Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה העניין עם תופעת הsuv

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק שאתה שוכח שבמקרה של תאונה עם SUV גם אם הוא נוסע בהתאם לחוק אתה בעמדת נחיתות מהותית. ככה שהרכב שלו, שאין לו שום הצדקה מעבר לפוזה, מסכן אותך ישירות. שלא לדבר על זה שהוא מסכן אותך בעקיפין ביום יום כשהוא חוסם לך את השדה ראיה.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תגובות 119
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
רק שאתה שוכח שבמקרה של תאונה עם SUV גם אם הוא נוסע בהתאם לחוק אתה בעמדת נחיתות מהותית. ככה שהרכב שלו, שאין לו שום הצדקה מעבר לפוזה, מסכן אותך ישירות. שלא לדבר על זה שהוא מסכן אותך בעקיפין ביום יום כשהוא חוסם לך את השדה ראיה.

בזה אתה צודק,ובכל זאת,אם הוא נוסע בהתאם לחוק,הסיכויים שלי לעשות איתו תאונה,יורדים משמעותית.

משום מה,אני פוחד יותר מנהגי פרייבטים אחרים(ליסינגים למינהם)אשר נוהגים שלא בהתאם לחוק,מנהגי suv שנוהגים בהתאם לחוק.

כנראה שזה ככה מפני שבאיזור בו אני גר(צפת),לא נתקלתי ביותר מדי בעלי suv,ואלו שנתקלתי בהם,דווקא לרוב נהגו סביר.

את טעם נרכש,את כמו בירה,כמו סיגריות,כמו קפה.

פורסם

אני רואה שהשקרים של אור ירוק מחלחלים לאנשים לראש.

הסטטיסטיקה היבשה היא שב-50% מהתאונות לא נמצאה אשמה לאף אחד מהנהגים.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

בכמה תאונות מבחינה סטטיסטית מעורבים SUV? אני בטוח פחות מרכבים רגילים כי הסובבים יותר נזהרים. בטיחות זה שיקול חשוב נוסף לטובת הSUV כי שלדת סולם לא קורסת.  

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
גם כל בעלי יגואר xjs הם חולרות כי אחד כזה עקף אותי בפקק מימין.

בחייך... כמה כבר בעלי h2 יוצא לך לראות כדי שהשנאה לרכב הזה בוערת בך כל כך?

אתה בטוח.שכל הדעה שלך לא מבוססת על מקסימום 2 רכבים?

גילוי נאות: יוצא לי לנהוג על אחד כזה מדי פעם. אפשר להגיד עליו הרבה דברים, אבל נהיגה מהירה איתו וזגזוג בין מכוניות הם בין הדברים הפחות נעימים לנהיגה עם תפלץ כזה.

האמת היא שיצא לי לא מעט לראות כאלה, וגם בX6 ושאר רכבים לא פראקטיים כאלו.

YNV - פרנקוס עבר לצ'ילה, אולי שם יש הרבה H2 עם נהגים חביבים.

הבוקר בדרך לעבודה אני עומד ברמזור במחלף יוספטל. (ליד תחנת רכבת החדשה) רמזור מתחלף לירוק ואני מתחיל לנסוע. פתאום חותך אותי מימין מנתיב פנייה ימינה לחולון חרא קטן בסיאט איביזה לבנה. לא חסר בהמות מתפרעים גם במכוניות קטנות. מצד שני לא חסר אנשים מבוגרים בעלי הכנסה גבוהה שנוהגים ב-SUV ובעלי תרבות נהיגה מצויינת. אז אין צורך בהכללות ותפסיקו לפתוח עיניים על אנשים שהצליחו יותר מכם.

האמת היא שכן, יש יותר H2 פה, אבל פה באופן כללי נוהגים בצורה שונה מבארץ.

אבל כן, כשמישהו פה מתפרע ומפריע לכולם, זה בדרך כלל ערס קטן ברכב ישן או ערס גדול בSUV.

ובאופן חד, ברור ומאוד מדויק עלית על הסיבה בשלה כנראה מחזיקים אנשים במשאיות המיותרות הללו. הצורך הכל כך מובן הזה להצהרה בראש חוצות על הצלחה.

:mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah:

אכן, למה לקנות רכב גדול ובזבזני כמו X5/X6 או סדרה 5/7? לאלטו גם יש אותה כמות מושבים. אז עולם צריכים לקנות אלטו כי היא חסכונית ועושה את העבודה. ומה זה הדבר הזה פרארי? רק שני מושבים? עדיף לקנות קטנוע, יש לו שני מושבים. ולמה לקנות אלפא 156? גם רכב גדול ובזבזני, במקומו יש לקנות 107. ומי שצריך רכב גדול יקנה יונדאי I20. בתור לימוזינה יהיה יונדאי I25.

