Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה העניין עם תופעת הsuv

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה האישית שלי עם SUV היא שהרבה פעמים אני רואה אותם חותכים אנשים, לא מתחשבים ובאופן כללי עושים זיגזג כי הם חושבים שהכביש שלהם.

אולי זה לא פוליטיקלי קורקט לכתוב את זה אבל רוב מי שנוהג עליהם הוא די מאנייק ולא שם על אחרים.

די מעצבן להיות ברכב "קטן" (אלפא 156!) ולראות במראה האחורית מישהו עם SUV ענק (HUMMER H2) חותך את כולם, מהבהב עם האורות כי הוא רוצה לנסוע יותר מהר, ואז בא ועובר אותי עם מרווח של 5 סנטימטרים בין המכוניות, רק כי הוא רוצה להרגיש יותר טוב מכולם.

לי אין טיפה של רגשי נחיתות על הכביש, וזה לא משנה באיזה רכב אני נוסע, אז זה לא בא משם.

פשוט רוב הגברים שנוסעים על רכבים כאלו מתנהגים כמו חארות לכל אדם אחר על הכביש ובמקום לחשוב שיש שם רכב אחר, הם רואים בו מכשול שצריך לעבור אותו באלימות, כי אם הוא היה שווה להם, הוא היה קונה משהו יותר גדול.

Fuck them!

ואם כבר אז שמישהו יסביר לי למה שמישהו יקנה BMW X6, שיש לו את אותה כמות מושבים של טווינגו, אם הוא עולה כמו סדרה 5, פחות פראקטי ובכל מקרה לא מתמודד עם שום דבר חוץ מאספלט.

• תגובות 119
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לאחרונה יוצא לי לנסוע ולנהוג הרבה בניסן קשקאי 4*2. אני יכול לסכם את הרכב הזה במילה אחת - מיותר. ואם תתעקשו על עוד אחת אז גם משעמם.

אתה מרגיש שאתה נוהג בטנק אבל בעצם החבר'ה מאחור מצטופפים. אין יכולת שטח. צריכת דלק גבוהה ממשפחתית רגילה בגלל התוספת במשקל הרכב וכולי וכולי..

אז אני לא רוצה לדעת איך זה מרגיש בג'וק :|

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

די מעצבן להיות ברכב "קטן" (אלפא 156!) ולראות במראה האחורית מישהו עם SUV ענק (HUMMER H2) חותך את כולם, מהבהב עם האורות כי הוא רוצה לנסוע יותר מהר, ואז בא ועובר אותי עם מרווח של 5 סנטימטרים בין המכוניות, רק כי הוא רוצה להרגיש יותר טוב מכולם.

Fuck them!

.

גם כל בעלי יגואר xjs הם חולרות כי אחד כזה עקף אותי בפקק מימין.

בחייך... כמה כבר בעלי h2 יוצא לך לראות כדי שהשנאה לרכב הזה בוערת בך כל כך?

אתה בטוח.שכל הדעה שלך לא מבוססת על מקסימום 2 רכבים?

גילוי נאות: יוצא לי לנהוג על אחד כזה מדי פעם. אפשר להגיד עליו הרבה דברים, אבל נהיגה מהירה איתו וזגזוג בין מכוניות הם בין הדברים הפחות נעימים לנהיגה עם תפלץ כזה.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

YNV - פרנקוס עבר לצ'ילה, אולי שם יש הרבה H2 עם נהגים חביבים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הבעיה האישית שלי עם SUV היא שהרבה פעמים אני רואה אותם חותכים אנשים, לא מתחשבים ובאופן כללי עושים זיגזג כי הם חושבים שהכביש שלהם.

אולי זה לא פוליטיקלי קורקט לכתוב את זה אבל רוב מי שנוהג עליהם הוא די מאנייק ולא שם על אחרים.

הבוקר בדרך לעבודה אני עומד ברמזור במחלף יוספטל. (ליד תחנת רכבת החדשה) רמזור מתחלף לירוק ואני מתחיל לנסוע. פתאום חותך אותי מימין מנתיב פנייה ימינה לחולון חרא קטן בסיאט איביזה לבנה. לא חסר בהמות מתפרעים גם במכוניות קטנות. מצד שני לא חסר אנשים מבוגרים בעלי הכנסה גבוהה שנוהגים ב-SUV ובעלי תרבות נהיגה מצויינת. אז אין צורך בהכללות ותפסיקו לפתוח עיניים על אנשים שהצליחו יותר מכם.

