Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היום התבשרתי שמחליפים לי בעבודה את הרכב, מברלינגו לפיוריניו טורבו דיזל אוטומטית (?!?!?), 1300 טורבו

קודם כל אני יודע שזה רכב יותר קטן, אז אמרו לי - כמה פעמים בשנה אתה מעמיס את המכונה XXYY, המצריכה את הגודל של הברלינגו? פעמים בודדות, בשביל זה נשאיר כמה מכוניות גדולות יותר בחברה. בסדר.

אבל מה לגבי הגיר האוטומטי? האם זה אוטומטי רגיל או רובוטי? בפרוספקט רק ראיתי שמצויין 6 הילוכים.

עשיתי חיפוש קצר באינטרנט ומה שראיתי לא מצא חן בעיניי. כתוב שהיא צפופה (מבוססת על פונטו), לא נוחה, לא בטיחותית, ובעלת גיר בעייתי.

מבחינת מי שמחליט הדבר החשוב הוא כמובן המחיר, ואני מניח שהוא אטרקטיבי יותר מברליגנו ושות'.

אם אני משווה אותה לברלינגו הישנה שיש לי כרגע - שנת 2000, מנוע 1900 ללא טורבו, עם 2 כריות אוויר, איך הפיורינו לעומתה??

נאמר לי שמחר תתבצע ההזמנה. האם יש לי סיבות להתנגד בנחרצות לפיורינו ?!?

תודה!

פורסם

אחד הרכבים הגרועים בהם נהגתי בשנים האחרונות. לא מאובזר, לא נוח, לא סוחב, גיר רובוטי גרוע.

אני מקווה בשבילך שלא תצטרך לסבול אותה במשך עשור שלם :lol:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מזה בדיוק אני חושש :lol:

אתה אומר שהוא באופן משמעותי פחות נוח מברלינגו?? - הדגם הקלאסי של ברלינגו, לא החדש המעוצב.

מצאתי עוד קצת חומר עליו, יש גם ביקורות פחות קוטלות. השאלה היא רק עד כמה הן אובייקטיביות.

מה שכן - הוא קצר מהברלינגו, מה שמאוד יעזור לי להשתחל לחניות בשכונה מוכת החנייה שלי. ראיתי גם שהוא מאוד חסכוני בדלק גם במבחנים, לא רק בהצהרות יצרן, ולמרות שזה כסף שלא יוצא ישירות מהכיס שלי - זה עדיין דבר טוב.

פורסם

ראשית אני רוצה להפנות אותך למבחן שאלירן ואנוכי ביצענו לרכב: http://www.carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/246/%d7%9e%d7%91%d7%97%d7%a0%d7%99%d7%9d/%d7%a4%d7%99%d7%90%d7%98-%d7%a4%d7%99%d7%95%d7%a8%d7%99%d7%a0%d7%95-%e2%80%93-%d7%a2%d7%9b%d7%91%d7%a8-%d7%94%d7%a2%d7%99%d7%a8

להגיד שזה הרכב הגרוע ביותר שנהגתי בו בשנים האחרונות זאת אמירה מעט מרחיקת לכת, הגם שיש בה גרעין של אמת.

עניינית לגבי ההשוואה לסיטרואן ברלינגו: האחרונה היא בעיניי התגלמות השילוב המושלם בין רכב עבודה לבין רכב נוח ופרקטי. יצא לי להעביר כמה מאות (אם לא אלפי) ק"מ מאחורי ההגה של אחת כזאת. היא לא ספורטיבית ולא ביצועיסטית אבל גם אחרי שנהגת מהמרכז למכתש הגדול אתה תקום ממושב הנהג כמו חדש. אפילו איכות ההרכבה שלה סבירה בהחלט.

המימדים הצנועים של הפיורינו אכן מקנים לו יתרון מסוים בסביבה עירונית, השאלה היא האם זה יכול לפצות על כל השאר.

תיבת ההילוכים אינה בעייתית - מה שבעייתי הוא נהג שמצפה לקבל תיבה אוטומטית ומסרב לקבל את העובדה שתיבה רובוטית היא אינה תיבה אוטומטית פר אקסלנס. מה שכן בעייתי זה יחסי ההעברה של התיבה הזאת, שפשוט גדולים על המנוע.

