Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני רוצה להתחיל בקרוב במשימת מיני-שיפוץ של הרכב שלי, אמנם כלכלית לא משתלם אבל מי כמוכם יודע שזאת האהבה של ההתעסקות שעושה את ההבדל.

מה עומד על הפרק :

א. צביעת הרכב ותיקון המכות

ב. צביעה של הדשבורד וחלקי הפלסטיק

ג. "שיפוץ" הכסאות שכבר מרגישים שהגומי לא ממש תומך בגב, וכן חשבתי גם להחליף את הריפוד.

חשוב לי לעשות הכל בעצמי (העיקר זה ההתעסקות והתוצאה, לא ההשקעה על הרכב) ולא ללכת לבעלי מקצוע.

אז ככה, א. נושא שיפוץ הכסאות

ראיתי בכמה מקומות שמדברים על ללכת לרפדים, השאלה האם ניתן לעשות זאת לבד (לרכוש ריפוד המתאים לרכב), החלפת הספוגים והגומי במידת הצורך ...

ב. הדשבורד זה לא בעיה, ראיתי כמה וכמה פוסטים בעניין וזה נראה פשוט, האם יש המלצות לחברות טובות של ספריים כדי שלא יתקלף או ידהה בעוד שנה-שנתיים ?

ג. תיקון מכות, האם יש פוסטים בנושא? האם אפשר "לדחוף" את הפח מהחלק האחורי וכך ליישר אותו? או שיש טכניקות טובות יותר ?

ד. צביעת הרכב, הצעדים בגדול הם שיוף (האם צריך לנקות טוב לפני השיוף?), וצביעה.

האם בין השיוף לצביעה צריך למרוח לקה/פוליש ? אם כן מה המטרה ?

האם הצביעה יכולה להתבצע באמצעות קומפרסור (על ידי רכישת חלק יעודי) והאם זה יותר טוב מצביעה של ספריי ?

מאיפה קונים את הצבע ? ואיך היא מתבצעת בדיוק? מה בדיוק "בניית תנור צבע" ביתי נותן ? (יש לי אפשרות לבצע בחניון תת-קרקעי בתנאי שההורים יאשרו)

כל הערה/הארה נוספת תתקבל בברכה,

תודה !

פורסם

לגבי הכיסאות אין לי איך לעזור לך.

לגבי הצבע יש לי איך:

נתחיל מהבסיס: תיקון מכות בפח.

בעיקרון בשביל לתקן את המכות אפשר "לדחוף" עם פטיש מאחורה, אבל זוהי עבודה של פחח שלוקח המון זמן לעשות אותה כמו שצריך ובלי לעקף את הפח ולעוות אותו למצב יותר גרוע. הפיתרון כאן הוא חומר פחחים - חומר שממלא את המכה במקום ליישר אותה, וברגע שהוא מתקשה הוא כמו אבן. אחריו צריך לשים שפכטל,שהוא בעצם חומר פחחים עדין יותר, ונועד למלא אחר החומר הגס ולמלא שריטות גדולות, ולהחליק את המשטח לאותו גובה ואחידות, ולהכין אותו לצביעת צבע יסוד.

אחרי תיקוני הפח, מתחילים בצביעה. יש צורך ללטש את השפכטל היבש גס עד עדין כהכנה לצביעה. ציינת שיש לך אפשרות לעבוד עם קומפרסור. אם כן אז אתה צריך פיסטולט לצביעה (לא חייב משהו מקצועי, גם פיסטולט ב300 שקל יעשה את העבודה). אתה צריך למלא את השפכטל בכמה שכבות של צבע יסוד, הוא נועד לאטום את השפכטל (שיש לו מין אפקט ספיגה על צבע), ולשמש כבסיס חזק לצבע ולמנוע התקלפות.

אחרי יסוד מגיע הצבע, חשוב לציין כי במקומות שהרכב כבר צבוע ואין מכות בפח (או מקומות שלא נעשה בהם מילוי בשפכטל), אפשר לצבוע על הצבע הקיים לאחר ליטוש עדין. הצבע הוא לפי בחירתך, או אם אתה מעוניין בצבע המקורי של הרכב אתה צריך למצוא את קוד הצבע.

אם הצבע מטאלי, אתה חייב לשים עליו לכה. הלכה מעניקה את הברק לרכב, ושומרת על הצבע מפני קרני השמש ומפני דהייה.

את כל הדברים הנ"ל ניתן לעשות גם עם ספריי, אבל זה יידרוש כמות גדולה של בקבוקים והאיכות היא לא כמו של פיסטולט.

אין דבר כזה תנור צבע ביתי. העניין בתנור צבע הוא לספק מקום מאוורר, ללא אבק, מואר היטב, ובעל אפשרות לחימום של עד 60 מעלות, לייבוש מהיר של הצבע. אין אפשרות לעשות את זה בחניון של הבית, ובאופן עקרוני, גם אין בזה צורך.

לגבי הדש בורד, כל מה שאמרתי חל גם על הדש בורד, רק שהיסוד הוא שונה (יסוד לפלסטיק) והוא הכרחי לצביעה.

מקווה שעזרתי.

פורסם

אכן עזרת, תודה.

1. האם לא כדאי להריץ צבע יסוד על כל הרכב אם כבר הצבע בתוך הפיסטולט ?

