Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

יש לקורולה רנקס אוטומטית משנת 2004

נסעתי איתה מעט יותר מ150,000 קמ'

בחודש-חודשיים האחרונים המנוע "התעייף":

לוקח לה יותר זמן להאיץ אחרי עצירות (ובעליות)

צריכת הדלק עלתה

המנוע יותר רועש וסביב ה110 קמש ההגה מתחיל לרעוד

מישהו מכיר את הבעיה הזאת? זה אופייני לרנקס?

והכי חשוב, מה עושים עם זה??

פורסם

אתה מקפיד לבצע טיפולים בזמן ? מתי החלפת פלאגים בפעם האחרונה ? (קילומטראז') 150 אלף קילומטר זו לא נסועה גדולה כל כך למנוע המדובר בהנחה שהוא מטופל היטב.

Golf MK7 1.4 TSI Blue Motion

פורסם

מצטרף לשאלה שמעלי.

פילטר אוויר סתום/פלאגים ישנים עלולים לגרום לתופעה כזאת.

ברכב הקודם שלי (שהיה מטופל תמיד בזמן), היה מורגש הבדל יחסית משמעותי לפני ואחרי החלפת פילטר/פלאגים.

מתי הרכב עבר טיפול והחלפת פילטר/פלאגים?

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

חוץ מזה שהאוטו ככל הנראה לא מטופל כמו שכבר רמזו לך פעמיים מעלי, כנראה שגם הצמיגים שחוקים/חסר בהם אוויר/הפרונט לא מכוון/יש בהם בליטות.

זה מה שגורם לך לרעידות במהירות שיוט. (ועלול בהחלט גם להגדיל את צריכת הדלק!)

תתחיל מלבדוק אוויר, המשך בבחינה עצמית של מצב הצמיגים. אם יש לך "צמיגאי בית" , גש אליו שיחווה דעה ואפילו יבצע איזון דינאמי. יכול להיות שבסה"כ עפה לך משקולת. ב-50 ש' גג אתה מבצע איזון דינאמי לכל הגלגלים.

אם הטסט קרוב והציר הקדמי דורש כיוון, הם לא יתביישו לומר לך זאת (זו הכשלה בטוחה...) אם יש עוד זמן, הכנס מיוזמתך למכון פרונטים ובצע בדיקה. זה יוצא זול יותר מלהרוס את הצמיגים, גם אם ידרש תקון כלשהוא.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

קראתי את המשפט מנוע עייף 150K ק"מ טויוטה רנקס וממש צחקתי.:-D

מנועים מהסוג הנ"ל בתחזוקה נכונה מחזיקים גם 400K ק"מ.

כנראה שהרכב לא טופל בצורה טובה.

גש למוסך ,שחשמלאי יביט בחוטי הצתה(יש סיכוי שזה רק זה)

לעיתים מהחום השורר בתא מנוע החוטים מתבלים-ב150 ש"ח יש לך רביעית חוטי הצתה והרכב כמו חדש.

(קרה לי בדייהטסו שרייד בעבר והוא ממש קרטע-ב100 ש"ח חזר לנסוע כמו חדש)

אם לא עזר החלף מסנן אויר-לא עזר ?החלף פלאגים.

אחרי שתבצע הנ"ל דווח לנו מה הממצאים.

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

דווקא עשיתי את כל הטיפולים בזמן (וגם הבעלים הקודמים, יש לי את הספר טיפולים)

את הפלאגים, הפילטר וחוטי ההצתה החליפו בטיפול האחרון

המוסכניק אומר שזה הסעפת יניקה

וחוצמיזה הצמיגים הקדמיים שחוקים.

זה מסביר את כל ה"התעייפויות"?

פורסם

אם המוסכניק שלך החליף חוטי הצתה כדאי שתחליף מוסכניק. ברכב שלך אין חוטי הצתה, יש סליל הצתה לכל פלאג. אני גם לא מבין למה לדעתו הבעייה היא בסעפת היניקה ומה בדיוק הבעייה.

צמיגים שחוקים הם תוצאה של פרונט לא מכוון (להוציא מתגרזנים כבדים). פרונט לא מכוון משפיע על ביצועי הרכב, התנהגותו וצריכת הדלק. אם הרעידות בגלגלים החלו להופיע בד בבד עם תחושת הירידה בביצועים מאוד יכול להיות שהרכב נכנס לאיזה בור, הצמיג\ים יצא\ו מאיזון וכך גם הפרונט. כצעד ראשון גש לצמיגאי ובצע איזון גלגלים (או החלפתם אם הם שחוקים) ולאחר מכן גש לבצע כיוון פרונט.

לא עזר? התחבר עם סורק וקרא תקלות. לא כל התקלות מדליקות את הנורה הכתומה הידועה. אם לא יתגלו תקלות הייתי מציע לך לקפוץ למכון הזרקות טוב ובעל נסיון, שם יוכלו לאבחן דברים נוספים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...