Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני זקוק לכמה דעות שכולות ואשמח אם תעזרו לי להחליט- יש לי סיאט קורדובה מודל 2000 1.6 ידנית עם 172K. היא אצלי כמעט שנתיים ו30K ובדיעבד, זו היתה קניה איומה (הרכב הראשון שקניתי בעצמי). היו ועדיין יש המון דברים לסדר באוטו, את חלקם עשיתי בעצמי אבל הרוב דורשים מוסך, ומוסך לרכב הזה זה עסק ממש ממש יקר. כרגע האוטו נוסע ומטופל לפי הספר, אבל הגיר שלו נורא מעצבן- כל פעם שאני עוזב את הגז יש רתע ולפעמים בהחלפות הילוכים אם הסל"ד לא מתואם מספיק אז יש נקישות מעצבנות. הרכב מטופל במוסך רון המומלץ פה בפורום, והוא טוען מאז שהאוטו אצלי שהגיר גמור וצריך להחליף בעלות של 4000-5000 שקל. אמנם אני חי עם זה כבר שנתיים וההחלפות הילוכים עצמן עוברות חלק ככה שאין בעיה להמשיך לנסוע עם האוטו, אבל זה ללא ספק מעצבן ותמיד מרחפת השאלה האם הגיר הזה באמת גמור והוא הולך להשאיר אותי בצד הדרך או שזה רק איזה כמה תושבות גמורות. אז בנוסף לגיר, יש את עניין הטיימינג- צריך כבר לעשות טיימינג ללא ספק. וגם זה עולה לא מעט. לפחות 1500 שקל.

חשוב לציין שאני סטודנט, עובד בעבודת סטודנטים עלובה ואם אני אקח הלוואה זה יהיה ממש קריטי שההשקעה תצדיק את עצמה באחזקה כללית זולה יותר לאורך זמן. אני גם עושה נסיעות ארוכות- לומד במכללת ספיר ובסופשים גר ועובד בתל אביב. סה"כ 15 אלף ק"מ בשנה, אבל פה ושם עושה נסיעות מאוד ארוכות- למשל משער הנגב עד חיפה או עד עכו. לא כ"כ אכפת לי מנוחות ואיכות נסיעה- גם הסיאט היא לא איזו טורפת אוטוסורדות. אני רק צריך להגיע ללא תקלות.

אז כיוון שזה אוטו ישן, והאחזקה שלו מתבררת כיקרה עם חלקים יקרים מבית VAG והק"מ שרץ בשעון דוחק אותי לטיפולים יקרים ותיקונים "קטנים" שעולים לא מעט בכלל, אני ממש מתלבט לאחרונה אם כדאי לי למכור אותו במה שהוא שווה - בערך 11-10 K, לקחת הלוואה של עוד 15K ולקנות פיאט פנדה מודל 2008 ידנית. יש כמה כאלה ביד 2 עם 40-50 אלף ק"מ בסביבות ה 25 אלף שקל. אני קצת נרתע מהלוואות, אבל אולי זה עדיף מאשר להשקיע בסיאט ישנה שדורשת כל הזמן תשומת לב יקרה ?

פורסם

מצטער לאכזב אותך, אבל למכור את הסיאט בסכום שציינת נשמע לי כמו חלום ורוד... קודם תיפטר מהסיאט, אם המצב שלה כ"כ רע.

בכסף שתקבל תחשוב על מה אתה קונה. לא חסרות המלצות לרכבים לתפרנים (10-20 אלף שקל). בטיפול נכון רכב של 15 אלף שקל יאכל בלי מלח את הדרישות שלך.

פורסם

זה לא חלום ורוד, כי המצב שלה הוא מצויין יחסית- המנוע מעולה והקלאץ' חדש וכל החשמול עובד- אפילו בקרת האקלים והטייפ המקורי. כל הטיפולים מסודרים במוסך מורשה ובמוסך רון. לפני כמה חודשים שמתי את האוטו ביד 2 וגיליתי ש12 אלף אנשים היו מוכנים לשלם, אבל אז בסוף התחרטתי. אז 10 אלף היום נראה לי לגמרי מציאותי. אגב, זה רכב די חמוד.. סיאט אדומה זה בכל זאת משהו שמחמם את הלב :)

השאלה אם שווה לי להתאמץ ולקנות רכב אחר עם קילומטרז' נמוך ולקחת הלוואה בשביל זה.

