Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בחירת ג'אנטים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אני רוצה או צריך להחליף רביעיה ברכב, ונניח שיקולי פוזה בצד.

כמובן שהכל במסגרת מה שמאשר משרד הרישוי.

מהם השיקולים (ההשפעות) כל רוחב ג'אנט? ומה השיקול לגבי קוטר גדול או קטן יותר?

בבקשה לא להגיד לי שזה משנה רק לרכבים מאוד ספורטיביים ולתחרויות... הרי תמיד חוזרים ואומרים כאן שהשיפור הכי משמעותי לבטיחות וביצועים הוא צמיגים טובים, אז בטח שגם הג'אנט משנה.

• ספונסר פורום
פורסם

רוחב משפיע בעיקר על האחיזה (וגם כתצוצאה מהאחיזה המשופרת אתה תקבל צריכת דלק גרועה יותר ואולי גם הגה קשה יותר).

גודל הגאנט ישפיע מעט על הביצועים (ככל שהגאנט גדול יותר כך קשה יותר לרכב להזיז אותו וכתוצאה מכך גם תקבל צריכת דלק גרועה יותר ונוחות פחות טובה).

בנוסף צריך לקחת בחשבון שגאנט גדול יותר (גם ברוחב) משמע כבד יותר.

לפני שאתה מחליט איזה גאנט לבחור אני ממליץ לך להתייעץ עם דוד מצמיגי ראשון אשר יש להם כרגע מבצע על רביעיית ג'נטים במידה ''15 ב-1500 ש"ח ורביעיית גאנטים 16'' ב-1600 ש"ח.

פורסם
רוחב משפיע בעיקר על האחיזה (וגם כתצוצאה מהאחיזה המשופרת אתה תקבל צריכת דלק גרועה יותר ואולי גם הגה קשה יותר).

גודל הגאנט ישפיע מעט על הביצועים (ככל שהגאנט גדול יותר כך קשה יותר לרכב להזיז אותו וכתוצאה מכך גם תקבל צריכת דלק גרועה יותר ונוחות פחות טובה).

בנוסף צריך לקחת בחשבון שגאנט גדול יותר (גם ברוחב) משמע כבד יותר.

לפני שאתה מחליט איזה גאנט לבחור אני ממליץ לך להתייעץ עם דוד מצמיגי ראשון אשר יש להם כרגע מבצע על רביעיית ג'נטים במידה ''15 ב-1500 ש"ח ורביעיית גאנטים 16'' ב-1600 ש"ח.

תודה רבה על התשובה,

אבל חשבתי גם על זה שרוחב ג'אנט מוגדל יאפשר פחות עיוות לצמיג ובכך יגביר גם את תגובת ההגה לא? כנ"ל על הגדלת הקוטר, פחות צמיג פחות עיוות. יתן גם יותר יציבות בגלל פחות גלגול בצמיג.

ואם תוכל להסביר מה מהכוונה יותר אחיזה ומה בדיוק בשינוי הג'אנט משפיע עליה?

פורסם

העוות של הצמיג מושפע יותר מגובה החתך ולא מרוחבו של הצמיג. (נתון זה מבוטא ב-% מרוחב הצמיג במספר המזהה את מידות הצמיג, לדוגמא צמיג 195/65/14 הוא בעל חתך גבוה יותר מצמיג 195/55/14 למרות שלשניהם יש רוחב זהה).

לצמיגים בחתך נמוך יש נטיה פחותה להתעוות כאשר מופעלים אליהם כוחות צד. החתך הנמוך יתבטא גם בהקטנת השיכוך של הצמיג ולכן תרגיש כל מהמורה בכביש.

כאשר מגדילים את קוטר החישוק, מקטינים את גובה החתך על מנת לשמור על קוטר חיצוני (והיקף צמיג) זהה או קרוב ככל האפשר למידה המקורית. וזאת על מנת למנוע שינויים בהעברת הכוח ובקריאת מד המהירות.

כדאי שתציין מה דגם הרכב ומה מידות הצמיג הקיימות.

• תוכן חדש...