פורסם

ובאופן חד, ברור ומאוד מדויק עלית על הסיבה בשלה כנראה מחזיקים אנשים במשאיות המיותרות הללו. הצורך הכל כך מובן הזה להצהרה בראש חוצות על הצלחה.

פורסם
ואם כבר אז שמישהו יסביר לי למה שמישהו יקנה BMW X6, שיש לו את אותה כמות מושבים של טווינגו, אם הוא עולה כמו סדרה 5, פחות פראקטי ובכל מקרה לא מתמודד עם שום דבר חוץ מאספלט.

אכן, למה לקנות רכב גדול ובזבזני כמו X5/X6 או סדרה 5/7? לאלטו גם יש אותה כמות מושבים. אז עולם צריכים לקנות אלטו כי היא חסכונית ועושה את העבודה. ומה זה הדבר הזה פרארי? רק שני מושבים? עדיף לקנות קטנוע, יש לו שני מושבים. ולמה לקנות אלפא 156? גם רכב גדול ובזבזני, במקומו יש לקנות 107. ומי שצריך רכב גדול יקנה יונדאי I20. בתור לימוזינה יהיה יונדאי I25.

יוסי אני חושב שלא צריך להכנס לכיס של אנשים. כל אחד יקנה מה שמתאים לו לפי השיקולים שלו (גם עם זאת פוזה כי זה עדיין עובד יופי על הסובבים ונותן כמה נקודות במקדם הפחד - כלומר נהגים עם פחות מקדם פחד לא יתנהגו איתך כמו ברברים) ויכולות כלכליות. אני לא הייתי מתנגד לאיזו לינקולן נביגטור או ריינג' רובר (בלי קשר לפוזה אלא בגלל שזה כיף לשבת גבוה ברכב מרווח ופרקטי ובגלל שמרווח גחון בכבישים הנפלאים שלנו אף פעם לא מיותר, אני יודע יש רכבי שטח עם יותר יכולות, אבל אני לא ירדתי לשטח גם עם יוקון; כמובן לא לשכוח שלרכב כזה מתיחסים בכבוד רוב הנהגים הסובבים: לא חותכים, לא צופרים, לא נצמדים). הבעייה קצת יקר לי בדלק וריינג' גם לא הכי אמין. הרבה אנשים מתקשים להודות שאם היו יכולים גם הם היו רוצים איזה ג'יפ או איזו X5. אבל בגלל שלמישהו יש ולהם אין מתחילה קנאה. כאשר קנאים כאלה מתעשרים וגם קונים איזה SUV או קרוסובר, מתחילים לנסוע כמו ברברים (לעלות על אי תנועה, לנסוע על מדרכות, לחתוך ועוד).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בעולם נורמאלי שכולם אנשים תרבותיים, נוהגים כחוק, תשתיות נורמאליות, מחלפים איפה שצריך - אתה צודק. אבל בארץ, איפה אנשים זורקים זבל דרך החלונות, חותכים, צופרים כשלא צריך, לא נותנים זכות קדימה, נוסעים בביריונות ונלחמים אחד בשני על הכביש, SUV זה הרכב הנכון למי שיכול להרשות. כאשר לכולם יהיה SUV, יהיה יתרון למי שיהיה קטרפילר די 9 (אז מה שהוא נוסע רק 7 קמ"ש, אבל זו תיהיה מהירות הפקקים).

.

אז אתה נלחם בתופעה בכך שאתה מתנהג כמו כולם?

פורסם

GoRide, אני לא יכול להלחם בתופעה (אצלי על הגג לא מותקן מקלע כבד של נ"מ ואין לי תותחן שיוכל לתפעל את הדבר הזה) - כיצד אפשר להלחם עם התופעה?

אני לא שוטר ולא יכול לתת דו"ח למישהו שחתך אותי או עבר באור אדום.

מה שאני יכול לעשות אני עושה: נוסע כחוק, מאפשר להשתלב לתנועה לרכבים, מאפשר לרכבים לבצע מהלכים שהם צריכים. אבל זה לא תורם להורדת כמות הביריונים על הכביש. זה נכון שרכב שברשותי למרות שהוא פרטי פחות חותכים אותו ופחות נצמדים לפגוש האחורי וגם לא צופרים. אבל זה לא בגלל שכולם כל כך נחמדים. אם היה לי רכב עממי - משפחטומטית כלשהי או גולף או אפילו וולבו S80, המצב היה חמור יותר כי את רוב הרכבים בריונים לא סופרים (מניסיון) ואת הרכב שלי בעיקר לא סופרים בעלי כל מיני פטפיינדרים בצבע שחור ועושים איתי את כל אותם דברים שברברים אחרים עושים עם הרכבים הרגילים.

