Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5145 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום,

כדי לחגוג את חזרתי לאוף טופיק אני מפרסם שאלה מציקה לי כבר הרבה זמן.

אני אוכל הרבה ירקות טריים (לא רואים, אני יודע) ומאפסן אותם במקרר (קונה כל פעם כשלושה קילו). בכל קומבינציה שניסיתי הירקות לא מחזיקים יותר מיום-יומיים עד שהם הופכים להיות רכים ומקומטים (בעיקר מלפפונים אך גם גזר למשל).

מהי הדרך המומלצת לשמור על הירקות בקיץ? הירקן ענה: "בבטן". יש פתרון אחר?

תודה רבה

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני גם זוכר שפעם הירקות היו מחזיקים יותר זמן. המלפפונים הם באמת הבעיה העיקרית בשנה האחרונה. עגבניות מחזיקות לי בקלות שבוע וחצי. מלפפונים מתקמטים אחרי שלושה ימים במקרה הטוב. מבאס.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אמא שלי עוטפת כל מלפפון בנייר נפרד ומחזיק לשבוע לפחות.

עגבניות פשוט קונים קשות קצת.

חוץ מזה יש קופסאות וואקום שמחזיקות די יפה על אורך החיים.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

זה לא קשור לעצמת קור במקרר? אני שונא את החסה שפתאום קופאת,דוקא שמתי לב שהכרובית מחזיקה יופי-

קניתי אותה לפני חודש בינתיים כל הירקות כבר התפגרו כל אחד בדרך שלו :

מלפפון רך עם צעיף לבן

גמבה מצטמקת

נענע ופטרוזיליה משחירות

גזר נעלם לבד מרוב התכוצות

כל העגבניות מפתחות גידול מוזר בצבע ירוק שחור עם נגיעות לבנות

אבל הכרובית חיה ובועטת!

Gn'f'R

פורסם

אם אני מוריד את הקור אז הגבינות מתלוננות... להגביר כבר אין לאן.

אני אנסה לעטוף בנייר כל אחד, כיון הם על מצע נייר בתוך קערת נצרים, כדי למנוע הצטברות נוזלים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אתה מוציא מהשקיות? הירקות נמצאים בתוך מגירה נפרדת?

לא מכיר כזו תופעה במסגרת הזמן שדברת עליה. יכול להיות שאתה קונה סחורה לא טריה? תנסה לקנות במקום אחר/לפי פרמטרים אחרים.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

העובש\נקודות\גידולים הן פטריות שתוקפות בתנאי איחסון לא מתאימים.

חטא (מלשון חיטוי) את מגרת הירקות\סלסלת הירקות ע"י טבילה קלה באקונומיקה.

ההצטמקויות נובעות מהתייבשות של הירק.

חסה וירקות עלים- לשטוף, ליבש (לא לגמרי. כדאי שתשאר קצת לחות) לעטוף בנייר ניגוב ידיים ולהניח בשקית פתוחה רחוק מהדופן.

עגבניה - לשטוף, לא להוציא את העוקץ(!!!), ליבש ולהניח במגרת ירקות.

מלפפון - לשטוף היטב. להניח בקופסה סגורה במקרר על הגבהה כך שאם יהיו נוזלים בקופסה הירק לא יגע בהם.

זה תלוי מאוד גם בזן של הירק. זה בולט במיוחד בעגבניות. יש כאלה שיחזיקו שבועיים במקרר וכאלה שאחרי 3 ימים לא יצלחו לשקשוקה.

לא סתם זן העגבניה הראשון עם חיי מדף ארוכים נקרא moneymaker

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

נשמע כאילו הפתח ויסות קור של מגירת הירקות שלך סגור.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תודה חברים.

אין פתח ויסות קור למגירה, זה מקרר מדבקה זול שנרכש מיד אחרי שעזבתי את הבית.

ירקות אני קונה רק טריים, זו הסיבה שכבר שבועיים אין פלפל אדום בכרסי :-( אבל הנה - שבוע שעבר קניתי עגבניות טריות ויפות, השארתי אותן עם הגבעול ואחרי 3 ימים כבר זרקתי אותן.

Winston S. Churchill -

פורסם

מדוד טמפרטורה בתוך המגירה וחזור לדווח, אין ספק שהיא חמה מידי או שחסר בה איוורור.

בכל סופר אתה יכול לקנות מין שטיחוני "דשא" כאלה למגירת הירקות, זה ממש עוזר וכמובן, הירקות צריכים להמצא במגירה מחוץ לשקיות.

אישתי מתעקשת שאסור לשים את המלפפונים והעגבניות באותה מגירה כי העגבניות מאיצות את הרקבות המלפפונים, אני לא מצאתי תימוכין בשטח להיפוטזה הזאת אבל אולי שווה לנסות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יניב, אני מזמן כבר לא שם את הירקות במגירה כי שם הם מזקינים תוך שעות, לא תוך ימים, זה משהו מהסרטים.

אני אנסה את המשטחים הירוקים. כמובן שאין שקיות כשהירקות במקרר.

Winston S. Churchill -

פורסם

רק אני משאיר את הירקות בשקיות שלהם ומחזיק לי שבוע לפחות?

כל ירק אצלי יושב בשקית משלו בתוך המגרה, וגם בכל מגרה יש ערבוב של מספר ירקות (עגבניה בצל מלפפון באותה המגרה), ואין שום בעיה. עוד יותר מזה, ירקות כמו תפוחי אדמה קולורבי ובטטה אני משאיר במדף רגיל לצד הסיר של האורז (בתוך השקית שלהם) כי אין מקום במגרה ולא קורה כלום.

גם לי נראה שיש לך בעיית טמפרטורה

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

סליחה על החדירה להרגלי הצריכה שלך,

רוצה לשמור על טריות הירקות?

תפסיק לקנות 3 קילו בכל פעם, תקנה את כמות הירקות שאתה צריך ליומיים (היום ומחר).

כך תחסוך כסף בזה שלא תצטרך לזרוק ירקות רקובים ואתה תקנה בכל פעם ירקות טריים שתוכל להנות מהם.

ממליץ בחום.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לא לערבב את הירקות ביחד. כל אחד בשקית של עצמו, אבל שקית פתוחה ונושמת. אם אתה סוגר את השקית, הירקות מתקלקלים מהר.

מלפפונים יש לעטוף בנייר לפני האיחסון. לוודא שאתה מכניס ירקות יבשים ולא עם רטיבות.

אצלי כל הירקות מחזיקים לפחות שבועיים. מלפפונים מחזיקים כחדשים לפחות שבוע. עגבניות מחזיקות לפעמים גם 3 שבועות.

עגבניות תקנה בדרגות בשלות שונות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

עידן אתה צודק כמובן.

אני אוכל כקילו ביום ומגיע לרמי לוי פעם ביומיים שלושה.

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...