יוסי אני חושב שלא צריך להכנס לכיס של אנשים. כל אחד יקנה מה שמתאים לו לפי השיקולים שלו (גם עם זאת פוזה כי זה עדיין עובד יופי על הסובבים ונותן כמה נקודות במקדם הפחד - כלומר נהגים עם פחות מקדם פחד לא יתנהגו איתך כמו ברברים) ויכולות כלכליות. אני לא הייתי מתנגד לאיזו לינקולן נביגטור או ריינג' רובר (בלי קשר לפוזה אלא בגלל שזה כיף לשבת גבוה ברכב מרווח ופרקטי ובגלל שמרווח גחון בכבישים הנפלאים שלנו אף פעם לא מיותר, אני יודע יש רכבי שטח עם יותר יכולות, אבל אני לא ירדתי לשטח גם עם יוקון; כמובן לא לשכוח שלרכב כזה מתיחסים בכבוד רוב הנהגים הסובבים: לא חותכים, לא צופרים, לא נצמדים). הבעייה קצת יקר לי בדלק וריינג' גם לא הכי אמין. הרבה אנשים מתקשים להודות שאם היו יכולים גם הם היו רוצים איזה ג'יפ או איזו X5. אבל בגלל שלמישהו יש ולהם אין מתחילה קנאה. כאשר קנאים כאלה מתעשרים וגם קונים איזה SUV או קרוסובר, מתחילים לנסוע כמו ברברים (לעלות על אי תנועה, לנסוע על מדרכות, לחתוך ועוד).

ההשוואה לאלטו מפגרת לחלוטין.

לא אכפת לי שיקנו משהו יקר וגדול, אבל שלא ידחפו אותו לפנים של כל הזמן ולא יתפרעו.

החופש של כל אחד הוא ערך עליון, עד שאותו אדם מתחיל לזלזל בחופש של אחרים.

לא בגלל שהחלטתי לקנות רכב יותר קטן, צריך להתנהג באלימות כלפי וכלפי שאר המשתמשים בדרך. זו הטענה העיקרית שלי!

האמת?לא הצלחתי להבין אם יש לכם בעיה עם אלו שקונים suv ואז מרגישים שהכביש של אמא שלהם?

או האם הבעיה היא עם כל מי שקונה suv באשר הוא,רק מפני שרכב כזה קונים למען הפוזה ואין בו צורך אמיתי?

נניח ומישהוא קונה suv בשביל הפוזה ועל מנת להראות שיש לו יותר גדול,ובכל זאת לא עולה על אי תנועה,לא עולה על מדרכות,לא חותך ובקיצור לא נוהג בביריונות ובעל תרבות נהיגה,האם בכל זאת יש בעיה איתו? לא ממש.

אם התשובה לשאלתי האחרונה היא כן,אז לדעתי זאת נטו צרות עין.מה זה משנה לי באיזה רכב אדם נוהג,כל עוד הוא לא מסכן אותי ואת שאר משתמשי הכביש? זה בדיוק העניין, שיש קורלציה בין בעלות על SUV ובין נהיגה שמסכנת ומטרידה את השאר.

פורסם

אני אדבר אישית עלי, לא יודע מה עובר לשאר האנשים בראש מאלה שהגיבו פה.

האמת?לא הצלחתי להבין אם יש לכם בעיה עם אלו שקונים suv ואז מרגישים שהכביש של אמא שלהם?

כן

או האם הבעיה היא עם כל מי שקונה suv באשר הוא,רק מפני שרכב כזה קונים למען הפוזה ואין בו צורך אמיתי?

לא. הכסף שלן שיעשה מה שהוא רוצה. פוזה היא חלק בילתי נפרד מהחברה שלנו, פשוט ברכבים אולי זה יותר בולט.

נניח ומישהוא קונה suv בשביל הפוזה ועל מנת להראות שיש לו יותר גדול,ובכל זאת לא עולה על אי תנועה,לא עולה על מדרכות,לא חותך ובקיצור לא נוהג בביריונות ובעל תרבות נהיגה,האם בכל זאת יש בעיה איתו?