פורסם

10-11 זה אכן חלום וורוד. למזלך הרכב גם ככה לא שווה כלום, אז הירידה למחיר הגיוני יותר לא תהיה כואבת במיוחד.

פנדה 2008 עם קילומטראג סביר באמת עולה היום 25 אלף??

פורסם

ביד 2 יש לא מעט סיאט קורדובה למכירה. עבור רובם מבקשים בין 7 ל-9 כאשר יש שמבקשים 5 ויש שמבקשים 20.

בוא נניח שמחיר השוק הוא 8 - עבור הרכב שלך תהיה בר מזל אם תקבל 7 - כי לרכב שלך יש תקלה שתיקונה יקר והוא צריך טיימינג.

אם אתה טוען שהוא במצב טוב - תשאיר אותו לעצמך ותקן אותו.

המחיר של הפנדה בו נקבת מתאים יותר לשנת 2006 - מי שמבקש מחיר כזה עבור 2008 יודע למה...:wink:

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ממליץ לך למכור את הרכב המזדקן שלך, ואם כבר לקחת הלוואה, אז לוקחים אותה על פנדה שנת 2010, עם 60-70 אלף ק"מ מהשכרה, ושוכחים מהוצאות אחזקה כבדות למשך 4-5 שנים.

כמו כן הוצאות הדלק שלך יקטנו באחוז מאוד משמעותי, מה שמקזז חלק מההלוואה שאתה צריך לקחת.

סה"כ החישוב שלך צריך להיות כזה:

עלות הפנדה 2010: 40K.

קיזוז עם הרכב שלך: 8K (אם תצליח יותר טוב, בבקשה).

עלויות שיפלו עליך בכל מקרה אם לא תמכור את הרכב:6K (גיר + טיימינג).

סה"כ תוספת לפנדה - 26K.

אם זה מחולק ל-5 שנים, זה סביבות 500 ש"ח (כולל הריבית).

עכשיו תיקח את עלויות הדלק שפוחתות לך בסביבות 150-200 ש"ח בחודש בזכות הפנדה, ותראה שהעלות החודשית לא נוראה בכלל ועדיף לך רכב חדיש עם הלוואה מאשר להסתבך עם פנדה במחיר חלומי (וכנראה יש סיבה לזה).

פורסם

המחירון של פנדה 2008 זה 30, והביקוש כנראה לא מרקיע אז בפועל עסקאות נסגרות סביב 26-27 לרכבים פרטיים עם קילומטרז'ים סבירים.

אני חושב שאתם קצת פסימיים מדי לגבי הקורדובה שלי- זה לא איזה רכב של ערסים יד חמישית עם רבע מיליון ק"מ וקישוטים מסביב לפנסים, או איזה דיזל אקס מונית/חברה/השכרה/כולם ביחד עם 400 אלף קמ. זה אוטו קצת אחר- אני יד שלישית והידיים הראשונות היו אב ובן, כל הטיפולים עד לפני שנה וחצי היו בצ'מפיון ואחרי זה במוסך רון- הכל מתועד בספר רכב מסודר, אין תאונות, זה הדגם החזק (100 כ"ס) עם כל האבזור (כולל בקרת אקלים, פנסי ערפל, סטריאו מקורי) והכל הכל עובד מושלם. סה"כ חוץ מזה שצריך לעזוב את הקלאץ' ואת הגז קצת יותר בזהירות, הנסיעה די חלקה יחסית לאוטו בן 12. נראה לי שאני אקבל עליה בשקט 10 אלף. עובדה שלפני חצי שנה כשרציתי למכור בסיבוב הקודם, פרסמתי ביד 2 והיו מוכנים אז לתת לי 12K.

