Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי פיג'ו פרטנר HDI 2005 והגיע הזמן להחליף צמיגים.

בפנצריה המוכר התעקש שחייבים צמיגים מחוזקים למרות שבמדבקה על הדלת מופיע 175/70/14 84T (לא מחוזק).

אני משתמש ברכב כרכב פרטי.

האם אני צריך להתקין מחוזקים?

בתודה מראש, אייל

פורסם

אני יכול לשתף אותך מניסיון אישי כבעל ברלינגו לשעבר, שרכבו שומש כרכב משפחתי ולא למטרות מסחריות, בכל פעם ש"עברתי" בפנצריה כזו או אחרת, נתקלתי בסוגייה זו, תמיד בעל העסק ניסה למכור לי צמיגים מחוזקים,..ופשוט סירבתי בנימוס.

ב 5 שנות ברלינגו, לא נדרשתי באף טסט להחליף את הצמיגים.

החוק היבש אומר שמה שמצויין ברישיון הרכב הוא הקובע, בכפוף להוראות היצרן.

הווה אומר שאם בספר הרכב מצויינות מידות צמיג שאינו מחוזק, ואתה נוהג ומשתמש ברכב כפי המפורט לצמיג זה, והדבר תואם למצויין ברישון הרכב, אתה מכוסה.

אלא מה- טכנית ומעשית, מכון הרישוי יכול לדרוש ממך צמיג מחוזק, ואז, לפי- משרד התחבורה-

"..מה על בעל הרכב לעשות אם אין הסכמה בנושא הצמיגים ועדיין ישנה מחלוקת?

על בעל הרכב לפנות למוסך מורשה לתיקון צמיגים ולהביא אישור תקינות..."

מוסך מורשה לתיקון צמיגים = פנצריה [עם רישון משרד התחבורה], וכאן סביר להניח שתיתקל בבעייה לקבלת אישור כזה.

אני סבור שהכל תלוי במידת האסרטיביות שלך- אם תעמוד על דעתך, בנימוס ובתקיפות, לא תידרש להוצאה מיותרת מבחינתך.

פורסם

יש מספר גירסאות של ברלינגו/פרטנר.

רוב הגירסאות שמסתובבות בארץ הן גירסאות מסחריות "כבדות" עם משקל מורשה של 620-650 קילו, ודגמים אלו חייבים צמיגים מחוזקים, זה גם מצויין בפירוש במדבקה על הדלת.

חלק קטן יותר של הדגמים הם דגמים "משפחתיים", עם משקל מורשה נמוך יותר ואין בהם צורך בצמיגים מחוזקים.

מכאן נובע הבלבול.

אני לא חושב שיש צורך בצמיגים מחוזקים ברכב שלך. צריך צמיגים עם קוד עומס 84, כמו שכתוב.

פורסם
יש מספר גירסאות של ברלינגו/פרטנר.

רוב הגירסאות שמסתובבות בארץ הן גירסאות מסחריות "כבדות" עם משקל מורשה של 620-650 קילו, ודגמים אלו חייבים צמיגים מחוזקים, זה גם מצויין בפירוש במדבקה על הדלת.

חלק קטן יותר של הדגמים הם דגמים "משפחתיים", עם משקל מורשה נמוך יותר ואין בהם צורך בצמיגים מחוזקים.

מכאן נובע הבלבול.

אני לא חושב שיש צורך בצמיגים מחוזקים ברכב שלך. צריך צמיגים עם קוד עומס 84, כמו שכתוב.

מצטרף להנ"ל

פורסם

להעשרת הידע של כולנו,

תוכל בבקשה לרשום מה המשקל המורשה והכללי של האוטו?

המספרים האלו רשומים במדבקה בכנף ימין.

תודה.

פורסם

בנוסף יש לשים לב מהו לחץ האויר המקסימלי לרכב ,זה משהו שנתקלתי בברלינגו שלחץ האויר מאחור ע"פ הוראות יצרן היה גבוה בהרבה מלחץ האויר המקסימלי שצויין על פני הצמיג ולכן נדרש לבסוף צמיג מחוזק .

C4 PICASSO 1.6THP

PEUGEOT 206 XS

פורסם

גם בג'מפי שלי יש את אותו הסיפור - על המדבקה של היצרן על שלדת הרכב יש קוד עומס של צמיגים רגילים,

בפנצ'ריות מנסים למכור לי צמיגים מחוזקים, ברישיון הרכב רשום M1.

מבחינתי, אם יש מדבקת היצרון עם הוראות קוד עומס, זה מספיק.

בסופו של כל מפגש עם פנצ'רמאכר, לאחר הצגת מדבקת היצרן, ללא ויכוחים נוספים (שכן היו לפני זה) הורכבו צמיגים רגילים.

הרכב אצלי שנתיים וחצי ועובר טסט.

גם בבדיקת הרכב, כאשר רכשתי אותו, לא נאמרה חצי מילה על אי התאמה של הצמיגים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...