כאשר היה לי יוקון, אף אחד לא העיז ולא בגלל צורת הנהיגה שלי, אלא בגלל מה שאני קורא לו מקדם הפחד (חוקי ג'ונגל כבר אמרתי? מכרנף מפחדים, אבל מארנבת לא ממש).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ואני אומר אם כבר אוטו גדול , איזה קאדילק אלדוראדו או קופדוויל , פורד טרנדביט שנת 1971

עם מנוע 7.2 ומעט כוח סוס , רק בשביל הגודל , אולי גם שם התופעה החלה בתור מקדם פחד?

גם כל שברולט עם כנפי אלביס הייתי לוקח בשביל הרושם

בכל מקרה רק היום נזכרתי בשרשור הזה , שאיזה משהיא עם פורד אדג' לא בה לה לחכות ברחוב עירוני בכביש דור סיטרי צר , אלא לנסוע בנתיב הנגדי , לחסום מישהוא שרצה לפנות שמאלה ולהכנס לרחוב ופחד ממנה , לחתוך עוד ימינה קצת לעלות על המדרכה בגלל שהכביש שאליו היא רצתה לפנות בצומת היה חסום ע"י אוטובוס ההסעות שחיכה בפקק לפנות ימינה לתוך מעבר חציה ללא שדה ראיה מספק , שאני והבת שלי מטר משם ( רגלית בגלל הפקקים האלה) ולנסוע ימינה.

וכולם עמדו להם כמו בתפילת ונתנה תוקף של יום כיפור והתמלאו יראה מאת ה' " ומלאכים יחפזון וחיל ורעדה יאחזון. "

אבל גם לא חסר נהגים כאלה באיזה מכונית ישנה שלא מעניין להם כלום.

פורסם

אני רוצה להתיחס עוד לנקודה אחת. אנשים רבים באים עם השיקולים שלהם ורוצים להשליט אותם על אחרים. למשל למה מישהו צריך SUV כאשר אלטו מספיקה לו? למה מישהו צריך לנסוע על במוו X5?

אם חלילה תכנס לתוקף תוכנית שמאלצת לנסוע את כולם על אותו סוג/גודל של רכבים על הכבישים יהיה קומוניזים (לכולם יש אותו דבר וכולם מתחלקים). קודם קומוניזים יהיה על הכביש, אחרי זה בתחומים אחרים. מה שמביא לקומוניזים זאת קינאה: "למה לו יש ולי אין".

קומוניזים נגד הטבע האנושי שהוא תחרותי מטבעו.

אז כל פעם כאשר מישהו חושב שלכולם צריכים להיות רכבים מאותו סוג, תזכרו בקומוניזים ותיראו שהדרך לקומוניזים מביאה לקריסה. אז תניחו לאנשים לנפשם ותאפשרו להם לנסוע על מה שהם יכולים ורוצים :)

פורסם
GoRide, אני לא יכול להלחם בתופעה (אצלי על הגג לא מותקן מקלע כבד של נ"מ ואין לי תותחן שיוכל לתפעל את הדבר הזה) - כיצד אפשר להלחם עם התופעה?

אתה בהחלט יכול להילחם בתופעה.

חלק מהמלחמה זה להתנהג אחרת ("השינוי מתחיל בי"...), חלק אחר במלחמה זה עצם אי-שיתוף הפעולה (בריון, בין אם הוא נוסע בX5 מושחרת או לאנטיס "טורבו", הוא עדיין בריון. התרחקות מאנשים כאלה בלי נסיון ללמד אותם לקח על הכביש בזמן אמת, זה חלר מהמלחמה), וחלק זה תיעוד והנצחה ואז פרסום.

פורסם

מה שאני יכול לעשות אני עושה: נוסע כחוק, מאפשר להשתלב לתנועה לרכבים, מאפשר לרכבים לבצע מהלכים שהם צריכים. אבל זה לא תורם להורדת כמות הביריונים על הכביש. זה נכון שרכב שברשותי למרות שהוא פרטי פחות חותכים אותו ופחות נצמדים לפגוש האחורי וגם לא צופרים. אבל זה לא בגלל שכולם כל כך נחמדים. אם היה לי רכב עממי - משפחטומטית כלשהי או גולף או אפילו וולבו S80, המצב היה חמור יותר כי את רוב הרכבים בריונים לא סופרים (מניסיון) ואת הרכב שלי בעיקר לא סופרים בעלי כל מיני פטפיינדרים בצבע שחור ועושים איתי את כל אותם דברים שברברים אחרים עושים עם הרכבים הרגילים.