אגב, מישהו מכיר את הפנדה על עלויות האחזקה שלה וכו' ? אולי עדיף משהו אחר ? זה פשוט היה נראה לי הרכב הכי חדיש (לפחות מבחינת השנתון) בהכי מעט כסף, ועוד ידני, שאני יכול לקנות.

פורסם

פנדה או גרנדה פונטו מהשכרה/ליסינג ייתנו לך הכי הרבה ערך לכסף וחיסכון בדלק.

לגבי הסיאט שלך- לא יודעת מי הציע לך 12 אלף עליה ללא בדיקה, אבל קשה לי להאמין שיהיה לך קל למכור אותה כמו שאתה חושב. אתה מחזיק את המכונית שנתיים וכבר התרגלת לצורת נהיגה הבעייתית איתה מבחינת הגיר, אבל מי שהולך לקנות רכב ישן לא ימהר להתלהב מהסידור הזה. בכל מקרה, אני מאחלת לך שכולנו טועים. שיהיה לך המון בהצלחה, ואני לגמרי בעד שדרוג, כל עוד אתה עומד בהחזרי המימון/הלוואה הכרוכים בכך.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

לדעתי אתה אופטימי גם לגבי הפנדה. כרגע יש 6 למכירה ביד 2 (אחת רובוטית, ואחת כבר לא רלוונטית) משנתון 2008, והם נעלמות בקצב של 1 ל 3-4 ימים.

כמו כן, רכב שנימכר ב2000-3000 ש"ח, מתחת למחירון, תוך מספר ימים- זה רכב עם שוק מצוין.

אגב, את זו שהייתה במשפחתנו מכרנו ב3000 מעל למחירון לוי יצחק וב2000 מתחת למחירון יד 2, אז זה מעל או מתחת "למחירון"? :wink:

בכל אופן, אני מסכים אתך שפנדה משומשת (יחד עם הגרנדה-פונטו בקטגוריה שלה) נותנת הכי הרבה "אוטו" לכסף.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

בעידן שבו ליטר דלק עולה 7 ש"ח וגם נגע כבר ב-8 ש"ח, רכבים כמו הפנדה, הגרנדה והספייס נמכרים מהר מאוד ובמחירים טובים, למרות ואולי בגלל שלוי יצחק מכסח להם את הצורה מדי חודש והופך אותם למשתלמים יותר.

כמובן שהעובדה שיבואן פיאט בקושי מוכר רכבים חדשים, לא מוסיפה להיצע - בעוד הביקוש רק הולך וגובר.

פורסם

מישהו יודע מה הצריכת דלק של הפנדה? הסיאט עושה אצלי קבוע 12.5 - 13.5 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת של כביש מהיר ובתוך תל אביב.

אם הפנדה עושה איזה 14 ק"מ לליטר אז החסכון לא יבוא מכאן. במיוחד שזה מנוע 60 כ"ס שצריך להגיע איתו לסל"ד ממש גבוה בשביל לנסוע 100 קמ"ש. אני זוכר שפעם היתה לאחי גרנדה פונטו מהעבודה עם אותו מנוע-גיר של הפנדה, והיא היתה נוסעת על 3500 סל"ד רק בשביל 100 קמ"ש. זה לא הורס את המנוע בטווח הארוך ?

פורסם

יכול להיות שהכיול מנוע+גיר שונה בפנדה לעומת הגרנדה פונטו,אצלי בפנדה ב100 הסלד הוא 2700.

הפנדה עושה הרבה יותר 1-14,אצלי בממוצע היא עושה כ 1-17/18 וזה בתנאים לא פשוטים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

פנדה יד ראשונה עם ק"מ נמוך נמכרת מעל המחירון בד"כ ותוך זמן קצר מאוד.

צריכת הדלק אמורה להיות סביב 16.5-18 ק"מ לליטר, תלוי בצורת הנהיגה שלך.

עלויות אחזקה נמוכות וכנ"ל עלות חלפים וביטוח.

mx-5, audi a4, alfa 159.

• תוכן חדש...