Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש לקנות ג'יפ 4X4 (עדיפות ל4 דלתות ולא 2 - כלומר ג'יפ קטן-בינוני) ושיהיה טוב בשטח (שטח הררי עם קצת בוץ), אמין, אחזקה סבירה, וגיר ידני.

הכי טוב שיכולתי למצוא ושעונה על הדרישות שלי זה הקיה ספורטאז' הדגם הישן.

זה רכב שטח ראשון שאני קונה ולכן אין לי הרבה ידע בתחום.

מה הייתם מציעים? והאם הבחירה שלי נכונה ? מה היתרונות\חסרונות?

תודה.

kobi.idan2 כתב:
גיר ידני או רגיל?

Seat Leon 2002 1.8 Manual . Subaru B4 2007 2.0 Manual . Kia Sportage 1997 2.0 Manual . Seat Leon 2002 1.6 Manual . Isuzu D-max 2006 3.0-TDI Manual . Skoda Oktavia 2012 1.4-TSI Manual

פורסם

הספורטאז' הישן הוא רכב מצויין שפשוט לא הכירו אותו בארץ בזמנו, כי אז המותג קיה עוד לא היה מה שהוא היום. החזקתי ברכב כזה לפני כמה שנים, רכב מצויין ולא בעייתי בכלל. כמובן שהזמן עושה את שלו וגם ברכב הכי אמין שיש כשמדובר על רכב ישן כל כך מופיעות לא מעט תקלות של בלאי וזה מקובל, במיוחד ברכב שנוסע גם בשטח ועובד קשה.

מבחינת יכולת שטח, עם קצת שיפורים לשטח אתה תהיה במצב מצויין, הוא עובר כמעט הכל. הבעיה היחידה שלו זה הדלק, מאוד לא חסכוני. אם אני זוכר נכון, אצלי הוא עשה משהו כמו 6 או 7 קילומטרים לליטר אבל הוא היה אוטומטי וזה ידני, בטח יהיה קצת יותר חסכוני.

תבדוק גם את האפשרות לסוזוקי ויטארה. יש לויטארה גם דגם ארוך, עם 4 דלתות. וכמובן, מלך השטח של אותם השנים - ניסאן טראנו.

פורסם

אופציה טובה נוספת, גראנד ויטארה ארוכה (99 עד 2003) מנוע 2000.

שתי האופציות מצוינות לכניסה שפויה לתחביב טיולי השטח.

יתרונות הגראנד על הספורטאז' ,

צריכת דלק, נעילות דפרנציאל אוטומטיות (בצע חיפוש להבנת המושג) זמינות וזולות.

אחזקה פשוטה יותר וכנראה במעט זולה יותר.

יתרונות הספורטאז' על הגראנד,

שילדה בנויה מסיבית (משאית קלה) ואין בעיית רגישות בסרן הקידמי .

שורה סופית,

למרות הסימפטיה שלי לויטארה (בעבר הייתי בעלים של ויטארה משופרת), אני הייתי ממליץ על ספורטאז' !

טיפול בעקב האכילס של הגראנד (סרן קדמי), יקר יותר מלהשיג נעילת דפרנציאל לספורטאז'.

בהצלחה

רענן

פורסם

תודה על ההמלצות וההסברים.

עוד דבר אחד - אמרו לי שלקיה ספורטאז' אין האופציה לנסוע ב-Low, כלומר יש בו רק Hi, ושמערכת ה4X4 היא קבועה! ז"א שאי אפשר לשחרר נעילה ולנסוע עם 2X4 ?! האם זה נכון ? ומה לגבי הרכבים המתחרים כמו הגראנד ויטארה או הסמוראי או אחרים? הם אותו דבר ?.

kobi.idan2 כתב:
גיר ידני או רגיל?

Seat Leon 2002 1.8 Manual . Subaru B4 2007 2.0 Manual . Kia Sportage 1997 2.0 Manual . Seat Leon 2002 1.6 Manual . Isuzu D-max 2006 3.0-TDI Manual . Skoda Oktavia 2012 1.4-TSI Manual

פורסם

זה לא נכון. לספורטאז׳ הישן היה הילוך כוח low ותיבת העברה עם אופציה להנעה אחורית.

סמוראי מגיע רק בדגם קצר, 3 דלתות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני מחזיק ספורטאג מדור אחרי הדור שאתה מדבר עליו - טיפה שיפורים במנוע ובלוקרים.

רגישויות ברכב זה - המנוע רגיש להתחממות, ולא מקובל לעשות ראש אלא להחליף.

הלוקרים המקוריים היו אוטומטיים על ואקום, ונטו להתאבד. תבדוק טוב איזה לוקרים יש ברכב שאתה בודק.

בסהכ אצלי כחצי שנה, משופר וממוגן. אמינות טובה כמובן שצריך להקפיד.

בקשר לדגמים הקיימים - הידניים נדירים יותר ובעיקר בדגמי השתי דלתות. בכל מקרה בכולם קיים 4X4 HI & LOW.

מה שכתבת פשוט לא מדויק - ניתן לנתק את ה4X4 כפי שכתב קודמי. מדובר בסכ"ה ברכב קשוח בעל שלדת סולם כמו פעם.

עובר אצלי שטחים ברמת עבירות בינונית שיחסית קלילות. מנוע לא חזק מאוד אבל לא חלשלוש.

אה, לסיום, צריכת דלק 1 ל 7 בכביש, 1 ל 5-6 בשטח.

רכב שטח פחות אמין באופן כללי מפרייבט, אבל יותר כיף כשנגמר הכביש!

עופר

פורסם

הבנתי , תודה על ההסברים.

עופר אני מעוניין רק בדגם הישן , ואני לא יודע בדיוק איזה לוקרים יש לו, אבל נראה לוקרים עם נעילה ידנית ולא אוטומטית. לגבי שאר הדברים אני ממש לא מכיר את הרכב לא דגם חדש ולא ישן ואשמח מאוד לקבל הסברים ועצות.

עוד דבר שאשמח לשמוע את דעתכם לגביו, אם ברכב כזה הוחלף\שופץ ראש מנוע (לא יודע בדיוק), האם בכל זאת כדאי לקנות או עדיף להתרחק, והאם הערך של הרכב יורד עם טיפול כזה ?

kobi.idan2 כתב:
גיר ידני או רגיל?

פורסם

אז מה הייתם מציעים, באופן כללי ומכל הבחינות, קיה ספורטאז' או סוזוקי גרנד ויטרה?

kobi.idan2 כתב:
גיר ידני או רגיל?

פורסם

הגרנד ויטרה רכה יותר, כך שאם אתה לא מחפש שטח מאוד קשה היא בחירה טובה. כמובן שהיא גם צריכה להיכנס לך בתקציב, היא יקרה יותר מהספורטאז' (וגם חדשה יותר, מתחילה ממודל 1999 אם אני זוכר נכון).

הספורטאז' קצת פחות חסכוני וקצת פחות מודרני אבל יותר קשוח.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...