אני לא בא לכל אחד שקנה SUV ושואל אותו "קנית בשביל פוזה?". מבחינתי נהג שנוהג נורמטיבית (כמו שאמרת לא עולה על אי תנועה\מדרכה, לא חותך וכו') ונוהג ב SUV, מבחינתי זה אדם שהיה לו שיקול לקנות SUV, בין אם זה כי הוא מאמין שהרכב יותר עוצמתי, בין אם זה נותן לו הרגשה נוחה יותר הן פסיכולוגית ו או הן פיזית (יש כאלה שישיבה גבוה יותר קלה להם בגלל מגבלות פיזיות כלשהן), ובין אם זה פוזה, כל עוד הוא לא ביריון מצידי שינהג במה שהוא רוצה. כמו שאומרים "זה טוב שיש לך, רק לא צריך לנפנף עם זה".

אם התשובה לשאלתי האחרונה היא כן,אז לדעתי זאת נטו צרות עין.מה זה משנה לי באיזה רכב אדם נוהג,כל עוד הוא לא מסכן אותי ואת שאר משתמשי הכביש?

בגדול אתה צודק, אבל הבעיה היא שאני לא לבד בכביש (גם אתה לא) וככל שכמות ה SUVים גדלה, אני בעקיפין נפגע מזה (SUV עצם היותו רכב גבוה מסתיר דיי יופי את שדה הראיה שלי ו\או שלך). אבל שוב זה פגיעה עיקפית, באותה צורה אני נפגע גם מנהגי אוטובוסים ונהגי מוניות שירות ונהגי משאיות, אין מה לעשות אם זה, מבחינתי נהג SUV לא יוצא דופן ואם למישהוא טוב על הלב העובדה שהוא נוהג ב SUV והוא נהג נורמטיבי, שיהיה לו לבריאות.

אני מודע לעניין שלרוב,אלו שמחפשים את הפוזה הם בדיוק אותם אלו אשר ינהגו בביריונות בכביש,ובכל זאת,אני משער שיש גם כמה בעלי suv,אשר קנו את הרכב שלהם בשביל הפוזה ולא מצורך אמיתי למרות שהם נוהגים כמו שצריך.

אתה צודק וגם התייחסתי לזה, פוזה זה הצורך שלך להראות את ה"עליונות" שלך כלפי אחרים. אין לי בעיה אם אדם קונה שעון ב 10K ש"ח, יש לי בעיה אם הוא הולך ומנפנף עם השעון הזה מול עיני אחרים. כל עוד אדם קונה SUV בשביל הפוזה (הוא אומר לעצמו במודע "ואללה אני רוצה SUV כי אני פוזיסט") אבל הוא נהג נורמטיבי, שיהיה לו לבריאות, אין לי שום טענה כלפיו.

פורסם

למרות התגובה המוגזמת באורכה שכתבתי החלטתי לתמצת משהו כזה:

תוכנו וסופו של השרשור היה ידוע מראש, כל הדברים החכמים כבר נאמרו, אבל אולי החכם שבהם היה "כשתגדל תבין".

לאנשים יש צרכים שונים שאתה לא יכול לתאר לעצמך. מישהו כן יורד לשבילים עם המשפחה, גם אם זה 3 פעמים בשנה.. זה עדיין נחמד לדעת שאפשר להתארגן על טיול ולא לדפוק את כל הגחון.

אני סבור שאם היית רואה אותי בקרוסאובר מצוחצח, היית בז לי, בלי לדעת שאני דווקא יורד לשבילים בעבודה כל הזמן. ולא, אין לי צורך ב-WRANGLER.

למעשה, גם אם תראה אותי ברכב הנוכחי לא תבין למה ילד כמוני צריך אותו ולא מסתפק באיזה פוקוס במקרה הטוב.

פשוט תלמד לשחרר... בזמנו גם לי התופעה הפריעה, גם אני בזתי לצפונבוניות שעולות על מדרכות ליד הקפה השכונתי, וגם היום לפעמים, כשאני רואה בלונדה בתוך קאיין, אומר לעצמי שבטח קילומטרז' המציצות שלה עולה על זה של האוטו - אבל זה קצת מטופש, לא?

אל תמהר לשפוט אנשים...

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

^

אתה יודע, מבחינתי אתה נמצא באחד מהשלבים הכי גבוהים בחיים. השלב שבו אתה לא משווה את מה שיש לך למה שיש לאחרים ולא עושה לך טוב על הלב אם אתה יותר מוצלח מאחרים (או כמו שאומרים הגרמנים "השמחה הטהורה ביותר היא לאיד"). אתה מסוגל להיות מאושר בלי קשר לאחרים. אנשים כמוך מכבד. באמת.

אני שואף לשם, אבל לדעתי אני עוד רחוק משם.

הרי בסופו של דבר כל ההשוואות הללו הן סתם כלי בשביל שתרגיש טוב עם עצמך ("הוא נוסע ב SUV בטח יש לו קטן" "היא נוסעת בקאיין מה שמראה על קילומטראז' המציצות שלה" וכדומה). אדם שלא צריך לתרץ החלטות של אחרים בשביל להרגיש טוב עם עצמו, כמו שאמרתי לדעתי הוא אדם מאושר.

