושיקול מזג האויר בהחלט צריך להילקח בחשבון פה.

"when u don't know where ur going, any road will take u there"

פורסם

המעיל עור שקיבלתי מבן דוד שלי ממש מאסיבי ואפשר להגיד שהוא הציל את חייו או לפחות חסך הרבה כאבים הוא החליק עם האופנוע R750 האופנוע המשיך עד לעמוד חשמל נכנס בו ועלה בלהבות

בן דוד שלי החליק המון ונכנס במדרכה, לא היו שפשופים אלא רק יד וצלע שבורים, מעיל העור בהחלט הגן עליו. אבל זה היה בחורף, בקיץ אני בספק אם הוא היה נוסע עם מעיל עור אלא רוכש חדש, הוא ממש יצא מסכן כי הוא קנה את הוציא את האופנוע מהחברה ואחרי איזה חודש החליק על שמן כשהכביש רטוב, מזל שהכביש היה טוב אחרת הוא היה מתגלגל ולא מחליק.

והוא לא הוציא רישיון וישר קנה את האופנוע, היו לו המון אופנועים ווותק של 8 שנים כשהוא קיבל אותו

אחר כך הוא קיבל חדש מהביטוח

בקיצור לא יודע מה אני מנסה להגיד פה אבל מעיל עור זה טוב, מעיל קבלר זה טוב, מעיל זה טוב, אל תרכבו בלי מעיל ובלי כפפות.

haters will hate

פורסם

יש לי דיינז דזרט שהוא מעיל קורדורה עם מיגונים ובטנה חמה המתפרקת בקלות.

המעיל עבר למעלה מ 100 אלף ק"מ בתנאי מזג אוויר מגוונים , מממדבר ועד לקרחונים (טוב שם מתחת למעיל גשם מרופד ) ולמעלה מ 100 כביסות. הצבע לא כל כך נשמר אך כל השאר עובד כמו ביום הראשון.

יש לי על הקולב מעיל עור שאני מוציא אותו כשמתקיימים התנאים הבאים:

טמפרטורה בחוץ מתחת ל 20 מעלות , לחות פחות מ 50% , עננות מעל 5/8 ובמפגש תהיינה בחורות מדליקות. בקיצור, הוא יישמר לנצח כי הוא בכלל לא מתלכלך.

כשלרעייתי נמאס מ הסמרטוט רכשתי את מעיל הראלי של ב.מ.וו והרגעתי את עצמי שהוא עולה כמעט כמו מעיל אמיתי.....(אבל אפשר לרכב אתו בכל יום לכל מקום )

שבילאות פעילה זה העניין

טיולי השבילים של מועדון האופנועים כל שבת שניה בחודש עדכונים באתר המועדון

פורסם

המעיל עבר למעלה מ 100 אלף ק"מ בתנאי מזג אוויר מגוונים , מממדבר ועד לקרחונים (טוב שם מתחת למעיל גשם מרופד ) ולמעלה מ 100 כביסות. הצבע לא כל כך נשמר אך כל השאר עובד כמו ביום הראשון.

טמפרטורה בחוץ מתחת ל 20 מעלות , לחות פחות מ 50% , עננות מעל 5/8 ובמפגש תהיינה בחורות מדליקות. בקיצור, הוא יישמר לנצח כי הוא בכלל לא מתלכלך.

כשלרעייתי נמאס מ הסמרטוט רכשתי את מעיל הראלי של ב.מ.וו והרגעתי את עצמי שהוא עולה כמעט כמו מעיל אמיתי.....(אבל אפשר לרכב אתו בכל יום לכל מקום )

אבל לא ענית בכך על השאלות שהועלו מולך בתחילת האשכול.

:?

הכרובלוג

מחירון אופנועים

פורסם

אז מה לא נקנה אופנועים?

מי שמעיל עור עושה לו את זה בבקשה, מי שרוצה לרכב בלי מעיל זכותו.

חשוב להדגיש את העובדה שמעיל עור הוא פחות פרקטי ממעיל קרדורה אבל גם העובדה שGPZ פחות פרקטי מבורגמן, ויש כאלו שיטענו שאף פחות בטוח עדיין יהיו הרבה יותר שיעדיפו את הGPZ כאופנוע ראשון.

גם כן פורום של אופנועים,

חצי מהאנשים כאן כשהם יוצאים לרכב עושים את זה במגרשי חניה, אופנוענים עלק.

פורסם

יש חלק בהודעה שלך שבו אתה מדבר על מזג אוויר מסויים שבו אתה משתמש במעיל העור שלך.

אני גר בבארר שבע משמע רוב ימות השנה טמפ' מעל 20 אבל מצד שני אין כמעט לחות.

במה היית/ם ממליץ/ים להשתמש במצב כזה?

תודה.

• תוכן חדש...