אם מקום העבודה מאפשר ולך אין בעיה, אני ממליץ לבחור בתיבה הידנית. לא בטוח שיחסי ההעברה שלה טובים יותר, אבל לפחות תוכל לזנק בצורה נמרצת יותר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

באותו המחיר כמעט אפשר לקבל את ה-C3 פיקאסו דיזל רובוטית ולקבל רכב הרכב יותר נורמלי.

אם רוצים לחסוך עוד 10K אפשר לקחת את הידנית.

אתה יכול להציע את זה בעבודה?

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

תודה על הפרטים ועל המבחן.

באמת מברלינגו אני מאוד מרוצה, כמעט מכל הבחינות.

לגבי אלטרנטיבות כגון ה C3 קשה להאמין שיש על מה לדבר, אבל חשבתי כבר היום, ואתם נתתם לי חיזוק נוסף - אבקש לקבל תיבת הילוכים ידנית במקום הרובוטית.

פורסם

עכשיו הגיעה לארץ גם גירסת הנוסעים של הפיורינו- "הקובו".

הדגם מגיע בבנזין ידני ובטורבו-דיזל ידני או אוט'. לדעתי משלב יותר בין עבודה למשפחה, בעל 4 כ"א, מאובזר בצורה עשירה יותר ועדיין מאוד חסכוני בדלק ותחזוקה. כדאי לבדוק אם יש אפשרות שיזמינו לך רכב זה דרך העבודה.

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם

כן, ראיתי עכשיו את הקובו באתרים שונים, באמת נראית יותר מעניינת.

ה C3 פיקאסו רובוטית באמת נראית כאופציה הרבה יותר טובה, אבל האם היא מוגדרת כרכב מסחרי??

אני מניח שלא, וזה חשוב מכיוון שעל רכב המוגדר כמסחרי החברה מקבלת זיכוי על המע"מ, ולכן אם ה C3 פיקאסו לא מוגדרת כמסחרית אלה כ"רכב פרטי" - אז אין סיכוי בכלל.

זו גם הסיבה שהסקודה רומסטר ירדה מהפרק.

פורסם

רכב מסחרי קל (עד 3.5 טון) כבר מזמן לא מוכר במע"מ. ראה במאמר כאן

כדי לקבל הכרה במע"מ תצטרך לקנות שברולט סוואנה (ואז יהיה לך קצת קשה למצוא חנייה :-) )

אגב - תגיד למנהל החברה שיחליף חשב / רו"ח דחוף - כי התקנה שונתה השבוע לפני 7 שנים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
כן, ראיתי עכשיו את הקובו באתרים שונים, באמת נראית יותר מעניינת.

ה C3 פיקאסו רובוטית באמת נראית כאופציה הרבה יותר טובה, אבל האם היא מוגדרת כרכב מסחרי??

אני מניח שלא, וזה חשוב מכיוון שעל רכב המוגדר כמסחרי החברה מקבלת זיכוי על המע"מ, ולכן אם ה C3 פיקאסו לא מוגדרת כמסחרית אלה כ"רכב פרטי" - אז אין סיכוי בכלל.

זו גם הסיבה שהסקודה רומסטר ירדה מהפרק.

סיטרואן C3 פיקאסו דיזל טובה משמעותית מהפיורינו דיזל, למרות שגם הגיר הרובוטי שלה אינו מהמוצלחים שפגשתי. לפחות היא לא מגיעה עם אבזור מעליב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

כמה עדכונים -

קודם כל יום אחרי שכתבתי את ההודעה המקורית - הלכתי וביקשתי את הדגם הידני של הפיורינו. נאמר לי שאי אפשר, סיפורים שונים ומשונים. מוזר, אמרתי - הרי הידני יותר זול, אז מה הבעיה?!?

בסוף גיליתי מה הקאטץ' - הרכב שנרכש הוא שנת 2011, עם 0 ק"מ מהיבואן, בהנחה משמעותית. ונשארו רק רובוטיים.

בכל אופן בשבוע שעבר קבלתי את הרכב, ואחרי 700 ק"מ להלן סיכום והתרשמות:

1. קודם כל זה מרגיש שדרוג אמיתי, רכב חדש, הכל חדש ומבריק, המנוע שקט, הנסיעה חלקה, פשוט תענוג.