עלה ותצליח!

פורסם

אם אנחנו מדברים על צרכים.

לפני בערך 6-7 שנים, היתי בבולגריה עם אישתי.

ישבנו שם לאכול באיזה מסעדה מאוד יקרה(חברים של המשפחה, הם בעלי המסעדה), זה צמוד למרינה מטורפת של אנשים מאוד מאוד עמידים.

איך שירדנו ממרפסת המסעדה, עמדה למבורגיני פתוחה בצבע לבן פנינה. (אין תמונות, זה עוד צולם בפילים)

ואני בתור חובב רכב אומר לאישתי (אז חברה) תראי איזה אוטו יפה.

אני לא יכול לתאר לכם את זה, אבל זה היה לגמרי באינסטינג, היא מסתכלת ואומרת לי, מה יפה, אוטו עם שני דלתות.

מי קונה רכב שיש בוא רק שני דלתות, זה ממש לא נוח.

מפחינתה באותו רגע, ההיילקס דבל קבינה שלי, זה האוטו המושלם.

למרות שהיום אני עם פראדו קצר.

בקיצור, כל אחד רואה דברים אחרים, לכל אחד הצרכים שלו, והגישות שלו.

לומר על קטגוריה כזאת או אחרת שהיא מיותרת, אני לא חושב שזה חכם.

ואם תקביל את זה, תראה שזה קיים בכל תחום בחיים.

פלג_

פורסם
ובאופן חד, ברור ומאוד מדויק עלית על הסיבה בשלה כנראה מחזיקים אנשים במשאיות המיותרות הללו. הצורך הכל כך מובן הזה להצהרה בראש חוצות על הצלחה.

קשקוש. אל תחשוב שאתה יותר חכם מכולם.

פורסם
GoRide, אני גם ככה נוהג אך ורק בצורה שאתה מתאר ואני יודע יש נהגים שנוהגים גם ככה, אבל אנחנו מיעוט על הכביש. יש חמישה סוגי נהגים עיקריים:

1. בריון (נוהג בגסות רוח, מתנקם, מבצע מהלכים מסוכנים, חותך, לא מאפשר להשתלב, חושב שהכביש של אבא שלו) - יש מגוון רחב של רכבים שביריונים נוהגים (זה יכול להיות קרוסובר, זו יכולה מזדה לנטיס עם חלונות שחורים וספויילר בגודל שלא יבייש כנף של F16, רכב שטח שחור - במיוחד שמתי לב פטפיינדר שחור - כלומר מישהו שבקושי קנה כזה חושך שעכשיו מותר לו הכל ועוד).

2. ליסינג (לא עושה חשבון לאף אחד, נוהג כמו 1 למרות שרכב שלו בלי פוזה).

3. מנותק (לא רואה אף אחד מסביבו, סביר להניח שיסע בנתיב השמאלי לאט).

4. נהג אדיב (נהג נורמטיבי שנוהג כחוק ומתחשב בזולט).

5. הססן (נהג שמפחד לעשות מהלך דרוש, עושה אותו בשנייה האחרונה תוך סיכון בלי להסתכל).

שכחת את 6, נהג נורמטיבי לחלוטין, שאם הוא לא יתחיל להתנהג בתקיפות, הוא יימרט על הכביש ע"י כל אותם 1,2,3 -5 שציינת. לעיתים ע"י יותר מאחד מהם באותה נסיעה.

דיברתם פה על המנטליות של "כביש הוא מלחמה". למי שמדבר בגנות המנטליות הזו, יש עוד מה ללמוד. עד שרכב מסחרי (במקרה הנ"ל, רנו גדולה וארוכה) לא ינסה להוריד אותך (פרייבט קטן וחמוד, לאנסר) מהכביש אחרי שאתה נסעת כחוק בנתיב שלך והנתיב שלו הצטמצם לשלך וזה עיצבן אותו כי לא בכבוד שלו שמישהו יעקוף אותו, אולי אז תבין. דוגמא אחת קטנה מאד למה שאני עובר על הכביש. המנטליות הזו היא מה שעובד בסוף היום, ואם אני היום אצא לכביש במנטליות של "תירגע ותריח את השושנים", אני אולי לא אחזור! רמת הדריכות שלי חייבת להישאר גבוהה אחרת אני לא אראה את השטויות שכל ה-6 סוגי נהגים שצויינו שעלולות להיגמר בתאונה איתי.

