Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5129 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נאמר בפשטות - גטס פחות רגישה להזנחה ולטיפולים חאפרים,

לא שהרדיאטור שלה לא רגיש למי ברז או למים לא איכותיים, אבל בפיאט זה ממש בעייתי, בגטס קצת פחות.

פיאט גם סובלת מהמחלה של הגה סיטי.

מצד שני לפיאט ככל הנראה גם צריכת דלק עדיפה.

השאלה מה תעדיף.

את "המחלה" מסדרים בעלות של 600 ש"ח שאינה שונה מה"מחלה" של משאבת הגה כוח מכנית שנוזלת.

לעומת זאת, צריכת דלק קבועה של 1:15 בתוך העיר אתה תשיג עם הגטס (או כל רכב אחר, לצורך העניין) רק אם תיסע עם מנוע כבוי דמי פעם ותנסה להעביר כל הזמן לניוטרל.

פורסם

אני גם בשלב הזה ו2 המועמדים הסופיים הם שני הרכבים האלה..

מצאתי פונטו ספייס 2006 דינמיק יד שנייה עם 87 קילומטראז שמורה להפליא עם קבלות במוסך מורשה ובאמת שאוטו ממש ממש ממש שמור.

השאלה אם שווה לקחת אותו או במחיר הזה לקנות גטס 2008...

פורסם

השאלה אם אתה אוהב את עצמך או שונא את עצמך. לגטס 2008 אין כרית אוויר לנוסע (טוב, זה כבר כמה אתה שונא את החברים שלך ואת בת הזוג שלך) ואין ABS. כמו כן, אין הגה חשמלי לחנייה נוחה בעיר.

פורסם
לגטס 2008 אין כרית אוויר לנוסע (טוב, זה כבר כמה אתה שונא את החברים שלך ואת בת הזוג שלך) ואין ABS. כמו כן, אין הגה חשמלי לחנייה נוחה בעיר.

למען הדיוק והסדר צריך לציין שבגירסת GLS של גטס יש 4 כריות אוויר, ABS ו ESP) . ESP נוסף החל משנה מסויימת, לדעתי ב 2008 כבר היה) , מה שאין בפונטו בשום רמת איבזור בשנת 2006 למייטב ידיעתי.

נכון, גטס GLS ידנית לא הכי נפוצה, אבל היא קיימת בשוק. GLS אוטומטיות יש די הרבה.

גם גירסת GLX (שנוספה באיזור שנת 2007-2008 ) מאובזרת מבחינה בטיחותית יותר מהפונטו.

פורסם

אני מניח שהוא לא קונה אחת משנתון 2008 שהיא מצויידת בכל טוב. סביר להניח שהוא מצא אחת מהסוג הבלתי מאובזר וכמובן גם המחיר בהתאם.

פורסם

אולי, אפשר להניח אך לא בטוח. ותמיד אפשר לחפש אחת אחרת.

אגב, באיזשהוא שלב ב 2008 (לקראת סוף השנה) שיווק גירסת GLF נטולת האיבזור הופסק והדגם הבסיסי היה GLI, שיש לו איבזור בטיחות זהה לפונטו. (שתי כריות ו ABS).

אני לא יכול לערוך השוואה אובייקטיבית, כי לא נהגתי אף פעם בפונטו ספייס.

בגטסים נהגתי המון, ולכן אני לא מאמין בסיפורי צריכת דלק שרצים בפורומים ובעל פה.

על יבש, יש לגטס את היתרונות הבאים על פני פונטו :

שנת הצגה 2002 מול 1999

שנת סיום שיווק בארץ 2010-11 מול 2006

הרבה יותר נפוצה.

ספציפית בשירשור הזה חדשה יותר בשנתיים.

פורסם

הספייס שווקה בארץ משנת 2001 ולא משנת 99.

בשנת 2004 עברה מתיחת פנים, בסוף שנת 2006 הגיעה המחליפה שלה - הגרנדה פונטו (MK3).

הגרנדה שווקה מ2007 ועד היום

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם

כתבתי "שנת הצגה" ולא "תחילת שיווק בארץ".

יש הבדל. הרבה דגמים מגיעים לארץ באיחור של שנה/שנתיים אחרי הצגתם בעולם.

פורסם

אני מניח שאם הדיון הוא על גטס 2009 מאובזרת מול ספייס 2006 באותו תקציב, הייתי לוקח את הגטס.

אבל פותח השרשור עוד לא סיפר לנו אם הוא מעוניין בגטס מאובזרת - כי אם לא, אז כל הדיון הנ"ל עקר לגמרי - הספייס לוקחת בענק בעיקר בגלל הבטיחות.

אגב, אם משווים גטס 2009 מאובזרת אז ההשוואה (מבחינת העלות) היא לגרנדה פונטו הידנית, שהיא אולי יותר איטית ממנה, אבל בוודאות יותר מרווחת, יותר נעימה ויותר חסכונית בדלק. יתרונות הגטס במקרה הזה מצטמצמים להיותה דגם נפוץ יותר על הכביש, דבר שמקל על השגת חלקים משומשים.

• תוכן חדש...