2. ההגיון אומר לי שאם כבר ממלאים עם חומר, אז למה לא לדחוף את המכה החוצה ואז למלות את החריצים בחומר מיליו וישור ?

3. עם איזה כלים משתמשים כאשר מבצעים את המילוי ?

4. לכה מרססים לאחר הצבע או מערבבים ביחד עם הצבע ? כמה שכבות כדאי לעשות ?

תודה !

פורסם
אכן עזרת, תודה.

1. האם לא כדאי להריץ צבע יסוד על כל הרכב אם כבר הצבע בתוך הפיסטולט ?

2. ההגיון אומר לי שאם כבר ממלאים עם חומר, אז למה לא לדחוף את המכה החוצה ואז למלות את החריצים בחומר מיליו וישור ?

3. עם איזה כלים משתמשים כאשר מבצעים את המילוי ?

4. לכה מרססים לאחר הצבע או מערבבים ביחד עם הצבע ? כמה שכבות כדאי לעשות ?

תודה !

1. אין צורך, ומדובר בביבוז מיותר של חומר. כמות של צבע יסוד לרכב שלם נעה בין 2-3 ליטר. לתיקון מכות אפשר לצאת מזה בפחות מליטר.

2. מה שעושים פחחים מומחים זה לדחוף את המכה לתת את הצורה של החלק (הפח הוא לא ישר לגמרי אף פעם, תמיד יש קימורים מסויימים), ולאחר מכן למלא בשפכטל את החלקים שאי אפשר לדפוק לצורה המקורית, או חלקים שנשרטו והתעקמו בגלל הפטיש. פחח מקצועי מכיר את הפח שממנו עשויים הרכבים ויודע לתת מכות באיזורים הנכונים, ועם הכלים הנכונים (שעולים די הרבה כסף). אם מבצעים את הפחחות לבד יש אפשרות לעוות את הפח למצב שאי אפשר יהיה להחזיר אותו לצורה המקורית, ואז נהרס החלק (גם לא יפה, גם יכול לפגוע באווירודינמיקה ברכבים חדשים יותר, וכו')

3. מילוי של החורים בחומר פחחים מתבצע עם סכיני שפכטל מברזל, לא משהו מיוחד. המילוי נעשה בצורה הטובה ביותר בעיקר בעזרת ניסיון, וגם בעזרת רגש.

4. בדרך כלל בצבעים שהם לא מטאליים (הכוונה לצבעים שאין בהם "נצנצים" או חתיכות אלומיניום שמעניקות מראה מתכתי) הלכה מגיעה כבר בתוך הצבע, ורק צריך להוסיף לצבע מקשה ולצבוע. צבעים מטאליים לא מגיעים עם הלכה בתוכם, ובגלל זה צריך לצבוע אותם ועליהם ליישם שכבה של לכה. מספר השכבות הרצוי לכל חומר תלוי ביצרן, אבל נע בין 2-4 שכבות בדרך כלל

פורסם

מה אתם אומרים על כל מיני כלים כמו זה ?

here

כמובן שהם מפרסמים הרבה דברים טובים ומבטיחים תוצאות, השאלה היא האם ערכה כזאת יכולה לעזור או שעלולה לעשות נזק ?

יש כמובן את הקיטים למקצוענים :

here

העניין הוא שאני לא יודע איך להשתמש בזה, האם מישהו יכול לכוון אותי ?

יש זמן עד שאתחיל את הפרויקט ואני מתכוון ללמוד את כל מה שיש ללמוד בנושא לפני שאני נוגע במשהו ...

תודה לכל העונים.

פורסם
מה אתם אומרים על כל מיני כלים כמו זה ?

here

כמובן שהם מפרסמים הרבה דברים טובים ומבטיחים תוצאות, השאלה היא האם ערכה כזאת יכולה לעזור או שעלולה לעשות נזק ?

יש כמובן את הקיטים למקצוענים :

here

העניין הוא שאני לא יודע איך להשתמש בזה, האם מישהו יכול לכוון אותי ?

יש זמן עד שאתחיל את הפרויקט ואני מתכוון ללמוד את כל מה שיש ללמוד בנושא לפני שאני נוגע במשהו ...

תודה לכל העונים.

במקום להיכנס לכל ההוצאות האלה וכל הקניות וללמוד את זה עדיף לשלוח את הרכב לפחחות וצבע...

אלה כלים של פחחים מקצועיים וכמו שאמרתי לוקח זמן ללמוד להשתמש בהם כמו שצריך בלי לעשות נזק...

פורסם

קודם כל תודה על העזרה

אני לא עושה את כל זה כדי לחסוך כמה גרושים והמטרה היא לא לתקן כמה מכות ולצבוע את האוטו כדי להסתובב עם אוטו צבוע, בכל מצב אחר לא הייתי משקיע שקל כי פשוט אין טעם ברכב ישן

כל המטרה של הפרויקט היא העשייה והתוצאה (גם אם תהיה פחות ממושלמת זה משהו שאני לוקח בחשבון) ולכן בהחלטה אם לעשות או לא אין משקל גדול להוצאות ולמאמצים

דרך אגב הקיט המקצועי יעלה נאמר 300-400 שקל, זה נקרא הוצאות בהשוואה לטיפול אצל פחח שבטוח יקח יותר רק כדי להגיד לי בוקר טוב ?

לא הייתה התייחסות לגבי הקיט הזול עם הוואקום, למישהו יש נסיון עם זה?

• תוכן חדש...