2. הפיורינו קטנה משמעותית מהברלינגו. לא משנה איך משווים - כסאות מקופלים, כסאות לא מקופלים - לא משנה. קטנה. גם בחניה - יותר קטנה. גם בתימרונים. למי שלא חייב את מלוא הגודל של ברלינגו, זה לא נורא בכלל.

מה שכן - במושבים האחוריים די צפוף יחסית לברלינגו, וגם המושבים עצמם מאוד פשוטים ולא ממש נוחים.

3. המנע מרגיש חזק (יחסית למסחרית), גם בתאוצה וגם בנסיעה בין עירונית. הגיר בעל 6 הילוכים, אז בכביש מהיר גם בנסיעה ב 120 קמ"ש המנוע נמצא איפשהו ב 2000 סל"ד, מאוד שקט. הברלינגו צרחה במהירות כזו.

4. הנוחות פחות טובה מאשר בברליגנו. שיכוך הזעזועים מינימלי, בכביש משובש הרכב מאוד קופצני, המושבים קשים ולא תומכים כמו אלה של ברלינגו.

5. המזגן מקפיא. מאוד חזק. חשבתי שזה ברור, רכב חדש, אבל אתמול נסעתי עם חבר מנהל שנוסע בוולוו S60 חדשה, וגם הוא ציין שהמזגן מאוד חזק.

5. לגבי האבזור - הרכב הגיע עם מחשב דרך, רדיו דיסק פיוניר עם כניסת USB, דיבורית bluetooth, חיישני רוורסף מראות חשמל... בסה"כ לא אבזור דל כל כך. בטח לא פחות טוב ממה שהתרגלתי אליו בברלינגו.

6. צריכת דלק נראית מאוד טובה. עשיתי 700 ק"מ על תדלוק אחד, כולל קצת נסיעה ופקקים בתל אביב וגוש דן, כולל קצת עליות בצפון. כרגע המחוג דלק קרוב ל0, מחשב דרך אומר שיש עוד 70 ק"מ לעבור, ולמיכל דלק של 45 ליטר זה לא רע בכלל.

7. הגיר הרובוטי.... אולי הדבר שהכי הטריד אותי לפני שקבלתי את הרכב - בסה"כ השד לא נורא כל כך. כאשר לומדים אותו, וזה לוקח בדיוק כמה ימים - אפשר לבצע העברת הילוכים די חלקה, וכמובן שתמיד אפשר לנהוג במצב ידני. הספק היחיד שיש לי הוא לגבי האמינות של הגיר בעתיד, אחרי נגיד 200,000 ק"מ. (אבל זו כבר לא ממש בעייה שלי). אני רק יכול לציין שהברלינגו עברה מעל 400,000 ק"מ בלי שום בעיות בגיר (ידני כמובן). האם הגיר הרובוטי יפגין אמינות דומה ?!? נחכה ונראה.

מה שאני אישית מאוד אוהב זה שגם במצב האוטומטי אני יכול "להציע" לגיר לעלות או להוריד הילוך, זה מאוד נוח במצבים מסויימים, בעיקר להוריד הילוך - לבלום עם המנוע לקראת רמזור \ פנייה \ פקק.

8. חסרון משמעותי מבחינתי באישית - בפיורינו המושבים האחוריים מתקפלים שלושתם ביחד, לעומת ברלינגו - אפשר לקפל מושב אחד, או זוג, או את כל השלושה. לי זה מאוד עזר, וחסר כרגע.

9. ההגה פחות מתקשר מאשר בברלינגו, אך עדיין סביר - נהגתי ברכבים גרועים יותר מבחינת ההגה.

10. איכות ההרכבה נראית בסדר גמור, אבל זה עוד דבר שנראה אותו לאורך זמן.

11. חיצונית הרכב נאה, "חמוד" כמו שאמרו בנות המין היפה, בסה"כ מאוד סימפטי. גם העיצוב פנים מרשים, כמו מי שראה \ נסע - התרשם לטובה. לא כמו האלפא ג'ולייטה עם קליפרים אדומים שעמדה לידה באולם המסירה, אבל זו כבר השוואה אחרת.

זהו, סה"כ אני מרוצה.

שבוע טוב לכולם!

• תוכן חדש...