כאשר היה לי יוקון, אף אחד לא העיז ולא בגלל צורת הנהיגה שלי, אלא בגלל מה שאני קורא לו מקדם הפחד (חוקי ג'ונגל כבר אמרתי? מכרנף מפחדים, אבל מארנבת לא ממש).

נקודת המוצא הזו לפיה כל יציאה לכביש היא מלחמה מעט מטרידה ועצם קיומה יכול אולי להסביר, בין השאר, מדוע הכבישים שלנו נראים כפי שהם.

פורסם

GoRide, אני גם ככה נוהג אך ורק בצורה שאתה מתאר ואני יודע יש נהגים שנוהגים גם ככה, אבל אנחנו מיעוט על הכביש. יש חמישה סוגי נהגים עיקריים:

1. בריון (נוהג בגסות רוח, מתנקם, מבצע מהלכים מסוכנים, חותך, לא מאפשר להשתלב, חושב שהכביש של אבא שלו) - יש מגוון רחב של רכבים שביריונים נוהגים (זה יכול להיות קרוסובר, זו יכולה מזדה לנטיס עם חלונות שחורים וספויילר בגודל שלא יבייש כנף של F16, רכב שטח שחור - במיוחד שמתי לב פטפיינדר שחור - כלומר מישהו שבקושי קנה כזה חושך שעכשיו מותר לו הכל ועוד).

2. ליסינג (לא עושה חשבון לאף אחד, נוהג כמו 1 למרות שרכב שלו בלי פוזה).

3. מנותק (לא רואה אף אחד מסביבו, סביר להניח שיסע בנתיב השמאלי לאט).

4. נהג אדיב (נהג נורמטיבי שנוהג כחוק ומתחשב בזולט).

5. הססן (נהג שמפחד לעשות מהלך דרוש, עושה אותו בשנייה האחרונה תוך סיכון בלי להסתכל).

רועי5, אתה צודק.

פורסם

האמת?לא הצלחתי להבין אם יש לכם בעיה עם אלו שקונים suv ואז מרגישים שהכביש של אמא שלהם?

או האם הבעיה היא עם כל מי שקונה suv באשר הוא,רק מפני שרכב כזה קונים למען הפוזה ואין בו צורך אמיתי?

נניח ומישהוא קונה suv בשביל הפוזה ועל מנת להראות שיש לו יותר גדול,ובכל זאת לא עולה על אי תנועה,לא עולה על מדרכות,לא חותך ובקיצור לא נוהג בביריונות ובעל תרבות נהיגה,האם בכל זאת יש בעיה איתו?

אם התשובה לשאלתי האחרונה היא כן,אז לדעתי זאת נטו צרות עין.מה זה משנה לי באיזה רכב אדם נוהג,כל עוד הוא לא מסכן אותי ואת שאר משתמשי הכביש?

אני מודע לעניין שלרוב,אלו שמחפשים את הפוזה הם בדיוק אותם אלו אשר ינהגו בביריונות בכביש,ובכל זאת,אני משער שיש גם כמה בעלי suv,אשר קנו את הרכב שלהם בשביל הפוזה ולא מצורך אמיתי למרות שהם נוהגים כמו שצריך.

אני מכיר אדם,אשר הקשר שלו לרכבים בכלל וספורטיביים בפרט הוא מקרי בהחלט ובכל זאת הוא מחזיק בפורשה,למה?כי הוא יכול.

זה כל הסיפור,מי שיכול,שיבושם לו,כל עוד הוא לא מסכן אף משתמש דרך,לכל אחד הזכות לפוזה,בין אם הפוזה מתבטאת ברכב גבוה,ובין אם ברכב ספורטיבי.

לי אישית אין suv ואם לא יהיה לי בו צורך אמיתי,אני משער שגם לא יהיה,ועדיין אין לי בעיה עם אנשים שיש להם בתנאי שהם יודעים איך לנהוג בו.

את טעם נרכש,את כמו בירה,כמו סיגריות,כמו קפה.

• תוכן חדש...