Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באפריל החלו לשווק את ההונדה אינסייט החדשה, 2012. המכוניות עברה מתיחת פנים משמעותית בהרבה תחומים שבהם היא ספגה ביקורת: אחיזת הכביש והיציבות (הרחבת צמיגים), שיפור שדה הראייה לאחור (הנמכת הספוילר), שיפור מרווח הראש במושב האחורי (שינויים בשיפולי הגג), שיפור של 10% בצריכת הדלק (כיולי מנוע וגיר, הקטנת מקדם חיכוך), תוספות כסטנדרט (בקרת שיוט, הגה וגיר מצופים עור, כניסת USB), מתיחת פנים חיצונית (גריל חדש, פנסים עם נורות לד ותאורת יום, אנטנת "כריש", ג'נטים מגנזיום חדשים). בקיצור, האוטו עבר שדרוג משמעותי אבל לדעתי, אחרי נסיעת מבחן, אם מתעלמים מההנעה ההיברידית הוא עדיין מוצא מקומו ב"קבוצה 2" - לא יותר נוח, מפנק או זריז ממשפחתומטית שכולם מכירים.

אבל זהו, שאי אפשר להתעלם מההנעה ההיברידית. הנתונים מדברים על 24.3 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת, כמעט בלי הבדל בין עירוני לבין עירוני. ועוד דבר חשוב: המס הנמוך על היברידיות (30%) מתוכנן לעלות ב-1.1.14 ל-45%, שנה אחרי זה ל-60%, ושנה אח"כ למס רגיל (83%, בניכוי זיכוי מס לפי דרגת זיהום). המשמעות היא שמי שקונה עכשיו רכב היברידי ויחזיק אותו 3-4 שנים, הרכב ישמור על הערך שלו כי החדשות יתייקרו משמעותית.

מישהו התנסה כבר עם האינסייט החדשה ויכול לספר?

האם האינסייט מתאימה לסוע יום יום לעבודה מאשדוד לירושלים? היו עדויות סותרות לגבי צריכת דלק באזור הררי.

המחיר בסוכנות אגב עומד על 134 אלף שקל.

תודה לעונים.

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם

לגבי התמחור, אני לא באמת חושב שהמחירים יעלו גם אם ישתנו הטבות המס כי הרכבים יהפכו ללא כדאיים למרות החיסכון.

לגבי האינסייט עצמה, לא התנסיתי בדגם החדש אבל הקודם היה רכב שמרגיש זול, לא נוח, חלש יחסית ודיי מכוער - וזה דווקא נשאר איתו.

בעוד 2,000 שקלים אפשר לקבל את הטויוטה אוריס שמשתמשת ביחידת הכוח של הפריוס שנחשבת מתקדמת יותר ומסוגלת לנסוע בכוח החשמל בלבד לפרקי זמן מוגבלים, היא נראית טוב יותר, מרווחת יותר ותא הנוסעים בנוי היטב מחומרים עדיפים.

בהצלחה ושבת שלום.

פורסם

הכל נכון בקשר לאוריס וההשוואה מול אינסייט, רק יש בעיה אחת: אי אפשר להשיג אוריס היברידית בסוכנות... פשוט אין. אין פלא שהיא גם לא משווקת רשמית דרך אתר טויוטה. אני מכיר אישית מנהל מכירות באחת הסוכנויות וגם הוא לא יכול להשיג לי אוריס, ולא ביקשתי שקל הנחה.

לגבי המחיר אחרי עליית המס - היבואנים יצטרכו לשלם ב-2014 עוד כ-14,000 שקל מיסים, וב-2015 כ-28,000 שקל מיסים יותר מאשר היום - אין שום סיכוי שהם יספגו אפילו חצי מזה. הכדאיות לצרכן תהיה תלויה כמו תמיד במחירי הדלק. אבל הנקודה שלי ברורה: עליית המיסים תגן על מחירי המשומשות ההיברידיות (בדיוק כמו שעליית המע"מ הצפויה תעלה באותו חודש את מחירוני המשומשות).

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם

דווקא יוצא לי לראות לא מעט מהן על הכבישים לאחרונה והייתה גם אחת שפורסמה ביד 2.

אין רשימת המתנה?

• תוכן חדש...