אז תקנה גם אתה SUV! תהיה בטוח!

אין מה לעשות- הישרדות החזקים. דארווין.

אם יש לך כסף, תוכל לקנות רכב יקר יותר ומגן יותר, כך שבמקרה תאונה תצא עם פחות נזק. וגם אם תצא עם נזק שמחייב בית חולים, תוכל להרשות לעצמך רופאים יותר טובים מהשמוק באונו שלא ראית ממרומי ההאמר שלך ועלית עליו סטייל מונסטר-טראק.

בחזרה לרגע לנושא המקורי.

עקרונית אני שונא SUV. רכב מטומטם ומיותר לדעתי ברוב המקרים. הרכבים האלה הם פשרה, 2 ייעודים לכלי אחד. ומה הבעייה עם פשרה מסוג זה? הם לא עושים אף אחד ממה שהם אמורים לעשות בצורה טובה. אין להם יכולת שטח, ועל הכביש הם דיי מוזרים לנהיגה (*כך אני חושב, לא נהגתי על SUV אף פעם)- גבוה ופחות יציב מפרייווט.

אבל מה שכן, אם יהיה לי כסף, אני רץ (!!!) וקונה X6. למה?

הבן-יונה נראה מדהים בעיניי. רכב מהמם לטעמי. עיצוב כמו שאני אוהב- אגרסיבי מאד.

ואני בטוח שיש כמה רכבים כאלה שאנשים קונים כי אהבו את הצורה של הרכב.

אין לי שימוש ברכב לשטח, אין לי צורך ב"פוזה" כי פוזות ומשחקים זה לא הכוס-תה שלי, ואני לא הולך להפוך למנייאק על הכביש כי "יש לי גדול יותר". אני פשוט אוהב את הרכב הזה.

ואגב, הרבה לפני שיהיה לי את הממון לקניית X6, אני כנראה אקנה קודם 300C ומוסטנג... לא כי אני טייס, אלא כי אני מאד אוהב את הצורה של הרכבים האלה.

וכמו שאתם זוכרים, כרגע אני מאושר מעל התאורת-ראש מהלאנסר שלי. לא צריך הרבה כדי לרצות אותי. אז נסו למצוא את הפוזה בזה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אם מישהו היה שם מפלסת של קטר בקדמת הרכב שלו בשביל להגן על עצמו היית קורא לו סוציומט כי במקרה של תאונה הוא מסכן אחרים בשביל להציל את הצוואר של עצמו. מי שנוהג ב-SUV בעקיפין עושה את אותו הדבר, אז אם יש לו הצדקה לזה זה דבר אחד, אבל כשזה רק בשביל הפוזה...

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

ההשוואה לאלטו מפגרת לחלוטין.

העיקר שהשוואה לטווינגו מאוד חכמה, במיוחד עם הX6.

שכחת את 6, נהג נורמטיבי לחלוטין, שאם הוא לא יתחיל להתנהג בתקיפות, הוא יימרט על הכביש ע"י כל אותם 1,2,3 -5 שציינת. לעיתים ע"י יותר מאחד מהם באותה נסיעה.

הנהג שאמור להצטייר כנורמטיבי זה 4, כי הוא נוהג כחוק ומתחשב באחרים. הבעייה תלוי מה הנורמות כאן בכבישים. יוצא שנהגים שלא בדיוק נוהגים כחוק או התחשבות, הם הנהגים הנורמטיביים כאן, לכן מי שאמור להיות נורמטיבי נתפס כנהג אדיב באופן יוצא דופן שבשונה מרוב האחרים דווקא כן נוהג כמו בן אדם. למרות שזה אולי תלוי מאיזור. לא מזמן נסעתי מצפון למרכז (לא מרבה לבקר שם, אבל הרגשתי כאילו היגעתי למדינה אחרת: מתקדמת יותר וקרובה יותר לציויליזצייה, ממש הרגשתי את עצמי כפרניק). אני באמת התפלאתי עד כמה שם נהגים אדיבים: מאותתים לשם שינוי, מאפשרים להשתלב לתנועה כאשר אני מאותת, לא חותכים, שומרים מרחק, סובלניים. ובדרך חזרה כבר באיזור הצפוני חתך אותי בדיוק נהג דרך נתיב פנייה שמאלה והזכיר לי שאני חוזר הביתה (חייב לציין שהוא עשה את זה בלי סיכון ממשי ובאלגנטיות - הוא כניראה מאוד מיומן במהלכים כאלה, הרווח שלו היה שבעומס תנועה בכל הרמזורים הוא היה רכב אחד לפני במקום אחד אחרי - כלומר רווח שנוי במחלוקת).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...